SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Naslovnica

#85751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Velkoski wrote: 18/10/2024 02:37 ako je neko fakat tako odlučio onda je to još jedna u nizu frapantnih odluka

ako ignorišemo problem onda nema problema, logy pajel. I sutra fakat nešto eksplodira jer, pazi sad, odlučilo se da se ignoriše mail? Nadam se da je samo loša informacija
Zašto je frapantna odluka?
Ovdje se govori da su u pitanju nevaspitana djeca, viber grupe, plaćanje pojedincima za dojave itd. Zar ne?
Ako je zaista tako onda je najbolji način borbe ignorisanje.
Ako nadležni nisu u stanju da riješe ovaj problem očito je da su same škole počele preduzimati mjere, što je meni apsolutno razumljivo.
Realno, koliko je bilo podmetnutih bombi u školama u BiH u proteklih 100 godina?
problemnatravunu

#85752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by problemnatravunu »

Hmmm, ko smije preuzeti odgovornost da kaže , "ma nije to prava prijetnja , nema tu nikakve bombe " , i da se sve zanemari .... :?:
BiBi911

#85753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BiBi911 »

Naslovnica wrote: 18/10/2024 06:41
Velkoski wrote: 18/10/2024 02:37 ako je neko fakat tako odlučio onda je to još jedna u nizu frapantnih odluka

ako ignorišemo problem onda nema problema, logy pajel. I sutra fakat nešto eksplodira jer, pazi sad, odlučilo se da se ignoriše mail? Nadam se da je samo loša informacija
Ovdje se govori da su u pitanju nevaspitana djeca, viber grupe, plaćanje pojedincima za dojave itd. Zar ne?
Ako nadležni nisu u stanju da riješe ovaj problem očito je da su same škole počele preduzimati mjere, što je meni apsolutno razumljivo.
Realno, koliko je bilo podmetnutih bombi u školama u BiH u proteklih 100 godina?

I u USA broj skolskih pucnjava u odnosu na broj lazno prijavljenih pucnjava je ispod 0.1% ali opet kada se desi onda je jbga.
Naslovnica

#85754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

problemnatravunu wrote: 18/10/2024 06:48 Hmmm, ko smije preuzeti odgovornost da kaže , "ma nije to prava prijetnja , nema tu nikakve bombe " , i da se sve zanemari .... :?:
Nema e-maila, nema dojava na e-mail, kako ne kontaš.
Naslovnica

#85755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

BiBi911 wrote: 18/10/2024 07:09
Naslovnica wrote: 18/10/2024 06:41

I u USA broj skolskih pucnjava u odnosu na broj lazno prijavljenih pucnjava je ispod 0.1% ali opet kada se desi onda je jbga.
A u Sjevernoj Koreji nema lažnih dojava.
Ono, ako ćemo već izvoditi zaključke iz takvih statistika...
Laplace

#85756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 16/10/2024 21:03
caseytron wrote: 16/10/2024 18:42
vjeshalica wrote: 16/10/2024 17:58

Smetljari koji su ih sklepali se puno ne sekiraju oko (ne)odgoja
Kakva konstatacija...
Ne vidim problem. Iskreno, veci je problem umotavati na pristojan nacin neodgoj i stavljati kulturno do znanja da nesto nije uredu. Ja samo polazim od toga,da si nekad davno medju drugim ljudima mogao kulturno staviti do znanja i uputiti nekoga. Sada ako kazes i tako, dobijes primitivan nastup, tako da isskrena da budem, ne preostaje nista drugo nego takav komentar.
Moj komentar je dublji od onoga sto vidis.
Ljudi koji nazor prave djecu da se pofale potomstvom i sto im lepe cine u odgoju, sto prave djecu zbog interesa,zbog mahale i dokazivanja nemaju nista kvalitetno da to dijete podignu. I ne znam dokad mislite negirati da prave moderni roditelji od djece morbidne kretene. Ili se ne smije reci da su to sto jesu? Ima i mnogo potresnijih opisa od toga sto sam ja napisala. I da znas da nisu nekulturni ni prosti vec su produkt ljudi koji su definisali takve pojave i obradili ih bolje nego neka loko vaspitacica/podizacica djeteta u selu.
Kad kaže "vaspitno zapušten" - u neka normalnija vremena se to zvalo "nevaspitan" i za to su slijedile disciplinske mjere, a ne (kao sad) prilagođavanje/inkluzija.

