pored Anđeline
btw biraju ih Pederacija i Šumska...samo ne znam kako...dal vlade ili kroz parlamente
Moderator: Bloo
pored Anđeline
Predsjedništvo BiH imenuje - postavlja, ali ne znamo ko ih predlaže, po kojim kriterijima, kakoJoseMujica wrote: ↑16/10/2024 11:37pored Anđelinenije DIA cvjećka, ali pored ove luđakinje iz svijeta alternativnih činjenica dođe ti ko bokvica
btw biraju ih Pederacija i Šumska...samo ne znam kako...dal vlade ili kroz parlamente![]()
Ne pise da li mora konsenzusom ili moze 2:1. Sta ako Zeljko bude zatezao? Ja njemu ne vjerujem. Ili ako Zeljka bude koristila tu poziciju za neka politicka prepucavanja.Haris.ba wrote: ↑16/10/2024 11:32Evo sa njihove stranice.
Znaci, moze trojka popuniti svojim kadrom. Pa, birati sta je bitnije. Mjesto gradonacelnika ili u ovoj komisiji.
2. Ko bira članove Komisije i koliko traje njihov mandat?
Odgovor: Predsjedništvo BiH imenuje pet članova Komisije bez javnog konkursa. Članovi Komisije se imenuju za period od pet godina, uz mogućnost njihovog reizbora. Za člana Komisije može da bude imenovana osoba koja posjeduje visokostručne kvalifikacije, potvrđene naučnim radom i drugim vidovima djelovanja koji to potvrđuju, uključujući angažovanje na očuvanju i zaštiti kulturno-historijskog, vjerskog i drugog materijalno-civilizacijskog nasljeđa
Nije ovo skroz tacno... Evo vidim odmah na pocetku SDA I SDP u Starom Gradu imaju po 8 vijecnika, a ovdje 7...insaneinthebrain wrote: ↑14/10/2024 22:09Evo imena vijećnika za 5 općina. Samo da se prebroje još ostali glasovi al 99% će biti ovi
STARI GRAD
SDP:
-MUAMER MEKIĆ
-SEID ŠKALJIĆ
-ENDA PAVIĆ PEČENKOVIĆ
-SELVIRA VILIĆ
-ŽELJKO LER
-JASMIN SKORUPAN
-HAMZA TURULJA
-DRAGAN DUVNJAK
SDA:
-JAHJA MUHASILOVIĆ
-SALIH IŠERIĆ
-ARMIN BULJUGIĆ
-ADI ZAHIRAGIĆ
-AMELA KATICA-MULALIĆ
-ADNAN SMAJOVIĆ
-VEDAD ŠAHOVIĆ
DF:
-VEDAD DELJKOVIĆ
-SRĐAN SIMONOVIĆ
-ALEM BAKIJA
-ADNAN ČENGIĆ
NIP:
-EMIR BIĆO
-ALIJA BEGIĆ
-KERIM SMAILBEGOVIĆ
-NERMIN IKOVIĆ
NS:
-VIBOR HANDŽIĆ
-ZLATAN LJUHAR
SZBIH:
-ANES KURTANOVIĆ
-IMRAN HODŽIĆ
SN:
-ALEN ČENGIĆ
-VEDRAN DODIK
NAP:
-MERIMA ARNAUTOVIĆ
NES:
-SEJFO ŠEHOVIĆ
_____________________________________________________________________________________
CENTAR
NS:
-ALEN GIRT
-ENITA NAKAŠ
-DAMIR NIKŠIĆ
-AMELA KUSKUNOVIĆ
-SARA ARSLANAGIĆ
-AIDA KOLUDER-AGIĆ
-BOJAN FARKAŠ
SDP:
-BELMA KAPO
-BENJAMIN ISOVIĆ
-DRAGAN STEVANOVIĆ
-SVJETLANA ŠOŠIĆ
-VEDRANA VIKIĆ MUSIĆ
-FEĐA ISOVIĆ
-ELDAR RIDŽAL
SDA:
- HAMDIJA HASANOVIĆ
-AMER HERENDA
-ELVIRA HASANOVIĆ
-EMINA IMAMOVIĆ ŠEHIĆ
-ENES MULIĆ
-SAFIJA TADEFI
