Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
Copper

#4001 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Copper »

Meloni ce uvesti embargo na izvoz oruzja Izraelu.
Hakiz

#4002 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Hakiz »

Copper wrote: 17/10/2024 20:42 Meloni ce uvesti embargo na izvoz oruzja Izraelu.
Da vidimo. Ne bi bilo prvi put da se riječima uvede, a da brodovi voze "banane".
Sefket007

#4003 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sefket007 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 17/10/2024 20:30
alijagoro wrote: 17/10/2024 20:23
ragib wrote: 17/10/2024 20:20

I ne kažite za one koji su na Allahovom putu poginuli: “Mrtvi su!” Ne, oni su živi, ali vi to ne osjećate. (El-Bekare, 2/154)

Šehid Nasurullah je govorio: Mi ne možemo izgubiti. Ili ćemo biti pobjednici ili šehidi!
Ako ne mozemo da budemo pobjednici,daj da umremo kao ratnici,to je to
Ko zeli da gine neka ide, hamas osudjujem kao i izrael
Hamas ni za 1000 godina ne moze biti kao Izrael.

Da je Hamas dio neke USA price o njima bi se snimali herojski filmovi zato ne nasjedaj na propagandu. Hamas je direktno produkt Cionistickih zlocina i za zlocone Hamasa odgovorni su i Cionisti.
Lain Coubert

#4004 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Lain Coubert »

elcaliente wrote: 17/10/2024 19:53
deer_hunter wrote: 17/10/2024 19:50
elcaliente wrote: 17/10/2024 19:08

Ma nije, doci ce sada drugi neki da i njega ubiju i sve tako u nedogled.
Izraelci rokaju a ovi postavljaju nove pa da vidimo ko moze duze izdrzati.
Da, bas se pitam ko moze izdrzati duze. Neko ko ima neogranicenu kolicinu naoruzanja ili neko ko nema ni za dva obroka dnevno, ko moze zaboraviti da ce dobiti neko naoruzanje, jer su pod opsadom gdje vise ni muha ne moze proci bez da pita Izraelce. :-) Svaka cast na hrabrosti, tu su za nivo jaci od Zidova, ali i tome ce doci kraj. Samo je pitanje koliko ce civila stradati do kraja, jer vidimo da Izrael ne y.e.be civiline zrtve ni dva posto. Ako ce roknuti jednog Hamasovca i pritom ubiti 100 civila nece ni trepnuti. Kao sto nece trepnuti ni svijet. :(
Nije oruzije mjerilo, evo Palestinci prave znatno vise djece od Izraelaca.
Izraelci u napadima pobiju 100 civila, Palestincima se rodi 150 beba.
Kakav je to kult smrti?
elcaliente

#4005 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by elcaliente »

Lain Coubert wrote: 17/10/2024 21:04
elcaliente wrote: 17/10/2024 19:53
deer_hunter wrote: 17/10/2024 19:50
Da, bas se pitam ko moze izdrzati duze. Neko ko ima neogranicenu kolicinu naoruzanja ili neko ko nema ni za dva obroka dnevno, ko moze zaboraviti da ce dobiti neko naoruzanje, jer su pod opsadom gdje vise ni muha ne moze proci bez da pita Izraelce. :-) Svaka cast na hrabrosti, tu su za nivo jaci od Zidova, ali i tome ce doci kraj. Samo je pitanje koliko ce civila stradati do kraja, jer vidimo da Izrael ne y.e.be civiline zrtve ni dva posto. Ako ce roknuti jednog Hamasovca i pritom ubiti 100 civila nece ni trepnuti. Kao sto nece trepnuti ni svijet. :(
Nije oruzije mjerilo, evo Palestinci prave znatno vise djece od Izraelaca.
Izraelci u napadima pobiju 100 civila, Palestincima se rodi 150 beba.
Kakav je to kult smrti?
Tako funkcionisu.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#4006 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by hilmija frlj »

