Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑16/10/2024 08:00
Ne treba ti predračun da bi ostvario pravo na poštenu naknadu od strane osiguranja krivca.
Znači, odeš kod svog majstora ili nekog kojeg ti preporuči neko od prijatelja, kod kojeg ćeš raditi posao, pitaš ga za koliko ti to može popraviti. Ako imaš novce, popraviš odmah, a dalje se ganjaš sa lešinarima iz osiguranja da izvučeš što više možeš, pa makar morao i angažovati vještaka.
Ili, ako hoćeš raditi u ovlaštenom (ne znam koliko je staro vozilo), onda odvezeš auto u ovlašteni, a njegovom osiguranju kažeš ovdje će se raditi i platit ćete cesijom direktno njima. U tom slučaju ne vidiš ni račun ni pare, ali auto bude popravljeno.
Ni u jednom od ova dva slučaja ti predračun neće pomoći, niti je obavezujući za osiguranje. Samo procjena štete od strane ovlaštenog sudskog vještaka može biti obavezujuća.
Hvala na odgovorima. Na koji nacin cu se ganjati sa osiguranjem, koji papir mi je osnova za to? Ispod branika su senzori (i dalje piste kad se ide u rikverc, ali ne znam da li svih 4,5 koliko ih ima, rade), puklo je jedno stop svjetlo, iskrivilo se malo kuciste rezervnog tocka i pomjerio se malo i zadnji nosivi stub jer gepek tesko zatvara. Na autu sve radi i u voznom je, normalnom stanju.
Auto je 2017 god, nije mi pod moranjem ovlasteni servis, ali su mi oni mjerodavni za cijene novih zamjenskih dijelova za sve gore pobrojano, a ne znam da li ostali majstori, mimo ovlastenog, mogu nabaviti originalne dijelove?
drug_profi wrote: ↑16/10/2024 08:49
Pa ko i svaki folksvagen, on proizvodi naftu.
Istina. Kolega išao iz Visokog za Mostar, krenuo sa pola rezervoara. Kad je parkirao na parking ispred Hiper KORT, pogledao da nije na rezervi kad ono - rezervoar pun!
semsasuljakovic wrote: ↑15/10/2024 18:22
Takođe, izbacuje mi ovaj error, i vidim da ne radi lijevo svjetlo iznad tablica.
Hajde ovaj za tablice vjerovatno nije dobro spojio, ali šta je sa senzorima?
@Al'din @kabal1337
A ova sijalica što ne radi? Da li obje sijalice za tablicu idu iz jednog napajanja tj. da li je ovdje problem "nespojena žica prilikom montaže", ili je crkla sijalica? Jer desna regularno radi.
Možda nije tema ali najviše vas prati...
Gdje u Sarajevu uraditi poliranje i "zaštitu" farova?
Ne interesuju me oni mega giga detailing radovi i majstori, nego neko ko radi korektno i ne gađa se cijenama.
Hvala!
Naslovnica wrote: ↑16/10/2024 14:27
Ne interesuju me oni mega giga detailing radovi i majstori, nego neko ko radi korektno i ne gađa se cijenama.
Hvala!
Naslovnica wrote: ↑16/10/2024 14:27
Hvala!
Kod bivseg nam kolege forumasa Bakira.
Hvala!
Onaj Auto detailing centar kod Fahdovke, brušenje, poliranje, polimerizacija (šta god to značilo) - 60KM. Nekakva garancija 3 godine.
Not bad, not terrible, pod uslovom da zaista odrade posao kako treba.
vjeshalica wrote: ↑16/10/2024 15:37
Sve zavisi u kakvom je stanju far. Ako je bas iznutra otisao, sjenila se uprasila itd...bacices pare
Hvala na savjetu!
Veze nemam kakav je unutra far, znam samo da je obični, nije onaj sa sočivom.
Ako se odlučim baš ću ga pitati prije nego počne da radi, valjda zna procijeniti prije početka rada?!
vjeshalica wrote: ↑16/10/2024 15:37
Sve zavisi u kakvom je stanju far. Ako je bas iznutra otisao, sjenila se uprasila itd...bacices pare
Hvala na savjetu!
