Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- skupljac_zeljeza
#13601 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa nije to Konjic da se ide bez strategije. Tako smo izgubili i Srebrenicu.

-
pemanapemani
#13602 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Proces pocinje tako sto vlasti buduce tzv. hb sazad udju u Konjic, Jablanicu, Mostar, Kiseljak, N.Travnik..., polako kace zastave hb i zauzimaju institucije.palermo wrote: ↑20/10/2024 19:46Pa to je proces. Uosyalom Hrvati islamske vjeroispovijesti bi bili bas lijep ukras.. Lijep I bezopasan.pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 19:25Koji predjeli su promijenili etnicku sliku svojevoljno?palermo wrote: ↑20/10/2024 19:07
Nisam rekao preko noci, trebat ce tu par noci....I nije mi jasno sta te to cudi...koliko hoces je predjela koji su promijenili etnicku sliku....A to.spominjanje 93 I 94....druga vremena druga prica...
Nego sta ti zapravo hoces da kazes....ne sekirajte se braco Bosnjaci, ne.moze nam niko nista, okrenite se zivotnim pitanjima...
I da, hvala ti za brigu oko PTSP, dodat cu u zbirku epiteta koje si mi u posljednje vrijeme prisio
Ne, nego hocu da kazem da ti Bosnjake smatras za osobe sa posebnim potrebama, koje ce hladno prihvatiti da ih se tlaci i da ce za neko vrijeme promijeniti etniju bez ikakvog otpora.
Mislim, kad su vec Bosnjaci tako labilni, sto ne bi promjenili i religiju? Zasto da budu Hrvati islamske vjeroispovjesti, sto ne bi odmah u jednom cugu promijenili i etniju i religiju i postali Hrvati katolici, sta fali, ha ja.
A to oko promjene, otpora I slicno...pa promijenis drzavno uredjenje, das titular vlasnika I tapiju na zemlju nekom,( nesto zvanicno, nesto nexvanicno) , recimo taj vlasnik se zove Herceg Bosna I sta ti onda.ocekujes od ljudi. Da budu heroji...palestinci, nista zivot, nista ovo, ono.....koja li ce onda biti mantra...sta se bunite, zivite medju bogatim ljudima..zar nije vaznije biti europljanin od svega drugog I tako to...
Bosnjaci, koji su vecina, prihvataju bez pogovora vlast hb. Jer sta ce, nece biti heroji i glumiti Palestince.
Ono, sagni glavu, suti i trpi.
Polako pocinje protjerivanje onih koji se bune. Vecina suti i trpi i nakon odredjenog vremena skonta da im je bolje biti Hrvati islamske vjeroispovjesti.
Isto tako, Bosnjaci koji granice sa potencijalnom hb su se pomirili sa sudbinom i hladno posmatraju uskrsnuce umrle hb. Ne zele biti heroji i Palestinci.
Ukratko, po tebi Bosnjaci osobe sa poteskocama u razvoju.
-
palermo
#13603 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Citava ova prica je pocela sa tvojom konstayacijom da su ovi planovi glupost, bezvezarija I slicno.pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 21:01Proces pocinje tako sto vlasti buduce tzv. hb sazad udju u Konjic, Jablanicu, Mostar, Kiseljak, N.Travnik..., polako kace zastave hb i zauzimaju institucije.palermo wrote: ↑20/10/2024 19:46Pa to je proces. Uosyalom Hrvati islamske vjeroispovijesti bi bili bas lijep ukras.. Lijep I bezopasan.pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 19:25
Koji predjeli su promijenili etnicku sliku svojevoljno?
Ne, nego hocu da kazem da ti Bosnjake smatras za osobe sa posebnim potrebama, koje ce hladno prihvatiti da ih se tlaci i da ce za neko vrijeme promijeniti etniju bez ikakvog otpora.
Mislim, kad su vec Bosnjaci tako labilni, sto ne bi promjenili i religiju? Zasto da budu Hrvati islamske vjeroispovjesti, sto ne bi odmah u jednom cugu promijenili i etniju i religiju i postali Hrvati katolici, sta fali, ha ja.
A to oko promjene, otpora I slicno...pa promijenis drzavno uredjenje, das titular vlasnika I tapiju na zemlju nekom,( nesto zvanicno, nesto nexvanicno) , recimo taj vlasnik se zove Herceg Bosna I sta ti onda.ocekujes od ljudi. Da budu heroji...palestinci, nista zivot, nista ovo, ono.....koja li ce onda biti mantra...sta se bunite, zivite medju bogatim ljudima..zar nije vaznije biti europljanin od svega drugog I tako to...