Kakva smrt?
To je početak vječnog života.
Još šehidi, Allahovi miljenici.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4007 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Kraj sintetičke paradržave israel se bliži, strpljivi će dobiti svoju nagradu, a oholi kaznu.
mehoxy

#4008 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by mehoxy »

Tesko. Hamas i hezbolah nemaju kapacitet da uniste Izrael. Iran mozda ima ali ne smije. Sve su prilike da ce kad tad doci do primirja, a onda ce se nastaviti po starom sa zlocinima u "miru".
swanfilter

#4010 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

mehoxy wrote: 17/10/2024 21:35 Tesko. Hamas i hezbolah nemaju kapacitet da uniste Izrael. Iran mozda ima ali ne smije. Sve su prilike da ce kad tad doci do primirja, a onda ce se nastaviti po starom sa zlocinima u "miru".
Moze tamo biti X Hamasa i Hezbolaha. Moze trajati sukob između njih decenijama. I dok je ovako nakaradnog svijeta. Cinjenica je, Izraelci su pusiona dugorocno. Ili ce im sponzori presjeci zbog sviju nas. Ili cemo veoma brzo u bezdan svi mi.

Izraelci kao vrlo pametan narod ovaj put sami sebe vode ka unistenju. I kada se nađu pred zidom, ide svijet u nepovrat.
swanfilter

#4011 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

Pa ne planira Trump tamo Monaco izgraditi da bi se Palestinci gotivili ...
JovicSA

#4012 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by JovicSA »

swanfilter wrote: 17/10/2024 23:05
mehoxy wrote: 17/10/2024 21:35 Tesko. Hamas i hezbolah nemaju kapacitet da uniste Izrael. Iran mozda ima ali ne smije. Sve su prilike da ce kad tad doci do primirja, a onda ce se nastaviti po starom sa zlocinima u "miru".
Moze tamo biti X Hamasa i Hezbolaha. Moze trajati sukob između njih decenijama. I dok je ovako nakaradnog svijeta. Cinjenica je, Izraelci su pusiona dugorocno. Ili ce im sponzori presjeci zbog sviju nas. Ili cemo veoma brzo u bezdan svi mi.

Izraelci kao vrlo pametan narod ovaj put sami sebe vode ka unistenju. I kada se nađu pred zidom, ide svijet u nepovrat.
Izrael je svjestan toga i skinuo je sve moralne okove sa sebe i ide na uništenje Palestinaca kao nacisti Jevreja onomad. No jasno je to braniocima i sigurno da će svoju kožu skupo prodati.
ragib

#4013 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by ragib »

Ne znam sta ce se desiti, samo se zna da ce historija pamtiti ko je bio na pravoj strani a ko uz cioniste. Nikad jasnije nismo vidjeli I koji muslimani su izdali svoju vjeru I postali cionisticki muslimani. Cesto muslimani govore kako zapad podrzava izrael, pa podrska izraelu dolazi I iz mnogih arapskih zemalja koje finansiraju dawu po bosni. Sve je jasno I ta zapadna demokratija koja se pretvara postepeno u zastitu genocida, pravda se ubijanje civila itd. Svijet ocigledno klizi brze nego sto se misli u jos vecu provaliju, ali na kraju tunela kad svi izgubimo nadu da ce dobro pobjediti pojavit ce se svjetlost....
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4014 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

JovicSA wrote: 17/10/2024 23:09
swanfilter wrote: 17/10/2024 23:05

Izrael je svjestan toga i skinuo je sve moralne okove sa sebe i ide na uništenje Palestinaca kao nacisti Jevreja onomad. No jasno je to braniocima i sigurno da će svoju kožu skupo prodati.
Sramna istina za vrli novi svijet. Definitivno su spale sve maske niti je Hamas Teroristička Organizacija niti je israel država. Hamas je obični TO (teritorijalna odbrana)koji aktivnostima nekad prelazi granicu dopuštenog (normalnom svijetu), a israel je sintetički genocidni entitet za koji ne važi ni jedno pravilo normalnog svijeta.
Solidarišem se s Palestincima i s njihovom žrtvom jer je namjera naših dušmana bila ista. I dosta sranja da nam je usa prijatelj, oni samo trenutno imaju interes da privremenim opstankom BiH ometaju zajedničke neprijatelje. Dođe li Trump na vlast bojim se da nam i kinezi iznenada ne postanu simpatični ali bit će kasno.
LSD

