SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#85526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

/oglasio-se-otac-preminule-dzejle-drapic-zubar-joj-nije-izvadio-zub-dobila-je-apsces-sve-je-otislo-na-pluca

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/934402/ ... o-na-pluca

Mora biti jos neki detalj...cekamo nalaze obdukcije
Naslovnica

#85527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote: 16/10/2024 17:09 Ja vam otvorno tvrdim da sama prijetnja o nadoknadi škole u junu (julu, augustu) je dovoljna da se prestane sa ovim dojavama.

Neće biti stvarne nadoknade, čim se zaprijeti, prestat će :D
Meni je čudno što se ovo dešava samo u KS i djelimično u TK.
Pratim medije iz HR i SRB, nema ovih dojava, bar ne u ovom obimu. Niti u RS.
Opet ponavljam da mislim da većina ovih dojava ne dolazi od naših školaraca. Možda griješim, ali zadržavam pravo na svoje mišljenje.
darius_maximus

#85528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

BadBoy wrote: 16/10/2024 17:09 Ja vam otvorno tvrdim da sama prijetnja o nadoknadi škole u junu (julu, augustu) je dovoljna da se prestane sa ovim dojavama.

Dok ne bude stvarnih kazni, neće ništa ni prestati.
Nisu to prvačići pa da ne znaju da nema teoretske šanse da se desi nadoknada u augustu.
Nema zvaničnih kazni za počinioce tako da je ovo trenutno samo izazov (ako se uopšte i radi o djeci).
Meni se čini da se ovdje ne radi o djeci, već o sistematskom podrivanju (uglavnom sarajevskog) kantona.
dječak sa šibicama

#85529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Bice sve vise takvih slucajeva kao ovaj "zubar" sto je ubio dijete.

Dolazi na naplatu 30godisnje ubleharenje i korumpirani sistem od vrha do dna, kupovanje diploma, placanje ispita, zavrsi za doktora ne zna recept napisati.

Sistem koji ce sam sebe unistiti, osim sto "elita" racuna da ce se oni spasiti loseg lijecenja ako imaju para za ASA kliniku.
eluna

#85530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

Naslovnica wrote: 16/10/2024 17:40

Meni je čudno što se ovo dešava samo u KS i djelimično u TK.
Pratim medije iz HR i SRB, nema ovih dojava, bar ne u ovom obimu. Niti u RS.
Opet ponavljam da mislim da većina ovih dojava ne dolazi od naših školaraca. Možda griješim, ali zadržavam pravo na svoje mišljenje.
vidjet ćemo ko tačno konkretno šalje poruke .... ja bi ipak rekla da su naši školarci, a po čijoj instrukciji i/ili ko ih plaća (novcem ili bijelim) vidjet će se ..........samoinicijativno školarci - teško da je tako
eluna

#85531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

dječak sa šibicama wrote: 16/10/2024 17:49 Bice sve vise takvih slucajeva kao ovaj "zubar" sto je ubio dijete.

Dolazi na naplatu 30godisnje ubleharenje i korumpirani sistem od vrha do dna, kupovanje diploma, placanje ispita, zavrsi za doktora ne zna recept napisati.

Sistem koji ce sam sebe unistiti, osim sto "elita" racuna da ce se oni spasiti loseg lijecenja ako imaju para za ASA kliniku.
prije ili poslije mora tako da bude
dječak sa šibicama

#85532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Ja sam cuo od direktorice jedne srednje skole ovo sa viber grupe i placanje dojava, oni su navodno obavijesteni od policije da su usli u trag djecurliji i da je rijec uglavnom o ucenicima nizih razreda srednjih skola. Pretpostavljam da sada policija trazi vrh piramide, neko je to sve i organizovao, mozda saznaju od uhapsenih ucenika.

Da je u pitanju nekakva medjunarodna zavjera, belosvetska jel, valjda bi slali dojave na fakultete, u osnovne skole, u druge kantone. Ne samo srednje skole i samo u KS.

Ne kazem da je nemoguce, ali odmah se poseze za nekakvim medjunarodnim teroristima ili sta vec, odmah neka teorija zavjere.
eluna

#85533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

dječak sa šibicama wrote: 16/10/2024 17:54 Ja sam cuo od direktorice jedne srednje skole ovo sa viber grupe i placanje dojava, oni su navodno obavijesteni od policije da su usli u trag djecurliji i da je rijec uglavnom o ucenicima nizih razreda srednjih skola. Pretpostavljam da sada policija trazi vrh piramide, neko je to sve i organizovao, mozda saznaju od uhapsenih ucenika.

Da je u pitanju nekakva medjunarodna zavjera, belosvetska jel, valjda bi slali dojave na fakultete, u osnovne skole, u druge kantone. Ne samo srednje skole i samo u KS.