Umjesto da se takav dovede u red i prilagodi kućnom redu škole, trebaju nastavnici da svoj pristup prilagode njegovoj vaspitnoj zapuštenosti, tj. neodgoju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#85757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Naslovnica wrote: 18/10/2024 07:25
problemnatravunu wrote: 18/10/2024 06:48 Hmmm, ko smije preuzeti odgovornost da kaže , "ma nije to prava prijetnja , nema tu nikakve bombe " , i da se sve zanemari .... :?:
i šta ćemo ako bomba bude fakat, bila dojava, a ovi se pravili ludi i nisu otvarali mail?
Mustang1

#85758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mustang1 »

Velkoski wrote: 18/10/2024 07:36
i šta ćemo ako bomba bude fakat, bila dojava, a ovi se pravili ludi i nisu otvarali mail?
Nece nikada ni znati jel bila dojava ili ne jer ce zaboraviti sifru od maila. Logicno.
Naslovnica

#85759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Neće biti bomba, manite se šuplje.
Niti je bomba bila niti će biti.
Ako ikada bude bomba biće bez najave i eksplodiraće. Eto.

edit:
Evo, teoretski, sve škole danas promijene email adrese, interno, bez najave i bez zvanične informacije, a stare blokiraju na način da se može slati email ali nema odgovora da je email nepostojeći.
I pukne bomba.
Ko bi bio odgovoran?
Jer dolazili su emailovi, ali na "nepostojeći" email.
Laplace

#85760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 16/10/2024 22:15
vjeshalica wrote: 16/10/2024 21:58
Naslovnica wrote: 16/10/2024 21:38

Kvalitetan nastavni proces?!
O čemu ti pričaš ba?
Imaš li ti djecu koja pohađaju nastavu u KS? Znaš li na šta već godinama liči taj "kvalitetan" nastavni proces?
Nisi ništa napisao vezano ono što sam te pitao.
Lupaš bezveze, samo da eto nešto lafo pametno napišeš, a ustvari niđe veze s vezom. Isto kao i ova što se smije bez ikakvog razloga. Nešto joj ko smiješno.
Obraćaš se skroz pogrešnoj osobi.
Nastavni proces uglavnom prilagodjen na 90% govnarosa i njihove razularene djece ,onih 10% normalne djece zadebilira od debilizama onih 90%
Njima je prilagodjeno,cine im se lepe bezobrazlucima,umisljenicima,prosvjetari cine usluge razmazenoj deci i pokvarenim roditeljima.
Evo moji imaju po dva-tri profesora "starog kova", ostalo talašika žešća.
Kod ovih starih teži predmeti, nastavnici strožiji, ali djeca furaju bez problema, kažu lijepo objasne, skontaju bez problema teško gradivo, baš grizu. Ovi drugi baš zalutali u prosvjetu.
Kažu za ove stare da su strogi, nema priče na času, nema mobitela i sl. A ja ono, paf! Šta pričate, a kod ovih "tankih"?! Eh, kod njih haman može sve.
Šta da vam pričam, ko ima djecu da idu u srednju (a da nisu Bošnjačka i KŠC, za njih kažj da su još uvijek kvalitetne) mislim da je sve jasno.
Prije nekoliko godina sam pričao sa kolegom o tome. Zaključak je da, kad ti stari odu u penziju, škole komotno mogu ključ u bravu. Ionako jedva da ima smisla ovakvo obrazovanje, iz kog je otišlo skoro sve nastavnika što iole valja, a kad i ovi koji su ostali odu biće sveopšti raspašoj.
Laplace

#85761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

liyf wrote: 16/10/2024 23:24 Hajde što je svako odgovoran za sebe, ali niko od 53000 učenika u KS ne podržava debilisanje ovih 5 debila i njihovog internacionalnog projektora. Bukvalno nam svima ide na neku stvar i svi bi ih najradije lično odveli u MUP.

