Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kakavdanakneiskustvu

#38451 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

mali_balon wrote: 19/10/2024 08:46
kakavdanakneiskustvu wrote: 19/10/2024 08:40 nije valjda da je zdravo imati 110 kg na 165 cm visine
Naravno da nije, ali sta tebe boli k koliko ko ima kila, mozda hoce da jede i uziva u hrani pa makar ga to ubilo.....a neko se bolje nosi sa tom kilazom nego neko sa savrsenim bmi
Gledaj BA svoja posla okreni se sebi...pusti druge
ma sve ok, neka radi ko šta hoće od sebe ali neka se ne nameće priča da je biti debel zdravo.
mali_balon

#38452 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Ne namece se nego na zalost postaje realnost zbog tempa zivota i ostaloh faktora.
Mozda ce za 50g mrsavi ljudi biti proglasavani cudacima i bolesnicima.
komsinica_s_drugog

#38453 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by komsinica_s_drugog »

kakavdanakneiskustvu wrote: 19/10/2024 08:40 nije valjda da je zdravo imati 110 kg na 165 cm visine
Nije zdravo, ali sta mene, tebe i bilo koga drugog toliko zabrinjava sto neko ima 110 kg na 165 cm visine.
To su svi toboze strasno zabrinuti. Za ove ispicuture se niko ne sekira, cak je pozeljno, tepa im se, kao eto vole malo popit. Ne prica se o cirozi jetre i pankreatitisu itd.
Nego svi smo eto zabrinuti sta debljina cini :zzzz:
Nije zarazna, sta me briga. A nece me ni pokosit na cesti.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#38454 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bobi »

:mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#38455 Re: Popularne stvari koje ne kontam

komsinica_s_drugog wrote: 19/10/2024 09:27
Nije zdravo, ali sta mene, tebe i bilo koga drugog toliko zabrinjava sto neko ima 110 kg na 165 cm visine.
To su svi toboze strasno zabrinuti. Za ove ispicuture se niko ne sekira, cak je pozeljno, tepa im se, kao eto vole malo popit. Ne prica se o cirozi jetre i pankreatitisu itd.
ne brine me nimalo nego je smiješno što na naslovnici nekog magazina ,na prošloj stranici ove teme ima slika, staviti sliku debele žene uz naslov debljina je zdrava. jbg nije zdrava,čemu laganje
Hakiz

#38456 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

kakavdanakneiskustvu wrote: 19/10/2024 09:31
komsinica_s_drugog wrote: 19/10/2024 09:27
ne brine me nimalo nego je smiješno što na naslovnici nekog magazina ,na prošloj stranici ove teme ima slika, staviti sliku debele žene uz naslov debljina je zdrava. jbg nije zdrava,čemu laganje
To bi bilo to.

Borba protiv fotošopiranih žena na naslovnicama je prešla granicu normalnog. Ova sa naslovnice je prosječna i zdrava žena koliko je bila ona fotošopirana sa 95-55-90 i 55 kg na 175 cm visine. Suprotni krajevi spektra, ali isto u obmani.

U suštini su onom fotografijom rekli da povećani faktor rizika za dijabetes i hipertenziju je zdravlje.

Odlična poruka za mlade žene :thumbup:
Last edited by Hakiz on 19/10/2024 10:12, edited 1 time in total.
no_sikiriki

#38457 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by no_sikiriki »

Ne kontam (ljudsko) nerazumijevanje suštine neke teme. :mrgreen:
dječak sa šibicama

#38458 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Nekad se i kostur mrsavo proglasavalo za pozeljno zdravo i idealno, cuvena Tvigi recimo, to je stvar modne industrije i tu je glupo pametovati i mudrovati.

Zna se kako industrija zaradjuje, uz marketing.
Sanjarko

#38459 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sanjarko »

Ja sam bio mršavan prije nekad ali visok i mršavan, ali kad mi je jetra bila bolesna prije oko 13 godina imao samo oko 65 kg na oko 195 cm visine, to nije zdravo bilo, ali nije bilo ni zdravo kad sam se prije toga udebljao sa oko 80 kg na oko 100 kg.