NIP:
-JASMIN ADEMOVIĆ
-ĐENAN MULIĆ
-NERMIN KAPO
-MIRZA KONAKOVIĆ
SZBIH:
-MEHMED MUHAREMOVIĆ
-JASMIN ŠLJIVO
-ORHAN MILIŠIĆ
-HARIS VUKAS
DF:
-ADNAN LUKAČ
-SONJA MUŠIĆ
NES:
- VELIJA KATICA
_____________________________________________________________________________________
NOVO SARAJEVO
SDA:
-KERIM BALIĆ
-MEŠA SELIMOVIĆ
-MUAMER TERZO
-BAHRUDIN DELIĆ
-IRMA ROŽAJAC TURKOVIĆ
-AMEL KAMBEROVIĆ
SDP:
-SAMIR SULJEVIĆ
-HARIS SELMANOVIĆ
-ARMIN HANDŽAR
-MAJDA KALAMUJIĆ
-SAMIR BEJIĆ
-ADNAN SOBO
SZBIH:
-SRĐAN SRDIĆ
-ADNAN PEZO
-OMER BEGOVIĆ
-ADNAN SPAHIĆ
-SANELA HALAĆ
NS:
-VILDANA BEŠLIJA
-AHMED KOSOVAC
-FARIS ŠEHOVIĆ
-SRĐAN ČENGIĆ
-ROBERT PLEŠE
NIP:
- SAMIR AVDIĆ
-ARSLAN DUČIĆ
-EDHEM IMAMOVIĆ
-NIJAZ DŽAKA
DF:
- BAJRO ČOMOR
-MIRZA RAMIĆ
NAP:
-ADNAN ZEKOVIĆ
NES:
- NEDIM SALIHAGIĆ
PZP:
-MALIĆ HEĆO
__________________________________________________________________________________________________
NOVI GRAD
SZBIH:
-NEZIR HADŽIĆ
-NEJRA DŽANKO ZUKOBAŠIĆ
-JASMIN SMJEČANIN
-EDITA ŠANDAL
-ENES HUSEJNOVIĆ
-SELMA PRŠEŠ
-ADIS ŠAHMANIJA
-ENSAR RAŽANICA
-EDIN ČANO
-ALMIR MUŠANOVIĆ
-SADIK EĆO
SDA:
- KENAN KOLAŠINAC
-AZRA ČOMOR
-EMIR ŠEHOVIĆ
-ELMA LINDOV
-JASMIN ŠOŠIĆ
-ELVIR RESIĆ
-SEMIR ŠEHOVIĆ
NIP:
- DINO OKERIĆ
-TONI VUKADIN
-ALMIR DŽINDO
-AIDA OŽEGOVIĆ
SDP:
- ABEL BALTIĆ
-DAMIR FILIPOVIĆ
-SELMA ALIĆ
-SENAD HUBANIĆ
NS:
- SANELA KLARIĆ
-ADI ŠKALJIĆ
-VERNES ĆOSIĆ
BOSS:
- BAJRO BIBER
DF:
- MIRZA MEMIŠEVIĆ
ILIDŽA
NIP:
- TARIK STAMBOLIĆ
-ADMIR MUZUR
-NERMINA MEMIĆ
-MUNIR DRKIĆ
-ASAD JELEŠKOVIĆ
-EDITA TURKOVIĆ
-NUSRET BAŽDAR
-EDIS VRETO
-TARIK ĆENANOVIĆ
-MUJO HOŠIĆ
-NEMANJA KAPOR
SDA:
- DAMIR LALIČIĆ
-DENIS MUHOVIĆ
-AMEL PINTOL
-AMINA IBRAHIMOVIĆ-MAHMUTOVIĆ
-BERINA GIBANICA
-TARIK KRUPALIJA
-NEDIM DELIĆ
-MIRNES OMEROVIĆ
-MIRSAD MUHOVIĆ
-ALMA MURATOVIĆ
SDP:
- SAMIR AVDIĆ
-SAMIR HABOTA
-SELVER ZEĆIROVIĆ
-AZRA POHARA
NS:
- AMAR BUNGUR
-AZRA JAHIĆ
-MERSUDIN ŠEHO
SZBIH:
- EMAN VUKOTIĆ
-IFETA DŽUHO-MURATAGIĆ
DF:
- NIJAZ SULJIĆ
U ovom trenutku jeste lažna informacija jer se nezna ko ima većinu. Međutim to se može okrenuti da blok oko SDA ima većinu jer DF ima SH komponentu na listi, sad jeli dovoljno neznam.HelaS wrote: ↑16/10/2024 10:48To znači da je lažna informacija o SDA gradonačelniku-ci?El_comadante wrote: ↑16/10/2024 07:12To se u ovom trenutku nezna. Čekamo da CIK potvrdi rezultate izbora da vidimo i zvanično ko koliko ima ruku. Onda općinska vijeća biraju po 7 vijećnika u GV. Ovde je bitna i nacionalna struktura koliko ko ima SH u vijeću i na listama. Pa onda oni između sebe biraju Gradonačelnika.
