Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ateista wrote: ↑14/10/2024 12:14
ljetos prolazeci kroz HR htio da prijavim svoj tag, receno mi je da na taj nacin nema popusta, skida se puni iznos sa kartice sa kojom se poveze, tako da sam umjesto toga kupio njihov tag i sa njim imam nesto preko 20% bonusa
Osoba iz PR HAC je za neki naš medij rekla da se na BH tag primjenjuje postpaid način plaćanja gdje se naplata veže direktno uz platnu karticu i putarina se umanjuje za nekih 13%.
Ne sjećam se jel bio Klix, ili neki drugi.
Osoba sa kojom si ti pričao možda ne zna, a možda samo želi da ti proda tag.
Uglavnom, i ja mislim da je bolaj varijanta kupiti tag u S paketu.
jok nego ce se vuci ko raga i praviti guzvu, samo gasss...ali u okviru +10 po gradu
Kad vidim likove kako se vuku pred semaforom, vidi se po ostalim semafirima da ce svaki cas crveno ali jok, oni po svom 40 vozi i naravno uhvati ga crveno, i njega i jos 3-4 auta iza koja su mogla proci da je malo ubrzao. Da ne govorim o stajanju na trepcuce zeleno, tromo kretanje na semaforima za lijevo gdje svakako prodje malo auta, zbog takvih i jesu ovolike guzve.
I onda se desi nešto kao sa onom djevojkom, koja je udarila starca koji je prelazio na njegovo crveno (njeno zeleno), pa se raspreda: zašto nije na vrijeme (noću) vidjela pješaka, zašto nije usporila, zašto je ubrzavala, gledala u mobitel, pričala sa nekim itd. itb. Da ne pričamo o likovima koji na svoje crveno (a tvoje zeleno) projure na biciklu ili električnom romobilu. Ili kad je i tebi i njemu zeleno a on projuri izmrtvog ugla.
Zeleni val je super, i ja ga volim uhvatiti, ali se mora prije toga regulisati divljanje ovih gorepomenutih.
Naravno da u svemu ovome treba voditi racuna o pjesacima, bickilistima, romobilistima i slicno. Ko nije sposoban da prati sve to dok vozi, pa zbog toga za svaki slucaj tamo gdje je ogranicenje 60 vozi 35 bez ikakvog razloga, bolje da ne vozi. Nisam protiv da se uspori kada se vidi potencijalni problem, da neko hoce da pretrci i slicno, ali jako cesto se vozi jako sporo bez ikakvog razloga, odnosno najcesce je razlog sto se koristi telefon, kad god neko jako cudno i presporo vozi vecinom se moze vidjeti da koristi telefon.
ljetos prolazeci kroz HR htio da prijavim svoj tag, receno mi je da na taj nacin nema popusta, skida se puni iznos sa kartice sa kojom se poveze, tako da sam umjesto toga kupio njihov tag i sa njim imam nesto preko 20% bonusa
Osoba iz PR HAC je za neki naš medij rekla da se na BH tag primjenjuje postpaid način plaćanja gdje se naplata veže direktno uz platnu karticu i putarina se umanjuje za nekih 13%.
Ma ja, sjecam da smo vec ovo komentarisali, vjerovatno sto kazes da ne zna ili hoce da mi proda, kako god volio bih cuti konkretna iskustva ako je neko vec povezao svoj tag.
Onda mogu dati podatkeo kartici koja mi je vezana za PayPal.Ionako je napunim kad idem vani da bih mogao plaćati karticom, a da ne koristim debitnu.
Ateista wrote: ↑12/10/2024 11:55
Kad vidim likove kako se vuku pred semaforom, vidi se po ostalim semafirima da ce svaki cas crveno ali jok, oni po svom 40 vozi i naravno uhvati ga crveno, i njega i jos 3-4 auta iza koja su mogla proci da je malo ubrzao. Da ne govorim o stajanju na trepcuce zeleno, tromo kretanje na semaforima za lijevo gdje svakako prodje malo auta, zbog takvih i jesu ovolike guzve.
