SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

eluna

#85501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

Naslovnica wrote: 16/10/2024 15:33 Ja samo ne želim da djeca nadoknađuju ovo u januaru, junu, julu i avgustu.
neka nadoknađuju, kad nemaju odgovornsoti ni prema sebi ni prema drugima ...da, u tom će procesu zaplatiti i neka nedužna djeca, ALI ta nedužna djeca treba da nauče - šta??? ...da se bore protiv takvih idiota koji im kvare raspust ....ne vidim zašto je tebi problem da djeca nauče bitne životne lekcije
Naslovnica

#85502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Helou ba, hoćeš li ti prestati izvlačiti pogrešne zaključke iz mojih postova i objašnjavati mi kako bih trebao odgajati svoju djecu?!
Ne znam da li to radiš namjerno ili ne, ali neko ko ne pročita prethodnu korespodenciju mogao bi još i da pomisli nešto pogrešno.
Nemoj me pls učiti o roditeljstvu i filozofirati mi o odgoju moje djece, imaju oba roditelja, živa, zdrava, obrazovana, iz funkcionalne porodice.
Moja djeca nisu tema priče, drži se teme i problematike.
Ako pričaš o odgoju djece ne hvataj se mene i moje djece i ne citiraj moje postove, otvori posebnu temu.
OK?
eluna wrote: 16/10/2024 15:45
Naslovnica wrote: 16/10/2024 15:11
Na osnovu čega si ovo zaključila? Ustvari, kakav je ovo uopšte zaključak, kakve veze on ima sa bilo čim što sam do sada napisao?
Ali daješ sebi za pravo da izvodiš zaključke kakva su čija djeca, šta tuđa djeca znaju a šta ne znaju?
Daješ sebi za pravo da bi kažnjavala tuđu djecu koja nisu ništa kriva.
Daješ sebi za pravo da misliš da znaš moju djecu bolje od mene, samo zato što nisu subjektivno vezana?
Realno, da nije žalosno ovo što pišeš - bilo bi smiješno.
Spoiler
Show
eluna wrote: 16/10/2024 14:38

bolje da svojoj djeci objasniš pravnu premisu "onaj ko ćuti odobrava" i kakve posljedice ista može da ima, kako u užem tako i u širem smislu, nego da ih pokušavaš spasiti dodatne nastave. Svega ti, jel i jedeš ti za njih, ili zadaće njihove pišeš?? ....nije roditeljstvo sačuvati djecu od odgovornosti - to je način za stvoriti idiote koji šalju poruke o postavljenim bombama
Last edited by Naslovnica on 16/10/2024 15:55, edited 1 time in total.
Naslovnica

#85503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

eluna wrote: 16/10/2024 15:51
Naslovnica wrote: 16/10/2024 15:33 Ja samo ne želim da djeca nadoknađuju ovo u januaru, junu, julu i avgustu.
neka nadoknađuju, kad nemaju odgovornsoti ni prema sebi ni prema drugima ...da, u tom će procesu zaplatiti i neka nedužna djeca, ALI ta nedužna djeca treba da nauče - šta??? ...da se bore protiv takvih idiota koji im kvare raspust ....ne vidim zašto je tebi problem da djeca nauče bitne životne lekcije
Smaraš
Drugclanbiblioteke

#85504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drugclanbiblioteke »

Haris.ba wrote: 16/10/2024 12:02
Drugclanbiblioteke wrote: 16/10/2024 12:00 Vise puta sam ponovio, ovo sto do sada vidimo kao rezultate je da ni Ramina raja ni Katicina raja nisu u stanju uraditi svoj dio posla.
A i da jesu, maloljetnike ce tuzilastvo pustiti u roku odmah. A i da ih osude koja je maksimalna kazna za maloljetnike?
Ovo samo pokazuje kakav je ovo cirkus od grada, kantona, entiteta i drzave.

I naravno nigdje preuzimanja odgovornosti.
Nigdje ostavke, smjene, nesto!
A za sta da se preuz e odgovornost? Za sta ostavka?

