Naša stranka
-
Hakiz
#2026 Re: Naša stranka
Ama, već imamo konstitutivnost.
A nismo probali bez nje da bismo mogli empirijski dokazati da li je bolje sa njom ili bez nje. Ili je isto.
Ali dokazano sa njom ne valja, jer je živimo i nije dobro. Da valja, ne bismo imali probleme.
A nismo probali bez nje da bismo mogli empirijski dokazati da li je bolje sa njom ili bez nje. Ili je isto.
Ali dokazano sa njom ne valja, jer je živimo i nije dobro. Da valja, ne bismo imali probleme.
- Skijaš
#2027 Re: Naša stranka
Zasto je ogranicavanje uloge Doma naroda utopija ?Hakiz wrote: ↑14/10/2024 15:37Znam.Skijaš wrote: ↑14/10/2024 15:23Oko toga se nikad necemo sloziti, niti ces za to naci saveznike. S druge strane, ogranicavanje blokada drzavnog parlamenta se vec spominjalo kao rjesenje za problem zloupotreba koncepta konstitutivnosti. A evo i sanse ....Hakiz wrote: ↑14/10/2024 15:09
Kao u svim normalnim državama.
Nešto ne vudim da konstitutivnost postoji u Hrvatskoj, Francuskoj itd. Ne vidim da se Bošnjaci u Hrvatskoj bune što je 95 % Hrvata tamo i čine 100 % vlasti. To je normalno.
Problem većine nekog naroda postoji jedino ako to želiš da predstaviš kao problem. Ako imaš dtržavu u kojoj kao individualni državljanin imaš prava, narodnost je politički nebitna.
U tom smislu, da, treba brisati koncept konstitutivnosti.
"Moramo vidjeti kako ćemo dalje s Domom naroda. Imamo blokadu zbog neustavnog nacrta zakona koji je predložio jedan član Kluba Srba. Smatram da bi morali naći način kako da se izađe iz ove blokade", rekao je Schmidt.
Svako ima pravo na svoju utopiju![]()
-
Hakiz
#2028 Re: Naša stranka
Prvi bold.Skijaš wrote: ↑14/10/2024 15:51Zasto je ogranicavanje uloge Doma naroda utopija ?Hakiz wrote: ↑14/10/2024 15:37Znam.Skijaš wrote: ↑14/10/2024 15:23
Oko toga se nikad necemo sloziti, niti ces za to naci saveznike. S druge strane, ogranicavanje blokada drzavnog parlamenta se vec spominjalo kao rjesenje za problem zloupotreba koncepta konstitutivnosti. A evo i sanse ....
"Moramo vidjeti kako ćemo dalje s Domom naroda. Imamo blokadu zbog neustavnog nacrta zakona koji je predložio jedan član Kluba Srba. Smatram da bi morali naći način kako da se izađe iz ove blokade", rekao je Schmidt.
Svako ima pravo na svoju utopiju![]()
- Skijaš
#2029 Re: Naša stranka
To o cemu govoris nije konstitutivnost naroda, to je zloupotreba pojma konstitutivnost. Hrvati su i prije rata bili konstitutivni, pa nije bilo agresivnog zapisavanje teritorije nego se selilo zbog skole, posla i zena.
-
Hakiz
#2030 Re: Naša stranka
Nećemo se složiti. Tebi je zloupotreba, meni je to greška konstitutivnosti.
- Skijaš
#2031 Re: Naša stranka
To je i Savjet Evrope nekoc trazio i ako bude mudrosti, Ademovic ce dobiti podrsku Sarajeva da se Dom naroda (uz pomoc stranaca) reformise i njegovu ulogu ogranici. A gradjanstvo se kako rekoh, moze ganjati i u Predstavnickom domu.
- Skijaš
#2032 Re: Naša stranka
Ne slazes se da su Hrvati bili konstitutivni ili da su slobodno zivjeli na tlu citave BiH ?Hakiz wrote: ↑14/10/2024 15:58Nećemo se složiti.
-
Hakiz
#2033 Re: Naša stranka
Moj autopija je ukidanje konstitutivnosti.
