Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PlusSA wrote: ↑18/10/2024 12:54
Šta je sa ovim dopunama preko Abona?
kako sam skontao kupiš Abon kredit kao "ultra" dopune ukucaš brojeve i legne ti na karticu navedena lova.. barem u hrvatskoj imaju i tu mogucnost.
To tek trebaju da uvedu, iNovine će im biti partner za te uplate ali mislim da jos cekaju zvanicnu registraciju u BiH pa da mogu dopustiti uplaćivanje u markama. Ići će preko QR koda ako se ne varam, otvoris app, skeniras kod sa papira i pare su tu.
Mislio sam jel se može kupiti Abon kredit u Hrvatskoj na trafici pa dopuniti na naš BH račun?
PlusSA wrote: ↑18/10/2024 12:54
Šta je sa ovim dopunama preko Abona?
kako sam skontao kupiš Abon kredit kao "ultra" dopune ukucaš brojeve i legne ti na karticu navedena lova.. barem u hrvatskoj imaju i tu mogucnost.
To tek trebaju da uvedu, iNovine će im biti partner za te uplate ali mislim da jos cekaju zvanicnu registraciju u BiH pa da mogu dopustiti uplaćivanje u markama. Ići će preko QR koda ako se ne varam, otvoris app, skeniras kod sa papira i pare su tu.
Mislio sam jel se može kupiti Abon kredit u Hrvatskoj na trafici pa dopuniti na naš BH račun?
obzirom da nas banke blokiraju
moze
a i kod nas ce biti uskoro abon, taku kazu u reklami
koja banka osim Intese blokira? ovo s RF je rijeseno
obzirom da nas banke blokiraju
moze
a i kod nas ce biti uskoro abon, taku kazu u reklami
koja banka osim Intese blokira? ovo s RF je rijeseno
Čini mi se da je netko pisao kako Intesa blokira, a meni je na nekoliko dana blokirala i Raiffaisen banka. Zvao sam ih pa su mi rekli da su blokirali uplatu jer Aircash radi s kriptovalutama, no nakon nekoliko dana su uplat s RF kartice opet proradile kao i prije, tako da je sad sve ok!
Danas sam se registrovao na aplikaciju, odradio validaciju, kupio karticu u Wwinu i sad ne mogu da dopunim wallet nikako. Pokušavao sam sa Visa Intesa i Unicredit kartica i sa NLB mastercarda.
U sva tri slučaja mi izbacuje grešku, za Intesu piše da se obratim Aircash podršci a u druga dva slučaja bankama.
Jesam li propustio neki korak, jel treba da uradim neku aktivaciju ove aircash kartice možda?
Na nalogu mi piše “verified profile” sa zelenom kvačicom.
Son_of_a_gun wrote: ↑22/10/2024 18:52
Danas sam se registrovao na aplikaciju, odradio validaciju, kupio karticu u Wwinu i sad ne mogu da dopunim wallet nikako. Pokušavao sam sa Visa Intesa i Unicredit kartica i sa NLB mastercarda.
U sva tri slučaja mi izbacuje grešku, za Intesu piše da se obratim Aircash podršci a u druga dva slučaja bankama.
Jesam li propustio neki korak, jel treba da uradim neku aktivaciju ove aircash kartice možda?
Na nalogu mi piše “verified profile” sa zelenom kvačicom.
Intesa ne moze, pricali smo o tome ovdje vise puta.
Unicredit provjereno prolazi, provjeri postavke za online placanja i probaj promijeniti lokaciju unutar same aircash lokacije (zastavica u gornjem desnom kutu) na HR. mada meni prolazi i na BiH
A zasto bi na OLX platio karticu 10 km, ako u WWIN kupim za 5?
Inace rece mi gdjica u kladionici da oni prodaju bonove sa dopunama, od 10 cini mi se do 500 km. Kupis, skeniras, imas na racunu.
Nego da pitam, kupio karticu, instalirao apk uradio ono slikanje snimanje, odobrili racun, aktivirao karticu. Sta dalje? povezao sam svoju RFB karticu, uplatio onaj 1 euro, sad mogu dopunjavati Aircash preko svog racuna?
