Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
-
zippoo87
#5501 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Stvarno smo drzava banana. Svi glavni putni pravci su nam el losi,nesigurni,em ako dodje do kakve havarije,kao prije sedmicu u Jablanici,potpuno odsjeceni. Bukvalno nema obilaznica nikakvih,niti se ko bavi time. Jbte pa pratio sam prije hrvatske kanale,pa kada su kakvi radovi ili problemi na nekom putu,odmah imaju 3-4-5 obilaznica,koje navedu. Kod nas obilaznica 300-400 km,kao u slucaju dole za Hercegovinu. Strasno.
Ovi nasi nehljebi bas nemaju nikakvih strategija i planova a ogromne se pare godisnje daju i kradu. Haman je jedina svrha tih institucija da se krade lova i zaposle podobni na dobru platu.
Ovi nasi nehljebi bas nemaju nikakvih strategija i planova a ogromne se pare godisnje daju i kradu. Haman je jedina svrha tih institucija da se krade lova i zaposle podobni na dobru platu.
- Optimus09
#5502 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pa sutra da se uvezu akcize za popravak magistralnih cesta,ne bi nam bi bilo bolje.Tenderi,svako hoce svoj dio,zacarani krug.
Pogledajte samo oko uredjaja za zracenje u Tuzli.Cijela saga,boli nekog ona stvar iako se radi o zivotu i smrti.
Nesposobna bagra na vlasti koje samo novcanik interesuje.
Pogledajte samo oko uredjaja za zracenje u Tuzli.Cijela saga,boli nekog ona stvar iako se radi o zivotu i smrti.
Nesposobna bagra na vlasti koje samo novcanik interesuje.
-
zippoo87
#5503 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
A narod nepismen i debilan,opet glasa za takve. Evo u Tuzli,konkretno UKCom upravlja sada SDA,direktor je bio onaj Tulumovic,sada je neko drugi ali on je pokrenuo prvi tender. Dakle je on je prvi pokusao utaliti se sa nekom firmom,da se izvuku pare.
I evo opet na izborima,SDA druga stranka u Tuzli a isto ce biti i na kantonu za 2 godine. Jednostavno,narod ne vidi dalje od svog nosa,50 KM ili famozne vjere i glasanja "za svoje". Ruralci gledaju samo da se ubace negdje,utale sta i da ima njima. Evo ja prije par dana imao posla sa ruralcom,sve mi slagao i smuljao kada smo pricali oko necega. Drugi ruralac mi dugovao pare 8 mjeseci,tek danas mi vratio kada sam ga bas pritisnuo. Dakle on 8 mjeseci meni laze da ce vratiti pare a mogao je vratiti kada god zeli,nego eto,seljober misli da je pametan.
Sve dok se sranje ne desi njima licno,onda pocnu da drugacije razmisljaju.
I evo opet na izborima,SDA druga stranka u Tuzli a isto ce biti i na kantonu za 2 godine. Jednostavno,narod ne vidi dalje od svog nosa,50 KM ili famozne vjere i glasanja "za svoje". Ruralci gledaju samo da se ubace negdje,utale sta i da ima njima. Evo ja prije par dana imao posla sa ruralcom,sve mi slagao i smuljao kada smo pricali oko necega. Drugi ruralac mi dugovao pare 8 mjeseci,tek danas mi vratio kada sam ga bas pritisnuo. Dakle on 8 mjeseci meni laze da ce vratiti pare a mogao je vratiti kada god zeli,nego eto,seljober misli da je pametan.
Sve dok se sranje ne desi njima licno,onda pocnu da drugacije razmisljaju.
- escobar__
#5504 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ne znam zašto ti vazda navijački pristupaš svakoj temi - ok, mrziš SDA i to je legitimno ali koga predlažeš da ljudi biraju, SDP? Našu stranku?
Postaješ ponaporan i bezobrazan s tom pričom s visine i omalovažavanjem naroda svako malo samo zato što ne glasaju kako je tebi po volji. Demokratija je, nije socijalizam pa da se nije dozvoljeno drukčije, da ne kažem pogrešno mislit.