Veze nemam kakav je unutra far, znam samo da je obični, nije onaj sa sočivom.
Ako se odlučim baš ću ga pitati prije nego počne da radi, valjda zna procijeniti prije početka rada?!
Trebalo bi da zna ako nije neki dupljak od lika. Kuci na golfu su bili matirali pa sam sama ispolirala jednostavno zutilo u posranim plasticnim farovima je bilo nemoguce "iskristalisati". Ono da bude ko staklo sjajno. Unutra nekakav uzas potamnilo od necega... Kupila druge za 200KM, a one prodala...
Farbao sam auto, i majstor kad je sve napakovao kaže ne rade mi prednji senzori tj. 360 ne radi. Samo zadnji radi. Kaže sve je spojio i nije mu jasno zašto ne rade. Golf 7.
Takođe, izbacuje mi ovaj error, i vidim da ne radi lijevo svjetlo iznad tablica.
najbolje bi bilo da spojis na dijagnostiku, najakse ces doci do informacije
Farbao sam auto, i majstor kad je sve napakovao kaže ne rade mi prednji senzori tj. 360 ne radi. Samo zadnji radi. Kaže sve je spojio i nije mu jasno zašto ne rade. Golf 7.
najbolje bi bilo da spojis na dijagnostiku, najakse ces doci do informacije
Evo šta je problem. Šta dalje raditi?
Provjeriti da li je utaknut prednji, centralni senzor sa lijeve strane. Ako nije- nasao si problem.
Ako je utaknut, provjeri da li je instalacija ostecena, ako nije. Crkao ti je senzor
Mozes pokusati da naprsces senzor npr. silikonskim sprejem ili sa wd-40 ako je usla vlaga u njega da pokusa izbaciti.
PS: Mozda se ne mora skinuti karambolka da zamjenis taj senzor, ne znam tacno kako je na tvome autu.
Ma svakako je vw skine se brzo karambolka, par sarafa i tjt
U slučaju problema sa AdBlue sistemom na novijim Mercedesima, da li je No-Sensor ili DPF povezan s tim?
Čitao sam da je DPF nezavisan od toga, ali da No-senzor može praviti probleme, ali samo onaj poslije katalizatora, onaj prije njega samo pali lampicu motora.
U slučaju problema sa AdBlue sistemom na novijim Mercedesima, da li je No-Sensor ili DPF povezan s tim?
Čitao sam da je DPF nezavisan od toga, ali da No-senzor može praviti probleme, ali samo onaj poslije katalizatora, onaj prije njega samo pali lampicu motora.
Hvala unaprijed
Je li to odmah belaj na Mecki iz Hercegovine?ako se ne varam, kupio si jednu C klasu.
Hvala unaprijed
Je li to odmah belaj na Mecki iz Hercegovine?ako se ne varam, kupio si jednu C klasu.
Halali, mislio sam da jesi.
Iako ne znam nista reci od DPF i Nox sistemu u Mecki, mogu potvrditi da je Vito udoban
Mada i dalje mi nije jasno ko ga od nasih uzme (noviji model), a osjetno je skuplji od konkurencije
Jeste himli je kupio tu c klasu
Ma vala tih kvarova sa ad blue se ne bi bojao
Odmah na ukidanje I ćao
A ne bi me ni čudilo da se desi baš vozilima što se duže prodaju tj što se nisu vozali nego stajali na placu
semsasuljakovic wrote: ↑16/10/2024 17:42
Evo šta je problem. Šta dalje raditi?
Vidi šta piše- prednji lijevi centralni parking senzor
otvoren(tj, strujno kolo otvoreno/u prekidu) ili "kratak"/nema spoja na uzemljenje (masu)- nema mase
Prvim najbanalniji i najbezbolniji korak- vidi da li je kontakt dobar, tj da li je dzek dobro legao u kućište senzora
i sve ostalo što piše forumaš @kabal1337....