TEMU u BiH - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
daramo

#1401 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by daramo »

DaysleepeR wrote: 18/10/2024 11:45 Ja ne znam kako su riješili sa carinom, ali paketi nemaju nikakav trag carinskog pregleda, za razliku od paketa koji su dolazili sa Aliexpressa.

Niti su otvarani, niti je traka presječena pa zalijepljena ponovo carinskom trakom.
Vjerojatno sporazumom, zato na temu niti ne možeš kupiti artikle skuplje od 300KM koji podliježu carini.
Isto je s Alijem koji u cijenu za EU uračuna PDV.
Preko Alija ide standardnom poštom, ovdje je x express zadužen za carinu.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1402 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Bobi »

Mislim da ovi kuriri imaju dobru aplikaciju za podjelu paketa, sve dobiju listinge sa imneima i jednim klikom za pozive, da im organizuje app sama rutu po adresama da idu po redu,nema kod njih papira i potpisivanja, bukvalno cim ti da paket klikne na mobitelu preuzeto i odmah se pojavi na stranici.
dječak sa šibicama

#1403 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by dječak sa šibicama »

dovoljno pogledati jedan od bezbroj videa koje snimaju Amazon dostavljaci u USA, ljudi rade i po 140 paketa u smjeni, uglavnom preko 100 prosjek

dobro ovi nasi savladaju 60
PlusSA

#1404 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by PlusSA »

Pa lakše je dostavu raditi npr Amerika ili evo skoro bio u Austriji.

Poštar dođe pokuca na vrata ako nikoga nema ostavi paket ispred vrata i ode..

Kod nas nazove te, čeka te pa i ganja te da bi ti urucio paket.. tu se gubi previše vremena.
_Reds_

#1405 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by _Reds_ »

Najbolje da su napravili ugovore sa trafikama.

Ostave ti paket na trafici najblizoj, pa ti pokupi.
dječak sa šibicama

#1406 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Da, slazem se, Amazon dostavljac dobije jedan kvart, koji ima stanovnika ko pola Sarajeva, ima desetak ulica i samo ide od adrese do adrese.

Ali isto tako, Amazon vozac izadje iz auta, dostavi paket na vrata. Ovi nasi nece da izadju iz kombija cesto, a ne da ti dostavi na vrata.
canvra888

#1407 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by canvra888 »

Šta za sela, gdje nema trafika nadaleko?
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#1408 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bubobih »

PlusSA wrote: 18/10/2024 15:08 Pa lakše je dostavu raditi npr Amerika ili evo skoro bio u Austriji.

Poštar dođe pokuca na vrata ako nikoga nema ostavi paket ispred vrata i ode..

Kod nas nazove te, čeka te pa i ganja te da bi ti urucio paket.. tu se gubi previše vremena.
Ja bi radije ko ovi nasi nego se penjat po zgradama. To rade ove drzavne pa ih nikad docekat.
bubobih

#1409 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bubobih »

canvra888 wrote: 18/10/2024 15:12 Šta za sela, gdje nema trafika nadaleko?
Kad dodje da plati racun nek podigne i paket :)
Dzontra_Volta

#1410 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Dzontra_Volta »

Došla mi na viber poruka u 15:07 sati da je pošiljka danas na dostavi.
Hoće li fakat dostaviti danas, s obzirom da se bliži kraj radnog vremena (nekako mi logično da je ova poruka stigla jutros)?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1411 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Bobi »

Dzontra_Volta wrote: 18/10/2024 15:19 Došla mi na viber poruka u 15:07 sati da je pošiljka danas na dostavi.
Hoće li fakat dostaviti danas, s obzirom da se bliži kraj radnog vremena (nekako mi logično da je ova poruka stigla jutros)?
jel ti piše ovako "Pošiljka se nalazi kod kurira na dostavi" ?
Dzontra_Volta

#1412 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Dzontra_Volta »

Bobi wrote: 18/10/2024 15:46
Dzontra_Volta wrote: 18/10/2024 15:19 Došla mi na viber poruka u 15:07 sati da je pošiljka danas na dostavi.
jel ti piše ovako "Pošiljka se nalazi kod kurira na dostavi" ?
Piše "vaša pošiljka od ECSC broj ... je danas na dostavi..."
Ali evo maloprije me zvali da će sutra od 10-12 sati imati punkt ispred DM-a na Grbavici i dijeliti paketiće, pa ako želim da tako preuzmem (naravno, to mi odgovara, pa sam rekao da ću doći).
Izgleda da su skontali fol kako da riješe ovu navalu, da ne idu od adrese do adrese, nego da se njima dolazi.
-Chesterfield-