Sta se to konkretno ocekuje od npr.Vlade KS?
Da Katicu posalju nazad u Zenicu. Da unutarnja kontrola utvrdi zasto je Federalnom mupu trebalo 3 mjeseca dojava da "nadju" pocinitelje ako su ih uopste i nasli.
Da se za sigurnosnu situaciju u Sarajevu preuzme odgovornost od ministra unutrasnjih poslova, ministrice sudstva i premijer zvani ponder da stavi mandat na raspolaganje ako nije u stanju rijesiti problem. Fingiranu statistiku koju MUP KS-a dostavlja na sjednice vlade kantona bi okarakterisao kao kazneno djelo.
Da se ovakva djela okarakterisu kao izazivanje opce opasnosti i da im sud odredi drakonske kazne.
Da se pokrene izmjena zakona, koji bi uveo ekonomsku komponentu, tj. Da sudija putem vjestaka odredi kolika je steta i da se taj iznos odredi kao financijski dio kazne pocinitelju bez obzira bio maloljetan i ne.
Da pocetna kazna bude 1 godina u popravnom domu za maloljetnike za ovakva djela.
Da se odredi 30 dana za realizaciju svega navedenoga ili nek "odgovorni" odu na biro ako nisu u stanju raditi svoj posao.
eluna

#85505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

Naslovnica wrote: 16/10/2024 15:55
Smaraš
znači - ostao si bez argumenata :sabur:
Naslovnica

#85506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

eluna wrote: 16/10/2024 15:57

Smaraš
Ne znači.
Ti baš iz iksa u kiks.
Kao što rekoh, smaraš.
Pročitaj šta sam napisao i SSK.
eluna

#85507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

Naslovnica wrote: 16/10/2024 15:58
Smaraš
Ne znači.
Ti baš iz iksa u kiks.
Kao što rekoh, smaraš.
pročitala sam - ne želiš da ti djeca u avgustu idu u školu ......volio bi da što lakše prođu kroz školu i sve ....garant je tebe otac puštao sam da biješ svoje bitke, pa ne želiš da tvoja djeca isto rade ....kontam ja to, ali ti ne kontaš da ako ih ne pustiš da biju svoje bitke bit će idioti koji će stalno smarati nekoga da sve radi za njih - tome ih učiš, koliko vidim, ali neću tvrditi da sam u pravu
Naslovnica

#85508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

eluna wrote: 16/10/2024 16:04

Ne znači.
Ti baš iz iksa u kiks.
Kao što rekoh, smaraš.
pročitala sam - ne želiš da ti djeca u avgustu idu u školu ......volio bi da što lakše prođu kroz školu i sve ....garant je tebe otac puštao sam da biješ svoje bitke, pa ne želiš da tvoja djeca isto rade ....kontam ja to, ali ti ne kontaš da ako ih ne pustiš da biju svoje bitke bit će idioti koji će stalno smarati nekoga da sve radi za njih - tome ih učiš, koliko vidim, ali neću tvrditi da sam u pravu
Ti zaista nisi normalna, ali ono, baš.
Sram te bilo.
Izgubio sam oca u ratu, kada mi je bio najpotrebniji i zamolio bih te da prestaneš pričati gluposti.
Valjda toliko možeš?
drug_profi

#85509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ne može niko znati tvoje lične tragedije, ali ovo što pričaš da želiš je protiv interesa tvoje djece, ali toga nisi svjestan.
eluna

#85510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

Naslovnica wrote: 16/10/2024 16:10
Ne znači.
Ti baš iz iksa u kiks.
Kao što rekoh, smaraš.
Sram te bilo.
Izgubio sam oca u ratu, kada mi je bio najpotrebniji i zamolio bih te da prestaneš pričati gluposti.
Valjda toliko možeš?
izvinjavam se za oca, nisam znala

no, sve ostalo što sam napisala stoji - život te natjerao da sasm biješ svoje bitke, a ti ne vidiš sam koliko si zbog toga bolji čovjek pa svojoj djeci nastojiš da uskratiš sve prednosti i kvalitete odrastanja .....
eluna

#85511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

drug_profi wrote: 16/10/2024 16:11 Ne može niko znati tvoje lične tragedije, ali ovo što pričaš da želiš je protiv interesa tvoje djece, ali toga nisi svjestan.
nažalost, mnogi su roditelji takvi.....
Naslovnica

#85512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

eluna wrote: 16/10/2024 16:14
Naslovnica wrote: 16/10/2024 16:10

Sram te bilo.
Valjda toliko možeš?
izvinjavam se za oca, nisam znala

no, sve ostalo što sam napisala stoji - život te natjerao da sasm biješ svoje bitke, a ti ne vidiš sam koliko si zbog toga bolji čovjek pa svojoj djeci nastojiš da uskratiš sve prednosti i kvalitete odrastanja .....
Ništa ja svojoj djeci nisam uskratio, zaista ne znaš o čemu pričaš. Ali fakat.
Daješ sebi za pravo da, kao odrasla osoba i kao neko ko ima pristup internetu, pričaš o stvarima i izvodiš konstrukcije o kojima veze nemaš, samo bubaš bezveze.
Čovjek na prvu bude ljut, ali onda skontaš koliko je to žalosno.
Naslovnica

#85513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

drug_profi wrote: 16/10/2024 16:11 Ne može niko znati tvoje lične tragedije, ali ovo što pričaš da želiš je protiv interesa tvoje djece, ali toga nisi svjestan.
Daj mi reci konkretno šta je to protiv interesa moje djece o čemu ja pričam a da ja toga nisam svjestan toga?
Konkretno, u 2-3 reda.
kabal1337

#85514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

Bolje da djeca provedu ljeto zajedno sa roditeljima, nego da nadoknadjuju nastavu.

