Narod i Pravda (Konakovic)

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36776 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Styling wrote: 17/10/2024 06:32 Bolji su kao opcija iz prostog razloga što se za proteklih dvije godine s njima uspjelo dogovoriti i usvojiti nekoliko ključnih zakona bitnih za EU agendu zbog čega smo dobili prvo kandidatski status a onda i otvaranje pregovora. SDA tokom svoje vladavine od 30 godina niti je šta pokušala s njima raditi na EU putu niti je bila zainteresovana. HDZ-u su dali više nego što im pripada samo da bi oni mogli svoje lične apetite zadovoljiti i živjeti u svom begluku.

Znači, zaključak se sam nameće. HDZ je za državu uradio više u protekle dvije godine nego SDA u proteklih 30. Sviđalo se ro nekome ili ne.
guslaš tu mantru ko da je s neba sišla s deset zapovedi....koji ključni zakoni :? de ih samo pobroj, ali one koji su prošli proceduru i neće se mijenjati kao onaj o VSTV sa famoznim članom u kojem doslovno piše da će za godinu usvojiti novi zakon usaglašen sa EU zahtjevima....evo godina je prošla niđe tog usaglašenog :-)

i konstantno spiniovanje i laži....de barem timeline složi kada lažeš jer je BiH dobila kandidatski status i prije nego što je ovo VM formirano...kandidatski status smo dobili polovinom decembra 2022, a VM formirano krajem januara 2023.

jedini zakon koji je nešto vrijedio je onaj o sprečavanju pranja novca....zakon o vinu, naravno valja hercegovcima, kao i sve drugo

nemam ja ništa protiv da se Hercegovina gura, ali smo došli do te tačke da je disproporcija ulaganja tolika da mi iz Bosne moremo samo njakat ko magarad....e sada neko može poput tebe biti ponosan na to, a meni je baš počelo ići na neku stvar
Prpa.ba

#36777 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Dosli smo do tacke gdje se ozbiljno diskutuje o kvalitetama stranke koja je organizovala logore, etnicko ciscenje Bosnjaka, koja je odgovorna za presudjeni udruzeni zlocinacki poduhvat i koja je bila element sudski utvrdjene agresije susjedne RH na Republiku BiH.

Ovom forumu se ne nazire dno.
tramvajtrojka

#36778 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 17/10/2024 08:38 Dosli smo do tacke gdje se ozbiljno diskutuje o kvalitetama stranke koja je organizovala logore, etnicko ciscenje Bosnjaka, koja je odgovorna za presudjeni udruzeni zlocinacki poduhvat i koja je bila element sudski utvrdjene agresije susjedne RH na Republiku BiH.

I sve to vam nije smetalo nekih tridesetak godina kad ste skupa bili u vlasti i gdje ste pričali bili smo i ostali skupa :lol: :lol: , dok vam sada najednom smeta kad vi niste sa njima u vlasti

Il kad vam toliko smeta HDZ sto ne izadjete iz kantonalne vecine sa njima u HNK il iz gradske uprave grada Mostara :mrgreen:
benki2

#36779 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by benki2 »

Glupa vam je prica, ovo je zemlja tri naroda i svaki ima svoje predstavnike. Sa HDZ-om ili SNSD-om se mora, htjeli vi to ili ne, takav nam je politicki sistem. Druga je prica hoce li se to raditi, kao sto rade nastavnik fizickog i teleca glava niksic, da im sve da na tacni, ili kao SDA da se nateze sa njima, povuci potegni ili nekim drugim metodama.
tramvajtrojka

#36780 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

benki2 wrote: 17/10/2024 09:13 Glupa vam je prica, ovo je zemlja tri naroda i svaki ima svoje predstavnike. Sa HDZ-om ili SNSD-om se mora, htjeli vi to ili ne, takav nam je politicki sistem. Druga je prica hoce li se to raditi, kao sto rade nastavnik fizickog i teleca glava niksic, da im sve da na tacni, ili kao SDA da se nateze sa njima, povuci potegni ili nekim drugim metodama.
Daj mi jedan primjer gdje se SDA natezala sa njima za dobrobit drzave u tridesetak godina braka sa HDZ-om :mrgreen:
drug_profi

#36781 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

:lol:
SDA se nateze sa njima...

Ma nije ovaj narod ni zasluzio bolje.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#36782 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by F&N »

benki2 wrote: 17/10/2024 09:13 Glupa vam je prica, ovo je zemlja tri naroda i svaki ima svoje predstavnike. Sa HDZ-om ili SNSD-om se mora, htjeli vi to ili ne, takav nam je politicki sistem. Druga je prica hoce li se to raditi, kao sto rade nastavnik fizickog i teleca glava niksic, da im sve da na tacni, ili kao SDA da se nateze sa njima, povuci potegni ili nekim drugim metodama.
PA druze SDA im je dala sve sta su htjeli.
De malo pozabavi se istinom i pravim brojakama a ne propagandom sa S(DA)vrakic TV-a
Last edited by F&N on 17/10/2024 09:17, edited 1 time in total.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#36783 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by F&N »

drug_profi wrote: 17/10/2024 09:15 :lol:

Apsoulitna istina.