A ograničavanje Doma naroda treba. Ma, ukidanje, ali
-
Hakiz
#2034 Re: Naša stranka
- Skijaš
#2035 Re: Naša stranka
Jesu li Hrvati BiH prije rata bili konstitutivni ?
Jesu li slobodno zivjeli po citavoj BiH bez zapisavanja teritorije na kojem Covic insistira ?
Odgovor na oba pitanja je pozitivan, sto znaci da konstitutivnost nije problem nego sta se danas pokusava utrpati u definiciju tog pojma.
- Zombi_Rex
#2036 Re: Naša stranka
Hoće li Vera biti istjerana iz stranke?
Hoće li neko podnijeti ostavku?
Ili je SDA=NS
Nema razlike
Hoće li neko podnijeti ostavku?
Ili je SDA=NS
Nema razlike
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2037 Re: Naša stranka
Vera je pemzionerka u 16....koliko se nešto sjećam produžavali su joj par puta mandat v.d.-a iako je stekla uslove za pemziju....od ovih današnjih hapšenika, aktualan je onaj lik iz Željeznica
ps
veoma čudan krizni menadžment, da se danas niko iz NiP-a ili NS ne oglašava
ps
veoma čudan krizni menadžment, da se danas niko iz NiP-a ili NS ne oglašava
-
convict
#2038 Re: Naša stranka
Nema smisla, do sutra ce vec biti zaboravljeno.
- JoseMujica
#2039 Re: Naša stranka
kako kod koga....evo izgleda da ih ima još iz Naše sranke, samo nisu imena objavljena
Mediji su objavili, iz povjerljivih izvora (što u prevodu znači da su im dali MUP KS ili Tužilaštvo KS) pet imena privedenih osoba u aferi oko nezakonitog postavljanja Nijaza Salamovića za direktora KJKP Rad, ali u informaciji Tužilaštva KS se navodi da je osumnjičeno 7 osoba.
Mediji su objavili samo pet imena: pored uhapšenih Nijaza Salamovića i Reufa Sulejmanovića, privedeni su i Lejla Dragnić bivša predsjednica etičkog odbora Naše Stranke trenutno u NO KJKP, bivša direktorica preduzeća Vera Arnautović,
Dakle, dvije osobe fale i one nisu kao slučajno izostavljene, već očito ih neko krije iz nekog razloga.
Ko je to toliko uticajan da može natjerati Tužilaštvo KS i MUP KS da sakrije od javnosti njihova imena?
Ipak, građani sve saznaju pa su nam tako i dojavili da su osobe koje naši pravosudni organi nezakonito kriju od medija su Adi Škaljić, općinski vijećnik iz Naše Stranke u Novom Gradu i Adelina Džanković, sekretarka Općine Centar i desna ruka načelnika Srđana Mandića.
Izdat je nalog za privođenje Adeline Džanković, sekretarke Općine Centar, desne ruke načelnika Srđana Mandića i nekadašnje predsjednice Skupštine KJKP “RAD”. Prilikom dolaska policije u Općinu Centar, nisu zatekli Džanković na radnom mjestu, te je u toku potraga za njom.
Građani pitaju u porukama koje šalju na našu redakciju zašto se krije i informacija (ako je tačna) da je “priveden i Adi Škaljić općinski vijećnik iz Naše Stranke u NG u sklopu akcije “Rad, Salamović”?!?”
U prilogu uz ovo pitanje smo dobili i dokument koji potvrđuje da je i Škaljić bio član Nadzornog odbora u KJKP Rad koje je nezakonito imenovalo za direktora Salamovića.
-
palermo
-
pemanapemani
#2041 Re: Naša stranka
Sad na vijestima bilo da su se NS i NIP oglasili i dali podrsku Tuzilastvu
Ljudi se hapse jer su slagali u biografiji, tako i treba. To je razlika u odnosu na SDA.
Respiratori vs. prevara sa biografijama i zaposljavanju.
SDA i DF- Tuzilastvo i Sud mrze Bosnjake.
NS- podrska Tuzilastvu i Sudu.
SDA vladala skoro 30 godina.
NS - 5 godina KS i 2 FBiH i BiH.
Ljudi se hapse jer su slagali u biografiji, tako i treba. To je razlika u odnosu na SDA.
-
zippoo87
#2042 Re: Naša stranka
Hapsi svu kriminalnu gamad,ma iz koje stranke dolazili.