Tuzilastvo bi moralo po sluzbenoj duznosti pozvati ovog delegata na razgovor.tramvajtrojka wrote: ↑16/10/2024 14:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bandic- ... /241016105
Jel ovaj prica o predsjedniku njegove stranke, i on sam sebe naziva uspjesnim advokatom a ovakvim izjavama pravi krivično djelo![]()
, da je sada tužilaštva pa da ga privedu na neki razgovor
![]()
ja samo znam da je čovjek advokat i da se bavi(o) krivičnim...dodavao pridjeve i epitete nisam_BataZiv_0809 wrote: ↑16/10/2024 14:49 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bandic- ... /241016105
I ovo ugledni advokat ha @JoseMujica![]()
Nemoj da ti nadjem postoveJoseMujica wrote: ↑16/10/2024 15:13ja samo znam da je čovjek advokat i da se bavi(o) krivičnim...dodavao pridjeve i epitete nisam_BataZiv_0809 wrote: ↑16/10/2024 14:49 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bandic- ... /241016105
traži pobogu si...šta ću kad mi ne vjeruješ i smatraš me neprijateljem_BataZiv_0809 wrote: ↑16/10/2024 15:30Nemoj da ti nadjem postoveJoseMujica wrote: ↑16/10/2024 15:13ja samo znam da je čovjek advokat i da se bavi(o) krivičnim...dodavao pridjeve i epitete nisam_BataZiv_0809 wrote: ↑16/10/2024 14:49 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bandic- ... /241016105
Uglavnom tesko ce i osrednji advokat a kamoli dobar da se ovako samoinkriminiseJoseMujica wrote: ↑16/10/2024 15:37traži pobogu si...šta ću kad mi ne vjeruješ i smatraš me neprijateljem_BataZiv_0809 wrote: ↑16/10/2024 15:30Nemoj da ti nadjem postoveJoseMujica wrote: ↑16/10/2024 15:13
ja samo znam da je čovjek advokat i da se bavi(o) krivičnim...dodavao pridjeve i epitete nisam![]()
doduše...i ja sam čovjek pa znam nekad fulati...al samo iz ne znanja
U tridesetim (32) volotirao na sudu, nije bi ni pripravnik. Radio u nekoj skoli 5 godina kao sekretar skole i to ga je automatski kvalifikovalo za ministra u Vladi KS 2012. Sta je poslije toga radio ne znam.jazzer wrote: ↑16/10/2024 15:38 Covjek je u kasnim tridesetim odradjivao pripravnicki u nekoj osnovnoj skoli.
Sada je u pravoj stranci, to je ona ciji se celni ljudi najradije kandadiuju za nacelnike opstina ali zato znaju
sve o svjetskoj politici, znaju kako bi Biden, Scholz i ostali trebali djelovati po nekom pitanju.
I jos nesto, jako vole pisati otvorena pisma medjunarodnim zvanicnicima.