Ne kazem da je nemoguce, ali odmah se poseze za nekakvim medjunarodnim teroristima ili sta vec, odmah neka teorija zavjere.
a vrag će ga znati .....što reče neko ranije - ko zna da nije neka nova tiktok igra ili kakav izazov ....budala na sve strane ima, a otići u zatvor je haman postalo popularno
vjeshalica

#85534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

dječak sa šibicama wrote: 16/10/2024 17:54 Ja sam cuo od direktorice jedne srednje skole ovo sa viber grupe i placanje dojava, oni su navodno obavijesteni od policije da su usli u trag djecurliji i da je rijec uglavnom o ucenicima nizih razreda srednjih skola. Pretpostavljam da sada policija trazi vrh piramide, neko je to sve i organizovao, mozda saznaju od uhapsenih ucenika.

Smetljari koji su ih sklepali se puno ne sekiraju oko (ne)odgoja
kabal1337

#85535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

eluna wrote: 16/10/2024 16:38
najprije neka roditelji vaspitaju svoju djecu, pa nadležni neće imati probleme ............ od kuće sve polazi :!: ...
Ne mora znaciti da je dijete nevaspitano. Po tebi je Bill Gates vaspitan, a npr. Gottfrid Svartholm nije.
Naslovnica

#85536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ne poseže se ODMAH za teorijama zavjere ili teroristima.
Ovo traje sedmicama.
Uhapšen neko, pa opet neko, pa opet itd...a agonija se nastavlja.
Kako god, nadam se da će se ova situacija uskoro pozitivno riješiti barem što se tiče redovnog održavanja nastave.
Ja sam sa svojima pričao, veze nemaju šta se dešava, ko je, šta je.
Naslovnica

#85537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

kabal1337 wrote: 16/10/2024 18:00
eluna wrote: 16/10/2024 16:38
najprije neka roditelji vaspitaju svoju djecu, pa nadležni neće imati probleme ............ od kuće sve polazi :!: ...
Ne mora znaciti da je dijete nevaspitano. Po tebi je Bill Gates vaspitan, a npr. Gottfrid Svartholm nije.
Ma ja, treba vaspitati djecu i prestaće svi ratovi.
dječak sa šibicama

#85538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

https://n1info.ba/vijesti/ko-su-djeca-k ... ConbNKUuZA

evo i N1 pise o tome

debili djeca, oni misle da su mangupi

spominje se i placanje dojava
kabal1337

#85539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

Pa naravno da ucenik viseg razreda nece ovo uraditi. U moje doba se za ovo letilo iz skole, jos fasujes krivicnu prijavu ako se dobro sjecam. U glavnom zavrsis u nepogodnoj poziciji.
dječak sa šibicama

#85540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Vecina roditelja nisu svjesna, kaze sokiraju se kao "zar moje dijete?!"

Oni misle da su im djeca zlatna, pobili bi se sa profesorom jer "on maltretira mog princa" a mali princ degenerik.

Pogledajte samo tiktok, malo se zarovite u te video snimke, oni kopiraju zapad i uglavnom u idiotizmima. Ima onaj majmun 16-17 godina sto ispred SCC salijece djecurliju pa im postavlja pitanja, a pitanja su uglavnom degenericna. A to je jedan, ko zna koliko je takvih tiktokera nego njega sam gledao.
Izazovi su sve gluplji, a od pocetka su prvenstveno opasni, culi ste svi za smrtne slucajeve. Vjesali su se za steku, to je bilo prije par godina tako je sin od ribafisha /bloger iz CRO/ preminuo. Sjedne na pod i omcu stavi oko vrata a gornji dio na steku. Koliki idiot moras biti da to uradis.

Mozda je i ovo neki chalenge. Ljudi nisu svjesni sta djeca rade, jer zatvaraju oci, oni su sveti roditelji a djeca su mali nedodirljivi princevi i princeze.
eluna

#85541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

kabal1337 wrote: 16/10/2024 18:05 Pa naravno da ucenik viseg razreda nece ovo uraditi. U moje doba se za ovo letilo iz skole, jos fasujes krivicnu prijavu ako se dobro sjecam. U glavnom zavrsis u nepogodnoj poziciji.
ih ....još da babuka/tatica mora da iskešira 2, 3 plate .... što kaže ona jedna - njemci nisu kulturni zato što su kulturni, nego zato što vole novac :D
kabal1337

#85542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

dječak sa šibicama wrote: 16/10/2024 18:07 Vecina roditelja nisu svjesna, kaze sokiraju se kao "zar moje dijete?!"

Oni misle da su im djeca zlatna, pobili bi se sa profesorom jer "on maltretira mog princa" a mali princ degenerik.

Pogledajte samo tiktok, malo se zarovite u te video snimke, oni kopiraju zapad i uglavnom u idiotizmima. Ima onaj majmun 16-17 godina sto ispred SCC salijece djecurliju pa im postavlja pitanja, a pitanja su uglavnom degenericna. A to je jedan, ko zna koliko je takvih tiktokera nego njega sam gledao.
Izazovi su sve gluplji, a od pocetka su prvenstveno opasni, culi ste svi za smrtne slucajeve. Vjesali su se za steku, to je bilo prije par godina tako je sin od ribafisha /bloger iz CRO/ preminuo. Sjedne na pod i omcu stavi oko vrata a gornji dio na steku. Koliki idiot moras biti da to uradis.