I onda se desi nešto kao sa onom djevojkom, koja je udarila starca koji je prelazio na njegovo crveno (njeno zeleno), pa se raspreda: zašto nije na vrijeme (noću) vidjela pješaka, zašto nije usporila, zašto je ubrzavala, gledala u mobitel, pričala sa nekim itd. itb. Da ne pričamo o likovima koji na svoje crveno (a tvoje zeleno) projure na biciklu ili električnom romobilu. Ili kad je i tebi i njemu zeleno a on projuri izmrtvog ugla.
Zeleni val je super, i ja ga volim uhvatiti, ali se mora prije toga regulisati divljanje ovih gorepomenutih.
Naravno da u svemu ovome treba voditi racuna o pjesacima, bickilistima, romobilistima i slicno. Ko nije sposoban da prati sve to dok vozi, pa zbog toga za svaki slucaj tamo gdje je ogranicenje 60 vozi 35 bez ikakvog razloga, bolje da ne vozi. Nisam protiv da se uspori kada se vidi potencijalni problem, da neko hoce da pretrci i slicno, ali jako cesto se vozi jako sporo bez ikakvog razloga, odnosno najcesce je razlog sto se koristi telefon, kad god neko jako cudno i presporo vozi vecinom se moze vidjeti da koristi telefon.
Istina, ti bi i vožnjom 20 ispod ograničenja udarili pješaka.
ITNet wrote: ↑14/10/2024 12:03
U ovim svim silnim pricala o toleranciji meni nije nikako jasno, kako smo svi popadali prosle godine na tunelu Gaj sa 111Kmh Toliko je raje ovdje i u zivo sto znam isto palo i svi na 111Kmh meni to bas sumnjivo nesto bi
Mozda je drugacije nastiman radar.
Nisam siguran jeli to taj tunel jer ih ima dosta, ali ima problematican jedan radar koji je u smjeru prema Sarajevu na izlazu iz tunela, posto u tunelu nema GPS signala radarbot ne moze upozoriti na vrijeme i tu vjerovatno mnogi padnu.
Svi ti radari na autoputu su uredno označeni saobraćajnim znakom.
U ovim svim silnim pricala o toleranciji meni nije nikako jasno, kako smo svi popadali prosle godine na tunelu Gaj sa 111Kmh Toliko je raje ovdje i u zivo sto znam isto palo i svi na 111Kmh meni to bas sumnjivo nesto bi
Nisam siguran jeli to taj tunel jer ih ima dosta, ali ima problematican jedan radar koji je u smjeru prema Sarajevu na izlazu iz tunela, posto u tunelu nema GPS signala radarbot ne moze upozoriti na vrijeme i tu vjerovatno mnogi padnu.
e jes sad i u znakove treba gledat ima ljudi po 10 20x kazni na istom mjestu i on znaci 20x nije vidio znak, steta nije 50x
Vidim na ideea stranici da imam neku kaznu iz PS Kakanj, Zoobs 237, početkom jula, 50 KM, troskovi 3.6 KM (sta je ovo, kako se placa?), pretpostavljam da me je radar negdje uhvatio i obzirom na visinu kazne da je prekoracenje od 10 do 20 kmh..
Također mi je kazna u statusu "prekoracen rok za placanje", a fazon je što ja ovu kaznu nikad nisam dobio na kućnu adresu, niti sam potpisao da sam obavijest preuzeo/primio, jer da jesam platio bi 25 KM, a ovako sada stoji 73.60 KM dug.
Kako postupiti u ovom slucaju, ima li ko iskustva?
Također sam prosle sedmice provjeravao kazne na ideea stranici i ove kazne nije bilo...
gidra wrote: ↑14/10/2024 17:40
Vidim na ideea stranici da imam neku kaznu iz PS Kakanj, Zoobs 237, početkom jula, 50 KM, troskovi 3.6 KM (sta je ovo, kako se placa?), pretpostavljam da me je radar negdje uhvatio i obzirom na visinu kazne da je prekoracenje od 10 do 20 kmh..
Također mi je kazna u statusu "prekoracen rok za placanje", a fazon je što ja ovu kaznu nikad nisam dobio na kućnu adresu, niti sam potpisao da sam obavijest preuzeo/primio, jer da jesam platio bi 25 KM, a ovako sada stoji 73.60 KM dug.
Kako postupiti u ovom slucaju, ima li ko iskustva?
Također sam prosle sedmice provjeravao kazne na ideea stranici i ove kazne nije bilo...