Sad hvala Bogu se držim solidno i ok sam, a kilaža oko 85.

Nit djelujem mršav, nit debel, ali imam šlauf onako, ne pretjerano.

Idealna težina je oduzeti metar od visine i tjt, +- 5 kg.

Ali ko je idealan? 🤔
belfy

#38460 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by belfy »

mali_balon wrote: 19/10/2024 09:15 Ne namece se nego na zalost postaje realnost zbog tempa zivota i ostaloh faktora.
ti si fakultetlija koji voza kamion i koji se cudi onom prije recenom i prognozira budnucnost? interesantno...
mali_balon

#38461 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

belfy wrote: 20/10/2024 20:42
mali_balon wrote: 19/10/2024 09:15 Ne namece se nego na zalost postaje realnost zbog tempa zivota i ostaloh faktora.
ti si fakultetlija koji voza kamion i koji se cudi onom prije recenom i prognozira budnucnost? interesantno...
Nisam ja fakultetlija to si ti nesta pogrijesio jaruga....ja sam kv vozac motornih vozila...a sto se buducnisti tice tako su rekle kasike to ja nisam izmislio.....
belfy

#38462 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by belfy »

mali_balon wrote: 20/10/2024 20:46
belfy wrote: 20/10/2024 20:42
Nisam ja fakultetlija to si ti nesta pogrijesio jaruga....ja sam kv vozac motornih vozila...a sto se buducnisti tice tako su rekle kasike to ja nisam izmislio.....
oh, pa onda je jos gore... kasike velis... :-)
dječak sa šibicama

#38463 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Ne kontam sta ljudi griju u septembru i oktobru, to nekakvi racuni za struju plin, pale se grijalice, ja i dalje u kratkim rukavima po kuci bez ikakve grijalice :D

Dobro, ujutru vec zna biti pohladno, ali kakvu vi to izolaciju na kucama i stanovima imate, ili bolje receno sta je sa vasom cirkulacijom krvi :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#38464 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Truba »

120 maraka struje :D

s tim da je meni u sobama i ljeti hladno
zato se pokrivam jorganom usred ljeta
al zato u dnevnom 25

znaci sobe nikad ne vide sunca ni ljeti ni zimi

dnevni je veci dio dana osuncan
Dope_Man

#38465 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dope_Man »

mali_balon wrote: 19/10/2024 07:34

A sta cemo sa bolesnima, koje stitna razjebe u sekundi....sta cemo sa depresivcima koje jedu da bi se osjecali bolje ili uzimaju lijekove od kojih kvasaju.....sta cemo sa onim koji se od stresa debljaju.....nisu svi debeli od hrane...
Vise je nametunt taj neki skini pojam ljepote i misicavost nego ovo drugo.....ja ga jebem ko se ne udeblja, kad dodje s posla jede i legne spavat jer nije ni zasta drugo.....a takvih imas koliko hoces....dodas aditive i secere od kojih je skoro nemoguce pobjeci....moguce ako imas para....
I da dodam na kraju....bolje da ljulja nego da zulja
Vrlo je mali broj onih koji su debeli jer imaju medicinski problem. Vecinom su debeli oni koji ne zele da se kontrolisu koliko jedu.

I generalno nije problem to koliki je neko za sebe.. budes koliki hoces zbog sebe i to je to. Al promocija da je to debelo (kao ova na slici iz ranijeg posta) jeste. Jer to nije zdravo po bilo kojoj definiciji zdravlja. Evo ja imam 110, a na moju visinu bi idealno bilo oko 90-95 ako racunam malo misica. I ne glumim nikom da sam ja olicenje zdravlja i da treba biti kao ja. Znam da imam viska, sprdam se sa tim, i svjesno odbijam da si probusim kasiku a znam da bih trebao.
kakavdanakneiskustvu

#38466 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Dope_Man wrote: 21/10/2024 15:02

A sta cemo sa bolesnima, koje stitna razjebe u sekundi....sta cemo sa depresivcima koje jedu da bi se osjecali bolje ili uzimaju lijekove od kojih kvasaju.....sta cemo sa onim koji se od stresa debljaju.....nisu svi debeli od hrane...
Vise je nametunt taj neki skini pojam ljepote i misicavost nego ovo drugo.....ja ga jebem ko se ne udeblja, kad dodje s posla jede i legne spavat jer nije ni zasta drugo.....a takvih imas koliko hoces....dodas aditive i secere od kojih je skoro nemoguce pobjeci....moguce ako imas para....
Vrlo je mali broj onih koji su debeli jer imaju medicinski problem. Vecinom su debeli oni koji ne zele da se kontrolisu koliko jedu.