#4015 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by LSD »

ragib wrote: 17/10/2024 23:21
Ne znam sta ce se desiti, samo se zna da ce historija pamtiti ko je bio na pravoj strani a ko uz cioniste. Nikad jasnije nismo vidjeli I koji muslimani su izdali svoju vjeru I postali cionisticki muslimani. Cesto muslimani govore kako zapad podrzava izrael, pa podrska izraelu dolazi I iz mnogih arapskih zemalja koje finansiraju dawu po bosni. Sve je jasno I ta zapadna demokratija koja se pretvara postepeno u zastitu genocida, pravda se ubijanje civila itd. Svijet ocigledno klizi brze nego sto se misli u jos vecu provaliju, ali na kraju tunela kad svi izgubimo nadu da ce dobro pobjediti pojavit ce se svjetlost....
Bojim se da je broj takih "muslimana" pozamasan. A pitanje je kakvu su to muslimani uopste, prije ce biti da su munafici.
Ogroman je njihov broj. Pored toga sto je razotkrio cionisticke zlocine i licemjernost zapada, ovaj genocid u Gazi je razotkrio i te munafike, koji se lazno predstavljaju kao muslimani. Sve maske su spale.
ragib

#4016 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by ragib »

LSD wrote: 17/10/2024 23:36
ragib wrote: 17/10/2024 23:21
Bojim se da je broj takih "muslimana" pozamasan. A pitanje je kakvu su to muslimani uopste, prije ce biti da su munafici.
Ogroman je njihov broj. Pored toga sto je razotkrio cionisticke zlocine i licemjernost zapada, ovaj genocid u Gazi je razotkrio i te munafike, koji se lazno predstavljaju kao muslimani. Sve maske su spale.
Iskreno nisam ni sam vjerovao ljudima koji su mi stalno pokusavali otvoriti oci dok nisam ovo vidio. Ne mogu da vjerujem, kakve su maske pale. Nama je opet lakse ydarati po zapadu nego po "svom" ali kad vidis sta se krije u "muslimanskim" redovima postaje mi jasno zasto ce manjina muslimana na pocetku podrzati Imama Mehdiju.
apsidejzi

#4017 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by apsidejzi »

Mene mozda mnogi na ovoj temi vide kao proizraelskog (iako to nisam) jer nisam za hamas. Ja sam vise agnostik po tom pitanju. I koliko god ne volio Hamas i koliko god ne volio palestinsko koketiranje sa srbima, ja ne volim ni izrael. A evo i razlog zasto:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/idf- ... /241017211

Pa mamicu vam vasu, ne morate ponizavat covjeka ako ste ga vec ubili. Svaka cast na obavjestajnim podacima. Svaka cast na profesionalnosti. Al ste govna kao ljudi tj neljudi. Tacno vidis da se izivljavaju nad njim.
Benjo34

#4018 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Benjo34 »

Nije ozbiljno tvrditi da Hamas nije teror organizacija I da Izrael nije drzava. Da se ne lazemo, metode koje koriste su cesto diskutabilne, recimo taj Oktobar, dosta civila je stradalo..da ne ulazimo u to uglavnom nisu cvijece, nisu ni Izraelci ali zlocin se ne smije pravdat zlocinim.

Da se ne lazemo, pozivanje na unistenje Izraela...znamo svi cemu to vodi, zlocinima..kompleksno pitanje a da se ne potezu novi zlocini, genocidi..mislim ja to ne podrzavam, privatno, nikakvo ubijanje..