A stranka da ih se rijesi ako se pokrene proces protiv njih.
A stranka da ih se rijesi ako se pokrene proces protiv njih.
-
kluz franjo
- JoseMujica
#2044 Re: Naša stranka
ooo druže varaš se...kontam ja to i te kako....al držim otvorene oči đe će ih uhljebiti kad ih "skinu"...znam da si ti čovjek činjenica i karakter koji stavlja logiku iznad emocija....pa prati šta će biti s ovim imenima koja se spominjukluz franjo wrote: ↑15/10/2024 00:09![]()
Pravna država uvijek iznad stranačkih preferencija.
Patriotizam koji kolega forumaš Jozo i Mujica ne konta.
npr. ova Vera je držana mjesecima kao v.d. iako je trebala u pemziju....i svi su znali da krše zakon, čak i Vlada koja je imenovala i opet su je imenovali ne jednom, već čini mi se više puta....imate isti slučaj s onim direktorom kantonalne inspekcije...doduše on nije pemzioner, ali je lik imenovan bog te pitao koliko puta na mjesto v.d. čime je direktno prekršen federalni zakon
ja se nadam da ti sad kontaš šta Mujici smeta...baš taj nedostatak pravne države koju spominješ i laž da je ima
-
doktor78
#2045 Re: Naša stranka
I na sljedećim izborima narod opet da podršku toj i takvoj SDA.pemanapemani wrote: ↑14/10/2024 20:01 Sad na vijestima bilo da su se NS i NIP oglasili i dali podrsku Tuzilastvu![]()
-
zippoo87
#2046 Re: Naša stranka
Jer je narod vecinski nepismen da sam sabere 2 i 2,pa moraju slusati od Zahiragica,da su "izdajnici i petokolonasi" i nekakvi "projekti".
Jbga kada si neuk i glup,lakse ti je slusati nekog drugog,jer ti svojim mozgom ne vladas.
Ja citam komentare po klix forumu nekada i po fb,posebno na fbu ljudi pokazuju koliko su zatucani. A udjes na profil takvim osobama i samo potvrde tvoju sumnju.
A izjava jednog bivseg predsjednika SADa da moras nauciti da vladas i neukim da bi dobio izbore,jer oni cine vecinu u svakoj drzavi je upravo ono sto je SDA dovela do savrsenstva u BiH.
Svaka njihova izjava i jeste upravo targetiranje ovih neukih,jer svakom drugom njihove izjave vrijedjaju inteligenciju.
Jbga kada si neuk i glup,lakse ti je slusati nekog drugog,jer ti svojim mozgom ne vladas.
Ja citam komentare po klix forumu nekada i po fb,posebno na fbu ljudi pokazuju koliko su zatucani. A udjes na profil takvim osobama i samo potvrde tvoju sumnju.
A izjava jednog bivseg predsjednika SADa da moras nauciti da vladas i neukim da bi dobio izbore,jer oni cine vecinu u svakoj drzavi je upravo ono sto je SDA dovela do savrsenstva u BiH.
Svaka njihova izjava i jeste upravo targetiranje ovih neukih,jer svakom drugom njihove izjave vrijedjaju inteligenciju.
-
cija123
#2047 Re: Naša stranka
Koje vrijeđanje vlastitog naroda, građana...je li te stid.zippoo87 wrote: ↑15/10/2024 13:29 er je narod vecinski nepismen da sam sabere 2 i 2,pa moraju slusati od Zahiragica,da su "izdajnici i petokolonasi" i nekakvi "projekti".
Hoćeš da kažeš da svi koji su protiv tvoje/ko ti političke opcije, da ne pdržavaju aktuelnu trojku, su nepismeni, neuki....de ba.
Evo da ti odmah kažem, moja najnajuža porodica ima više škole i akademskih titula nego kad bi sabrali sve diplome predsjedništva trojke, samo kvantitativno, a kad bi ušli u kvalitativnu analizu tih diploma, poderali bi ih. Riječ je o domaćim i EU diplomama i doktoratima.
I vidi čuda, ovako neuki i nepismeni trenutnoj vlasti, na svim nivoima, niko od nas ne bi dao ovce da čuva, a ne da narod vodi.