#1413 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by -Chesterfield- »

bubobih wrote: 18/10/2024 15:13
canvra888 wrote: 18/10/2024 15:12 Šta za sela, gdje nema trafika nadaleko?
Kad dodje da plati racun nek podigne i paket :)
A šta ako plaća online račune?
Emojti

#1414 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Emojti »

Stigao projektor HY300 Pro.
Prvi utisci:
- bucan ventilator kao kod laptopa kad se pregrijava
- zvucnik osrednji, mogu se serije gledat i filmovi, ali muzika i slicno bolje na AUX ili bluetooth zvucnik skopcat
- projekcija je ogromna na Pro modelu. 3 metra od zida odmaknut i slider od velicine projekcije sam morao skroz smanjiti na najmanje
- tamnija je slika ali to se rijesi sa naprednim postavkama koje se aktiviraju 5x za redom pritisnuti na "about device" i dobija se napredni menu kao na android tv, tamo se moze podesit boja i svjetlina koja je po defaultu na 50% tako da se to lako rijesi.
- brzina paljenja je kao da palim obicni android tv
- uredjaj je jako brz s obzirom na cijenu
- vuce puno prasine kroz prednji crni dio, ja cu nesto sklepat neki filter nesto izrezat pa zaljepit.
- youtube klasicni s reklamama, potrebno instalirat smart tube next koji nema reklame.

Za manje od 40e koliko je mene dosao uz kupon. Odlicna kupovina. Najveca mu je mana sto sam procitao od ostalih na internetu su sto nema filtere pa udje prasina unutra i pokvari sliku. Buka ventilatora se moze tolerisati za nekog ko je godinama navikao na PC gaming i buku racunara/laptopa.

Edit:
Najbitnije, slika je stvarno dobre kvalitete i vise nego sto sam ja ocekivao. Slajder na vrhu za podesavanje ostrine prikaza. Koliko ce moc ovo cudo radit bog zna.
PlusSA

#1415 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by PlusSA »

@Emojti
hvala drug na recenziji iz svoga iskustva :thumbup:

Valjda sa prašinom se da riješiti, uz soundbar ili slušalice što se tice buke.

I kod mene je u korpi još ga nisam narucio, ali eto slika je definitivno okey kako i pišu.

Gledao sam HY320 model koji je FHD native al je i 130km
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#1416 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by anex »

Bobi wrote: 18/10/2024 15:03 Mislim da ovi kuriri imaju dobru aplikaciju za podjelu paketa, sve dobiju listinge sa imneima i jednim klikom za pozive, da im organizuje app sama rutu po adresama da idu po redu,nema kod njih papira i potpisivanja, bukvalno cim ti da paket klikne na mobitelu preuzeto i odmah se pojavi na stranici.
Ima, sve to ide tako.
Ali, prije listinga svaki kurir sam poreda pakete kako misli da mu je najlakše, sam skenira pakete poslije i kako skenira tako ide listing. Kako si poredao tako ide lista...ako si dobro poredao ide redosljed kako treba. Onda ti na aparatu iskacu adrese i ides po njima. Kad isporucis...klikaš da je završeno i to je to.

Ali od 6h do 9h su u skladištu svaki dan...tek onda idu na isporuku...posao je to
bubobih

#1417 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bubobih »

anex wrote: 18/10/2024 19:13
Bobi wrote: 18/10/2024 15:03 Mislim da ovi kuriri imaju dobru aplikaciju za podjelu paketa, sve dobiju listinge sa imneima i jednim klikom za pozive, da im organizuje app sama rutu po adresama da idu po redu,nema kod njih papira i potpisivanja, bukvalno cim ti da paket klikne na mobitelu preuzeto i odmah se pojavi na stranici.
Ima, sve to ide tako.
Ali, prije listinga svaki kurir sam poreda pakete kako misli da mu je najlakše, sam skenira pakete poslije i kako skenira tako ide listing. Kako si poredao tako ide lista...ako si dobro poredao ide redosljed kako treba. Onda ti na aparatu iskacu adrese i ides po njima. Kad isporucis...klikaš da je završeno i to je to.

Ali od 6h do 9h su u skladištu svaki dan...tek onda idu na isporuku...posao je to
Meni dodju u pola 8 ujutro dostave paket. Tako da nije to svuda tako... Ovisi ko se kako organizuje. A vjerujem da imaju vise od 60 paketa svaki, na zapadu ide 150 180 paketa po kuriru
Quaresma

#1418 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Quaresma »

Emojti wrote: 18/10/2024 17:02 Stigao projektor HY300 Pro.
Prvi utisci:
- bucan ventilator kao kod laptopa kad se pregrijava
- zvucnik osrednji, mogu se serije gledat i filmovi, ali muzika i slicno bolje na AUX ili bluetooth zvucnik skopcat
- projekcija je ogromna na Pro modelu. 3 metra od zida odmaknut i slider od velicine projekcije sam morao skroz smanjiti na najmanje
- tamnija je slika ali to se rijesi sa naprednim postavkama koje se aktiviraju 5x za redom pritisnuti na "about device" i dobija se napredni menu kao na android tv, tamo se moze podesit boja i svjetlina koja je po defaultu na 50% tako da se to lako rijesi.
- brzina paljenja je kao da palim obicni android tv
- uredjaj je jako brz s obzirom na cijenu
- vuce puno prasine kroz prednji crni dio, ja cu nesto sklepat neki filter nesto izrezat pa zaljepit.
- youtube klasicni s reklamama, potrebno instalirat smart tube next koji nema reklame.