Samo ne treba ici ic drzave, samo treba se kupiti brdo kokica i gledati kako propadamo i smijati se kad pocnu kuknjave...
internazionale

#36784 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

drug_profi wrote: 17/10/2024 09:15 :lol:

Da hoće nešto napisati u stilu av av kerova da bar ispadne da botuje, da ima neki interes...

Samo da ne bude da misli ozbiljno :cry:
Styling

#36785 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Point. wrote: 17/10/2024 06:57
Styling wrote: 16/10/2024 20:35
Point. wrote: 16/10/2024 20:33
I dalje nisi objasnila zašto misliš da je HDZ bolji za državu od SDA.
Ne dugujem ja nikome nikakva objašnjenja.
Mislim da tvoja sramna rečenica zahtijeva neki vid objašnjenja.
Po cemu je sramna? BiH je bila prva zemlja na EU putu u regionu. Mi smo startali vec 1997. 2003 smo dobili status potencijalnog kandidata kako bi pogurali reforme. Do promjene vlasti prije dvije godine SDA nije nista napravila kako bi nas primakla EU, samo su nas vukli nazad. U medjuvremenu srusili su aprilski paket a svi u regionu su nas prestigli na EU putu. Sa njima samo nazadak.
Styling

#36786 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

JoseMujica wrote: 17/10/2024 08:20
Styling wrote: 17/10/2024 06:32 Bolji su kao opcija iz prostog razloga što se za proteklih dvije godine s njima uspjelo dogovoriti i usvojiti nekoliko ključnih zakona bitnih za EU agendu zbog čega smo dobili prvo kandidatski status a onda i otvaranje pregovora. SDA tokom svoje vladavine od 30 godina niti je šta pokušala s njima raditi na EU putu niti je bila zainteresovana. HDZ-u su dali više nego što im pripada samo da bi oni mogli svoje lične apetite zadovoljiti i živjeti u svom begluku.

Znači, zaključak se sam nameće. HDZ je za državu uradio više u protekle dvije godine nego SDA u proteklih 30. Sviđalo se ro nekome ili ne.
guslaš tu mantru ko da je s neba sišla s deset zapovedi....koji ključni zakoni :? de ih samo pobroj, ali one koji su prošli proceduru i neće se mijenjati kao onaj o VSTV sa famoznim članom u kojem doslovno piše da će za godinu usvojiti novi zakon usaglašen sa EU zahtjevima....evo godina je prošla niđe tog usaglašenog :-)

i konstantno spiniovanje i laži....de barem timeline složi kada lažeš jer je BiH dobila kandidatski status i prije nego što je ovo VM formirano...kandidatski status smo dobili polovinom decembra 2022, a VM formirano krajem januara 2023.

jedini zakon koji je nešto vrijedio je onaj o sprečavanju pranja novca....zakon o vinu, naravno valja hercegovcima, kao i sve drugo

nemam ja ništa protiv da se Hercegovina gura, ali smo došli do te tačke da je disproporcija ulaganja tolika da mi iz Bosne moremo samo njakat ko magarad....e sada neko može poput tebe biti ponosan na to, a meni je baš počelo ići na neku stvar
Kandidatski status smo dobili u decemberu 2022 nakon izbora i nakon sto je bilo jasno da SDA nece biti na vlasti. To je bila jasna poruka.
Prpa.ba

#36787 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

F&N wrote: 17/10/2024 09:15 PA druze SDA im je dala sve sta su htjeli.
De malo pozabavi se istinom i pravim brojakama a ne propagandom sa S(DA)vrakic TV-a
2023. godine smo vidjeli da je SDA ipak odbijala ispuniti sve HDZ-ove zelje.

Naprimjer, nisu HDZ-u dali kompletnu federalnu cestogradnju. Koalicionim sporazumom, HDZ je dobio potpunu kontrolu nad autocestama, magistralama i resornim federalnim ministarstvom.

Naprimjer, nisu HDZ-u dali potpunu kontrolu nad federalnom regulatornom komisijom za energiju.

Naprimjer, nisu HDZ-u dali potpunu kontrolu nad federalnim fondom za zastitu okolisa.

Trebam li nastavljati, ili ces i meni poruciti da se "pozabavim istinom"? :oops: :mrgreen:
Styling

#36788 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 17/10/2024 08:38 Dosli smo do tacke gdje se ozbiljno diskutuje o kvalitetama stranke koja je organizovala logore, etnicko ciscenje Bosnjaka, koja je odgovorna za presudjeni udruzeni zlocinacki poduhvat i koja je bila element sudski utvrdjene agresije susjedne RH na Republiku BiH.

