Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#68576 Re: Zeničani

Post by anex »

Nije toranj na slici...
Ne znam gdje je ovo drug N.N.
sagitariusZE

#68577 Re: Zeničani

Post by sagitariusZE »

Napokon i mi docekali da krene ta rekonstrukcija Bilino 😃
anex
Nindža revizor

#68578 Re: Zeničani

Post by anex »

Jel pocela? :zoka:
belfy

#68579 Re: Zeničani

Post by belfy »

anex wrote: 19/10/2024 23:02 Nije toranj na slici...
Ne znam gdje je ovo drug N.N.

da, jako cudna perspektiva. i meni je dosta tesko da odredim. mislim da je slikano odavdje u pravcu "7 sati":

Image

elem, vjerovatno Aglomeracija iz cudnog ugla...
N.N.

#68580 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Pogodio @belfy :D

Image

Image
ShnjaZZZ

#68581 Re: Zeničani

Post by ShnjaZZZ »

Jeste ovo je Aglomeracija, dole su kiperi za istresanje vagona, evo vidi se i restoran na Aglomeraciji.
belfy

#68582 Re: Zeničani

Post by belfy »

N.N. wrote: 19/10/2024 23:32 Pogodio @belfy :D

Image

Image
i onda si se popeo samo sprat iznad i slikao ponovo. jos losije fotografije... :D radis tamo ili si vanjska firma koja treba da radi nesto tamo? (ja bih pretpostavio ovo drugo)
belfy

#68583 Re: Zeničani

Post by belfy »

clio_dci120 wrote: 19/10/2024 19:37 Bas bi volio vidjeti unutrasnjost "zgrade" koja se nalazi u cosku slike, pretpostavljam onaj toranj. Jednom je Anex makar donekle ispunio moju zelju,pa objasnio sta se u njoj nalazi, lift nekakav. Uvijek me intrigirala ta gradjevina, kao i ona crkva, koja je kasnije postala zgrada direkcije. Te dvije gradjevine moraju biti ocuvane bez obzira na sve ostalo. One su meni identitet Zenice.
a Celik i Smetove ko hebe, jel tako? :mrgreen:
clio_dci120

#68584 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

belfy wrote: 20/10/2024 00:08
clio_dci120 wrote: 19/10/2024 19:37 Bas bi volio vidjeti unutrasnjost "zgrade" koja se nalazi u cosku slike, pretpostavljam onaj toranj. Jednom je Anex makar donekle ispunio moju zelju,pa objasnio sta se u njoj nalazi, lift nekakav. Uvijek me intrigirala ta gradjevina, kao i ona crkva, koja je kasnije postala zgrada direkcije. Te dvije gradjevine moraju biti ocuvane bez obzira na sve ostalo. One su meni identitet Zenice.
Za Celik mi je iskreno svijedno, ja im marke ne bi dao, finansijski bi pomogao samo onaj dio gdje djeca treniraju.

Za Smetove bi volio da se sredi put, katastrofa je, nedavno bas isao. Smetovi bi trebali biti prioritet, ali kako vidim dugo cemo jos cekati da se pokrenu stvari na tom planu.
clio_dci120

#68585 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

clio_dci120 wrote: 20/10/2024 09:31
Za Celik mi je iskreno svijedno, ja im marke ne bi dao, finansijski bi pomogao samo onaj dio gdje djeca treniraju.

Za Smetove bi volio da se sredi put, katastrofa je, nedavno bas isao. Smetovi bi trebali biti prioritet, ali kako vidim dugo cemo jos cekati da se pokrenu stvari na tom planu.

Ma htio sam samo reci da bi bilo fino da Grad zadrzi neke gradjevine od rudnika, jer je ipak to simbol Zenice, ne znam je li istina, cuo sam od dobro upucene osobe da se sve planira rusiti, mislim od dijela gdje je zgrada direkcije, pa dalje. Porez a navodno pravo stisla.
Zaitsev

#68586 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

clio_dci120 wrote: 20/10/2024 09:31

I koliko vas je takvih. Sreća pa se ne pitate ništa. Daj eto pare da se sredi put za Smetove, da možete rahat autima kod spomenika praviti teferiče i gomilati smeće. Čuj Smetovi bi trebali biti prioritet...
Rothmans