Bosnjaci, koji su vecina, prihvataju bez pogovora vlast hb. Jer sta ce, nece biti heroji i glumiti Palestince.
Polako pocinje protjerivanje onih koji se bune. Vecina suti i trpi i nakon odredjenog vremena skonta da im je bolje biti Hrvati islamske vjeroispovjesti.
Isto tako, Bosnjaci koji granice sa potencijalnom hb su se pomirili sa sudbinom i hladno posmatraju uskrsnuce umrle hb. Ne zele biti heroji i Palestinci.
Ja samo kazem da nisu gluposti.
Uosyalom, evo ti I ovaj dan to pokazuje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13604 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
postoji građanaska bosna
a postoji i bosna gdje se ne smeju cepati glasovi
da se ne bi sto izgubilo od anamo onih tamo građana bosne
a postoji i bosna gdje se ne smeju cepati glasovi
da se ne bi sto izgubilo od anamo onih tamo građana bosne
-
pemanapemani
#13605 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Iskreno, za mene jeste glupost da neko moze praviti planove o buducoj hb u kojoj ce biti Konjic, Jablanica, Fojnica, Jajce..., pa i Mostar.palermo wrote: ↑20/10/2024 21:04Citava ova prica je pocela sa tvojom konstayacijom da su ovi planovi glupost, bezvezarija I slicno.pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 21:01Proces pocinje tako sto vlasti buduce tzv. hb sazad udju u Konjic, Jablanicu, Mostar, Kiseljak, N.Travnik..., polako kace zastave hb i zauzimaju institucije.palermo wrote: ↑20/10/2024 19:46
Pa to je proces. Uosyalom Hrvati islamske vjeroispovijesti bi bili bas lijep ukras.. Lijep I bezopasan.
Isto tako, da neko nakon prezivljene agresije i kada realno sagleda cinjenice, moze misliti da danas sa manje od 300 hiljada Hrvata u BiH moze uskrsnuti hb u ovim granica je budala ili smatra Bosnjake idiotima.
-
palermo
#13606 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa ne.mora u tim granicama. Nek budu nesto manje, al opet...pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 21:16Iskreno, za mene jeste glupost da neko moze praviti planove o buducoj hb u kojoj ce biti Konjic, Jablanica, Fojnica, Jajce..., pa i Mostar.palermo wrote: ↑20/10/2024 21:04Citava ova prica je pocela sa tvojom konstayacijom da su ovi planovi glupost, bezvezarija I slicno.pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 21:01
Proces pocinje tako sto vlasti buduce tzv. hb sazad udju u Konjic, Jablanicu, Mostar, Kiseljak, N.Travnik..., polako kace zastave hb i zauzimaju institucije.
Isto tako, da neko nakon prezivljene agresije i kada realno sagleda cinjenice, moze misliti da danas sa manje od 300 hiljada Hrvata u BiH moze uskrsnuti hb u ovim granica je budala ili smatra Bosnjake idiotima.
Last edited by palermo on 20/10/2024 21:22, edited 1 time in total.
- skupljac_zeljeza
#13607 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dijele se 'probosanske stranke' i kada nemaju šanse pojedinačno. Šta je bio razlog ovakve politike u Kiseljaku?
Mladen Mišurić Ramljak iz HDZ-a proglasio je pobjedu u Kiseljaku te je u Izbornom štabu HDZ-a u Kiselju počelo slavlje.
Mišurić Ramljak već ima 2.434 glasa, što je više nego njegova dva protukandidata zajedno.
Osim za njega, građani su mogli glasati za Armina Halilovića iz SDA te Anela Topalovića kojeg su nominirale stranke Trojke (SDP, NiP, NS).
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13608 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kaze anamo oni gradjani bosne zele je ukinuti
A amo gradjani bosne zele ukinuti daytn konstitutivnost entitete i vratiti sr bih bez avnoja
A amo gradjani bosne zele ukinuti daytn konstitutivnost entitete i vratiti sr bih bez avnoja
-
pemanapemani
#13609 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Koliko nesto manje?palermo wrote: ↑20/10/2024 21:18Pa ne.mora u tim granicama. Nek budu nesto manje, al opet...pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 21:16Iskreno, za mene jeste glupost da neko moze praviti planove o buducoj hb u kojoj ce biti Konjic, Jablanica, Fojnica, Jajce..., pa i Mostar.
Onda opet dolazimo na moj prvi post - trokut Siroki, Posusje i Grude, uz isturenu enklavu Orasje, bez Odzaka.
