SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- vjeshalica
#85626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Odsustvo pedagoskog pristupa. Nisu svi profesori iz prosvjetnih skola. Imas tu inzenjera, doktora itd. specificnih profesija za odredjena zanimanja tako da se primarno nisu skolovali da budu profesori ali ih je put u zivotu naveo i na tu opciju...
-
Naslovnica
#85627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jarane učeniče, valjda znam ocijeniti ko je kojih godina.liyf wrote: ↑16/10/2024 22:18ja idem u srednju koja nije kšc ili bošnjačka i mogu ti reć da ti dijete ne govori nešto puno istineNaslovnica wrote: ↑16/10/2024 22:15Evo moji imaju po dva-tri profesora "starog kova", ostalo talašika žešća.vjeshalica wrote: ↑16/10/2024 21:58
Nastavni proces uglavnom prilagodjen na 90% govnarosa i njihove razularene djece ,onih 10% normalne djece zadebilira od debilizama onih 90%
Njima je prilagodjeno,cine im se lepe bezobrazlucima,umisljenicima,prosvjetari cine usluge razmazenoj deci i pokvarenim roditeljima.
Kod ovih starih teži predmeti, nastavnici strožiji, ali djeca furaju bez problema, kažu lijepo objasne, skontaju bez problema teško gradivo, baš grizu. Ovi drugi baš zalutali u prosvjetu.
Kažu za ove stare da su strogi, nema priče na času, nema mobitela i sl. A ja ono, paf! Šta pričate, a kod ovih "tankih"?! Eh, kod njih haman može sve.
Šta da vam pričam, ko ima djecu da idu u srednju (a da nisu Bošnjačka i KŠC, za njih kažj da su još uvijek kvalitetne) mislim da je sve jasno.
Većina profesora je srednjih godina i svi su slični. Ne može u jednoj školi jedan profesor biti bonbona a drugi aždaha, jedan bi drugog prebacio na svoj režim. Zna se koje škole imaju loše profesore a koje škole imaju dobre profesore.
Ne lažu mi djeca kada kažu da kod nekih ne smije muha da se čuje a kod drugih možeš šetati na času, niđe veze.
Redovan sam na informacijama i roditeljskom u srednjoj (u osnovnoj je žena bila redovna), upućen sam dovoljno.
Nemoj ni ti sada bukvalno shvatati sve što pišem ali zaista je ovako kako sam napisao.
Kod Đevde nema kašnjenja ni zajebancije, to smo upozoreni na prvim informacijama. Da vidiš kako se fura kada je prvi čas kod Đevde.
-
Naslovnica
#85628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma sve jasno.vjeshalica wrote: ↑16/10/2024 22:21 Odsustvo pedagoskog pristupa. Nisu svi profesori iz prosvjetnih skola. Imas tu inzenjera, doktora itd. specificnih profesija za odredjena zanimanja tako da se primarno nisu skolovali da budu profesori ali ih je put u zivotu naveo i na tu opciju...
- vjeshalica
#85629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ti sto imaju karaktera i imaju realan pristup poslu su jedan par opanaka, a drugi par su oni sto im je sve svejedno i idu linijom manjeg otpora, ono sto bi se ja opterecivao,treba 40 godina svaki dan trljat posao,da obolim necu jebe mi se sve ce biti i proci. Ili sto bi se zamjerio okolo i naavlacio razularene budale da se tuku oko odgojno zapustene djece.Naslovnica wrote: ↑16/10/2024 22:23Jarane učeniče, valjda znam ocijeniti ko je kojih godina.liyf wrote: ↑16/10/2024 22:18ja idem u srednju koja nije kšc ili bošnjačka i mogu ti reć da ti dijete ne govori nešto puno istineNaslovnica wrote: ↑16/10/2024 22:15
Evo moji imaju po dva-tri profesora "starog kova", ostalo talašika žešća.
Kod ovih starih teži predmeti, nastavnici strožiji, ali djeca furaju bez problema, kažu lijepo objasne, skontaju bez problema teško gradivo, baš grizu. Ovi drugi baš zalutali u prosvjetu.
Kažu za ove stare da su strogi, nema priče na času, nema mobitela i sl. A ja ono, paf! Šta pričate, a kod ovih "tankih"?! Eh, kod njih haman može sve.
Šta da vam pričam, ko ima djecu da idu u srednju (a da nisu Bošnjačka i KŠC, za njih kažj da su još uvijek kvalitetne) mislim da je sve jasno.
Većina profesora je srednjih godina i svi su slični. Ne može u jednoj školi jedan profesor biti bonbona a drugi aždaha, jedan bi drugog prebacio na svoj režim. Zna se koje škole imaju loše profesore a koje škole imaju dobre profesore.