#68587 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Zaitsev wrote: 20/10/2024 09:56 I koliko vas je takvih. Sreća pa se ne pitate ništa. Daj eto pare da se sredi put za Smetove, da možete rahat autima kod spomenika praviti teferiče i gomilati smeće. Čuj Smetovi bi trebali biti prioritet...
Pa dobro, koristi od izletista i ciste have su ocigledne. Kakva korist od Celika, pogotovo ovakvog kakav je ?
-Chesterfield-

#68588 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Bobi wrote: 16/10/2024 14:34
ShnjaZZZ wrote: 16/10/2024 13:14 Eno počelo se graditi gore u parku preko puta Gradske uprave, kako se uopšte zove ono, Trg Rudara?

I ima već spremna dokumentacija za zgradu između Gradske uprave i ove nove Almyeve (IK banke). Nije mi samo baš najjasnije kako će je tu uglavit? 🤔
Image
Šta je ovo ovako ružno? Kao da se neki SDA projektant igrao.
-Chesterfield-

#68589 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Rothmans wrote: 20/10/2024 10:18
Zaitsev wrote: 20/10/2024 09:56 I koliko vas je takvih. Sreća pa se ne pitate ništa. Daj eto pare da se sredi put za Smetove, da možete rahat autima kod spomenika praviti teferiče i gomilati smeće. Čuj Smetovi bi trebali biti prioritet...
Pa dobro, koristi od izletista i ciste have su ocigledne. Kakva korist od Celika, pogotovo ovakvog kakav je ?
Kod Čelika su problem navijači. Zadnji ili predzadnji put kada su dolazili igrati protiv susjednog sela u kojem živim, išarali sve saobraćajne znakove. :-)
Rothmans

#68590 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

-Chesterfield- wrote: 20/10/2024 10:22 Kod Čelika su problem navijači. Zadnji ili predzadnji put kada su dolazili igrati protiv susjednog sela u kojem živim, išarali sve saobraćajne znakove. :-)
:lol:

Eto vidis, haj sto su nas posvadjali sa gradovima, sad hoce i sa ruralnim sredinama :oops:
anex
Nindža revizor

#68591 Re: Zeničani

Post by anex »

Čelik je simbol...(jedan od ....)
Htjeli vi to priznat, shvatit...ali to je tako.

A navijaci k'o navijaci, ne razumiju ih ovi drugi što nisu u tim vodama...Otici na zapad, kupiti košpice i gledat 90 minuta tekmu nije isto kao otici 3 sata prije tekme u park, sjest s rajom...uci na stadion sat prije, pripremiti sve za spektakl, i navijati 99 minuta...i nevidjeti nijedan go...
Velika je to razlika...pa je teško objasniti vama koji to niste šta znaci Čelik...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#68592 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

anex wrote: 20/10/2024 10:45 Čelik je simbol...(jedan od ....)

A navijaci k'o navijaci, ne razumiju ih ovi drugi što nisu u tim vodama...Otici na zapad, kupiti košpice i gledat 90 minuta tekmu nije isto kao otici 3 sata prije tekme u park, sjest s rajom...uci na stadion sat prije, pripremiti sve za spektakl, i navijati 99 minuta...i nevidjeti nijedan go...
Velika je to razlika...pa je teško objasniti vama koji to niste šta znaci Čelik...
A razumiju li navijaci ove sto nisu u tim vodama?
anex
Nindža revizor

#68593 Re: Zeničani

Post by anex »

Evo ja licno razumijem.
Razumijem da ima ljudi da nisu strastveni navijaci Celika (robijaši) ali su simpatizeri pa dođu nekad na zapad, pogledaju...

Al ne razumijem nekog kome se *ebe za klubom i dođe npr u priči pa sere..."jebo te Čelik, koji će mi qrc, šta imam ja od toga...bolje na šišu otici, ubiti se..."
Nemoj srat, nisi navjjac i odmakni se, ne moraš pricat kako ti se jebe za necim...što ti ne voliš
Rothmans

#68594 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

anex wrote: 20/10/2024 11:16 Evo ja licno razumijem.
Razumijem da ima ljudi da nisu strastveni navijaci Celika (robijaši) ali su simpatizeri pa dođu nekad na zapad, pogledaju...