Naravno, niko ne cita ta pisma ali ih to ne sprijecava da ih pisu.
da znaš da ću mu to isto reći dok ga vidim na kafi_BataZiv_0809 wrote: ↑16/10/2024 15:44Uglavnom tesko ce i osrednji advokat a kamoli dobar da se ovako samoinkriminiseJoseMujica wrote: ↑16/10/2024 15:37traži pobogu si...šta ću kad mi ne vjeruješ i smatraš me neprijateljem![]()
doduše...i ja sam čovjek pa znam nekad fulati...al samo iz ne znanja![]()
Iskreno mi je misterija frajer, to kad je bio ministar imao je i neku svoju kombi stranku koju je kasnije ugasio i otisao u SDA, pa sa Efendicem u SBiH.Styling wrote: ↑16/10/2024 15:48U tridesetim (32) volotirao na sudu, nije bi ni pripravnik. Radio u nekoj skoli 5 godina kao sekretar skole i to ga je automatski kvalifikovalo za ministra u Vladi KS 2012. Sta je poslije toga radio ne znam.jazzer wrote: ↑16/10/2024 15:38 Covjek je u kasnim tridesetim odradjivao pripravnicki u nekoj osnovnoj skoli.
Sada je u pravoj stranci, to je ona ciji se celni ljudi najradije kandadiuju za nacelnike opstina ali zato znaju
sve o svjetskoj politici, znaju kako bi Biden, Scholz i ostali trebali djelovati po nekom pitanju.
I jos nesto, jako vole pisati otvorena pisma medjunarodnim zvanicnicima.
Naravno, niko ne cita ta pisma ali ih to ne sprijecava da ih pisu.
A kritika, sranke, ovo ono, ništa
ovdje smo govorili o jednom konkretnom čovjeku, a sranka u kojoj je se ne razlikuje od drugih...al nek se duša draga zaletila da cmokne Kiflin čmarni kolutićA_A_AKCIJA wrote: ↑16/10/2024 18:14A kritika, sranke, ovo ono, ništa![]()
Zar ono ti ne jebeš majku svima?
Jedinu pustoš koju Dino ostavlja je u dušama vas što vam je zgazio sujetu bagerom
Nisam samo kritikovao, ima i pohvala i cudjenjaJoseMujica wrote: ↑16/10/2024 18:10 jao kako opraste čovjeka...pa de malo zavirite i u Kiflina radna iskustva kad ste tako objektivni....šta god je dotakao ostala je pustoš
možete i Ukovo radno iskustvo...i Trenerkovo i nastavite niz
zar je imao neku svoju srankuultima_palabra wrote: ↑16/10/2024 19:25Nisam samo kritikovao, ima i pohvala i cudjenjaJoseMujica wrote: ↑16/10/2024 18:10 jao kako opraste čovjeka...pa de malo zavirite i u Kiflina radna iskustva kad ste tako objektivni....šta god je dotakao ostala je pustoš
možete i Ukovo radno iskustvo...i Trenerkovo i nastavite niz![]()
Zainteresovao me lik jos 2013. jer je odjednom osvanuo na mjestu ministra, a bio totalno nepoznat… i jos sam upoznao neke trebe koje su mi pricale da ce se uclaniti u njegovu stranku jer imaju obecano mjesto na budzetu![]()
Muamer Bandić, ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice (Novi pokret BiH)JoseMujica wrote: ↑16/10/2024 19:43zar je imao neku svoju srankuultima_palabra wrote: ↑16/10/2024 19:25Nisam samo kritikovao, ima i pohvala i cudjenjaJoseMujica wrote: ↑16/10/2024 18:10 jao kako opraste čovjeka...pa de malo zavirite i u Kiflina radna iskustva kad ste tako objektivni....šta god je dotakao ostala je pustoš
možete i Ukovo radno iskustvo...i Trenerkovo i nastavite niz![]()
Zainteresovao me lik jos 2013. jer je odjednom osvanuo na mjestu ministra, a bio totalno nepoznat… i jos sam upoznao neke trebe koje su mi pricale da ce se uclaniti u njegovu stranku jer imaju obecano mjesto na budzetu![]()
![]()
znam ga dugo i znam da je bio u SDA...tako je i postao ministar