Ako je to nekome u interesu, uz sva prava koja imaju kantoni, bujrum.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#13610 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa nije to samo trokut ZHK, već i pola Mostara, Čapljina, Stolac, Kreševo, Kiseljak, Vitez, Žepče... nek su samo dijelovi gdje su Hrvati velika većina, nije baš samo Grude, Posušje, Širokipemanapemani wrote: ↑20/10/2024 22:12Koliko nesto manje?palermo wrote: ↑20/10/2024 21:18Pa ne.mora u tim granicama. Nek budu nesto manje, al opet...pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 21:16
Iskreno, za mene jeste glupost da neko moze praviti planove o buducoj hb u kojoj ce biti Konjic, Jablanica, Fojnica, Jajce..., pa i Mostar.
Onda opet dolazimo na moj prvi post - trokut Siroki, Posusje i Grude, uz isturenu enklavu Orasje, bez Odzaka.
-
palermo
#13611 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Evo ti je Sehohari odgovorio. Spominkes Konjic, Jablanicu , a.zaboravljas, Capljinu, Stolac, Neum, Livno, Vitez, Kiseljak, Prozor, I da ne nebrajam dalje......uosyalom, dovoljno je da proglase da.su odluke HNS egaln'e I zakonite na tim.podrucjima I eto ti Herceg Bosne... A HNS postoji, maltene priznat, nedostaje samo da ga priznas.i kao skupstinu hrvatskog naroda.pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 22:12Koliko nesto manje?palermo wrote: ↑20/10/2024 21:18Pa ne.mora u tim granicama. Nek budu nesto manje, al opet...pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 21:16
Iskreno, za mene jeste glupost da neko moze praviti planove o buducoj hb u kojoj ce biti Konjic, Jablanica, Fojnica, Jajce..., pa i Mostar.
Nikakve ti ja gluposti tu ne vidim.
-
pemanapemani
#13612 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Dobro, na koju foru uvesti hb u Kresevo, Kiseljak, Vitez, Zepce...?sehohari wrote: ↑20/10/2024 23:08Pa nije to samo trokut ZHK, već i pola Mostara, Čapljina, Stolac, Kreševo, Kiseljak, Vitez, Žepče... nek su samo dijelovi gdje su Hrvati velika većina, nije baš samo Grude, Posušje, Širokipemanapemani wrote: ↑20/10/2024 22:12Koliko nesto manje?
Znaci, cca. 400 hiljada Bosnjaka iz Sarajeva i okolice ce mirno gledati i slijegati ramenima dok 30 hiljada Hrvata uvodi hb 20 km zracne linije od Sebilja?
I njima jos dodamo 200 hiljada Bosnjaka Zenice i Tesnja koji ce blijedo gledati kako par hiljada Hrvata u Zepcu uvode hb?
Jos tome dodamo i trezvene Hrvate koji su svjesni da je hb zlo.
Svi ce oni mirno gledati kako manje od 10% populacije provodi teror.
Pa jebo te, ko moze popusiti ovakvu pricu?
-
pemanapemani
#13613 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
I Bosnjaci tih podrucja, ali i okolnih mjesta ce to mirno gledati?palermo wrote: ↑20/10/2024 23:44Evo ti je Sehohari odgovorio. Spominkes Konjic, Jablanicu , a.zaboravljas, Capljinu, Stolac, Neum, Livno, Vitez, Kiseljak, Prozor, I da ne nebrajam dalje......uosyalom, dovoljno je da proglase da.su odluke HNS egaln'e I zakonite na tim.podrucjima I eto ti Herceg Bosne... A HNS postoji, maltene priznat, nedostaje samo da ga priznas.i kao skupstinu hrvatskog naroda.pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 22:12Koliko nesto manje?
-
palermo
#13614 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nemam.pojma.....sta ce Bosnjaci Stoca, Capljine, Prozora, Livna, Viteza, pola Mostara.....imas ideju, sta ce ako I'm recimo Sarajevo kaze, haj bogati, to.su gluposti....pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 23:50I Bosnjaci tih podrucja, ali i okolnih mjesta ce to mirno gledati?palermo wrote: ↑20/10/2024 23:44Evo ti je Sehohari odgovorio. Spominkes Konjic, Jablanicu , a.zaboravljas, Capljinu, Stolac, Neum, Livno, Vitez, Kiseljak, Prozor, I da ne nebrajam dalje......uosyalom, dovoljno je da proglase da.su odluke HNS egaln'e I zakonite na tim.podrucjima I eto ti Herceg Bosne... A HNS postoji, maltene priznat, nedostaje samo da ga priznas.i kao skupstinu hrvatskog naroda.pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 22:12
Koliko nesto manje?