Al ne razumijem nekog kome se *ebe za klubom i dođe npr u priči pa sere..."jebo te Čelik, koji će mi qrc, šta imam ja od toga...bolje na šišu otici, ubiti se..."
Nemoj srat, nisi navjjac i odmakni se, ne moraš pricat kako ti se jebe za necim...što ti ne voliš
Ma dobro , evo ja sam tuko bambuce na kembridzu cekajuci utakmice , guro se po kombijima , autobusima , vozovima kad se islo na gostovanja itd do neke 2006/07. Onda mi dosadilo valjda , ta dreka vriska cika oko nicega. Da je to neka klubcina, otiso bi ja i danas dani na tekmu, doduse na zapad sto kazes ,al necu, kao sto necu repku da gledam.
Ok, Celik jest simbol grada, al je propo i niko da objasni kakva korist od mamuzanja mrtvog konja?
zona072

#68595 Re: Zeničani

Post by zona072 »

_BataZiv_0809 wrote: 20/10/2024 10:57

Kako ti nisi u tim voda, zar nisi ti fan Zeljeznicara ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#68596 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

zona072 wrote: 20/10/2024 11:32
_BataZiv_0809 wrote: 20/10/2024 10:57

Kako ti nisi u tim voda, zar nisi ti fan Zeljeznicara ?

:?
anex
Nindža revizor

#68597 Re: Zeničani

Post by anex »

Rothmans wrote: 20/10/2024 11:29
anex wrote: 20/10/2024 11:16 Evo ja licno razumijem.

Ma dobro , evo ja sam tuko bambuce na kembridzu cekajuci utakmice , guro se po kombijima , autobusima , vozovima kad se islo na gostovanja itd do neke 2006/07. Onda mi dosadilo valjda , ta dreka vriska cika oko nicega. Da je to neka klubcina, otiso bi ja i danas dani na tekmu, doduse na zapad sto kazes ,al necu, kao sto necu repku da gledam.
Ok, Celik jest simbol grada, al je propo i niko da objasni kakva korist od mamuzanja mrtvog konja?
Da, jeste prop'o i mrtav je konj...
Al ima neko ko ga voli...eto sam si rekao da si "bio taj što tuče bambuce" ali i sad ima takvih da tuku...bambuče jel...nekad mađare :D
sagitariusZE

#68598 Re: Zeničani

Post by sagitariusZE »

Rothmans wrote: 20/10/2024 10:18
A kakav je mentolu?
clio_dci120

#68599 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Prije svega, da odgovorim Zaitsevu - nemam nista protiv Celika, naprotiv, moze se reci da je simbol Zenice, i Grad im je dao koliko shvatam stadion na korištenje. Dosta od grada. Ako sam upratio, ti vodis ili si vlasnik nekakvog kafica. Znaci, sam sebi uplacujes doprinose, poreze i ostale naknade, izmirujes place radnicima, ako nesto zakasnis, ako vidis da ides u minus, ti ces to gasiti. A nece ti niko doci sa strane i pomoci, osim mozda najblize rodbine. Meni nema razlika izmedju bilo koje firme i Celika.

Grad kao grad, nase javne pare, treba da usmjerava tamo gdje je potrebno ostvarivanje javnog interesa - da imamo apoteku 24h, ako je nerentabilno da ista radi po noci, da imamo dobru zdravstvenu zastitu u Dom Zdravlja, tj. da isti ima savremene aprate i sl, evo najbolji primjer nova zgrada hitne pomoci. Ostvarivanje javnog interesa bi bilo da i da Grad ima komunalno preduzece u svom vlasnistvu, koje nece gledati je li isplativo poslati kamion svaki dan da se opere ulica, a sada imamo privatno preduzece kojem je logicno ekonomicnost poslovanja na prvom mjestu.

Znaci, sto se tice sporta, javni interes je da Arena bude besplatna omladinskim klubovima, klubovima koji treniraju djecu, da se pomogne omladinski sport. Davno je trebalo omoguciti privatizaciju u sportu, ili ici sa Celikom kao Sarajevo, predati upravljacka prava i to je to. Ako moze finansijski biti na nuli ili pozitivno poslovati, eto im ga, ako ne moze, vala ne treba ni Grad da dotira sredstva, od mene je veliki minus Fudi sto je marke dao za Celik.

