Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
ragib

#4201 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by ragib »

Pandakonda wrote: 19/10/2024 23:17
Truba wrote: 19/10/2024 23:07
Pandakonda wrote: 19/10/2024 20:57 Teska je to dijagnoza zivjeti u srcu evrope a plakati za Sinwarom i njemu slicnim teroristima i upoređivati ih sa nasom borbom ovdje :-) Nadati se da ce IDF sto prije pocistiti ostatke Hamasa i ubit im zelju za bilo kakvim slicnim avanturama kao sto su bile sedmog oktobra. Abbas suti, ne komentarise. Valjda se nada ustolicenju u Gazi kad sravne Hamas
Izvini jaro nisam te zamijetio ko bosnjaka i muslimana
Tako da ne mogu skontati zasto te briga s cime se identificira neka nacionalna skupina
Ako si bosnjak onda se ispricavam
Ako nisi...onda se dobro zapitaj zasto ti to treba
I sta te briga sta rade punoljetne osobe
Ne mora svaka diskusija imati nuzno neku poentu ili smisao, moze biti cisto razmjena misljenja i ideja bez da se svi moraju sloziti :D A kao građanina BiH me itekako moze biti briga na koji nacin ce ljudi percipirati moju drzavu. Da li ce na nju gledati kao ravnopravnu evropsku zemlju ili kao Iransko - Tursku simpatizersku ispostavu koja ide kontra citave evropske zajednice. Kao sto recimo na Srbiju gledaju kao Rusko/Kinesku ispostavu i ozbiljan problem na balkanu. Na forumu svi pricaju o svemu. O hamasovcima, bosnjacima, rusima, srbima, kinezima pa ne vidim razlog zasto bi neko morao biti određene etnicke grupe da bi ih morao komentarisati radnje istih
Moji prijatelji katolici iz zapadne hercegovine, dvije familije su u pitanju, vratili se sa zapada radi toga sto se pokusava nametnuti u skolama da djeca ne znaju kojeg su spola. Jedna mi je osoba rekla da sada ne odvajaju wc, muski ili zenski u skolama.
Ti nasao te bolesnike demonske uzimati kao mjerilo I da ti oni predstavljaju neko mjerilo. Jos ako uzmes u obzir da ta politika zapadnih zemalja ucestvuje u genocidu moras biti moralni odron od covjeka da ti oni nesto predstavljaju.
Last edited by ragib on 20/10/2024 00:19, edited 1 time in total.
Hakiz

#4203 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

Pandakonda wrote: 19/10/2024 22:19
Prpa.ba wrote: 19/10/2024 22:07
Pandakonda wrote: 19/10/2024 21:38 Sta sam pogresno rekao ?
Vidi, emancipatoru orijentalaca.

Bosnjaci su europski narod na osnovu geografske cinjenice, a kroz svoju historiju su pokazali nivo civilizacijske emancipacije koji je stran gotovo svim ostalim europskim narodima. Samim tim, vrijednosni sud vas drugih "europljana" o Bosnjacima ne da nije bitan, nego je komicno da cak i pokusavate s visoka gledati narod koji ima vlastite standarde koji su vam nedostizni.

Ponavljam zakljucak svoje originalne poruke, ukljucujuci i uzvicnik.
Jeste jeste, i onaj arap i turcin su emancipovan evropski narod jer geografski zive u centru minhena ili stokholma
Ko je istjerao Sefarde iz države?

Ko ih je tako istjerane rado primio?

(Vidi pod Hagada :wink: )
Sefket007

#4204 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sefket007 »

jeza u ledja wrote: 19/10/2024 20:57 Ne nazivanje Sinwara onim sto jeste - zlocincem, podrivas argument protiv onog zlocinca koje je ovdje najvise bitan - Netanyahu.
Taj zlocinac po ovim zapadnim 'civilzacijskim' vrijednostima može samo dobiti Nobelovu nagradu za mir i ništa drugo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4205 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Velkoski »

jači tlači, piše historiju, daje oznake

Mandela je bio označen kao terorista, Huti nekad jesu nekad nisu, zavisi kako se neki Amerikanac probudi ujutro.