Izrael trenutno jedini moze zaustaviti da im svi ovi ratovi postanu previse po pitanju zivota, a itekako vidimo da I tu ima itekako normalnih ljudi, 50k je otislo, ne zele rat.. ali dzaba kad na vlasti kao I kod nas imas saku budala...
canvra888

#4019 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by canvra888 »

Čuj agnostik oko političko-socijalnog pitanja. I to da čujem :D
bosanski__

#4020 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by bosanski__ »

Napisati ću vam kako postići trajan mir kod njih, ali i kod nas.
Jer mi živimo u primirju, a ne miru.

Izraelsko- palestinski sukob se može riješiti ali su potrebne temeljite promjene.

Mi smo već živjeli u jednom naprednijem sistemu koji smo odbacili.
Ali ga nismo odbacili svojom voljom ,već nam je to bilo nametnuto.

Znači , riješenje je demokratski socijalizam, sistem u kome bi 2 naroda živjela u jednoj državi.
Ne bi bilo nacionalizma jer se oni baziraju na nacionalnim državama.
Oni su neminovnost u nacionalnoj državi.

Znači, ako hoćete dugoročan mir i društvo bazirano na pravdi, odbacite kapitalizam, jer se on bazira samo na interesima koji vode u ratove.

Himna bi nam bila Internacionala, a ne nacionala.

Ideološka potka bi nam bila marksizam, a ne nacionalizam.
Lopez1981

#4021 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Lopez1981 »

Kakav autogol je objavljivanje ovog snimka :-)
Danima cionisti govore kako se krije u tunelima sa taocima, kad na kraju lik sav izranjavan stapom gadja dron
Bosanski_kralj

#4022 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bosanski_kralj »

https://www.geopolitika.news/analize/im ... pristanka/

strašno u kakvom svijetu živimo.

Nismo mi daleko odmakli od srednjeg vijeka.
Bosanski_kralj

#4023 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bosanski_kralj »

Lopez1981 wrote: 18/10/2024 09:26 Kakav autogol je objavljivanje ovog snimka :-)
Danima cionisti govore kako se krije u tunelima sa taocima, kad na kraju lik sav izranjavan stapom gadja dron
Palestinci su ga vidjeli kao borca ​​koji se bori do samog kraja. Vidjeli su nekoga ne u tunelu, nekoga ko nije ubijen dok se skrivao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4024 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

ljudi dragi živimo u nepravednom svijetu ne znam što se čudite

ajd kad se čude deca cveća iz nemačke i SAD-a iz njujokra iz nekih njihovih utopistickih zajednica
ali kada se čude ljudi koji su na svojoj koži osjetili rat

pa iz našeg rata imamo primjere zastosnajperisti ubijaju djecu (buduci vojnici)
s sdruge strane imamo decu vojnike od 19 godina u tuzlanskoj koloni

imamo primjere nejednakog medijskog tretmana gdje su hrvati a gdje bosnjaci bili u okruženju
onda žrtve jednog naroda se prikazuju kao žrtve drugog..dzaba isprike i demanti kasnije

i iz vukovara smo imali lažnu vijest o 20 zaklanih beba..dzaba isprike i demanti

svi su mediji u vlasti šačice milijardera koji imaju svoju agendu...svoju viziju svijeta...svoj narativ
protiv toga se šačica neovisnih novinara ne može boriti
apsidejzi

#4025 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by apsidejzi »

BiBi911 wrote: 18/10/2024 07:18
apsidejzi wrote: 18/10/2024 00:55 Mene mozda mnogi na ovoj temi vide kao proizraelskog (iako to nisam) jer nisam za hamas. Ja sam vise agnostik po tom pitanju. I koliko god ne volio Hamas i koliko god ne volio palestinsko koketiranje sa srbima, ja ne volim ni izrael. A evo i razlog zasto:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/idf- ... /241017211

Pa mamicu vam vasu, ne morate ponizavat covjeka ako ste ga vec ubili. Svaka cast na obavjestajnim podacima. Svaka cast na profesionalnosti. Al ste govna kao ljudi tj neljudi. Tacno vidis da se izivljavaju nad njim.
Da smo mi mogli ovako uhvatit radovana, aliju, milosevica, onog iz hrvatske, cele i slicne tereoriste isto bi im radili. Ovaj terorista je zasluzio da citav svjet vidi kako je zavrsio i sta ostale slicne ceka. To sto dron operator malo oklijeva je jbga ceka "odobrenje".