E, pa onda mozes misliti kakva je SDA kada je HDZ konstruktivniji partner za vlast od njih. Osim toga, Trojka nema potrebe da ide sa SDA u vlast, ali sa HDZ moras jer ti Ustav naredjuje da Hrvati moraju ucestvovati u vlasti sa 30%, a HDZ ima legitimitet svojih glasaca.
Styling

#36789 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 17/10/2024 09:58
F&N wrote: 17/10/2024 09:15 PA druze SDA im je dala sve sta su htjeli.
2023. godine smo vidjeli da je SDA ipak odbijala ispuniti sve HDZ-ove zelje.

Naprimjer, nisu HDZ-u dali kompletnu federalnu cestogradnju. Koalicionim sporazumom, HDZ je dobio potpunu kontrolu nad autocestama, magistralama i resornim federalnim ministarstvom.

Naprimjer, nisu HDZ-u dali potpunu kontrolu nad federalnom regulatornom komisijom za energiju.

Naprimjer, nisu HDZ-u dali potpunu kontrolu nad federalnim fondom za zastitu okolisa.

Trebam li nastavljati, ili ces i meni poruciti da se "pozabavim istinom"? :oops: :mrgreen:
Ali su im dali sve ostalo sto se i vidjelo kad je Trojka preuzela iz dokaza o tome koliko su pozicija u vlasti zauzimali Hrvati a koliko Bosnjaci. Cija li je to zasluga?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#36790 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sime_cipol »

Dobili kandidacijski status iz jedinog razloga da ove EU birokrate ne bi ispali glupi jer su ga dali Ukrajini prije nego nama, a ljudi u ratu i fali im 20% države.
Prpa.ba

#36791 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Styling wrote: 17/10/2024 10:00 E, pa onda mozes misliti kakva je SDA kada je HDZ konstruktivniji partner za vlast od njih. Osim toga, Trojk n ema potrebe da ide sa SDA u vlast, ali sa HDZ moras jer ti Ustav naredjuje da Hrvati moraju ucestvovati u vlasti sa 30%, a HDZ ima legitimitet svojih glasaca.
Bas bubas.

Govoris o legitimitetu, a sef ti postao vlast na osnovu odluke OHR-a da se na jedan dan zaobidje ustavom propisani nacin imenovanja vlasti.

Ne poznajes koncepte ni srama ni stida. :mrgreen:
Styling

#36792 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

sime_cipol wrote: 17/10/2024 10:03 Dobili kandidacijski status iz jedinog razloga da ove EU birokrate ne bi ispali glupi jer su ga dali Ukrajini prije nego nama, a ljudi u ratu i fali im 20% države.
Ukrajina je dobila kandidatski status u junu 2022. Sto ga i nama tada nisu dodijelili? Zasto su se cekali rezultati izbora? Zbog SDA na vlasti. Da su oni ponovo dobili izbore mi jos ne bi imali kandidatski status.
Styling

#36793 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 17/10/2024 10:04
Styling wrote: 17/10/2024 10:00 E, pa onda mozes misliti kakva je SDA kada je HDZ konstruktivniji partner za vlast od njih. Osim toga, Trojk n ema potrebe da ide sa SDA u vlast, ali sa HDZ moras jer ti Ustav naredjuje da Hrvati moraju ucestvovati u vlasti sa 30%, a HDZ ima legitimitet svojih glasaca.
Bas bubas.

Govoris o legitimitetu, a sef ti postao vlast na osnovu odluke OHR-a da se na jedan dan zaobidje ustavom propisani nacin imenovanja vlasti.

Je li to ti meni kazes da je Lendo u pravu sto je blokirao formiranje vlade ucjenjujuci da SDA mora uci u vlast? Tebi je to legitimno? Ti meni o sramu i stidu? De, saberi se.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#36794 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sime_cipol »

Styling wrote: 17/10/2024 10:06
sime_cipol wrote: 17/10/2024 10:03 Dobili kandidacijski status iz jedinog razloga da ove EU birokrate ne bi ispali glupi jer su ga dali Ukrajini prije nego nama, a ljudi u ratu i fali im 20% države.
Ukrajina je dobila kandidatski status u junu 2022. Sto ga i nama tada nisu dodijelili? Zasto su se cekali rezultati izbora? Zbog SDA na vlasti. Da su oni ponovo dobili izbore mi jos ne bi imali kandidatski status.
Skontali ljudi st asu uradili, onda sjeli i rekli ljudi ispadamo klovnovi a EU cirkus. Dajte stavite ih u cekaonicu, svakako tamo mogu biti 50 godina.
Haris.ba

#36795 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 17/10/2024 10:06
Slazemo se donekle. Nije samo zbog sda, ali i djelimicno zbog sda.

