Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zippoo87 wrote: ↑11/10/2024 20:18
Cekamo utiske i da napises sta si tacno kupio
Nakon onih tvojih problema sa Philips OLEDom i onom gluposti od njihovog softwarea,sto zatamnjuje sliku,ja bi ga prodao i da mi ga neko pokloni
Valjda ce ovaj biti bolji po tom pitanju,tj.manje agresivan,jer svi OLEDI to imaju
Doći će u utorak, stajao sam duže pred njim i nisam primijetio zatamnjenje.
Snimio sam i mini video, na njemu mobitel reaguje na osvjetljenje na nekim scenama pa možda izgleda mrvicu da se zatamnjuje, ali očima se ništa ne vidi jer nisam htio da se opet onako navučem, a i dali su mi daljinski da podešavam sliku kako hoću.
Ovaj ne izgleda lose. Na videu se vidi jedan prelaz sa svjetle scene na ovu narandzastu i tu ga je zatamnilo ali nije agresivo.
Sekunda na videu je 18-20.
Neka je sa srecom i da te ovaj posluzi...nekada dobijes vise kada manje ocekujes
AnonymousBIH wrote: ↑12/10/2024 18:39
Ti bas volis eksperimentisati
Sretno da bude.
Hvala, dali su mi daljinski u ruke da čačkam koliko hoću, i stajao sam ispred TV-a i gledao testni video najmanje 15-ak minuta, tražeći hoće li biti oscilacije u osvjetljenju slike.
Na videu s mobitela se vide malo oscilacije pri prelasku na crvenu, ali je to kamera od mobitela odreagovala na promjenu osvjetljenja i zatamnila čitavu scenu, očima nisam uspio da vidim niti jednu fluktuaciju u osvjetljenju, a na Philipsu je to bilo toliko jako da me je izluđivalo.
Molim vas za preporuku TV 65", nezahtjevan korisnik. Youtube, film 1 mjesečno, pokoja utakmica na Areni i to je to .
Da li je Samsung DU7172 serija ok za cca. 1200 KM ili ipak pogledati nešto drugo. Ne da li je prevelika razlika izmedju "Crystal UHD" i "QLED" kod Samsunga da se isplati platiti 500 KM više?
Do sad sam koristio neki Samsung MU serija 2017 god i što se tiče slike bio je OK.
Za te potrebe i tvoje preference je ok, al' nista vise od toga. Razlike izmedju Crystal i Qled serije ima i vidljiva je, a ogleda se izmedju ostalog u samoj kvalitetu i prikazu slike, a i to je ovisno od modela do modela. Da li vrijedi doplate trebas sam za sebe odluciti.
Mozes pogledati i TCL oni takodjer imaju QLED panele i povoljniji su ili uz nesto doplate mozes uzeti mini-led model.
Tesko je reci, pitanje kakva im je poslovna politika... Sumnjam da ce biti bolja. S ovim cijenama vjerovatno zele da privuku kupce i ostvare neke prihode. Generalno "black friday" kod nas je smijesan.
t a r i k wrote: ↑15/10/2024 16:22
Molim vas za preporuku TV 65", nezahtjevan korisnik. Youtube, film 1 mjesečno, pokoja utakmica na Areni i to je to .
Da li je Samsung DU7172 serija ok za cca. 1200 KM ili ipak pogledati nešto drugo. Ne da li je prevelika razlika izmedju "Crystal UHD" i "QLED" kod Samsunga da se isplati platiti 500 KM više?
Do sad sam koristio neki Samsung MU serija 2017 god i što se tiče slike bio je OK.
A iskreno malo sam skeptican prema TCL, HISENSE, Grunding i sličnim markama, mišljenja sam da su ipak Sony, Samsung, LG neka klasa iznad po kvalitetu, dok su mi Philips zgadili na ovoj temi (iako mi je Ambilight super)
Ekupi i sve druge firme bi trebalo kaznjavati zbog laznih popusta! Kao prekrizi ti neku cijenu i kao popust, a ovamo na drugim mjestima vidis da je to redovna cijena!