-
pritchard
#13615 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kako misliš šta će? U Kiseljaku su Bošnjaci i Hrvati 50:50 u danas 75-80% bošnjačkom SBK. Kakva crna tzv "HB" u SBK?
U Mostaru na 70% teritorije nema bukvalno nijednog Hrvata. Drugo je za Čapljinu, Stolac i ostale prazne opštine a la Kupres, Livno...
-
pemanapemani
#13616 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da li im je Sarajevo nekada, i ako jeste kada, reklo hajde Boga ti, to su gluposti?palermo wrote: ↑21/10/2024 00:00Nemam.pojma.....sta ce Bosnjaci Stoca, Capljine, Prozora, Livna, Viteza, pola Mostara.....imas ideju, sta ce ako I'm recimo Sarajevo kaze, haj bogati, to.su gluposti....pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 23:50I Bosnjaci tih podrucja, ali i okolnih mjesta ce to mirno gledati?palermo wrote: ↑20/10/2024 23:44
Evo ti je Sehohari odgovorio. Spominkes Konjic, Jablanicu , a.zaboravljas, Capljinu, Stolac, Neum, Livno, Vitez, Kiseljak, Prozor, I da ne nebrajam dalje......uosyalom, dovoljno je da proglase da.su odluke HNS egaln'e I zakonite na tim.podrucjima I eto ti Herceg Bosne... A HNS postoji, maltene priznat, nedostaje samo da ga priznas.i kao skupstinu hrvatskog naroda.
Mislim, da imamo referentne vrijednosti za poredjenje.
Ako Sarajevo to nije radilo, cemu toliki strah i sumnja da ce uraditi?
-
BAK-eV
#13617 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Prije 3-4 godine je nudjeno Covicu na jednom internom sastanku, nesto poput prekompozicije federacije.pemanapemani wrote: ↑21/10/2024 00:08Da li im je Sarajevo nekada, i ako jeste kada, reklo hajde Boga ti, to su gluposti?palermo wrote: ↑21/10/2024 00:00Nemam.pojma.....sta ce Bosnjaci Stoca, Capljine, Prozora, Livna, Viteza, pola Mostara.....imas ideju, sta ce ako I'm recimo Sarajevo kaze, haj bogati, to.su gluposti....pemanapemani wrote: ↑20/10/2024 23:50
I Bosnjaci tih podrucja, ali i okolnih mjesta ce to mirno gledati?
Mislim, da imamo referentne vrijednosti za poredjenje.
Ako Sarajevo to nije radilo, cemu toliki strah i sumnja da ce uraditi?
Uslov je bio, da Hrvati sve sami finansiraju i neke granice.
Vidjelo se, da je to finasijski nemoguca misija - imati dvije federalne strukture.
Zato HDZ inzistira na separaciji glasova ali ne i na separaciji budzeta ili poreznog sistema vec bi se iz zajednicke kase to sve finansiralo.
-
DonieBrasco
#13618 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sto bi prihvatio kad ovako moze dobiti cijelu FBiH, uz izborni, plin, i jos toga.
Covic, HDZ i Zagreb su sposobni izlobirali kod djela EU, amerikanaca, britanaca zato se i desava ovo sto se desava na sudu sa Šmitom, ako sud "međunardni" poklekne onda je samo nebo granica sta ce sve da se desava.
Covic, HDZ i Zagreb su sposobni izlobirali kod djela EU, amerikanaca, britanaca zato se i desava ovo sto se desava na sudu sa Šmitom, ako sud "međunardni" poklekne onda je samo nebo granica sta ce sve da se desava.
-
BAK-eV
#13619 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sud ce pokleknuti i sta onda - e to zavisi od nas.DonieBrasco wrote: ↑21/10/2024 10:55 Sto bi prihvatio kad ovako moze dobiti cijelu FBiH, uz izborni, plin, i jos toga.
Ali opet za nekih 10-15 godina trazice nove promjene, jer demogarfska slika se mijenja na stetu Hrvata.
-
Novak20
#13620 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
BAK-eV wrote: ↑21/10/2024 11:17Sud ce pokleknuti i sta onda - e to zavisi od nas.DonieBrasco wrote: ↑21/10/2024 10:55 Sto bi prihvatio kad ovako moze dobiti cijelu FBiH, uz izborni, plin, i jos toga.