Problem trebaju da rijese nadlezni, ipak oni primaju itekako dobre plate.

Djeca ne treba da glume mup, njihovo je da idu u skolu.
Sta hoces reci da djeca trebaju da namlate debilcinu, i taj sutra sa donese pusku pa da povalja pola razreda. ma daj
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#85515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Koje dijete će ga namlatiti, pa 99% učenika ovo jedva čeka svakako, sve ostalo je zabluda :mrgreen: K'o da nikada niste išli u školu :mrgreen:
Logovan

#85516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Meni se čini Naslovnica bi trebao nacrtati pojedinim da shvate.
eluna

#85517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

"Iako je došlo do hapšenja nekoliko maloljetnih osoba u nekoliko dana, danas su na adrese škola u više bh. gradova stigle nove dojave o bombama."

sve više i više sumnjam na dilere droge ....koliko ih je pohapšeno u zadnje vrijeme morali su nekako da se svete ....a koliko djece je na drogama, molit je Boga da zaista budu samo lažne dojave
kabal1337

#85518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

@eluna evo sta recimo da covjek da zenom moze dobiti godisnji bas kad bude ta nadoknada.
Sta ako su planirali da provedu to vrijeme sa svojom djecom stvarajuci neke upomene?

Smijesno da se ne mogu prebaciti na online rezim dok ne nadju soluciju ipak smo imali koronu.

Djeci nije mjesto na ulici
eluna

#85519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

kabal1337 wrote: 16/10/2024 16:23 Bolje da djeca provedu ljeto zajedno sa roditeljima, nego da nadoknadjuju nastavu.

Problem trebaju da rijese nadlezni, ipak oni primaju itekako dobre plate.

Djeca ne treba da glume mup, njihovo je da idu u skolu.
Sta hoces reci da djeca trebaju da namlate debilcinu, i taj sutra sa donese pusku pa da povalja pola razreda. ma daj
najprije neka roditelji vaspitaju svoju djecu, pa nadležni neće imati probleme ............ od kuće sve polazi :!: ...
dječak sa šibicama

#85520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Imaju viber grupe, dogovaraju se, placaju drugima da dojavljuju, misle da se mogu izvuci.

Ima ih dosta, otprilike se znaju i imena i po kojim su skolama mislim gdje su ucenici.

Namlatiti dobro, rodtelje po dzepu. Najgore je sto ih ima dosta, tako sam ja cuo.
eluna

#85521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

kabal1337 wrote: 16/10/2024 16:37 @eluna evo sta recimo da covjek da zenom moze dobiti godisnji bas kad bude ta nadoknada.
Sta ako su planirali da provedu to vrijeme sa svojom djecom stvarajuci neke upomene?

Smijesno da se ne mogu prebaciti na online rezim dok ne nadju soluciju ipak smo imali koronu.

Djeci nije mjesto na ulici
tačno, ali im nije mjesto ni po kafićima uz laptope, niti da budu odvojeni od drugara ...mjesto im je u školi ..... a što se onog prvog dijela tiće - imaju vijeće roditelja pa neka traže odgovornost i roditelja koji nisu vaspitali svoju djecu ....naprosto - neka se svako iz svog ugla počne boriti za nešto bolje, a ne za nešto lakše ...jer kad se za bolje borimo stvaramo ljude, a borba za lakše nam je dala idiote koji šalju ove poruke
eluna

#85522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

dječak sa šibicama wrote: 16/10/2024 16:40 Imaju viber grupe, dogovaraju se, placaju drugima da dojavljuju, misle da se mogu izvuci.

Ima ih dosta, otprilike se znaju i imena i po kojim su skolama mislim gdje su ucenici.

Namlatiti dobro, rodtelje po dzepu. Najgore je sto ih ima dosta, tako sam ja cuo.
đes dječak :-D

znači - po kuloarima se sve zna ....hajdi de ....inače - zakoni predviđaju krivicu roditelja/staratelja za nedolično ponašaje maloljetnika ....a po određenim stavkama maloljetnicima se može suditi kao i punoljetnima , pa et .....
oldtajmer

#85523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

Muamer Drapić, otac Džejle Drapić (16) koja je nesretno preminula uslijed komplikacija nakon stomatološke intervencije u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu, otkrio je detaljne ove tragedije.