Ne lažu mi djeca kada kažu da kod nekih ne smije muha da se čuje a kod drugih možeš šetati na času, niđe veze.
Redovan sam na informacijama i roditeljskom u srednjoj (u osnovnoj je žena bila redovna), upućen sam dovoljno.
Nemoj ni ti sada bukvalno shvatati sve što pišem ali zaista je ovako kako sam napisao.
Kod Đevde nema kašnjenja ni zajebancije, to smo upozoreni na prvim informacijama. Da vidiš kako se fura kada je prvi čas kod Đevde.![]()
Onda podcjenjivanje struke, omalovazavanje autoriteta,ignorisanje savjeta iz prakse za boljitak, pisanje i sranje po svemu sto nije iz njihovog fundamenta i tako zivot prolazi
- liyf
#85630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ne smije, ali nije tako da mladi profesor=loš a stari profesor=dobarNaslovnica wrote: ↑16/10/2024 22:23Jarane učeniče, valjda znam ocijeniti ko je kojih godina.liyf wrote: ↑16/10/2024 22:18ja idem u srednju koja nije kšc ili bošnjačka i mogu ti reć da ti dijete ne govori nešto puno istineNaslovnica wrote: ↑16/10/2024 22:15
Evo moji imaju po dva-tri profesora "starog kova", ostalo talašika žešća.
Kod Đevde nema kašnjenja ni zajebancije, to smo upozoreni na prvim informacijama. Da vidiš kako se fura kada je prvi čas kod Đevde.![]()
Imamo staru profesoricu koja predaje stručni predmet i koja se u pola objašnjavanja zbuni, krene pričati o nekim glupostima pa ne zna dokle je došla i na kraju se sama sebi smije, a isti taj predmet mlađa profesorica objasni perfektno i veoma jednostavno.
Više je do poštovanja i korektnosti obje strane nego nekog autoriteta, davno je prošlo vrijeme kad su te tjerali u ćošak i udarali štapovima jer ometaš čas, za dobro ili loše ne znam
Mislim da se učenicima danas najviše popušta na ponašanju van časa, oblačenju i sl., pa djevojke dolaze u crop topovima i poderanim pantolama a momci u šorcevima, veći je to problem nego što neko ometa nastavu.
Imam i ja bgm jednu takvu Đevdu i jedva čekam da joj okrenem leđa hahahahahah
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#85631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ispiši se iz škole i uči Python na vrijeme 
- liyf
- drug_profi
#85633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidim iznervirao si se.Naslovnica wrote: ↑16/10/2024 21:38Kvalitetan nastavni proces?!drug_profi wrote: ↑16/10/2024 20:39Interes tvoje djece je kvalitetan nastavni proces.Naslovnica wrote: ↑16/10/2024 16:21
Daj mi reci konkretno šta je to protiv interesa moje djece o čemu ja pričam a da ja toga nisam svjestan toga?
Konkretno, u 2-3 reda.
Takodjer i spoznaja da svako djelo ima posljedice.
Koje nekad zakace i one koji nisu imali veze sa uzrokom. Ali da nema besplatnog rucka i da se landaranje u miholjskom ljetu nadoknadjuje sjedenjem u ucionici u kalendarskom ljetu.
O čemu ti pričaš ba?
Imaš li ti djecu koja pohađaju nastavu u KS? Znaš li na šta već godinama liči taj "kvalitetan" nastavni proces?
Nisi ništa napisao vezano ono što sam te pitao.
Lupaš bezveze, samo da eto nešto lafo pametno napišeš, a ustvari niđe veze s vezom. Isto kao i ova što se smije bez ikakvog razloga. Nešto joj ko smiješno.
Obraćaš se skroz pogrešnoj osobi.
Pa ne bih dalje.
Znam da imas sasvim dobre namjere, ali vjerujem da grijesis u svom stavu. Stitis svoju djecu, logicno.
Medjutim nekad je za njih bolje da okuse nepravdu.
-
Naslovnica
#85634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno da štitim svoju djecu i nema potrebe da iskušavaju nepravdu ako za to nema apsolutno nikakve potrebe.
OK, protekcija kod nastavnika, nepravda u školi, neka vrsta nepravde u njihovom društvu i sl.
Ali apsolutno nema potrebe da iskušavaju nepravdu zbog debila i zbog ovih događanja.
Hoće li naučiti nešto iz ovoga, nekakvu pouku? Moja djeca znaju da je ovo pogrešno i da se ne smije raditi, niti su na bilo koji način učestvovala u ovim kriminalnim djelima.
Zašto bi ispaštala i kušala nepravdu zbog ovoga, kontaš li ti?!
OK, protekcija kod nastavnika, nepravda u školi, neka vrsta nepravde u njihovom društvu i sl.
Ali apsolutno nema potrebe da iskušavaju nepravdu zbog debila i zbog ovih događanja.
