Pozdrav svima
I mi upravo ganjamo majstore za gradnju kuce i bas variraju cijene, ali vecina ih bas idu u nebesa sa cijenama
Mi cemo raditi i podrum, i za betoniranje naplacuju po kubiku. Beton mozemo dobiti po kubiku za 160 KM a oni za ruke (salovanje i armatura) traze za ploce na zemlji 90 KM po kubiku, a za visece ploce 280 KM po kubiku
Skuplje dosta nego beton. Ne znam na osnovu cega formiraju ove cijene. Slali smo i par firmi, i ispade jeftinije betoniranje kad radi firma, tipa dodju ruke i beton 400 po kubiku, a ovi po ovima ispade preko 400
Jel ima neko iskustva sa pravljenjem kuce, koliko su mu naplacivali i slicno
Nama za podrum sracunali oko 28000 samo salovanje i armatura, bez iskopa (koji je oko 4000) i bez izolacija, koje nisu tako skupe. A materijal smo sracunali da dodje 28 000
A opet neki kazu ruke u pravilu treba da budu pola materijala...
Jos rekose da ih je 5 i da bi podrum zavrsili za do 20 radnih dana max, sto znaci 28000/5 = 5600 po covjeku za nepunih mjesec dana radno, sto dodje dnevnika 5600/20 = 280 KM
Cijenim svaciji posao, ali ovo bas djeluje previse
Ima li neko iskustva sa ovim?
mirota wrote: ↑01/02/2024 13:45
djama wrote: ↑01/02/2024 13:40
Koliko je danas prosjek gradnje kuce po m2 do useljenja izuzev podnog grijanja i toplotnih pumpi jer bi to posebno mogao da zavrsim po povoljnijim cijenama.
Htio bi da pravim kucu nekih 100-120m2 stambene povrsine, zemlju imam pa da se raspitam na vrijeme.
I da li ima neka firma koja radi sistem kljuc u ruke a ne da ja hvatam majstore pojedinacno za sve tipove radova.
Hvala
zavisno od materijala ali od 1000/1400 km po kvm