Naime, on je istakao da Džejli nije bio izvađen zub, te da je njegova kćerka preminula, uslijed neadekvatnog liječenja od strane zubara koji joj je popravio zub, stavio joj lijek i dao antibiotik, ali se njeno stanje iskomplikovalo ubrzo nakon intervencije.

- To je doktor H. M., ali su dali pogrešnu informaciju da je djetetu izvađen zub, pa da su uslijed toga uslijedile komplikacije... Ne, da joj je izvađen zub ne bi do toga došlo - rekao je Muamer za Telegraf.rs.

Potom je objasnio šta se tačno dogodilo.

- Zatvorio joj je pokvaren zub i rekao „to će biti uredu“, dao joj neki antibiotik. Pa joj je otvorio zub i rekao da stavlja hladne obloge i da će to biti uredu. Zakazao joj je tretman za devet dana - dodaje ožalošćeni otac.

Niko nije slutio da Džejla neće doživjeti da ode na kontrolu. Otac je kazao da je Džejla kod zubara otišla 30. septembra, a u bolnicu je primljena dva dana kasnije, tačnije 2. oktobra. Ističe da je već dan nakon prijema u bolnicu imala prvu operaciju, a zatim i drugu.

- Džejla je 3. oktobra imala prvu operaciju, gdje joj je sanirano to žarište, odakle je sve krenulo - kaže otac i dodaje da za njegovu kćerku nije bilo spasa, već je otišlo na srce.
Dvije operacije

- Od neadekvatnog stomatološkog liječenja dobila je apsces koji joj se slio u pluća, otišao na srce. Imala je dvije operacije i na kraju je bila zaražena sa tri bakterije - priča otac Džejle Drapić.

Ističe i da je bio u komunikaciji sa zubarom koji je vršio intervenciju, ali zbog cijele situacije i istrage nije želio da nam otkrije više detalja.

O cijelom slučaju obaviješteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

Podsjetimo, gotova je obdukcija, ali rezultati još nisu poznati.
BadBoy

#85524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Ja vam otvorno tvrdim da sama prijetnja o nadoknadi škole u junu (julu, augustu) je dovoljna da se prestane sa ovim dojavama.

Neće biti stvarne nadoknade, čim se zaprijeti, prestat će :D
eluna

#85525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

oldtajmer wrote: 16/10/2024 17:08
Muamer Drapić, otac Džejle Drapić (16) koja je nesretno preminula uslijed komplikacija nakon stomatološke intervencije u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu, otkrio je detaljne ove tragedije.

Naime, on je istakao da Džejli nije bio izvađen zub, te da je njegova kćerka preminula, uslijed neadekvatnog liječenja od strane zubara koji joj je popravio zub, stavio joj lijek i dao antibiotik, ali se njeno stanje iskomplikovalo ubrzo nakon intervencije.

- To je doktor H. M., ali su dali pogrešnu informaciju da je djetetu izvađen zub, pa da su uslijed toga uslijedile komplikacije... Ne, da joj je izvađen zub ne bi do toga došlo - rekao je Muamer za Telegraf.rs.

Potom je objasnio šta se tačno dogodilo.

- Zatvorio joj je pokvaren zub i rekao „to će biti uredu“, dao joj neki antibiotik. Pa joj je otvorio zub i rekao da stavlja hladne obloge i da će to biti uredu. Zakazao joj je tretman za devet dana - dodaje ožalošćeni otac.

Niko nije slutio da Džejla neće doživjeti da ode na kontrolu. Otac je kazao da je Džejla kod zubara otišla 30. septembra, a u bolnicu je primljena dva dana kasnije, tačnije 2. oktobra. Ističe da je već dan nakon prijema u bolnicu imala prvu operaciju, a zatim i drugu.

- Džejla je 3. oktobra imala prvu operaciju, gdje joj je sanirano to žarište, odakle je sve krenulo - kaže otac i dodaje da za njegovu kćerku nije bilo spasa, već je otišlo na srce.
Dvije operacije

- Od neadekvatnog stomatološkog liječenja dobila je apsces koji joj se slio u pluća, otišao na srce. Imala je dvije operacije i na kraju je bila zaražena sa tri bakterije - priča otac Džejle Drapić.

Ističe i da je bio u komunikaciji sa zubarom koji je vršio intervenciju, ali zbog cijele situacije i istrage nije želio da nam otkrije više detalja.

O cijelom slučaju obaviješteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

Podsjetimo, gotova je obdukcija, ali rezultati još nisu poznati.
koja tuga :sad: :sad: :sad:
Post Reply