Hoće li naučiti nešto iz ovoga, nekakvu pouku? Moja djeca znaju da je ovo pogrešno i da se ne smije raditi, niti su na bilo koji način učestvovala u ovim kriminalnim djelima.
Zašto bi ispaštala i kušala nepravdu zbog ovoga, kontaš li ti?!
- drug_profi
#85636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja stojim sa stavom da je ovdje kolektivno kaznjavanje svrsishodno.
- liyf
#85637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nadoknađivanje nastave u junu ili augustu je jedna od najidiotičnijih solucija ovog problema koje sam čuo ovih dana.
Jel vi stvarno mislite da grupa od 5 učenika srednje škole u Sarajevu dojavljuje bombe u 16 srednjih škola u KS, 1 fakultet u KS, par osnovnih škola u KS, i škole u TK i HNK?
Pa da nas ima 5000 ne bi imali m*da za to, a kamoli njih 5.
Jel vi stvarno mislite da grupa od 5 učenika srednje škole u Sarajevu dojavljuje bombe u 16 srednjih škola u KS, 1 fakultet u KS, par osnovnih škola u KS, i škole u TK i HNK?
Pa da nas ima 5000 ne bi imali m*da za to, a kamoli njih 5.
-
snijeg_led
#85638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma kakvo kolektovno kaznjavanje, to ne dolazi u obzir. Samo pronaci pocinioca i ostale i prvo pozvati roditelje na saslusanje, od njih sve pocinje.
Svako dijete ili osoba je jedinka za sebe, mi moramo nauciti da kolektivna odgovornost ne postoji.
Svako dijete ili osoba je jedinka za sebe, mi moramo nauciti da kolektivna odgovornost ne postoji.
-
Naslovnica
#85639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Od tvrdnje da ja "radim protiv interesa svoje djece", preko tvrdnje da je "bolje za djecu da okuse nepravdu" došao si do "svrsishodnog kolektivnog kažnjavanja ".drug_profi wrote: ↑16/10/2024 23:16 Ja stojim sa stavom da je ovdje kolektivno kaznjavanje svrsishodno.
Čitaš li ti šta pišeš čovječe?!
- Haris.ba
#85640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Lažne dojave o bombama čine uglavnom maloljetnici, prema protokolu svaka dojava mora biti provjerena budući da svaka od njih ima obilježje terorizma. O slučajevima nedavnih lažnih dojava o bombama u Sarajevu, uzrocima devijantnog ponašanja maloljetnika, savjetima za reakciju, te prevenciju govore Mirela Badurina, geštalt psihoterapeut, dječji i adolescentni integrativni psihoterapeut i Saša Petrović, šef Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala, piše N1.
Identifikovali smo više lica i to ne objavljujemo u javnost jer su maloljetnici, ne objavljujemo ni inicijale. Prioriteti su maloljetnici koji su poslali više od 80, 120 dojava. To su sve djeca, 14 i 16 godina. Dječija igra je to. Čitao sam grupe njihove na Instagramu, gdje se oni dogovaraju o slanju poruku, tu ima i plaćanja 2-3 KM da se pošalje dojava u školu. ‘Sutra imam test u školi, možeš li poslati’ - ispričao je Petrović.
Naravno da mogu da nadju koga god hoce.Neko je napredan, a neko nije, dodaje Petrović, pojašnjavajući da im je trebalo malo vremena da ih otkriju jer su neki koristili određenu zaštitu, ali sve se to može otkriti, tvrdi.
podnosit ćemo inicijative za odgovornost roditelja. Već sad postoji propuštanje roditeljskog nadzora, to su sve neke prekršajne prijave - rekao je Petrović, apelujući i sad na roditelje da preduzme neke korake.
I Petrovic previse prica.- To su sve djeca. Raznih je tu faktora – ‘želim biti mangup u društvu’ i ne shvataju posljedice. Kažu ‘kaju se’, a ne mislim da zaista to i misle. Ne shvataju šta je 50 KDZ timova, stotine hiljade KM, nespavanje policijskih timova… Roditelji plaču, ne mogu da vjeruju da je to njihovo dijete. Nisu to ni loši učenici, to je, recimo, sasvim primjeran dječak. I filmovi na to utiču, misle ako odu ako se konektuje na neki VPN, u neku slastičarnu i kafić da će se to sve sakriti - priča Petrović.
Last edited by Haris.ba on 16/10/2024 23:25, edited 1 time in total.
- liyf
#85641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hajde što je svako odgovoran za sebe, ali niko od 53000 učenika u KS ne podržava debilisanje ovih 5 debila i njihovog internacionalnog projektora. Bukvalno nam svima ide na neku stvar i svi bi ih najradije lično odveli u MUP.
