Realnacaseytron wrote: ↑16/10/2024 18:42Kakva konstatacija...vjeshalica wrote: ↑16/10/2024 17:58Smetljari koji su ih sklepali se puno ne sekiraju oko (ne)odgojadječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2024 17:54 Ja sam cuo od direktorice jedne srednje skole ovo sa viber grupe i placanje dojava, oni su navodno obavijesteni od policije da su usli u trag djecurliji i da je rijec uglavnom o ucenicima nizih razreda srednjih skola. Pretpostavljam da sada policija trazi vrh piramide, neko je to sve i organizovao, mozda saznaju od uhapsenih ucenika.
Da je u pitanju nekakva medjunarodna zavjera, belosvetska jel, valjda bi slali dojave na fakultete, u osnovne skole, u druge kantone. Ne samo srednje skole i samo u KS.
Ne kazem da je nemoguce, ali odmah se poseze za nekakvim medjunarodnim teroristima ili sta vec, odmah neka teorija zavjere.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#85551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- eluna
#85552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
na našu veliku žalost - vrlo tačna .....da sad ne prepričavam neke situacije, ali zaista - ljudi koji sada imaju djecu u školama su generacija koja je vrlo upitna ...čast izuzecima ....opet - ti izuzeci su otišli vani i poveli svoju djecucaseytron wrote: ↑16/10/2024 18:42Kakva konstatacija...vjeshalica wrote: ↑16/10/2024 17:58
Smetljari koji su ih sklepali se puno ne sekiraju oko (ne)odgoja
- liyf
#85553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije se desio ovakav slučaj jer su roditelji imali kontrolu nad djecom. Moji su mene prestali kontrolistai onog trenutka kad sam stupio u kontakt sa računarom zato što nema načina da dijete kontrolišeš na telefonu ili kompjuteru, nemoguće. Twitter, aplikacije za dopisivanje, Telegram, Discord, Skype, bezbroj aplikacija kojima može promijeniti ikonice, ime, može ih sakriti itd itd, a svako može naučiti kako sakriti IP, koristiti VPN, imati virtualnu mašinu. Besplatno i plus ga motiviše da to radi. Tona ljudi tako dobije posao, dijete od 16 godina upalo u NASAin sistem pa mu ljudi dali priznanje.kabal1337 wrote: ↑16/10/2024 18:41Imei, triangulacija, kamere. Prije se nikad nije desilo ovoliki slucaj prijava jer su svi pali. A i tad su bile govornice, jeftine kartice i sl.
Telefon se može kupiti za 30KM, kartica za 15KM i eto ti belaja. Mejlovi postoje desetak godina pa se nije dešavalo prije pet godina.
Tehnologija napreduje i dostupna je svima, a policija nema način da ovome uđe u trag.
-
Naslovnica
- eluna
#85555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Last edited by eluna on 16/10/2024 18:51, edited 1 time in total.
- muha_sa
#85556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Popravi to Naslovnice--moram laptop na kant okrenut
- liyf
#85557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A ovo je prešlo više iz dječije želje da nemaju časove. Svakome ide na qrac što nemamo nastavu i što nas hebu i lijevo i desno. Djeca dolaze iz SBK u centar Sarajeva da idu u školu, po 2 sata u oba smjera, eto nekom u cilju da ne ide u školu, pa gore mi je da ne idem nego da idem kad sa ovim prestane.
Skontali da im ne mogu ništa pa se zajebavaju sa čitavim sistemom
-
caseytron
#85558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma isao sam i ja u skolu svasta se radilo. Auta neregistrovana se uzimala parkirala kod Pivare sa 16 godina. Ne znaci da smo bili prepusteni ni da su nas smetljari rodili. Svako vrijeme ima neke svoje furke. Bas ovako jaran iz moje generacije uzme karticu i metne u svoj mob i dojavi bombu. A neki americki guzonja bas taj dan dolazio (on isao u Masinskueluna wrote: ↑16/10/2024 18:47na našu veliku žalost - vrlo tačna .....da sad ne prepričavam neke situacije, ali zaista - ljudi koji sada imaju djecu u školama su generacija koja je vrlo upitna ...čast izuzecima ....opet - ti izuzeci su otišli vani i poveli svoju djecucaseytron wrote: ↑16/10/2024 18:42Kakva konstatacija...vjeshalica wrote: ↑16/10/2024 17:58
Smetljari koji su ih sklepali se puno ne sekiraju oko (ne)odgoja
- eluna
#85559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vidjet ćemo kako im ne mogu ništaliyf wrote: ↑16/10/2024 18:51 A ovo je prešlo više iz dječije želje da nemaju časove. Svakome ide na qrac što nemamo nastavu i što nas hebu i lijevo i desno. Djeca dolaze iz SBK u centar Sarajeva da idu u školu, po 2 sata u oba smjera, eto nekom u cilju da ne ide u školu, pa gore mi je da ne idem nego da idem kad sa ovim prestane.
