kabal1337 wrote: ↑18/10/2024 13:48
darius_maximus wrote: ↑18/10/2024 13:08
Naslovnica wrote: ↑18/10/2024 12:53
Ne znam, pitaj njih.
Pitam fakat jer ne razumijem.
Problem možeš ili ignorisati i nadati se da te neće pući po glavi ili pokušati riješiti.
Zašto bi ti mijenjao email adrese, ako možeš samo ignorisati?
Da se sapere odgovornost ako se šta desi?
Ako ćemo pokušati riješiti, dugoročno, onda valjda treba početi od nečega, izmjena zakona, kažnjavanja, itd.
Šta je tačno mijenjanje mailova ili pohađanje škole u augustu?
Ljudi, ako ste svi sigurni da nas neko zajebava, onda hladno mark as read i piči.
Ako postoji mogućnost da nas neko ciljano zajebava (jer u drugim kantonima/entitetu nema baš ovoga), onda moramo malo kopati.
Imaju tijela, organi, strukture, kako god se to zove, pa od njih tražiti odgovornost i prevenciju.
Nije isto ignorisati email koji ti je dosao i kada nije moguce u samom startu da se taj mail ispostavi.
To ti je ono posaljes prijavu nekoj inspekciji mail ne moze da prodje, sam si svjestan da nisi ispostavio. Moras traziti drugi nacin tipa kontakt broj i sl i licno
Ne, analogija nije tačna i nemam pojma kako uopšte mislite da jeste.
Trenutni prijedlog je da se:
- kreira novi mail za internu upotrebu (dodavanjem tačke ili broja)
- stari mail ili deaktivira (a da se ne šalje poruka o deaktivaciji) ili da se ne provjerava (nisam 100% siguran, ali mislim da je deaktiviranje u pitanju)
Dakle, suprotno situaciji u kojoj znaš da mail nije dostavljen i tražiš broj telefona, ovdje počinoci ne bi znali da mail nije dostavljen, nego bi ih ovako "prevarili". Po meni je ovo ignorisanje s više koraka, jer poruke se i dalje šalju, samo ih niko (smišljeno) ne čita.
Da li je to zbog promjene adrese ili promjene politike škole (ne želim da otvaram takve mailove) je nebitno.
Počinioci ne znaju da nije ispostavljen mail, što je suprotno s onim što si ti naveo gore.
Sutra da bude kakav belaj, narod bi pitao je li bilo upozorenja.
Šta bi onda rekao, da si promijenio interno mail i nisi siguran?
Odrali bi te od tužbi ljudi (da ne spominjem druge implikacije).
S druge strane, ako ćeš slati poruku o deaktivaciji, onda će počinioci:
- naći novi mail
- slati mail direktno MUP-ovima ili nekom trećem (direktno medijima koji bi uživali u objavama i klikovima)
- naći novi način komunikacije koji se "ne može pratiti" tipa koverte s porukom na vratima svako jutro
Da ne govorim o tome da će prvi (najkasnije drugi) dan kada KDZ ne izvrši pregled zgrade počinioci skontati da se poruke ne dostavljaju i početi s koracima koje sam gore naveo.