Za manje od 40e koliko je mene dosao uz kupon. Odlicna kupovina. Najveca mu je mana sto sam procitao od ostalih na internetu su sto nema filtere pa udje prasina unutra i pokvari sliku. Buka ventilatora se moze tolerisati za nekog ko je godinama navikao na PC gaming i buku racunara/laptopa.

Edit:
Najbitnije, slika je stvarno dobre kvalitete i vise nego sto sam ja ocekivao. Slajder na vrhu za podesavanje ostrine prikaza. Koliko ce moc ovo cudo radit bog zna.

koliko si otprilike cekao na dostavu? ja ako uspijem napraviti temu racun da radi i da mogu naruciti, kontam uzeti ovaj hy320. posto nisam u sarajevu, ne znam kad bih narucio, a najradnije bih da mogu nastimati da mi stigne paketic kad se vratim u Sa.
no_sekirli

#1419 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by no_sekirli »

Istina ziva.
Mene jutros zove, ja kazem u toj i toj sam kafani, on stade, baci kroz suvozacev prozor i po gasu. Dostava trajala 2 sekunde :mrgreen:

Sto se tice robe, nema sta. Kineska roba takva kakva jeste, vec vidjeno.

Narucio neki ruksak maloj za treninge, na slici vrh vrhova, kad sam otvorio paket, tako je tanak da je zamotan u velicinu papirnatih maramica, remenovi za ramena tanki milimetar. Zbilja sam vise ocekivao gledajuci item na oglasu.
DR_Faustus

#1420 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by DR_Faustus »

no_sekirli wrote: 18/10/2024 19:45
Istina ziva.
Mene jutros zove, ja kazem u toj i toj sam kafani, on stade, baci kroz suvozacev prozor i po gasu. Dostava trajala 2 sekunde :mrgreen:

Narucio neki ruksak maloj za treninge, na slici vrh vrhova, kad sam otvorio paket, tako je tanak da je zamotan u velicinu papirnatih maramica, remenovi za ramena tanki milimetar. Zbilja sam vise ocekivao gledajuci item na oglasu.
Ako se moze znati, koliko si platio taj ruksak?
dječak sa šibicama

#1421 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Pitanje, meni na Gplay ne dopusta instalaciju Google Pay, kaze nedostupno u mojoj zemlji :?

Je li Google Wallet isti klinac kao Google Pay, moze li se i ovom aplikacijom placati, ili postoji neka razlika?
no_sekirli

#1422 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by no_sekirli »

DR_Faustus wrote: 18/10/2024 19:53
no_sekirli wrote: 18/10/2024 19:45
Istina ziva.

Ako se moze znati, koliko si platio taj ruksak?
Negdje 10ak eura cini mi se.
Dzontra_Volta

#1423 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Dzontra_Volta »

dječak sa šibicama wrote: 18/10/2024 20:14 Pitanje, meni na Gplay ne dopusta instalaciju Google Pay, kaze nedostupno u mojoj zemlji :?

Je li Google Wallet isti klinac kao Google Pay, moze li se i ovom aplikacijom placati, ili postoji neka razlika?
Ma ja, na Google Wallet ukucaš podatke s kartice i GPay radi bez problema. Naravno, ako tvoja banka to podržava.
tramvajtrojka

#1424 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by tramvajtrojka »

dječak sa šibicama wrote: 18/10/2024 20:14 Pitanje, meni na Gplay ne dopusta instalaciju Google Pay, kaze nedostupno u mojoj zemlji :?

U Google walletu stavljas svoju gpay karticu, zato sto je to stara app i njezine funkcije je zamijenio wallet, jer u walletu mozes staviti i karte za avion, koncerte, javni prevoz itd itd. ima i za dm i sport vision da mozes dodati u njega

Image

kod mene kod iz dm najnormalnije radi i funkcionira iz walleta
dječak sa šibicama

#1425 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Dzaba mi i wallet, RFB ne podrzava, Payoneer takodje. Odnosno nesto provjeravaju.

Bice da je Aircash rjesenje, samo cekam da se moze na konto uplacivati u kesu a ne da se zajebavam preko kartice.
Post Reply