Ali, nije sda maknuta zbog kriminala i korupcije kojeg je bilo.
STR69

#36796 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by STR69 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 17/10/2024 06:57
STR69 wrote: 17/10/2024 06:50
Vjecita_zavrzlama wrote: 17/10/2024 06:42

Ne znam samo ko je to suradjivao 30 godina s hdz i radio bi to i danas da ikako moze

sDA se ponasa jadno kako su u opoziciji i kako je zapad odlucio da ih se kutarise.Njihove reakcije prema zapadu su skandalozne, tako ni Dodik ne ponasas se i ako njemu ni ne godi zapad
Članovi Naroda i Pravde?
Pokusaj jos jednom ukljuci vijuge
Šta je ovo, argument "vidi ti glave"? Standardna SDA spika, u bilo kojoj iteraciji, pa i u ovoj romanijsko-olovsko-gatačkoj zvanoj NiP.
Point.

#36797 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Styling wrote: 17/10/2024 09:52
Styling wrote: 16/10/2024 20:35

Ne dugujem ja nikome nikakva objašnjenja.
Po cemu je sramna? BiH je bila prva zemlja na EU putu u regionu. Mi smo startali vec 1997. 2003 smo dobili status potencijalnog kandidata kako bi pogurali reforme. Do promjene vlasti prije dvije godine SDA nije nista napravila kako bi nas primakla EU, samo su nas vukli nazad. U medjuvremenu srusili su aprilski paket a svi u regionu su nas prestigli na EU putu. Sa njima samo nazadak.

Zar nije Lepi Hare srušio aprilski paket?

Zar nije Gđica Krišto poslala sad nepotpuni dokument koji je bačen u kantu za smeće?

Zar jedan od tih EU zahtjeva koji fali u tom dokumentu ne blokira balvan Dodik?

Zar HDZ ne insistira na nekom IZ kojim se na mala vrata uvodi treći entitet i daljnu etničku podjelu BiH?

Zar HDZ preko svog korisnog idiota Herr Smitha sad ne pokušava srušiti odluku ESZLJP u slučaju Kovačević, sve u cilju očuvanja i još veće etničke podjele države i time cementira zastoj BiH da bude dio EU?

Zar HDZ ne pravi problem u vezi južne konekcije?
Last edited by Point. on 17/10/2024 10:20, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#36798 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 17/10/2024 10:04
Bas bubas.

A vas koncept stida i srama se ogleda u tome da ste koristili Schmidtov zakon da bi mogli imati malverzacije sa hodzinim jajima, pa kad je ukinuo mogućnost te malverzacije nastala je majorizacija i ugrozba

Image

Ko se ne sjeca tada vase radosti :lol: :lol: :mrgreen: dobro vas je tada opisao stari dobri @Login77777
Styling

#36799 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Point. wrote: 17/10/2024 10:18
Styling wrote: 17/10/2024 09:52

Zar nije Lepi Hare srušio aprilski paket?

Zar nije Gđica Krišto poslala sad nepotpuni dokument koji je bačen u kantu za smeće?

Zar jedan od tih EU zahtjeva koji fali u tom dokumentu ne blokira balvan Dodik?

Zar HDZ ne insistira na nekom IZ kojim se na mala vrata uvodi treći entitet i daljnu etničku podjelu BiH?

Zar HDZ preko svog korisnog idiota Herr Smitha sad ne pokušava srušiti odluku ESZLJP u slučaju Kovačević, sve u cilju očuvanja i još veće etničke podjele države i time cementira zastoj BiH da bude dio EU?

Zar HDZ ne pravi problem u vezi južne konekcije?
Lepi Hare u dogovoru sa SDA, da se ne lazemo. SDA je tada bil au vlasti. Zasto je to dozvolila. Nisu ga srusili ni Mile i Dragan.

Moze HDZ insistirati na cemu god hoce. Pitanje je sta ce i koliko dobiti.
Vjecita_zavrzlama

#36800 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vjecita_zavrzlama »

STR69 wrote: 17/10/2024 10:13
Vjecita_zavrzlama wrote: 17/10/2024 06:57
STR69 wrote: 17/10/2024 06:50

Članovi Naroda i Pravde?
Pokusaj jos jednom ukljuci vijuge
Šta je ovo, argument "vidi ti glave"? Standardna SDA spika, u bilo kojoj iteraciji, pa i u ovoj romanijsko-olovsko-gatačkoj zvanoj NiP.
Jel to novi nacin sda botova, glumiti da ste anti sda.bas vam je jadno to, zar samo to ne govori koliko je tak sda zaglibila
Post Reply