Doduše, treba dodati više
- Haris.ba
#2048 Re: Naša stranka
Ovako svaka stranka treba dati podrsku pravosudju.
-
zippoo87
#2049 Re: Naša stranka
Pa ti i ti tvoji su u manjini.cija123 wrote: ↑15/10/2024 14:16Koje vrijeđanje vlastitog naroda, građana...je li te stid.zippoo87 wrote: ↑15/10/2024 13:29 er je narod vecinski nepismen da sam sabere 2 i 2,pa moraju slusati od Zahiragica,da su "izdajnici i petokolonasi" i nekakvi "projekti".
Svaka njihova izjava i jeste upravo targetiranje ovih neukih,jer svakom drugom njihove izjave vrijedjaju inteligenciju.![]()
![]()
Hoćeš da kažeš da svi koji su protiv tvoje/ko ti političke opcije, da ne pdržavaju aktuelnu trojku, su nepismeni, neuki....de ba.
Evo da ti odmah kažem, moja najnajuža porodica ima više škole i akademskih titula nego kad bi sabrali sve diplome predsjedništva trojke, samo kvantitativno, a kad bi ušli u kvalitativnu analizu tih diploma, poderali bi ih. Riječ je o domaćim i EU diplomama i doktoratima.
I vidi čuda, ovako neuki i nepismeni trenutnoj vlasti, na svim nivoima, niko od nas ne bi dao ovce da čuva, a ne da narod vodi.
Doduše, treba dodati više, zjbl smo se na izborima 2022., lijepo su pričali, a bilo mi je poznate raje na listama.... tu smo ispali neuki, nismo znali pročitati na prvu prevarante.
Vecina su neuki ,nije to nikakvo vrijedjanje,nego cinjenice.
Idi vidi rezultate popisa stanovnistva iz 2013.,koliko ih je nepismeno u smislu da ni slova ne znaju a kamoli ovi sa 4 razreda skole ili bez skole. A to je jedna vrsta nepismenosti.
Druga je ovo kada si politicki nepismen i ne razumijes o cemu se tu prica i ko prica istinu a ko laze i muti.
Trojka je izmislila rad i politiku za krezubu SDA. Iako su i tqkvi daleko od vecih rezultata.
Ali i tu ima kukolja koliko hoces a kako vidimo evo,najvise kukolja je iz stranke proizasle iz SažDA,iz NiPa,sto je bilo i zaocekivati.
- JoseMujica
#2050 Re: Naša stranka
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dunning-Krugerov_efektzippoo87 wrote: ↑15/10/2024 14:33Pa ti i ti tvoji su u manjini.cija123 wrote: ↑15/10/2024 14:16Koje vrijeđanje vlastitog naroda, građana...je li te stid.zippoo87 wrote: ↑15/10/2024 13:29 er je narod vecinski nepismen da sam sabere 2 i 2,pa moraju slusati od Zahiragica,da su "izdajnici i petokolonasi" i nekakvi "projekti".
Svaka njihova izjava i jeste upravo targetiranje ovih neukih,jer svakom drugom njihove izjave vrijedjaju inteligenciju.![]()
![]()
Doduše, treba dodati više, zjbl smo se na izborima 2022., lijepo su pričali, a bilo mi je poznate raje na listama.... tu smo ispali neuki, nismo znali pročitati na prvu prevarante.
Vecina su neuki ,nije to nikakvo vrijedjanje,nego cinjenice.
Idi vidi rezultate popisa stanovnistva iz 2013.,koliko ih je nepismeno u smislu da ni slova ne znaju a kamoli ovi sa 4 razreda skole ili bez skole. A to je jedna vrsta nepismenosti.
Druga je ovo kada si politicki nepismen i ne razumijes o cemu se tu prica i ko prica istinu a ko laze i muti.
Trojka je izmislila rad i politiku za krezubu SDA. Iako su i tqkvi daleko od vecih rezultata.
Ali i tu ima kukolja koliko hoces a kako vidimo evo,najvise kukolja je iz stranke proizasle iz SažDA,iz NiPa,sto je bilo i zaocekivati.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Introspekcija
de ti malo prelistaj wikipediju...ima tu čak i korisnih stvari