A dobro svako ko ima imalo soli u glavi ne treba odmah da leti na ekupi , nego malo progugla, malo po olxu i nađe gdje ima povoljniji, a ima sigurno... čak ne mora sam to da uradi ,ovde napiše šta ga zanima, ima dobrih ljudi koji će to za njega uraditi i naći mu povoljnije.
kakvi su ovi TCL C635 / C645 modeli? (prijatelj traži 50" do 800-900km)
Nijesam ti ja upoznat sa otijem... ako ne znam sta su i kakvi su, znam na kojem modelu sam vidio poprilicno dobru sliku, a to je na C805. Doduse velicine "65, ali mislim da ni "50 ne zaostaje.
Trenutna ponuda u novootvorenom Neptunu. Je li vrijedi uzimati sad ili će ovakvi popusti biti i za black friday, šta mislite?
Ovo tek sada vidim,top ponuda,cijene ekstra.
Da li neko zna,da li Neptun moze slati robu i na kucnu adresu,preko brze poste ?
Nismo svi iz Sarajeva jbga
Evo da i ja pitam za mišljenje, zamjenio bih preko 10 godina star Samsung u sobi 42"! Nebih išao ni marke preko 1000KM.
E sad sto sam gledao čini mi se najbolje za te pare TCL 55C645 750KM, ili TCL 65C645 950KM? 5 godina garancija
Vidim mišljenja su podijeljena za TCL model, ako možete navesti neki bolji u tom cjenovnom rangu i veličine ekrana 55-65", neki su pristalice LG, Samsung, Sony, ali mislim da i oni za te pare ne mogu nešto ponuditi bolje!
Trenutna ponuda u novootvorenom Neptunu. Je li vrijedi uzimati sad ili će ovakvi popusti biti i za black friday, šta mislite?
Da li neko zna,da li Neptun moze slati robu i na kucnu adresu,preko brze poste ?
Ja sam uzeo ovaj Samsung s90c OLED, pa ćemo vidjeti. Garancija im nije neka, 2 godine, ali kažu (recenzeri na internetu, ne prodavači u Neptunu) da parira LG G4 koji je duplo skuplji. A što se tiče dostave, u KS-u imaju besplatnu dostavu, a nisam siguran za dalje. Najbolje ti je da ih nazoveš i provjeriš.
tvojkomsija wrote: ↑17/10/2024 13:32
Moze se li se za cca 1500 KM uzeti bolji TV od TCL C805 mini-led 65"?
Upotreba je 80% gaming, 20% netflix i sport
Takav omjer je i kod mene, za gaming samo OLED, imas OLED 55" za te novce, ako malo jos se nategnes S90C je nesto malo ispod 2 milje, a on je strasno dobar TV.
mashina44 wrote: ↑17/10/2024 08:21
Evo da i ja pitam za mišljenje, zamjenio bih preko 10 godina star Samsung u sobi 42"! Nebih išao ni marke preko 1000KM.
E sad sto sam gledao čini mi se najbolje za te pare TCL 55C645 750KM, ili TCL 65C645 950KM? 5 godina garancija
Vidim mišljenja su podijeljena za TCL model, ako možete navesti neki bolji u tom cjenovnom rangu i veličine ekrana 55-65", neki su pristalice LG, Samsung, Sony, ali mislim da i oni za te pare ne mogu nešto ponuditi bolje!
Dobio si odgovore. Eto imas u Neptunu (ako si i SA) Samsung 65" ispod milje. S obzirom da trazis takav tv to je super ponuda. Mozda ima i dostava za druge gradove.
Strasna mu je ponuda imaju Samsung od 98' tek kad ga stavis pored 55' vidis koliki je
dobra radnja pravo ja uzeo Samsung usisivac on je 170KM u drugom radnjama za 95KM