Pitam jer me buni malo, vidim da kad stavim regiju Hrvatska, dobije se opcija Bankovna uplata, kad prebacim na BiH regiju, nema te opcije u aplikaciji kod "Uplata". To kod nas jos nije aktivirano?
Last edited by dječak sa šibicama on 31/10/2024 13:40, edited 1 time in total.
moze li se koristiti kartica iz HR?
ja da dodam karticu iz HR kaze ne moze kontaktirajte, ali nije mi jasno sto, je li zato sto je iz HR ili bi trebala raditi
nekome wrote: ↑31/10/2024 13:39
moze li se koristiti kartica iz HR?
ja da dodam karticu iz HR kaze ne moze kontaktirajte, ali nije mi jasno sto, je li zato sto je iz HR ili bi trebala raditi
Ja sam uzeo u HR karticu, spojio je direktno na svoj aircash nalog na kojem je BiH lokacija i nema problema.
Da li si verifikovao profil, ono slikao ličnu i ostalo?
dječak sa šibicama wrote: ↑31/10/2024 13:36
Inace rece mi gdjica u kladionici da oni prodaju bonove sa dopunama, od 10 cini mi se do 500 km. Kupis, skeniras, imas na racunu.
Nego da pitam, kupio karticu, instalirao apk uradio ono slikanje snimanje, odobrili racun, aktivirao karticu. Sta dalje? povezao sam svoju RFB karticu, uplatio onaj 1 euro, sad mogu dopunjavati Aircash preko svog racuna?
Pitam jer me buni malo, vidim da kad stavim regiju Hrvatska, dobije se opcija Bankovna uplata, kad prebacim na BiH regiju, nema te opcije u aplikaciji kod "Uplata". To kod nas jos nije aktivirano?
dječak sa šibicama wrote: ↑31/10/2024 13:36
Zato što nema. Prije dva mjeseca obišao sve poslovnice u Sarajevu ko kakav kockar. Na kraju našao u visokom. Inače nije BIH samo Sarajevo. Gdje da kupi neko iz Maglaja?
upitan wrote: ↑31/10/2024 13:34
Ds li je neko kupovao ovu karticu sa olx, koliko treba vremena da stigne na adresu.
Kad naručiš preko olx-a dođe ti za dva radna dana
Pa nije bila brza posta nego standardna i trajalo je nekih 3-4 radna dana.
Ja sam davno verifikovao aircash profil i dodao 20€.
Al sam kasno saznao da mi novac u aplikaciji ne znaci nista bez kartice,da nije olx tesko bi kupio karticu jer je kod mene nema.
upitan wrote: ↑31/10/2024 13:34
Ds li je neko kupovao ovu karticu sa olx, koliko treba vremena da stigne na adresu.
Kad naručiš preko olx-a dođe ti za dva radna dana
Pa nije bila brza posta nego standardna i trajalo je nekih 3-4 radna dana.
Ja sam davno verifikovao aircash profil i dodao 20€.
Al sam kasno saznao da mi novac u aplikaciji ne znaci nista bez kartice,da nije olx tesko bi kupio karticu jer je kod mene nema.
Mislio sam da govoriš za brzu poštu na olx-u. Ako ti neko šalje preko bh pošte standardnim putem onda treba obično 3 radna dana, nekad bude 4.
Bez kartice možeš jedino da šalješ drugima na aircash račun i oni tebi.
Moze li se dopuniti Aircash ovim abonom? Kupio u Hr neki od 50 eura, sad ne mogu naći opcije za napuniti njime, nema u sekciji za uplatu..
EDIT: Promijenio lokaciju na Sloveniju i odmah dobio opciju "Gotovina Abon" u sekciji uplata i aktivirao kod. Dok je lokacija bila na Hr ili BiH nije mi nudilo tu opciju.
Last edited by superOdlichan on 02/11/2024 16:01, edited 1 time in total.
superOdlichan wrote: ↑02/11/2024 15:57
Moze li se dopuniti Aircash ovim abonom? Kupio u Hr neki od 50 eura, sad ne mogu naći opcije za napuniti njime, nema u sekciji za uplatu..