Samo suti i cekaj. Ideea stranica je pouzdana ko domobran.
Na kraju krajeva svemu se moze uci u trag...kad su poslali prekrsajni nalog, kad je posta primila, kad je posta isporucila.
Bio slucaj u Tuzli...postar potpisao plavu kovertu...objasnjenje eto da mu se ne vrati. Epilog na kraju postar molio da on plati kaznu i da se ne talasa jer ce ostat bez posla.
Mislis ogranicenjem brzine?
Treba da vozim 100 na autoputu?
mirota wrote: ↑15/10/2024 08:17
ma radarbot i po gasu, a puzevi nek idu zaustavnom trakom, juce onaj put kod aerodroma kamera na 60 okida lik ispred vozi 48 , ma mrs
Ja koliko sam upratio toliko voze i inace a onda uspore na 35 pred kamerom koja okida na 71.
Karikaturist wrote: ↑15/10/2024 08:17
Naravno da trebas.
Ti vozi i 80 ako hoces, meni je 150-160 neka normalna brzina za autoputa, bez neke zurbe.
Hocu, a ti i dalje analiziraj zasto vam stizu kazne
Za kazne je tu radarbot, ako se koja omakne to je rizik na koji sam spreman i koji vrijedi, radije cu platiti koju kaznu nego peglati i sebe i druge na cesti.
Ti vozi i 80 ako hoces, meni je 150-160 neka normalna brzina za autoputa, bez neke zurbe.
Za kazne je tu radarbot, ako se koja omakne to je rizik na koji sam spreman i koji vrijedi, radije cu platiti koju kaznu nego peglati i sebe i druge na cesti.
potpisujem, ejjj ide sleper sa balvanima, ja 5. u koloni i magarci ispred mene se ko rage vuku niko ne pretice, a imali 3 pravca barem, te po gasu i sve pretekoh...da me kazne nije mi zao
Velkoski wrote: ↑15/10/2024 08:28
postoji l' kakav radarbot za t-roca?
Pa mozes ga prijaviti na radarbotu i svim slicnim aplikacijama pa ce prikazivati ostalimq, fiksnu likaciju naravno, kad se pomjeri onda mora neko opet prijaviti. Ako se krece onda je problem.
potpisujem, ejjj ide sleper sa balvanima, ja 5. u koloni i magarci ispred mene se ko rage vuku niko ne pretice, a imali 3 pravca barem, te po gasu i sve pretekoh...da me kazne nije mi zao
Tako je, boje se da preteknu jos kad se nabiju jedni na druge pa ih ni onaj ko hoce ne moze preteci a nema dovoljno prostora za sve odjednom. Idu logikom ako on nece da pretice ne treba niko...
Ateista wrote: ↑15/10/2024 08:25
Tako je, boje se da preteknu jos kad se nabiju jedni na druge pa ih ni onaj ko hoce ne moze preteci a nema dovoljno prostora za sve odjednom. Idu logikom ako on nece da pretice ne treba niko...
pa tako je i bilo, nabili se idioti jedan za drugim, sacekao veci pravac i po gasu, sreca, pa auto dobro potegne...prije godinu i po me tako policija zaustavila i kaze preticali ste kolonu, rekoh druze, kazni ti njih sto ne drze odstojanje, kako da preteknem jedno po jedno, nije me kaznio naravno
a na auto putu se drzim uglavnom +10, mada uhvatim sebe nekad i 150 da nabijem pa smanjim
Gore navedeno je itekako tačno - debili osim što tradicionalno voze i do 20 km/h ispod dozvoljene brzine (jer savjesni vozači, logično) također se i redovno zbijaju jedan uz drugog, pa ni oni normalniji vozači koji bi iskoristili zakonsko pravo i vozili brže to nisu u stanju uradit jer nema šanse za preteći infantile, a da ne napraviš prekršaj.
Posebno su mi dragi debili kojim se i ovim putem usput najebem matere koji se po krivinama vucaraju između 30 i 40 km/h, a onda kad ga kreneš pretjecat (pravac, isprekidana i sl.) magično ubrza i praktično te natjera da đubre obiđeš tako što ćeš prekršit zakon i ubrzat iznad ograničenja. Normala ima i druga opcija usporit i trpit njegova maloumna sranja i predstojećih 100 kilometara.