-
Naslovnica
#85560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- liyf
#85561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a evo ubiše ih jel.eluna wrote: ↑16/10/2024 18:52vidjet ćemo kako im ne mogu ništaliyf wrote: ↑16/10/2024 18:51 A ovo je prešlo više iz dječije želje da nemaju časove. Svakome ide na qrac što nemamo nastavu i što nas hebu i lijevo i desno. Djeca dolaze iz SBK u centar Sarajeva da idu u školu, po 2 sata u oba smjera, eto nekom u cilju da ne ide u školu, pa gore mi je da ne idem nego da idem kad sa ovim prestane.
Skontali da im ne mogu ništa pa se zajebavaju sa čitavim sistemom![]()
"Trojicu uhapsili" a danas više dojava nego u prošle dvije sedmice ukupno. Fakultet, 16 srednjih škola u KS i srednje škole u HNK i TK. Ok
Nije ovo rant protiv naše policije nego je istina. Gdje god da se desilo isto bi sranje bilo kao i kod nas. U Austriji isto ovako dojavljuju već 20 dana pa nikom ništa.
- eluna
#85562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
generalno - tinejdžerima je dosadno ....nikada neću zaboraviti jednog dečka koji je poslije srednje počeo raditi kod nas u firmi ...... odmah ga poslalo na teren na planinčugu ...kad je došao bila neka vijest da su našli nekoga predoziranog u nekom jarku ...kaže on meni, njegov komšija i jaran iz škole, i veli dečko - pojma nemam šta je sa ovom generacijom, svi na nekim drogama, zato i nemam društvo ....rekoh "ti maloprije sišao sa XY metara nadmorske visine, pada li ti na pamet išta osim tuša i kreveta??" .....gleda me dijete ko veli - pa ja, da omladina šta pametno radi ne bi se bavila glupostimacaseytron wrote: ↑16/10/2024 18:51Ma isao sam i ja u skolu svasta se radilo. Auta neregistrovana se uzimala parkirala kod Pivare sa 16 godina. Ne znaci da smo bili prepusteni ni da su nas smetljari rodili. Svako vrijeme ima neke svoje furke. Bas ovako jaran iz moje generacije uzme karticu i metne u svoj mob i dojavi bombu. A neki americki guzonja bas taj dan dolazio (on isao u Masinsku). Pet dana proveo u pritvoru, oderali starog posteno. Doduse ko je tad pricao o MAC adresama i svemu
![]()
............ali omladinu odgaja generacija roditelja koja piše zadaće za svoju djecu, koja potplaćuje za dvojku, koja prijeti nastavnicima i profesorima jer zaboga "ko smije da dira njihove princeze i prinčeve" (danas više ne znaš jesu li gori dečki ili cure) .....nažalost - stvara se cijeli začarani krug degenerika i neka na je bog na pomoći .........djecu odgajaju "majke" koje smatraju da je apsolutno u redu autom udariti staricu na pješačkom prelazu - konkretno me "mlada" pitala "zašto od muhe pravim slona" a muž joj pokupio staricu na pješačkom i žena je podlegla u bolnici, a hanumi zasmetalo što sam prokomentarisala da je zaslužio da sjedi u zatvoru
- kabal1337
#85563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pao je i kisobran koji je koristio vpn i virtuelnu masinu, sigurno si cuo za njegaliyf wrote: ↑16/10/2024 18:47Nije se desio ovakav slučaj jer su roditelji imali kontrolu nad djecom. Moji su mene prestali kontrolistai onog trenutka kad sam stupio u kontakt sa računarom zato što nema načina da dijete kontrolišeš na telefonu ili kompjuteru, nemoguće. Twitter, aplikacije za dopisivanje, Telegram, Discord, Skype, bezbroj aplikacija kojima može promijeniti ikonice, ime, može ih sakriti itd itd, a svako može naučiti kako sakriti IP, koristiti VPN, imati virtualnu mašinu. Besplatno i plus ga motiviše da to radi. Tona ljudi tako dobije posao, dijete od 16 godina upalo u NASAin sistem pa mu ljudi dali priznanje.
Telefon se može kupiti za 30KM, kartica za 15KM i eto ti belaja. Mejlovi postoje desetak godina pa se nije dešavalo prije pet godina.
Tehnologija napreduje i dostupna je svima, a policija nema način da ovome uđe u trag.