Imao si SDP u svojoj čaršiji pa je gospodin ljubavnik na posljednjim izborima popušio - s razlogom vjerovatno.
Lopovluk, hinjaluk i općenito "kultura" neandertalnog ponašanja kod dobrog dijela bosanske populacije nadilazi stranke, to bi ti do sad barem trebalo bit kristalno jasno.
Imao si SDP u svojoj čaršiji pa je gospodin ljubavnik na posljednjim izborima popušio - s razlogom vjerovatno.
Lopovluk, hinjaluk i općenito "kultura" neandertalnog ponašanja kod dobrog dijela bosanske populacije nadilazi stranke, to bi ti do sad barem trebalo bit kristalno jasno.
-
zippoo87
#5505 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Da se nisi pronasao ?escobar__ wrote: ↑12/10/2024 05:36 Ne znam zašto ti vazda navijački pristupaš svakoj temi - ok, mrziš SDA i to je legitimno ali koga predlažeš da ljudi biraju, SDP? Našu stranku?Postaješ ponaporan i bezobrazan s tom pričom s visine i omalovažavanjem naroda svako malo samo zato što ne glasaju kako je tebi po volji. Demokratija je, nije socijalizam pa da se nije dozvoljeno drukčije, da ne kažem pogrešno mislit.
A sta trebam,slizati se sa nepismenim i kriminalnim jadovima ,iz bilo koje stranke ? Nije SDA jedina koja ne valja ali nisu ni sve lose. Neke stranke,kada im pojedinac zaluta u stramputicu,odmah ga iskljuce i raskrste sa njim. Dok neke druge,do smrti brane takve "vojnike". Prepoznati ces ti i jedne i druge.
Gospodin ljubavnik kod mene je svakako bio bolji nego bilo koji SDAovac...sjeca se starija raja Vikala malo poslije rata. Sve goli ruralci,zavijaju dok pricaju,ne zna pola rijeci izgovoriti i takvi treba da su nam Nacelnici jel ?
I sada je sa razlogom izgubio...pojavio se pismeniji kandidat u SDA,on ostario i dosadio ljudima i naravno prestao raditi ima 8 godina,tj. zadnja dva mandata. Ima tu jos razloga ali eto ukratko,to je to.
Ovi nepismeni i mutavi a podobni su najopasniji i opasnost su za sve ljude a ne samo za sebe ili stranku svoju.
Zato ja to pisem a ne sto mrzim SDA,SDP;ove one
-
costacurta
#5506 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nemo' zaebavat!zippoo87 wrote: ↑12/10/2024 20:21Da se nisi pronasao ?escobar__ wrote: ↑12/10/2024 05:36 Ne znam zašto ti vazda navijački pristupaš svakoj temi - ok, mrziš SDA i to je legitimno ali koga predlažeš da ljudi biraju, SDP? Našu stranku?Postaješ ponaporan i bezobrazan s tom pričom s visine i omalovažavanjem naroda svako malo samo zato što ne glasaju kako je tebi po volji. Demokratija je, nije socijalizam pa da se nije dozvoljeno drukčije, da ne kažem pogrešno mislit.
A sta trebam,slizati se sa nepismenim i kriminalnim jadovima ,iz bilo koje stranke ? Nije SDA jedina koja ne valja ali nisu ni sve lose. Neke stranke,kada im pojedinac zaluta u stramputicu,odmah ga iskljuce i raskrste sa njim. Dok neke druge,do smrti brane takve "vojnike". Prepoznati ces ti i jedne i druge.
Gospodin ljubavnik kod mene je svakako bio bolji nego bilo koji SDAovac...sjeca se starija raja Vikala malo poslije rata. Sve goli ruralci,zavijaju dok pricaju,ne zna pola rijeci izgovoriti i takvi treba da su nam Nacelnici jel ?
I sada je sa razlogom izgubio...pojavio se pismeniji kandidat u SDA,on ostario i dosadio ljudima i naravno prestao raditi ima 8 godina,tj. zadnja dva mandata. Ima tu jos razloga ali eto ukratko,to je to.
Ovi nepismeni i mutavi a podobni su najopasniji i opasnost su za sve ljude a ne samo za sebe ili stranku svoju.