Mozda je i ovo neki chalenge. Ljudi nisu svjesni sta djeca rade, jer zatvaraju oci, oni su sveti roditelji a djeca su mali nedodirljivi princevi i princeze.
.... jer je djecom najlakse manipulisat
eluna

#85543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

dječak sa šibicama wrote: 16/10/2024 18:07 Vecina roditelja nisu svjesna, kaze sokiraju se kao "zar moje dijete?!"

kome pričaš dječače?! ....sadašnji roditelji su proživljavali teška djetinjstva i mladost pa nastoje da im djeca ne žive tako - a nisu svjesni koju magareću uslugu čine svima nama .....naslušala sam se one "to je ratno dijete" pa kao može sve i svašta , dok jednom nisam pukla (jer sam bila preumorna) i fino pitala "babuku"

- "hoš'sad da mu mezar napravim odmah ovdje pod mojim nogama!?!?!?!? ...Jer po tvojoj logici - pošto je to dijete rođeno u ratu i da samo zbog toga on može sve - i ja mogu sve jer imam 6 gelera u nozi, bila sam svjesna svega, nisam bila beba da pojma nemam šta je progonstvo, zarobljavanje, zatvor, kalašnjikov na čelo, ranjavanje, trčanje kroz blato od ljudskog mesa!?!? ...daj da mu mezar pravim!!!!!!"

:hm: ne treba da ti objašnjavam kakvu facu je lik napravio, i naravno tek tada je počeo vaspitno da se obraća djetetu .....
kabal1337

#85544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

eluna wrote: 16/10/2024 18:08
kabal1337 wrote: 16/10/2024 18:05 Pa naravno da ucenik viseg razreda nece ovo uraditi. U moje doba se za ovo letilo iz skole, jos fasujes krivicnu prijavu ako se dobro sjecam. U glavnom zavrsis u nepogodnoj poziciji.
ih ....još da babuka/tatica mora da iskešira 2, 3 plate .... što kaže ona jedna - njemci nisu kulturni zato što su kulturni, nego zato što vole novac :D
10 000 KM je bio pregled u moja doba ( ovo sto precesljaju skolu da vide ima li bomba). Tako su nama rekli profesori
liyf

#85545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

kabal1337 wrote: 16/10/2024 11:03
Naslovnica wrote: 16/10/2024 10:56
BadBoy wrote: 16/10/2024 10:49

Samo donijeti odluku da nema online nastave nego da svaki dan kad je dojavljena bomba djeca nemaju škole ali moraju naraditi u junu. Prestat će dojave u roku odmah.
Dojaviće i u junu.
:gunjastajl:
Ako dojave dolaze iskljucivo putem e-maila.
Stvar je jednostavna, neka privremeno ugase zvanicne e-mail adrese skola.
Ako nemaju na sta da posalju, prestat ce.
I onda ti neko postavi bombu, nema način da je dojavi i ode 600 duša ?

Mejl ne ide samo na adresu škole već i na adresu Uprave Policije MUPa KS.
kabal1337

#85546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

liyf wrote: 16/10/2024 18:23
Naslovnica wrote: 16/10/2024 10:56
Dojaviće i u junu.
:gunjastajl:

Svaka skola ima oglasen broj telefona.
Prije su dojave isle na broj telefona, ali posto je mnogo lakse uci u trag svi su pali, i to rekordno brzo.
liyf

#85547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

kabal1337 wrote: 16/10/2024 18:37
liyf wrote: 16/10/2024 18:23

Prije su dojave isle na broj telefona, ali posto je mnogo lakse uci u trag svi su pali, i to rekordno brzo.
Isto ti ga dođe. Odem kupim prepaid karticu i nazovem broj, bacim karticu i telefon i šta onda?

Lakše im je nekome ući u trag preko mejla, imaš providera mejla, VPN provajdera, IP adresu itd itd
kabal1337

#85548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

liyf wrote: 16/10/2024 18:39
kabal1337 wrote: 16/10/2024 18:37
liyf wrote: 16/10/2024 18:23 I onda ti neko postavi bombu, nema način da je dojavi i ode 600 duša ?

Isto ti ga dođe. Odem kupim prepaid karticu i nazovem broj, bacim karticu i telefon i šta onda?

Lakše im je nekome ući u trag preko mejla, imaš providera mejla, VPN provajdera, IP adresu itd itd
Imei, triangulacija, kamere. Prije se nikad nije desilo ovoliki slucaj prijava jer su svi pali. A i tad su bile govornice, jeftine kartice i sl.
caseytron

#85549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by caseytron »

vjeshalica wrote: 16/10/2024 17:58

Kakva konstatacija...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#85550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

caseytron wrote: 16/10/2024 18:42
vjeshalica wrote: 16/10/2024 17:58

Kakva konstatacija...