Ne idem 10 dana u školu da bi 11. dan bio u školi i imao 6 testova koja nisam imao tokom online nastave, plus dolazi tromjesečje a pola nas nema ocjenu niti iz jednog predmeta. Ne blebećite Boga vam o kolektivnom kažnjavanju i nekom čeličenju
Ne idem 10 dana u školu da bi 11. dan bio u školi i imao 6 testova koja nisam imao tokom online nastave, plus dolazi tromjesečje a pola nas nema ocjenu niti iz jednog predmeta. Ne blebećite Boga vam o kolektivnom kažnjavanju i nekom čeličenju
-
toska
#85642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kao u vojsci kad neko nešto zezne, a svi šute mada znaju ko je?drug_profi wrote: ↑16/10/2024 23:16 Ja stojim sa stavom da je ovdje kolektivno kaznjavanje svrsishodno.
Kolektivna kazna jedino tad ima smisla, računa se na to da će ga drugovi ubuduće spriječiti (čebovati) jer neće da opet ispaštataju za drugog.
Ako je počinioc nepoznat to nema smisla i čak može biti stimulativno za prekršioca.
- Logovan
#85643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pretjera ga ti sad debelo.drug_profi wrote: ↑16/10/2024 23:16 Ja stojim sa stavom da je ovdje kolektivno kaznjavanje svrsishodno.
-
noviclan
#85644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobra elmica, sta je po stuci
-
mali_balon
#85645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa racun kdz pregleda poslati roditeljima.....ako nemaju naplata preko administrativnih zabrana itd itd...a djecica kada napune 18, 1g robije po prijavi, amo se promjeni zakon .....sve se moze kad se hoce samo sto to nisu djecica nekih radnika ili obicnog svijeta, nego uglednih gradjana sistema ili stranackih vojnika pa tako da ce na kraju opet vuk magarca pojest...
-
BiBi911
#85646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vim ne smiju da objave imena uhapsenih, garant neki kiflini ili sda..mali_balon wrote: ↑17/10/2024 05:56 Pa racun kdz pregleda poslati roditeljima.....ako nemaju naplata preko administrativnih zabrana itd itd...a djecica kada napune 18, 1g robije po prijavi, amo se promjeni zakon .....sve se moze kad se hoce samo sto to nisu djecica nekih radnika ili obicnog svijeta, nego uglednih gradjana sistema ili stranackih vojnika pa tako da ce na kraju opet vuk magarca pojest...
Samo ovo novcano kaznit da narednih 20godina osjete greske
-
made_in_sarajevo
#85647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I eto policija opet brzo uhapsi, pu rade svoj posao ili je pak ministar licno treba ih uhapsiti vec drugi dan.
Ovo nako za prozivke, da se to hapsi na dva klika i eto ga.
Inace ovima kaznu uz izbacenje iz skole udariti, pa nek se roditelji zapitaju gdje ce in dijete ici u skolu. Pusti se socijalne price mora ici, neka ga. Maksinalna kazna za njih koja moze i roditeljima pa nek sljedeci prijavi bombu.
Ne smijes imena maloljetnika objaviti, treba da ih zguze na gluposti popularnosti
Ovo nako za prozivke, da se to hapsi na dva klika i eto ga.
Inace ovima kaznu uz izbacenje iz skole udariti, pa nek se roditelji zapitaju gdje ce in dijete ici u skolu. Pusti se socijalne price mora ici, neka ga. Maksinalna kazna za njih koja moze i roditeljima pa nek sljedeci prijavi bombu.
Ne smijes imena maloljetnika objaviti, treba da ih zguze na gluposti popularnosti
-
Naslovnica
#85648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sa svim kaznenim prijedlozima prema krivcima sam saglasan, ali prvo da se promijeni zakon tako da Berilo ne može iz zatvora učestvovati na izborima i postati načelnik.
Pa onda kažnjavati maloljetnike i njihove roditelje na načine koje predlažete.
Pa onda kažnjavati maloljetnike i njihove roditelje na načine koje predlažete.
- nepass1
#85649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cini se da ovog mekica mediji ocrnise a ne bih rekao da je kriv. Nema sanse da je 30og lijecio zub a djete 02.10. vec u bolnici, 03.10 operacija. Ne moze se tako brzo razviti sepsa. Ranije je tu nesta bilo.
-
NediM17
#85650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma mediji k'o mediji, daj senzacije.
Pa prvo kažu izvađen zub pa ga svi popljuvaše, ne zna da se ne vadi zub pod upalom.
Sad najednom nije zub izvađen nego liječen, a otac kaže trebao ga je izvadit' ne bi ništa bilo.
Pa prvo kažu izvađen zub pa ga svi popljuvaše, ne zna da se ne vadi zub pod upalom.
Sad najednom nije zub izvađen nego liječen, a otac kaže trebao ga je izvadit' ne bi ništa bilo.