Zato ja to pisem a ne sto mrzim SDA,SDP;ove one
Evo dvije god ljubavnik u Sarajevu, u većinskoj vladi, iliti popularnoj Trojci, šta uradi SDP za Tuzlu jbte? Gdje su obilaznice i longitudinale oko Tuzle? Imal trolejbusa? Termoelektrana nas ubi mi plaćamo na računu "obmovljive izvore"
Ja sam glasao za Konaković, a on se popisha na sve nas, evo što sad oni ne kažnjavaju sva ova SDA mjesta na TK a Tuzli daju ono što su nam zeleni svih ovih godina uskraćivali? Istim principom kojim su nas zeleni iz Sa kažnjavali dajući zelenim sa TK. Ne da nam ništa nisu dali već nas oni sa federalnog nivoa direktno karaju vezano za UKC i akcelerator.
A kad smo kod UKCa 12 godina SDP vladao sa Hotićem i Jusufovićem na čelu, fino bi bilo vidjeti koliko je dugova za njihvog vakta napravljeno.
-
zippoo87
#5507 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ko je ljubavnik ?
Imamovic ?
Kada omatore,ne bave se oni vise nicim,samo laka para i laganica.
Energija je jako bitna,pored volje i sposobnosti.
Imamovic ?
Kada omatore,ne bave se oni vise nicim,samo laka para i laganica.
Energija je jako bitna,pored volje i sposobnosti.
-
HelaS
#5508 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kad sam već na temi o bosanskim putevima, da napišem da je potpuno asfaltiran put od Sokoca do Han Pijeska i dalje sve do Pogledina, i onda još nekoliko kilometara pred Vlasenicom, ali će i ovaj neasfaltirani dio biti asfaltiran. Sada je cesta odlična i užitak je voziti po ovakvom asfaltu. 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#5509 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
HelaS wrote: ↑14/10/2024 00:25 Kad sam već na temi o bosanskim putevima, da napišem da je potpuno asfaltiran put od Sokoca do Han Pijeska i dalje sve do Pogledina, i onda još nekoliko kilometara pred Vlasenicom, ali će i ovaj neasfaltirani dio biti asfaltiran. Sada je cesta odlična i užitak je voziti po ovakvom asfaltu.![]()
To je stvarno dobra vijest.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5510 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
a koji je neasfatiran dio Sokolac - Han Pijesak - Vlasenica?
-
zippoo87
#5511 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Sada isao u Tuzlu i onaj pravac pred Lukavcom od Gracanice,je katastrofa. Tacnije od Puracica do Lukavca je put raspad sistema i vise ga i ne krpe a popucao je komplet. Ono treba komplet novi asfalt,ne moze se ono vise krpiti,jer je vec iskrpljen max.
Ima li ko info da li ima kakav plan da se ono snaira,asfaltira ,sa visih nivoa?
- studeni76
#5512 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Premijer je rekao da su mu obećali pa ga slagali! Nedavno su uradili onaj dio do tzv Bijelog mora. Al ostaviše onaj najgori dio mosta preko Sprece.zippoo87 wrote: ↑14/10/2024 17:37 Sada isao u Tuzlu i onaj pravac pred Lukavcom od Gracanice,je katastrofa. Tacnije od Puracica do Lukavca je put raspad sistema i vise ga i ne krpe a popucao je komplet. Ono treba komplet novi asfalt,ne moze se ono vise krpiti,jer je vec iskrpljen max.
-
Naslovnica
-
zippoo87
#5514 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nije uradjeno do Bijelog mora,taj dio i jeste najgori. Prosao danas,sve rupa do rupe i razvaljen asfalt. Uradili su novi asfalt od Junuzovic kopexa u Lukavcu pa gore prema Tuzli.studeni76 wrote: ↑14/10/2024 20:56Premijer je rekao da su mu obećali pa ga slagali! Nedavno su uradili onaj dio do tzv Bijelog mora. Al ostaviše onaj najgori dio mosta preko Sprece.zippoo87 wrote: ↑14/10/2024 17:37 Sada isao u Tuzlu i onaj pravac pred Lukavcom od Gracanice,je katastrofa. Tacnije od Puracica do Lukavca je put raspad sistema i vise ga i ne krpe a popucao je komplet. Ono treba komplet novi asfalt,ne moze se ono vise krpiti,jer je vec iskrpljen max.
