JoseMujica wrote: ↑14/10/2024 19:58
malakh wrote: ↑14/10/2024 19:40
JoseMujica wrote: ↑14/10/2024 19:37
uhhhh kakav zajeb...taj mi je detalj bio nepoznat...treba ga neko od novinara pitati zašto?
ne mogu da vjerujem da je on imao toliku vjeru u HDZ da će glasati protiv
moram potražiti taj stenogram...hvala u svakom slučaju
izvol'te.
https://www.parlament.ba/session/GetOwi ... ?id=170049
KEMAL ADEMOVIĆ
Dakle, ja sam dužan dati objašnjenje kad je u pitanju diskusija delegata Neškovića. Tačno je da je delegat Nešković 13. marta dostavio dva zakona u skladu sa članom 124. Poslovnika.
Dakle, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost i taj Zakon je uvršten obzirom da ispunjava uslove da nije komplikovan zakon i da se može raditi o hitnosti. Kad je u pitanju zakon, Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH, prije svega, on u skladu sa članom 124. Poslovnika ne ispunjava nijedan uslov koji je tamo naveden. Dakle, da se radi o jednostavnom zakonu koji se može razmotriti u jednom čitanju i da se radi o hitnosti. Dakle, nijedan ne ispunjava.
S druge strane, Prijedlog zakona koji je dostavljen i koji je, o kojem se već ovdje govorilo i o kome smo se jednom izjašnjavali je istovjetan tekst, dakle je protivustavan. Ne pada mi na pamet da na dnevni red stavim protivustavan zakona.
stranica 10 stenograma.
KEMAL ADEMOVIĆ
Obzirom da nema više prijavljenih za raspravu, zaključujem raspravu.
Prelazimo na izjašnjavanje o prijedlogu uvrštavanja u dnevni red Prijedlog zakona o Ustavom sudu BiH.
stranica 25 stenograma.
ma iščitao
uh uh uh kako ih naguziše ko bekane....ne bih dopustio nastavak ove igranke makar me streljali....svako treba ovaj stenogram pročitati...Kifla prvi....možda i skonta pravo lice HDZ-a
a tek neka neko proba zamisliti Ustavni sud po ovome zakonu 2 Guardianova suca + 2 Čirilicina suca i 2 kurban Bošnjaka....bez stranaca bi to funkcionisalo kao i ona Komisija za spomenika oko koje danas DIA kuka
Ispada da branim nekog al NiP ima u nazivu pravda i trebalo bi da budemo pravedni.
Ademovica sam gledao na N1 i kaze ne mozemo nikome vjerovati 100%, HDZ je rekao da nece podrzati ovakav zakon a onda su nas preglasali.
Kao sto mandatar donese potpise za sastav Vlade, tako bi trebalo u vezi ovog zakona donjeti potpise i onda nije problem nastavak sjednice.
I naravno ostaje u sjecanju famozni zakon o prebivalistu kao lekcija.
A ovo danas hapsenje, bivsi ministar u KS kaze ovako...
Već više od godinu dana upozoravam da su gotovo svi direktori kantonalnih preduzeća ili pod istragom ili se sumnjiče za razna krivična djela. I ja sam dok sam bio ministar podnosio krivične prijave kako za RAD tako i za druga preuduzeća.
RAD je bio u fokusu zbog javnih nabavki, imenovanja, nafte itd. Preduzeća sada, gotovo sva, posluju sa gubicima, a odsustvo kompetencija i znanja su dovela do ovih današnjih dešavanja. Mislili su da su nedodirljivi. Nadam se da je ovo samo početak u sređivanju stanja u komunalnim preduzećima", kaže Bečarević.
Konakovic htio ili ne mora slusati Campare, onaj drugi je problem ako imas ti problem sa prvim.