Da li je previse pa nije imas ovdje bruku bradonja koji postavljaju i uzivaju dok teroristi snimaju ubijanje vojnika.

ovaj terorista bi sutra po naredbi iz beograda kreno na nas sa sssr zastavom. Oni su zajedno i sto vise ovakvih Video upisa to nama bolje, mi smo sigurniji.

Ps.. ja svaku vece pred spavanje od Madjara pregledam Video kako putinove ruse gonja, evo mozda i IDF pocne slicno jer sve te sto oni snime su ljudski otpad.

A rat Izrael moze sutra zaustavit ali kakvu mu garanciju daje Iran i njihove teroristicke organizacije. Isto kao u Ukraini nek se rusi povuku i rat je gotov. Tako i Izrael/Ukraina dok ne uniste zlo zvano rusija/iranske teroristicke organizacije bum gledali krvoprolice na sve strane
Imam dvije misli kad je ovaj dogadjaj u pitanju:

1) Izrael do sada nije objavljivao atentate na hamasovce ili hezbolovce. Jednostavno zavrsi posao i to je to. Ovaj snimak mi naginje na "slabost". Cinizam: gledaj koga smo ubili hahahaha. I gledaj ga u kakvom je stanju. Svi cete ovako zavrsiti gubari. meni su ovdje presli granicu jer imam i razlog br dva:

2) Razumijem ja da je on terorista po definiciji ali situacija je malkice delikatna jer kad pogledas sta Izrael radi i za sta se ovaj borio... ispada da je lik bio upravu. Da pojasnim. Nakon 7/10 Izrael je ovjavio da se Gaza podijeli u dva dijela i oni ce napasti jedan dio, drugi ce ostati netaknut. Niko nije posminjao Zapadnu obalu. Medjutim danas vidimo da to nije tako. Gaza je manje vise sravnjena sva a jucer dolazi vijest da se planira napad na drugi dio Palestine. Ocito su namirisali krv i sada se probudio instikt zvijeri. Idemo zavrsiti posao. A citava ideja ovog "teroriste" je bila da se Izraelu ne moze vjerovat nego se mora boriti protiv njih. I sad ispada da je lik bio upravu. Izrael laze zapad i zapad to uvidja polako. To ce im se obiti o glavu.

Ne znam da li sam objasnio dovoljno dobro... Ovaj lik jeste naredio 7/10 ali ga je naredio iz nepovjerenja prema Izraelu, pogotovo sto znamo da su imali spreman dogovor sa Saudijom gdje su rijesili pitanje Palestine bez da su palestinci bili na dogovorima. I ja bih bio nepovjerljiv pogotovo kada vidimo kako se stvari razvijaju. Eh sad, jel on terorista sto je naredio 7/10 i ostale slicne napade? Jeste. Je li Izrael teroristicka drzava i jesu li lazovi? Jesu. Treba li im davati podrsku? odgovor na ovo pitanje sve vise naginje 50:50 na zapadu. Po inerciji ce mnogi kazati: DA, ali sve vise uvidjamo da njihovo maslo definitivno nije za ramazana (ako smijem da se narodski izrazim).

Da su ga uklonili i neobjavljivali snimak... sasvim OK i legitimno. Ali ovim su pokazali da im namjera nije samo eliminisati teroristicku pretnju nego da je naum genocid, pogotovo kad uzmes ostale dogadjaje ovih dana.
Post Reply