Prosle godine su taj dio od Puracica do koksare malo pokrpili i eto trajalo je pola godine,sada opet sve razvaljeno i ispucalo.
I taj prelaz preko mosta je katastrofa. Nevjerovatno je da se onakav put drzi,gdje vise ni slalom ne mozes voziti,jer nemas gdje izbjeci. Ja vozim lijevim tockom po bijeloj liniji kada nema auta iz suprotnog smjera.
- nepass1
#5515 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kad bi mogao saobracaj normalno preko jablanice proraditi?
- drug_profi
#5516 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kako ja vidim.
Cesta je sada skrpljena da se može prolaziti, ali će sasvim sigurno tu biti zastoja i usporavanja.
Pošto je sasvim sigurno da će se u najkraćem roku krenuti u rekonstrukciju pruge i ceste, vjerovatno će dolaziti i do obustava radi radova.
Normalan saobraćaj vjerovatno tek kad se to sve završi.
Cesta je sada skrpljena da se može prolaziti, ali će sasvim sigurno tu biti zastoja i usporavanja.
Pošto je sasvim sigurno da će se u najkraćem roku krenuti u rekonstrukciju pruge i ceste, vjerovatno će dolaziti i do obustava radi radova.
-
esso_sa
#5517 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Prosao sam sada u subotu. Saobraca se normalno; raja vise usporavaju kroz Donju Jablanicu i kod Komadinovog vrela da gledaju okolo nego sto je do ceste.drug_profi wrote: ↑16/10/2024 08:30 Kako ja vidim.
Ocistili su sve prilicno dobro, mene je i iznenadilo koliko dobro. Cak i kroz Donju Jablanicu dio koji je bio zatrpan je skroz ok, malo prasine po asfaltu od prolaska masina i to je to.
Onaj dio sto je odletila cesta kod Komadinovog su nasuli zemlje i stavili privremeni sloj asfalta, normalno se prolazi.
Samo na potezu izmedju Jablanice i Donje Jablanice, kod janjetina, na jednom dijelu je semafor i saobraca se jednom trakom jer je druga propala (isprala voda nasip ispod)
- drug_profi
#5518 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Za potpunu normalizaciju će trebati jedna građevinska sezona, ako ne bude problema sa tenderima.
- Optimus09
#5519 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ta dionica ce biti uvijek polomljena sve dok se tolerise pretovar.zippoo87 wrote: ↑14/10/2024 21:17Nije uradjeno do Bijelog mora,taj dio i jeste najgori. Prosao danas,sve rupa do rupe i razvaljen asfalt. Uradili su novi asfalt od Junuzovic kopexa u Lukavcu pa gore prema Tuzli.studeni76 wrote: ↑14/10/2024 20:56Premijer je rekao da su mu obećali pa ga slagali! Nedavno su uradili onaj dio do tzv Bijelog mora. Al ostaviše onaj najgori dio mosta preko Sprece.zippoo87 wrote: ↑14/10/2024 17:37 Sada isao u Tuzlu i onaj pravac pred Lukavcom od Gracanice,je katastrofa. Tacnije od Puracica do Lukavca je put raspad sistema i vise ga i ne krpe a popucao je komplet. Ono treba komplet novi asfalt,ne moze se ono vise krpiti,jer je vec iskrpljen max.
Prosle godine su taj dio od Puracica do koksare malo pokrpili i eto trajalo je pola godine,sada opet sve razvaljeno i ispucalo.
I taj prelaz preko mosta je katastrofa. Nevjerovatno je da se onakav put drzi,gdje vise ni slalom ne mozes voziti,jer nemas gdje izbjeci. Ja vozim lijevim tockom po bijeloj liniji kada nema auta iz suprotnog smjera.