I generalno nije problem to koliki je neko za sebe.. budes koliki hoces zbog sebe i to je to. Al promocija da je to debelo (kao ova na slici iz ranijeg posta) jeste. Jer to nije zdravo po bilo kojoj definiciji zdravlja. Evo ja imam 110, a na moju visinu bi idealno bilo oko 90-95 ako racunam malo misica. I ne glumim nikom da sam ja olicenje zdravlja i da treba biti kao ja. Znam da imam viska, sprdam se sa tim, i svjesno odbijam da si probusim kasiku a znam da bih trebao.
:thumbup: :thumbup: kad je neko debel onda je debel i nema vrijeđanja kad to nekome kažeš, jer nema vrijeđanja ni kad nekome ko se šiša na nulu a nije ćelav prirodno,kažeš mu da je ćelav, jer jbg jeste ćelav
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38467 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ne kontam sto na instagram feedu vidim samo suggested postove @Velkoski :(
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#38468 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

no ajdia brt, mora biti negdje opcija :mrgreen:
ho oponopono

#38469 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ho oponopono »

Hidžab i more.:pusi2:

Ne more.
O okrunjene...mašete vjerom uprazno?
Niste vi bolan za javna kupališta...pokrij svoj avret...a đuvegija vam gleda tuđe avrete...a samo vama može pokazati svoj...jah...to ti smetno reći...kad je spelovao njegov kućni i vjerski red...a vas umotao ko sarmice bezbeli.:pusi2:

Plače i sunce i vitamin D, i Bog otac.
Svi reflektori ibreta su na vama...strašne ste inače u tim burka plus bikini.:pusi2:
Koja mu je svrha...uzak i opisuje obline tijela...legitimnost munkera...puki egzibicionizam.
Sjedi onda u svojoj meraji...turi noge u lavor i kiseli se tako.:pusi2:

Koji ćete klinac vi na plaži, bazenu, jezeru...ovamo zikrite, sa postekije ne silazite.
Jedino religija sticanja profitira? Boga im.:pusi2:

Upeko zvizdan je li? A bira đuvegija tvoj, pastelne boje za hidžab, nikab, burku...da te sunce ne ubije, a on može i da te bije?
Pokorna muškarcu...kad si ćurka...kakav Bog.:pusi2:
Ne bore se za radna mjesta, već za mjesto na plaži...turbo, utegnute...muzikalne bule...modiranje, šminke na kilo.

Hipokrizija pobožnosti...ovisna o izvinjenjima...bitno je da je njemu intonirala himnu nevinosti, a njeno oblačenje se vječito troumi...između klime, morala i želje da bude gola.

Image
dembele

#38470 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dembele »

Sjeća li se neko onog časopisa iz Srbije "Debeli ali srećni"? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#38471 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

_BataZiv_0809 wrote: 21/10/2024 18:22 Ne kontam sto na instagram feedu vidim samo suggested postove @Velkoski :(
izgleda da su na pc-u nešto drkali, svaki drugi suggested :mrgreen:
Hendrix

#38472 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hendrix »

ho oponopono wrote: 21/10/2024 20:22 Hidžab i more.:pusi2:

Ne more.
O okrunjene...mašete vjerom uprazno?
Niste vi bolan za javna kupališta...pokrij svoj avret...a đuvegija vam gleda tuđe avrete...a samo vama može pokazati svoj...jah...to ti smetno reći...kad je spelovao njegov kućni i vjerski red...a vas umotao ko sarmice bezbeli.:pusi2:

Plače i sunce i vitamin D, i Bog otac.
Svi reflektori ibreta su na vama...strašne ste inače u tim burka plus bikini.:pusi2:
Koja mu je svrha...uzak i opisuje obline tijela...legitimnost munkera...puki egzibicionizam.
Sjedi onda u svojoj meraji...turi noge u lavor i kiseli se tako.:pusi2:

Koji ćete klinac vi na plaži, bazenu, jezeru...ovamo zikrite, sa postekije ne silazite.
Jedino religija sticanja profitira? Boga im.:pusi2:

Upeko zvizdan je li? A bira đuvegija tvoj, pastelne boje za hidžab, nikab, burku...da te sunce ne ubije, a on može i da te bije?
Pokorna muškarcu...kad si ćurka...kakav Bog.:pusi2:
Ne bore se za radna mjesta, već za mjesto na plaži...turbo, utegnute...muzikalne bule...modiranje, šminke na kilo.

Hipokrizija pobožnosti...ovisna o izvinjenjima...bitno je da je njemu intonirala himnu nevinosti, a njeno oblačenje se vječito troumi...između klime, morala i želje da bude gola.
Sad vec bivsi drug iz srednje koji je otisao u vehabije davno...frajer iso kod krojaca da mu poveca pantole odzada. Razlog? Kao da mu se ne ocrtavaju obline a.k.a. guzica pa da sestre ne poziva na blud. :D

Naravno da smo ga onda zajebavali da on mozda guzove od brace ne krije. Nije mu pravo bilo, poslije se preselio u jednu od njihovih komuna. Izbjegava blud valjda. :D
Ateista

#38473 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Dope_Man wrote: 21/10/2024 15:02

:thumbup:
Mogu razumjeti pokusaje borbe protiv diskriminacije, pogotovo sto se pocelo pretjerivati sa tim idealima ljepote pa se mnoge zene osjecaju jadno ako ne izgledaju kao manekenke, diskriminise se svako ko nema idealne proporcije i tezinu. Opet, ne valja ni kad se pretjera i ode u drugu krajnost, a pocelo se bas ici u krajnost i promovisati prekomjernu tezinu kao nesto zdravo.
dembele

#38474 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dembele »

Oni idioti sa klix portala ne posustaju, i dalje svakodnevno drve o onom narkomanu iz One Direction :-)
Laplace

#38475 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 18/10/2024 10:13
Hakiz wrote: 17/10/2024 20:55
Linija manjeg otpora.

Lakše je debljinu ili nepismenost itd prihvatiti kao standard nego se boriti protiv njih. Jer, i debeli i nepismeni i slični imaju pravo da im se ne vrijeđaju osjećaji. To što dijabetes, hiperzenzija, srčani udar, moždami udar ne misle o pravima debelih, pa ih pogađaju više nego druge, e to je problem. Kako cancelovati na društvenim mrežama pritisak 180/120? Diskusherniju od prevelike težine, kako to poslati na sud ili joj dati otkaz "jer me vrijeđa"?

Ah, da: George Carlin "Soft language".
Secer nije rezervisan samo za debele ljude,kao ni hipertenzija niti udari srcani....zasto smatras da bi nekoga trebao poslati na sud zato sto je bolestan? Ili zasto bi dao otkaz nekome ko je debeo? Koji to zakon vrijedja tacno? Sudeci po izljevima tvog neznanja ti se ne bi dobro proveo na sudu kao tuzena strana. :lol:
Pretilost, tj. uzroci istog, je jedan od još neriješenih naučnih pitanja. Još uvijek nije jasno šta konkretno vodi do sve većeg porastapretilosti. Nije samo do toga koliko neko jede niti koliko se nezdravo hrani (najlakše je sve svestina fast food). Recimo, ja mogu jesti svakog dana hamburgere i ostalu nezdravu hranu, ali dobiti kilograme ne. Kao dijete sam namjerno pokušavao dobiti na kilaži, jeo sve što mi je palo pod ruku, ali bez rezultata. Dok se nekime lijepi šta god pojedu.

Edit: Još manje je jasno kako konkretno izgubiti kilograme. Zilion je načina, nijedan pouzdan i efikasan.
Post Reply