- liyf
#85564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jest al je radio dosta veći belaj i imao dosta više lufta za grešku, lik upao na sajt FUPa pa pao.kabal1337 wrote: ↑16/10/2024 19:02pao je i kisobran koji je koristio vpn i virtuelnu masinu, sigurno si cuo za njegaliyf wrote: ↑16/10/2024 18:47Nije se desio ovakav slučaj jer su roditelji imali kontrolu nad djecom. Moji su mene prestali kontrolistai onog trenutka kad sam stupio u kontakt sa računarom zato što nema načina da dijete kontrolišeš na telefonu ili kompjuteru, nemoguće. Twitter, aplikacije za dopisivanje, Telegram, Discord, Skype, bezbroj aplikacija kojima može promijeniti ikonice, ime, može ih sakriti itd itd, a svako može naučiti kako sakriti IP, koristiti VPN, imati virtualnu mašinu. Besplatno i plus ga motiviše da to radi. Tona ljudi tako dobije posao, dijete od 16 godina upalo u NASAin sistem pa mu ljudi dali priznanje.
Ne kažem ja da je nemoguće, ali ako neko ne pravi greške u onome što radi dosta će teže i duže trebati da se osoba pronađe. Poznajem par inspektora sektora za cyber kriminal FUPa, odlični i profesionalni ljudi, al nije ovo tolko lak zadatak kao što izgleda. Jedina nada im je da neko od ovih debila nešto zasere i sam se otkrije, a i to je teško osim ako su neki baš veliki idioti
- eluna
#85565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije lako, ali nije nemoguće ....liyf wrote: ↑16/10/2024 19:06
jest al je radio dosta veći belaj i imao dosta više lufta za grešku, lik upao na sajt FUPa pa pao.
Ne kažem ja da je nemoguće, ali ako neko ne pravi greške u onome što radi dosta će teže i duže trebati da se osoba pronađe. Poznajem par inspektora sektora za cyber kriminal FUPa, odlični i profesionalni ljudi, al nije ovo tolko lak zadatak kao što izgleda. Jedina nada im je da neko od ovih debila nešto zasere i sam se otkrije, a i to je teško osim ako su neki baš veliki idioti
- Logovan
#85566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebo te- Zatvorio joj je pokvaren zub i rekao „to će biti uredu“, dao joj neki antibiotik. Pa joj je otvorio zub i rekao da stavlja hladne obloge i da će to biti uredu. Zakazao joj je tretman za devet dana - dodaje ožalošćeni otac.
Niko nije slutio da Džejla neće doživjeti da ode na kontrolu. Otac je kazao da je Džejla kod zubara otišla 30. septembra, a u bolnicu je primljena dva dana kasnije, tačnije 2. oktobra. Ističe da je već dan nakon prijema u bolnicu imala prvu operaciju, a zatim i drugu.
- Džejla je 3. oktobra imala prvu operaciju, gdje joj je sanirano to žarište, odakle je sve krenulo - kaže otac i dodaje da za njegovu kćerku nije bilo spasa, već je otišlo na srce.
Dvije operacije
- Od neadekvatnog stomatološkog liječenja dobila je apsces koji joj se slio u pluća, otišao na srce. Imala je dvije operacije i na kraju je bila zaražena sa tri bakterije - priča otac Džejle Drapić.
- liyf
#85567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A ne kaže niko da je nemoguće. Ja kažem, super radi FUP, OSA, ali je teško.eluna wrote: ↑16/10/2024 19:10nije lako, ali nije nemoguće ....liyf wrote: ↑16/10/2024 19:06
jest al je radio dosta veći belaj i imao dosta više lufta za grešku, lik upao na sajt FUPa pa pao.
NASA i Američka vojska godinu dana imaju hakera u sistemu, preko 100 kompjutera, tajnih dokumenata bez ikakvog znanja im razotkrio i podijelio sa javnošću dokumente, američkoj mornarici onemogućio funkcionisane čitave Atlanske flote, otkrila ga preko djevojke čiji je mejl imao na svojoj IP Adresi, dakle do njega je bila greška, ne do mogućnosti policije. Da ne blebećem puno, vjeruj mi i djeci (dolazi od učenika srednje škole) ide na onu stvar što nam dojavljuju bombe. Meni do škole treba sat u oba smjera a živim u Sarajevu, zamisli tek djecu iz Vogošće, Ilijaša, Olova, Kiseljaka, Ilidže, Hrasnice itd.
- eluna
#85568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma katastrofaliyf wrote: ↑16/10/2024 19:13
A ne kaže niko da je nemoguće. Ja kažem, super radi FUP, OSA, ali je teško.