Smetovi moraju biti prirotet, ja ne idem gore tefericiti, niti ostavljati smece, nego prohodati da udahnem cistog zraka, kao i svi roditelji sa malom djecom, kojima je to jedino mjesto gdje se mogu naudisati cistog zraka. Kako sam razumio, kanton je obezbjedio sredstva, ali Grad jos uvijek nije krenuo sa realizacijom projekta.

Znaci, ostvarivanje javnog interesa tamo gdje zaista on postoji, a Celik zaista nije javni interes gradjana Zenice. Tacka...
kamberovica polje

#68600 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

clio_dci120 wrote: 20/10/2024 14:01 Prije svega, da odgovorim Zaitsevu - nemam nista protiv Celika, naprotiv, moze se reci da je simbol Zenice, i Grad im je dao koliko shvatam stadion na korištenje. Dosta od grada. Ako sam upratio, ti vodis ili si vlasnik nekakvog kafica. Znaci, sam sebi uplacujes doprinose, poreze i ostale naknade, izmirujes place radnicima, ako nesto zakasnis, ako vidis da ides u minus, ti ces to gasiti. A nece ti niko doci sa strane i pomoci, osim mozda najblize rodbine. Meni nema razlika izmedju bilo koje firme i Celika.

Grad kao grad, nase javne pare, treba da usmjerava tamo gdje je potrebno ostvarivanje javnog interesa - da imamo apoteku 24h, ako je nerentabilno da ista radi po noci, da imamo dobru zdravstvenu zastitu u Dom Zdravlja, tj. da isti ima savremene aprate i sl, evo najbolji primjer nova zgrada hitne pomoci. Ostvarivanje javnog interesa bi bilo da i da Grad ima komunalno preduzece u svom vlasnistvu, koje nece gledati je li isplativo poslati kamion svaki dan da se opere ulica, a sada imamo privatno preduzece kojem je logicno ekonomicnost poslovanja na prvom mjestu.

Znaci, sto se tice sporta, javni interes je da Arena bude besplatna omladinskim klubovima, klubovima koji treniraju djecu, da se pomogne omladinski sport. Davno je trebalo omoguciti privatizaciju u sportu, ili ici sa Celikom kao Sarajevo, predati upravljacka prava i to je to. Ako moze finansijski biti na nuli ili pozitivno poslovati, eto im ga, ako ne moze, vala ne treba ni Grad da dotira sredstva, od mene je veliki minus Fudi sto je marke dao za Celik.

Smetovi moraju biti prirotet, ja ne idem gore tefericiti, niti ostavljati smece, nego prohodati da udahnem cistog zraka, kao i svi roditelji sa malom djecom, kojima je to jedino mjesto gdje se mogu naudisati cistog zraka. Kako sam razumio, kanton je obezbjedio sredstva, ali Grad jos uvijek nije krenuo sa realizacijom projekta.

Znaci, ostvarivanje javnog interesa tamo gdje zaista on postoji, a Celik zaista nije javni interes gradjana Zenice. Tacka...
Tebi nema, a razlika je ogromna.
Čelik je udruga građana i ne postoji drugačiji način uređenja sportskog kolektiva u BiH. Tu udrugu građana su gradske strukture i političari koristili kao praonicu za pare, i strateški ga uništavali preko svojih kadrova.
Zenica nije Sarajevo, Dubrovnik ili Rovinj da ima ogromnu historiju, spomenike kulture i simbole grada. Naš grad, kakav je danas, je nastao na ostacima srednjovjekovne osmanske kasabe, i svidjelo se to tebi ili ne, činjenica je da je Čelik nerazdvojan dio historije ovog grada i jedan je od glavnih simbola (ako ne i najveći).
Nisam ni ja za to da se izdvajaju silni milioni za klub na godišnjoj bazi, a koliko ja znam nije ni sadašnje vodstvo kluba za tu opciju. "Politika" treba stabilizovat Čelik i pomoći klubu da izađe iz govnana ,u koja ga je sama gurnula, a za dalje će se klub snaći.
Što se tiče komunalnog poduzeća i sporta i ulaganja se slažem, ali nije Čelik prepreka tome, nego glavonja na čelu grada sa svojom (ne)sposobnosti i seljačkom premazanošću.
Last edited by kamberovica polje on 20/10/2024 15:06, edited 1 time in total.
Post Reply