A postoji i "from my point of view" percepcija. Tanka je linija između terorista, heroja i simbola otpora :mrgreen:
Hakiz

#4206 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

Velkoski wrote: 20/10/2024 00:29 jači tlači, piše historiju, daje oznake

Mandela je bio označen kao terorista, Huti nekad jesu nekad nisu, zavisi kako se neki Amerikanac probudi ujutro.

A postoji i "from my point of view" percepcija. Tanka je linija između terorista, heroja i simbola otpora :mrgreen:
2+2 je uvijek 4.

Samo, nije svakome četvorka ista :mrgreen:
anelsol

#4207 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by anelsol »

jeza u ledja wrote: 19/10/2024 20:36
anelsol wrote: 19/10/2024 18:39 Trpiš ovakve kretene decenijama, koji ti udara na život, porodicu i imovinu od koje ẓ̌iviš, a onda ti u jednom momentu pukne film, pa te proglase teroristom.

Pa da meni ili nekom mom ovako nešto uradi, a nema države da te zaštiti, našao bi ga i skratio ga za glavu bez razmišljanja.

Ulete nekim babama u kucu i pobiju ih ili kidnapuju. Odu na koncert i pobiju/kidnapuju bruku omladine. Bilo je i djece.

Sta je bolan vama ljudi? Jel njima treba skratit glavu?

Pobijes bruku civila. Nebitno koji je cilj. To je zlocin.
Pogledaj tweet koji sam postavio pa komentariši.Ko spominje babe, omladinu, civile?

Da tebe neko ovako izmlati letvom u tvom voćnjaku, sa ciljem da te otjera sa tvoje zemlje, šta bi mu ti uradio?
swanfilter

#4208 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

Kada malo razmislis, nema razlike između Hamasa i IDF.

Samo sto je Hamas u jednom danu izveo neviđeno. Jer cesce ne mogu.

Inace, kada malo razmislis, IDF upada Palestincima svakodnevno godinama. Odvlace u zatvore bez povratka. A uvjeren sam da bi i oni ubijali isto kao Hamas. Jer koliko god robija bila brutalna, ona kosta i nakon godina nista ne garantuje. 20 godina robije je izrodilo Jahju Sinvara.

Znaci, iste metode na djelu. Samo nacin provođenja je mnogo suptilniji. A tek mic po mic uzurpacija zemlje.

Sada dosli u priliku djelovati bez obaziranja. Bas kao i Hamas. Odnosno, IDF je Hamas na steroidima.

Ne samo danas. Takav je IDF oduvijek.
jeza u ledja

#4209 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

last mohicans wrote: 19/10/2024 22:44
jeza u ledja wrote: 19/10/2024 20:25
last mohicans wrote: 19/10/2024 19:17 Evo samo za njega, Sinwar je pravi tip šehida kao sto ih je hiljade bilo Bosni, na braniku svog praga, braneći sebe i svoj narod od zlotvora
:shock:

Vau!
Prosto ne mogu da vjerujem da neko ovako nesto odvratno moze napisati.
Kako te bolan nije stid!?
Ti kao i mulac,prošeći. Ljubitelju genocidaša, aparthejda i svega sto ide uz to.
Ti si jedini ovdje ljubitelj zlocinaca, koji je pravio od njega heroja i jos ga poredio sa borcima ARBiH. :-x
jeza u ledja

#4210 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

anelsol wrote: 20/10/2024 00:35
jeza u ledja wrote: 19/10/2024 20:36
anelsol wrote: 19/10/2024 18:39 Trpiš ovakve kretene decenijama, koji ti udara na život, porodicu i imovinu od koje ẓ̌iviš, a onda ti u jednom momentu pukne film, pa te proglase teroristom.

Pa da meni ili nekom mom ovako nešto uradi, a nema države da te zaštiti, našao bi ga i skratio ga za glavu bez razmišljanja.

Ulete nekim babama u kucu i pobiju ih ili kidnapuju. Odu na koncert i pobiju/kidnapuju bruku omladine. Bilo je i djece.

Sta je bolan vama ljudi? Jel njima treba skratit glavu?

Pobijes bruku civila. Nebitno koji je cilj. To je zlocin.
Pogledaj tweet koji sam postavio pa komentariši.Ko spominje babe, omladinu, civile?