NASA i Američka vojska godinu dana imaju hakera u sistemu, preko 100 kompjutera, tajnih dokumenata bez ikakvog znanja im razotkrio i podijelio sa javnošću dokumente, američkoj mornarici onemogućio funkcionisane čitave Atlanske flote, otkrila ga preko djevojke čiji je mejl imao na svojoj IP Adresi, dakle do njega je bila greška, ne do mogućnosti policije. Da ne blebećem puno, vjeruj mi i djeci (dolazi od učenika srednje škole) ide na onu stvar što nam dojavljuju bombe. Meni do škole treba sat u oba smjera a živim u Sarajevu, zamisli tek djecu iz Vogošće, Ilijaša, Olova, Kiseljaka, Ilidže, Hrasnice itd.
- kabal1337
#85569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
oni su vec napravili gresku jer su vrsili grupnu komunikaciju na banalan nacin.liyf wrote: ↑16/10/2024 19:06jest al je radio dosta veći belaj i imao dosta više lufta za grešku, lik upao na sajt FUPa pa pao.kabal1337 wrote: ↑16/10/2024 19:02pao je i kisobran koji je koristio vpn i virtuelnu masinu, sigurno si cuo za njegaliyf wrote: ↑16/10/2024 18:47 Nije se desio ovakav slučaj jer su roditelji imali kontrolu nad djecom. Moji su mene prestali kontrolistai onog trenutka kad sam stupio u kontakt sa računarom zato što nema načina da dijete kontrolišeš na telefonu ili kompjuteru, nemoguće. Twitter, aplikacije za dopisivanje, Telegram, Discord, Skype, bezbroj aplikacija kojima može promijeniti ikonice, ime, može ih sakriti itd itd, a svako može naučiti kako sakriti IP, koristiti VPN, imati virtualnu mašinu. Besplatno i plus ga motiviše da to radi. Tona ljudi tako dobije posao, dijete od 16 godina upalo u NASAin sistem pa mu ljudi dali priznanje.
- liyf
#85570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo bih volio da nije niko van BiH uključen jer bi to tek bila patnja, a ne bi me čudilo da jeste.kabal1337 wrote: ↑16/10/2024 19:18oni su vec napravili gresku jer su vrsili grupnu komunikaciju na banalan nacin.liyf wrote: ↑16/10/2024 19:06jest al je radio dosta veći belaj i imao dosta više lufta za grešku, lik upao na sajt FUPa pa pao.
Kažu neki dan ako se ne zaustavi razmatraće se da se ide u junu u školu, kome od djece to ide u prilog, pa ne ide ni tim što ih dojavljuju a kamoli nekom drugom.
- kabal1337
#85571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako je iz eu, amerika ide kazna. ako je indija i sl. nema penala sigurno.liyf wrote: ↑16/10/2024 19:19Samo bih volio da nije niko van BiH uključen jer bi to tek bila patnja, a ne bi me čudilo da jeste.kabal1337 wrote: ↑16/10/2024 19:18oni su vec napravili gresku jer su vrsili grupnu komunikaciju na banalan nacin.liyf wrote: ↑16/10/2024 19:06 jest al je radio dosta veći belaj i imao dosta više lufta za grešku, lik upao na sajt FUPa pa pao.
Kažu neki dan ako se ne zaustavi razmatraće se da se ide u junu u školu, kome od djece to ide u prilog, pa ne ide ni tim što ih dojavljuju a kamoli nekom drugom.
Ali opet ce ovi odgovarati sto su dogovarali, - omar mjesecar.
Ovo je tipicno "swatanje" samo na skole. Eto odakle im ideje.
Streamer swatovan ...
- liyf
#85572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa to, kažu koristili mejlove iz bugarske, sad, dal je provider odatle ili je neko odatle isto uključen, ko će mu ga znati, al ako neko iz bugarske šalje nek nam je Bog na pomoćikabal1337 wrote: ↑16/10/2024 19:28ako je iz eu, amerika ide kazna. ako je indija i sl. nema penala sigurno.
Ali opet ce ovi odgovarati sto su dogovarali, - omar mjesecar.
Ovo je tipicno "swatanje" samo na skole. Eto odakle im ideje.
Streamer swatovan ...
- eluna
#85573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zašto? ...pa Bugarska je u EU, BH je po automatizmu iz Daytona uključena u sve EU zakone ...znači EUROPOL se uključi, pa da vidimo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#85574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- eluna
#85575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da ....šta je problem?? ...šta mislliš kako dolauzimo do suda za ljudska prava u Strazburu i zašto svako malo usaglašavamo zakone i propise sa zakonima i propisima EU??