Ne idem 10 dana u školu da bi 11. dan bio u školi i imao 6 testova koja nisam imao tokom online nastave, plus dolazi tromjesečje a pola nas nema ocjenu niti iz jednog predmeta. Ne blebećite Boga vam o kolektivnom kažnjavanju i nekom čeličenju
Čitaj komentare na Crnoj Hronici. Bukvalno svi komentari od strane učenika podržavaju ove dojave i dojavljivače dižu u nebesa. Niko od njih ne piše komentar u stilo ovog tvog komentara. Učenici ili podržavaju ili šute, niko ne osuđuje. To su činjenice.
BiBi911

#85762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BiBi911 »

Svalice krivicu na lazne objave, kao i sve kod nas. Za par dana pod tepih
Naslovnica

#85763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Evo u građevinskoj dojava
Laplace

#85764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Bobi wrote: 17/10/2024 08:56 ja kako sam skontao kao nekoj djeci se ne ide u školu pa zato šalju te poruke? Mislim zar im nije lakše da ne dodju kome se ne dolazi,ionako nije srewdnja obavezna a i to školstvo nije kao sto je prije bilo, orilo gorilo sistem neki?
Problem je što je nekom Smislovu naumpalo da bi srednja škola trebala biti obavezna a ostali Smislovi su to podržali pa sad jeste obavezna. Bila su obavezna prva dva razreda (što biobjasnilo zašto su dojave uglavnom od učenika prvog i drugog razreda), ali izgleda da je sad obavezna cijela srednja škola.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#85765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Naslovnica wrote: 18/10/2024 07:45

edit:
Evo, teoretski, sve škole danas promijene email adrese, interno, bez najave i bez zvanične informacije, a stare blokiraju na način da se može slati email ali nema odgovora da je email nepostojeći.
I pukne bomba.
Ko bi bio odgovoran?
Sve dok postoji i promil šanse za te stvari - nema kockanja.
darius_maximus

#85766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

eluna wrote: 17/10/2024 21:00 Osim policije, koju možete kontaktirati na broj telefona 122, u Bosni i Hercegovini postoje i dva SOS telefona za žrtve nasilja i to u Federaciji BiH 1265 i u Republici Srpskoj 1264.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /241017096

znači - svako žensko MORA po automatizmu dobiti dozvolu za nošenje oružja i naučiti isto da koristi ....... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Da, ono što nedostaje BiH je još oružja na ulicama.
To bi sigurno smirilo situaciju i postiglo željene rezultate.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#85767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Velkoski wrote: 18/10/2024 08:09 Sve dok postoji i promil šanse za te stvari - nema kockanja.
da bi bila bomba, valjda je neko morao ući da je postavi

ako si zaštićen svim opcijama, kamerama, policijom govnima, odakle bomba?

zamisli sjediš cijeli dan doma i ja te zovnem imaš boNbu u kući :mrgreen:
Naslovnica

#85768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Velkoski wrote: 18/10/2024 08:09

edit:
I pukne bomba.
Ko bi bio odgovoran?
Sve dok postoji i promil šanse za te stvari - nema kockanja.
Evo ja sam se potrudio da elaboriram mišljenje "nema emaila, nema dojave, nema bombe".
Ne znam šta još nije jasno, treba da crtam?
Kakvi ba promili, manite se demagogije
Naslovnica

#85769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

I Gimnazija Obala opet dojava...
darius_maximus

#85770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

edit:
I pukne bomba.
Ko bi bio odgovoran?
Ne možeš "interno" promijeniti mail.
Moraš imati javni mail na koji te ljudi mogu kontaktirati (ili barem direktora/direktoricu, sekratara, službu za javnost, šta god).
Sad, ili nemaš taj mail, ili ignorišeš mailove koji stižu na taj mail.
Treće opcije nema.
Naslovnica