-
zippoo87
#5520 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Slazem se da je kamioni razvale ali se slazem i da se taj dio onda mora ojacati i kvalitetnije uraditi,sa betonom ispod dva sloja asfalta i onda nece biti krateri,nego ce se samo habati povrsinskih par cm asfalta,koje onda skines i ponovo navuces i to sve traje 2 dana posla.Optimus09 wrote: ↑21/10/2024 16:00Ta dionica ce biti uvijek polomljena sve dok se tolerise pretovar.zippoo87 wrote: ↑14/10/2024 21:17Nije uradjeno do Bijelog mora,taj dio i jeste najgori. Prosao danas,sve rupa do rupe i razvaljen asfalt. Uradili su novi asfalt od Junuzovic kopexa u Lukavcu pa gore prema Tuzli.
Ovo sto i kako oni sada kod nas rade asfaltiranje puteva,je u normalnim drzavama radjeno prije 70 godina.
U razvijenim drzavama postoje masine,koje u jednom cugu i skidaju i mijesaju asfalt i odmah i postavljaju od tog istog asfalta kojeg sastruzu. Dakle sve u jednom cugu a ne kao kod nas...prvo danima ide skidanje,pa danima ide valjanje,pa danima ide navlacenje novog sloja,koji opet propadne/sklizne kada predje pretovaren kamion. Eno na svim mjestima gdje su postavljali novi asfalt kroz par dana je skliznuo,jer je ispod tampon lose uradjen i nema cvrstocu,nego ga samo kao blato tocak izgura kada naleti na njega.
Ovo vise nije ni sramotno,ja ne znam kako da se te firme i javna preduzeca natjera da rade kvalitetnije i dugotrajnije...ovako se sa ovim putevima vise ne moze,posebno sa putevima koji su najfrekventniji.
-
zippoo87
#5521 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Evo kao da su nas culi ovdje .
Danas krenuo do Lukavca i prvo sam primjetio da je desna traka nanovo pokrpljena i da vise nema udarnih rupa. Sasvim solidno za voziti,osim sto se osjete prelazi cijelom duzinom.
Lijeva traka nije dirana a ona je u losem stanju,ima rupa kao u prici .
Onda dodjem do ulaza u Lukavac,pravac onaj pored Koksare i tu su skinuli asfalt komplet sa onim strugacem i ici ce komplet novi sloj asfalta.
E to je super,samo se nadamo da ce to neko odraditi iole dobro,jer ce kamioni to odmah razgaziti,ako ne urade dobro i ako odmah puste kamione pretovarene tamo iz Koksare ili sta je vec tamo lijevo,gdje izlaze blatnjavi ispod zicare.
Danas krenuo do Lukavca i prvo sam primjetio da je desna traka nanovo pokrpljena i da vise nema udarnih rupa. Sasvim solidno za voziti,osim sto se osjete prelazi cijelom duzinom.
Onda dodjem do ulaza u Lukavac,pravac onaj pored Koksare i tu su skinuli asfalt komplet sa onim strugacem i ici ce komplet novi sloj asfalta.
E to je super,samo se nadamo da ce to neko odraditi iole dobro,jer ce kamioni to odmah razgaziti,ako ne urade dobro i ako odmah puste kamione pretovarene tamo iz Koksare ili sta je vec tamo lijevo,gdje izlaze blatnjavi ispod zicare.
- Laertes
#5522 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Sisecam Soda, braća Turcizippoo87 wrote: ↑28/10/2024 19:09 Evo kao da su nas culi ovdje .
-
doktor78
#5523 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Od Stupara do Kladnja na dvadesetak mjesta je počelo klizište na cesti. Nadam se da neko od nadležnih prati situaciju.
-
costacurta
#5524 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Komplet dionica od Đurđevika do Karaule je qurchina.
To bi trebalo zatvoriti za saobraćaj, pogotovo onom klisurom, pa uz Stupare propadne auto točkom u ono potonuće u asfaltu, tačno dodirneš sredinom poda cestu.
Al preče longitudinale i transverzale odraditi.
-
sumirprimus
#5525 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nije da se ne ne treba zahvaliti i podsnickoj tk sda vlasti koja je reqlno zadnjih 30 godina 90% na vlasti u kantonu, ali se isto svede i na federsciju i dodjelu"projekata" tj lotova tj podizvodjackih radova kasnije .
Narod zna, drzava za covjeka
Narod zna, drzava za covjeka