Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moram reći da razumijem odluku, isto bi postupio kada se pogledaju cijene novih Toyota.
A pošto sam bio u tom svijetu, zavrnuli su i oni pipu, kada se samo sjetim promo materijala prije koji su dijelili i danas, tako da štede svugdje pa i na kolima naravno.
Evolution_IV wrote: ↑27/09/2024 10:29
Neki levat dosao da donoai odluke i namjestio tender...
zamisli sa toyote na reno prec
Nije do levata da namjesta tender, vec takve firme imaju budzet za vozila ovisno o poziciji. Nisu ni obavezne za raspisivanje tendera.
Npr komercijalisti farmaceuti imaju 40k KM za vozilo. Jako cesto cak mogu da sami biraju vozilo koje zele u tom predvidjenom budzetu.
I onda dalje, sto veca pozicija u firmi, raste i taj budzet za vozilo.
Obzirom da su vozila poskupila, vise ne mogu da kupe marku i vozilo kao ranije, prinudjeni su da kupuju klasu nize vozilo
Pa da.
I znam da bi ti iz tog menarini ili kako se zove vrlo rado ostali pri Toyotama, jer znam koliko im je bitan i koliko pate od imidža, ali eto budžet tu diktira koja ćeš kola kupiti.
A meni lično nikada nisu bila bitna firmina kola, daj ti meni moja kola, sredio sam ih po mom ćejfu, kakva su takva su ali mi je veći užitak voziti nego firmina (ovo naravno govorim u slučaju upotrebe firminih kola u privatne svrhe, vožnja loko, odlasci na more i sl.)
konektovan wrote: ↑26/09/2024 22:40
Dizlo j3 kralj potrosnje i otvorene voznje..tj. gutač kilometara jos zadugo...
Put od 1500 km Skoda potrosila malo jace od 1.5 rezervoara. Prosjek brzine preko 100.
Samo skup Shell u Umagu, 1.77€ litra
To je još dobro. Ja sam na autoputu od Rijeke ka Metkoviću dizel platio 1,92 €/l (INA, bio je i neki oko 1,3€/l ali mi je bila sumnjiva cijena - valjda ona njihova zagarantovana, tek kasnije sam se toga sjetio).
mk ultra wrote: ↑26/09/2024 22:19
A ne znam o cemu ste raspravljali, probano jucer
Ugl ovaj 1.5tsi vmax je 224kmh na 3900u/min
Mooozda ali bas mozda da moze i dalje, ali sumnjam
231 golf 1.5tsi, dsg malo preko 4000. 16ke na njemu, doduše pravac je od kaknja prema petlji na silazak kod visokog. Tu je malo nizbrdo.
mk ultra wrote: ↑26/09/2024 22:03
I u kladarima 7-8min (udes)
Onaj golf sto je opalio u lijevoj krivini na petlji Tovira?
Ja sam prosao prvi poslije udesa izgleda, prikolica zemlje na cesti bila, mislio sam da cu kliznut
P.S. Astra K 1.4t 110kW naguli 236 po satu na 18kama
mk ultra wrote: ↑26/09/2024 22:03
I u kladarima 7-8min (udes)
Onaj golf sto je opalio u lijevoj krivini na petlji Tovira?
Ja sam prosao prvi poslije udesa izgleda, prikolica zemlje na cesti bila, mislio sam da cu kliznut
P.S. Astra K 1.4t 110kW naguli 236 po satu na 18kama
Jeste na HR tablama golf
Zajebana je ona krivina pogotovo sa kontra strane jer silazis niz brdo
Ja stigao kolona 200m poslije izlaza za Kladare a bas kontam da li da izdađem u Kladarima i odem u petrol na kafu, i skontam necu odoh kuci
Brzo prosao jer srecom nije bio problematican udes...
Ja sam prosao kad su izlazili iz auta. Ne znam kako su vozili, vjerovatno nepaznja il pukla guma. Ja prodjem tu poprilicno brzo s karavanom, bez problema. Ruzno sto su ostali u lijevoj traci i u krivini, sreca vec se tu skine brzina poprilicno pa su manje sanse bile da neko naleti na njih
Throttle wrote: ↑27/09/2024 19:51
Ja sam prosao kad su izlazili iz auta. Ne znam kako su vozili, vjerovatno nepaznja il pukla guma. Ja prodjem tu poprilicno brzo s karavanom, bez problema. Ruzno sto su ostali u lijevoj traci i u krivini, sreca vec se tu skine brzina poprilicno pa su manje sanse bile da neko naleti na njih
Evolution_IV wrote: ↑26/09/2024 22:30
nazalost nema te firme u BiH da mazdu kupi, osim konica minolte
i ja bi isto volio uzet u ruke 1.5tsi na mjesec, cisto sumnjam da bi i on sa klimom isao ispod cenera, po ovim smrdljivim guzvama...otvorena bi me vise zanimala
Sluzbeni 1.5tsi, nakon 10 000 predjenih, 8.4 potrosnja, samo grad plus poneko divljanje po autoputu (200+ konstantna voznja, svako 2 sedmice od prilike).
Vjerovaqtno u sarajevu 9+
Throttle wrote: ↑27/09/2024 19:51