Ali opet za nekih 10-15 godina trazice nove promjene, jer demogarfska slika se mijenja na stetu Hrvata.
A što ako se demografska slika promijeni na štetu Bošnjaka ?
Jbt, ljudi koji su otišli i rade vani u uređenim državama sanjaju nestanak Hrvata u BiH misleći da će to nešto riješiti u korist Bošnjaka. Očito nesvjesni da će onda morati (po)dijeliti BiH sa Srbima bez ikakvog uplitanja i pomoći RH i Hrvata koji će se glede i unatoč svemu zadržati i ojačati u Hercegovini i svim točkama vezanim uz hrvatsku granicu.
-
BAK-eV
#13621 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa bice tri entiteta ili raspad drzave ako se to desi.Novak20 wrote: ↑21/10/2024 12:03BAK-eV wrote: ↑21/10/2024 11:17Sud ce pokleknuti i sta onda - e to zavisi od nas.DonieBrasco wrote: ↑21/10/2024 10:55 Sto bi prihvatio kad ovako moze dobiti cijelu FBiH, uz izborni, plin, i jos toga.
Ali opet za nekih 10-15 godina trazice nove promjene, jer demogarfska slika se mijenja na stetu Hrvata.![]()
A što ako se demografska slika promijeni na štetu Bošnjaka ?
Jbt, ljudi koji su otišli i rade vani u uređenim državama sanjaju nestanak Hrvata u BiH misleći da će to nešto riješiti u korist Bošnjaka. Očito nesvjesni da će onda morati (po)dijeliti BiH sa Srbima bez ikakvog uplitanja i pomoći RH i Hrvata koji će se glede i unatoč svemu zadržati i ojačati u Hercegovini i svim točkama vezanim uz hrvatsku granicu.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#13622 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne mijenja se, Hrvata sta je tu je. Vjerovatno oko 300k. Npr mogu se baviti izbornim inzinjeringom ako za to bude neke potrebe u budućnosti. Pola HR moze dobiti bh drzavljanstvo ako zatreba, na osnovu porijekla.
Ovako su konstitutivni, imaju 1/3 vlasti koliko god ih ima. Nema potrebe za tim.
Ovako su konstitutivni, imaju 1/3 vlasti koliko god ih ima. Nema potrebe za tim.
-
BAK-eV
#13623 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
To pada u vodu, kad se izgube opstinska vijeca i gradonacelnici.sime_cipol wrote: ↑21/10/2024 12:12 Ne mijenja se, Hrvata sta je tu je. Vjerovatno oko 300k. Npr mogu se baviti izbornim inzinjeringom ako za to bude neke potrebe u budućnosti. Pola HR moze dobiti bh drzavljanstvo ako zatreba, na osnovu porijekla.
-
Novak20
#13624 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Izdrži još malo, Hrvati samo što nisu izgubili to što imaju.
https://hms.ba/kandidati-hrvatskih-stra ... -stranaka/
https://hms.ba/kandidati-hrvatskih-stra ... -stranaka/
Kandidati hrvatskih stranaka bit će na čelu 25, a bošnjački 46 općina i gradova u Federaciji BiH. HDZ BiH će imati 21 načelnika, odnosno gradonačelnika, a po jednog Hrvatski nacionalni pomak ( Tomislavgrad) Ramska narodna stranka ( Prozor Rama) Hrvatski demokratski savez (Vareš) i HSS Stjepan Radić (Dobretići), piše Hrvatski Medijski Servis
Kandidati bošnjačkih stranaka bit će na čelu ukupno 46 gradova i općina. Na čelu njih 28 bit će kandidati SDA, 7 će predvoditi SDP-ovci, 3 kandidati NiP-a, 2 Stranke za BiH a po jednog načelnika imat NES, Pomak, Socijaldemokrati, Naša stranka, BHI- KF i PDA./quote]
-
BAK-eV
#13625 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ja sam realan covjek i mi necemo dozivjete neke velike promjene - ako se dopusti neki prirodni tok razvoja stvari.
Sve sto govorim, je neka dugorocna verzija u tom smislu.
Eh sad ovdje je svakih 40-50 godina bila na djelu agresija na Bosnjake i islam jos od Karlovackog mir 1699.
E tu se moze svasta desavati.
Sve sto govorim, je neka dugorocna verzija u tom smislu.
Eh sad ovdje je svakih 40-50 godina bila na djelu agresija na Bosnjake i islam jos od Karlovackog mir 1699.
E tu se moze svasta desavati.