#85771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

darius_maximus wrote: 18/10/2024 08:15

edit:
I pukne bomba.
Ko bi bio odgovoran?
Ne možeš "interno" promijeniti mail.
Moraš imati javni mail na koji te ljudi mogu kontaktirati (ili barem direktora/direktoricu, sekratara, službu za javnost, šta god).
Sad, ili nemaš taj mail, ili ignorišeš mailove koji stižu na taj mail.
Treće opcije nema.
Pa nisam mislio bukvalno na "internu" promjenu emaila.
Ne moraš imati javni email, barem dok se ovo ne razriješi. Ili se promijeni domena, sa .ba na .com ili nešto slično, doda se tačka u adresi, broj, ali se ne izlazi javno sa tim, pogotovu ne na stranicama škole, FB profilima i sl.
Radile su škole i bez emaila, odškolovale se generacije đaka, studenata, pravile se zgrade, aerodromi, hidroelektrane, letili ljudi avionom...sve bez emaila.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#85772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Naslovnica wrote: 18/10/2024 08:13
Evo ja sam se potrudio da elaboriram mišljenje "nema emaila, nema dojave, nema bombe".
I da sutra eksplodira nešto i poginu djeca prvi bi ovdje pisao kako niko ne radi svoj posao.

Sa prijetnjama jednostavno nema zajebancije, tako je i u Americi, Kini, Japanu, Koreji, gdje god hoćete. A ta logika 'nema tijela - nema djela' ne prolazi.
mk ultra wrote: 18/10/2024 08:11

Čuo za swatting? :mrgreen:
Chloe
Photo mod

#85773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

Naslovnica wrote: 18/10/2024 08:15 I Gimnazija Obala opet dojava...
Fakat dojave ne prestaju ... :-)
Naslovnica

#85774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Velkoski wrote: 18/10/2024 08:24
Naslovnica wrote: 18/10/2024 08:13
I da sutra eksplodira nešto i poginu djeca prvi bi ovdje pisao kako niko ne radi svoj posao.

Sa prijetnjama jednostavno nema zajebancije, tako je i u Americi, Kini, Japanu, Koreji, gdje god hoćete. A ta logika 'nema tijela - nema djela' ne prolazi.
mk ultra wrote: 18/10/2024 08:11

Čuo za swatting? :mrgreen:
Pročitaj moje cijelo objašnjenje, a ne samo onaj dio koji ti odgovara i koji je moguće izvući iz konteksta.
Možemo se ovako vrtiti u krug do sutra.
Ako će nešto eksplodirati to se može desiti i sa dojavom i bez dojave, slažemo li se?
Ako nemaš načina da dojaviš preko emaila, kako ćeš to uraditi?
Telefonskim pozivom ili poštom.
E to je već poprilično rizičnije i ovi debili koji to rade se možda i ne bi usudili, a bilo bi lakše za otkriti.
Jednostavno, ne bi im se isplatilo da za svaki poziv kupuju novi broj i novi mobitel.
Naslovnica

#85775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Chloe wrote: 18/10/2024 08:27
Naslovnica wrote: 18/10/2024 08:15 I Gimnazija Obala opet dojava...
Fakat dojave ne prestaju ... :-)
Dojave šalju BOT mašine ili servisi koji su programirani da to učine u određeno vrijeme.
Ili se to radi iz inostranstva, sa mnogo stručnijeg nivoa.
Nakon ovoliko hapšenja lokalnih debila mala je vjerovatnoća da bi se nastavilo ovim intenzitetom.
Jučer se konstatovalo da svakog ponedjeljka poruke dolaze u tačno određeno vrijeme.
Svakog utorka u tačno određeno vrijeme.
Znači svaki dan u svakoj sedmici ide poruka u isto vrijeme, u zavisnosti od dana.
U ponedjeljak, bubam, u 0835. Svaki ponedjeljak.
U utorak, opet bubam, u 0945. Svaki utorak.
Do mene je došla ta informacija. Ako nije šuplja, ako je informacija tačna, onda su to programirani servisi/mašine.
Post Reply