Sad me interesuje dali cu dobiti jedan Tracking broj posto ce sve poslati za devet dana.
Pet artikala ima
Moderator: anex
Ako si naručio kod istog kineza sve te sitnice onda hoćeš.
Ovisi od prodavca, vise puta mi se znalo desiti da mi ih podjeli na posebne tracking brojeve, a jedna narudzba, vise artikala.
Ti ko Internet Explorer.Hakiz wrote: ↑17/10/2024 13:13 I ja, poslije nekoliko godina, opet kupih preko Aliexpressa. Vidim, ima promjena u odnosu na ranije kupovine:
Ne može PayPal više.
Kaže da će poslati za 11 dana (Iako je meni 10 minuta od narudžbe stigla poruka da je prodavač poslao), prije je to išlo isti dan ili sutradan.
Tracking nema (izdan je broj trackinga), kao za dan-dva će raditi. Prije je radio odmah.
I sinoć naručeno oko 2, kaže da stiže 4. 11. Cainao.
Sreća da više prodavača prodaje istu stvar, ja sam tek u 5. pokušaju našao ko će poslati u BiH. Prethodna 4 ne šalju u BiH.
Valjda će stići ono šta sam naručio![]()
Nije neka pljačka, 3 proizvoda sa poštarinom ukupno 28 KM.
Barem je poštarina unormalila u odnosu na vrijeme neposredno nakon korone, nije više 100 dolara za proizvod od 30 dolara. Ovi moji koštaju oko 5 dolara i 1 dolar poštarina po proizvodu
I da je moguće, što bi kupio bilo kakvu mašineriju za koju nemaš ni servisa ni dijelova?betametazon wrote: ↑17/10/2024 14:37 Jedno pitanje, mozda smijesno ali eto da pitam, gledam na aliju ove male bagere vcustomized nesto, i sad cijena je kao tipa 3.500 KM i isporucuju u BiH...i sad mene interesuje kad bih stvarno htio kupiti kako to ide, jel ide na to carina 10% i pdv 17% i to je to?
Je li uopste moguce kupiti takvu jednu stvar i da li bi to bilo sve sto se tice dodatnih troskova?
Pise li cijena transporta?
Sta znam, jer je jeftinoDaysleepeR wrote: ↑17/10/2024 14:51I da je moguće, što bi kupio bilo kakvu mašineriju za koju nemaš ni servisa ni dijelova?betametazon wrote: ↑17/10/2024 14:37 Jedno pitanje, mozda smijesno ali eto da pitam, gledam na aliju ove male bagere vcustomized nesto, i sad cijena je kao tipa 3.500 KM i isporucuju u BiH...i sad mene interesuje kad bih stvarno htio kupiti kako to ide, jel ide na to carina 10% i pdv 17% i to je to?
Je li uopste moguce kupiti takvu jednu stvar i da li bi to bilo sve sto se tice dodatnih troskova?
Platiš 3.500 umjesto 50.000 i pokvari se. Nema servis, nema dijelova. Bacio 3.500. A posao stoji nezavršen, ne radi bager.betametazon wrote: ↑17/10/2024 17:43Sta znam, jer je jeftinoDaysleepeR wrote: ↑17/10/2024 14:51I da je moguće, što bi kupio bilo kakvu mašineriju za koju nemaš ni servisa ni dijelova?betametazon wrote: ↑17/10/2024 14:37 Jedno pitanje, mozda smijesno ali eto da pitam, gledam na aliju ove male bagere vcustomized nesto, i sad cijena je kao tipa 3.500 KM i isporucuju u BiH...i sad mene interesuje kad bih stvarno htio kupiti kako to ide, jel ide na to carina 10% i pdv 17% i to je to?
Je li uopste moguce kupiti takvu jednu stvar i da li bi to bilo sve sto se tice dodatnih troskova?![]()
Ne. Cijena. Ima jedan od 182 KM, sniženje sa 230:
Ma to je neki fee. Naravno da nije cijena, vidis da kazu da se javis customer supportu da izaberes motor i druge stavke, a da se nece nista slati bez tog kotnakta.
Okanite se toga. Kada plati 3.000$ pojavit ce se novi trosak od 1.000$, pa onda opet od 500 pa opet od 1000, pa kad si vec dao toliko novca daj jos. Refund? Zaboravi.betametazon wrote: ↑17/10/2024 19:10 Da le neko ima iskusta sa stranicom alibay.com? Navodno oni zavrse svu papirologiju za uvoz kod ovakvih narudzbi kod kojih ide i carina, za neki mali fee...?