Da tebe neko ovako izmlati letvom u tvom voćnjaku, sa ciljem da te otjera sa tvoje zemlje, šta bi mu ti uradio?
Ah, nije mi se iz nekog razloga otvarao tweet. Mislio sam da si se nadovezao na pricu o Sinwaru.
Ne znam sta je na tweetu, ali kako opisujes i ja bih uradio isto. :thumbup:
alijagoro

#4211 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

https://x.com/WarMonitors/status/1847611971970986070
Navodno govori kako ce netanjahu vratiti doseljenike na sjever zemlje,kad ne moze ni saru,svoju zenu,vratiti kuci :D
Rothmans

#4212 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Rothmans »

narcisaa wrote: 19/10/2024 23:34 Bice da su ih Izraelicani razotkrili kao Hezbollahove i Hamasove prostalice koji ta postrojenja za vodu zloupotrebljavaju za svoje "teroristicke aktivnosti" pa su ih eliminisali, morebit´ jos roknuli bombicu sa osiromasenim uranijumom :) .
Civili i civilni objekti koji se zloupotrebljavaju postaju legitimne vojne mete :wink: .
Bice da su tako i Izraelcane razotkrili u II svjetskom ratu :wink: :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4213 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

swanfilter wrote: 20/10/2024 01:54 Kada malo razmislis, nema razlike između Hamasa i IDF.

Inace, kada malo razmislis, IDF upada Palestincima svakodnevno godinama. Odvlace u zatvore bez povratka. A uvjeren sam da bi i oni ubijali isto kao Hamas. Jer koliko god robija bila brutalna, ona kosta i nakon godina nista ne garantuje. 20 godina robije je izrodilo Jahju Sinvara.

Znaci, iste metode na djelu. Samo nacin provođenja je mnogo suptilniji. A tek mic po mic uzurpacija zemlje.

Sada dosli u priliku djelovati bez obaziranja. Bas kao i Hamas. Odnosno, IDF je Hamas na steroidima.

Pa IDF je i nastao od teroristickih grupa i paramilicije i paravojske.

Od djelovanja teroristickih grupa Izrael je itekako imao koristi.
Haris.ba

#4214 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

Ako ce vam biti lakse - Dzordz Vasington je bio terorist za Britansku imperiju. :D
Seawolf

#4216 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Seawolf »

Haris.ba wrote: 20/10/2024 08:52 Ako ce vam biti lakse - Dzordz Vasington je bio terorist za Britansku imperiju. :D
I Veliki Blek.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4217 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

Zapadom svijetu poturaju ideje da smo svi gradjai svijeta...granice su imaginarne...boja koze ...
Ali kad pogine tamnoputi IDF vojnik odjednom mu secraju dna
Sto se ne smije raditi kada neki krimos zapali orgulje u 1000 godina staroj katedrali ili sroka krajputas u austrji
skupljac_zeljeza

#4218 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skupljac_zeljeza »

Hajo Meyer, preživjeli logora Auschwitz: "Cionizam i judaizam su suprotni jedan drugom jer je judaizam univerzalan i human, a cionizam je upravo suprotno: vrlo je uzak, vrlo nacionalistički, rasistički, kolonijalistički, sve to."

Haris.ba

#4219 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

Seawolf wrote: 20/10/2024 09:49
Haris.ba wrote: 20/10/2024 08:52 Ako ce vam biti lakse - Dzordz Vasington je bio terorist za Britansku imperiju. :D
I Veliki Blek.
Zaboravio si i Komandanta Marka.

Na kraju poenta ostaje.
last mohicans

#4220 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by last mohicans »

jeza u ledja wrote: 20/10/2024 02:49
jeza u ledja wrote: 19/10/2024 20:25

:shock:

Vau!
Prosto ne mogu da vjerujem da neko ovako nesto odvratno moze napisati.
Kako te bolan nije stid!?
Ti kao i mulac,prošeći. Ljubitelju genocidaša, aparthejda i svega sto ide uz to.
Ti si jedini ovdje ljubitelj zlocinaca, koji je pravio od njega heroja i jos ga poredio sa borcima ARBiH. :-x
Ti o ARBiH nemaš prava govoriti,vjerovatno si pobjegao od iste da bi mogao biti podanički američki stanovnik bez karaktera i svog pravog identiteta. A o kategoriji sehida i borca na sebililillah veze nemaš, tako da ni tu nisi kompetentan. Nastavi nazivati ljude teroristima koji 80 godina dozivljavaju genocid, aparthejd, ugnjetavanja, otimanje zemlje i protjerivanje sa iste od tvojih ljubimaca.
narcisaa

#4221 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by narcisaa »

Rothmans wrote: 20/10/2024 06:35
narcisaa wrote: 19/10/2024 23:34 Bice da su ih Izraelicani razotkrili kao Hezbollahove i Hamasove prostalice koji ta postrojenja za vodu zloupotrebljavaju za svoje "teroristicke aktivnosti" pa su ih eliminisali, morebit´ jos roknuli bombicu sa osiromasenim uranijumom :) .
Civili i civilni objekti koji se zloupotrebljavaju postaju legitimne vojne mete :wink: .
Bice da su tako i Izraelcane razotkrili u II svjetskom ratu :wink: :)
Zar doista nisi u stanju iscitati sarkazam u mom komentaru na ovaj napad Izraela https://www.oxfam.org/en/press-releases ... neers-gaza :?:

Nema potrebe da moj komentar isijecas iz njegovog konteksta i na njemu gradis svoju "pricu".
Pod znacima navoda sam napisala "teroristicke aktivnosti", a tzv. razotkrivanje se odnosi na zloupotrebu civila i civilne infrastrukture u vojne svrhe, u ratu, kada postaju legitimne vojne mete, a sto je mantra koju Izrael i Zapad koriste u opravdavanju razmjera Izraelskog djelovanja u Gazi.
Opet da napisem sarkasticno "sve po zakonu" :) . Odnekud poznato i kod nas u BiH "sve po zakonu" :wink: . Zar ne?
Sefket007

#4222 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sefket007 »

swanfilter wrote: 20/10/2024 01:54 Kada malo razmislis, nema razlike između Hamasa i IDF.

Slabo ti ide to razmisljanje.

Hamas je direktan produkt IDFa i zlocina Izraela i to da, se suprostave i odbrane od tih zlocina.

Nikada i ni u jednom kotekstu ne mogu biti isti...

Kako sam kazes Cionisti upadaju u domove Palestinaca godinama, otimaju im zemlju, siluju ih, ubijaju, maltretiraju, ponizavaju i to sve kako bi potpuno Palestince protjerali, a u njihove domove i na njihovu zemlji doveli nove setlere... I kad ti rokneš tog setlera koji ti uzima kucu onda si TERORISTA.

Daj Bogati popusti te patetike....

Palestinci imaju pravo da se brane, setleri i cionosti nemaju sta traziti na njihovoj zemlji i to je vrlo jednostavno svakome ko BAR MALO RAZMISLI.
alijagoro

#4223 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Mislim da je izrael jedina drzava,gdje neki doseljenici idu naoruzani sa puskama i toljagama i plase odnosno prebijaju lokalno stanovnistvo uz podrske jedne regularne armije.Cudi me da Palestinci nisu totalno poludili od te silne represije plus aparthejd sistem.
jeza u ledja

#4224 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

last mohicans wrote: 20/10/2024 11:28
jeza u ledja wrote: 20/10/2024 02:49

Ti o ARBiH nemaš prava govoriti,vjerovatno si pobjegao od iste da bi mogao biti podanički američki stanovnik bez karaktera i svog pravog identiteta. A o kategoriji sehida i borca na sebililillah veze nemaš, tako da ni tu nisi kompetentan. Nastavi nazivati ljude teroristima koji 80 godina dozivljavaju genocid, aparthejd, ugnjetavanja, otimanje zemlje i protjerivanje sa iste od tvojih ljubimaca.
Tako je. Kad nemas sta reci onda ad hominem. Zamisljas sebi neki fiktivni svijet.

Nisam ga nazvao teroristom, vec zlocincem.
alijagoro

#4225 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

A sad kad je ubijen Jahija,jel to znaci da ce zapad uhapsiti netanjahua ili i dalje ide gromoglasni aplauz za heroja zapada netanjahua
Post Reply