IRAN

geoxx

#37576 Re: IRAN

Post by geoxx »

Imao je par dobrih upisa. Jel racunamo i ove da su Srbi bombardovani jer su pokazali kicmu? Sve pet.

Al dobro, kad je za potrebe opce antizapadne histerije na temi Irana, dobri su i Karadzic i Milosevic. :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#37577 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

geoxx wrote: 13/10/2024 10:25 Imao je par dobrih upisa. Jel racunamo i ove da su Srbi bombardovani jer su pokazali kicmu? Sve pet.

Al dobro, kad je za potrebe opce antizapadne histerije na temi Irana, dobri su i Karadzic i Milosevic. :mrgreen:
Mislio sam na ovo...zato sam rekao....par. :mrgreen:
Truba wrote: 13/10/2024 01:02 neće se niko počešat po guzici bude li iran unisten ili izrael
u takvom svijetu živimo nema časti i nema trajnog savezništva
nije ovo 1914 i glumljenje viteštva iz 19.st...pa da države objavljuju jedna drugoj rat zbog maloljetnika...sada može milijun ljudi biti ubijeno u sekundi nikog nije briga

vidimo po gazi kakav je komentar svijeta

zijev...tuga...i nastojiš zaboraviti...realno boli đon nekog
zigubigule

#37578 Re: IRAN

Post by zigubigule »

Jel ruski S400 ikad oborio ista? Pitam za jarana.
JovicSA

#37579 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Truba wrote: 12/10/2024 23:46 Ja sam mozdq defetista ili kako se vec pise a mozda i kukavica...treba se predat i ne biti bed boj
Vidi jordanaca i saudijaca sta im fali
Trebali ste tako u HR predati se, ništa vam ne bi falilo. Vidi Vojvođana, šta im fali. :mrgreen:
JovicSA

#37580 Re: IRAN

Post by JovicSA »

zigubigule wrote: 13/10/2024 11:13 Jel ruski S400 ikad oborio ista? Pitam za jarana.
Jeste, uglavnom ruske avione. Neva 125M sa čehoslovačkim Tamara radarskim sistemom je oborio F117 tokom kažnjavanja Srbije od strane NATO pakta.
HelaS

#37581 Re: IRAN

Post by HelaS »

JovicSA wrote: 13/10/2024 11:32
Truba wrote: 12/10/2024 23:46 Ja sam mozdq defetista ili kako se vec pise a mozda i kukavica...treba se predat i ne biti bed boj
Vidi jordanaca i saudijaca sta im fali
Trebali ste tako u HR predati se, ništa vam ne bi falilo. Vidi Vojvođana, šta im fali. :mrgreen:
Nije on, ali za poentu :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#37582 Re: IRAN

Post by Truba »

zigubigule wrote: 13/10/2024 11:13 Jel ruski S400 ikad oborio ista? Pitam za jarana.
To i ne postoji
Makete obicne
Truba

#37583 Re: IRAN

Post by Truba »

skupljac_zeljeza wrote: 13/10/2024 10:22
Truba wrote: 13/10/2024 09:29 Ima foto niz citav u srbiji zajedno pale badnjak sahranjuju mrtve i idu na liturgije s cedama...partizani
To sto si popusio propagandu druga je stvar
Ah to je jel 1941
Al kasnije su se i preoblacili
A ja tamam pomislio Truba jutros nije mahmuran, ima par dobrih upisa i promijeni mi mišljenje. Šta ti znači ovo? :mrgreen: Nisam ja nasjeo ni na kakvu propagandu jer mi preci sa očevu stranu svih 5 braće, očeve amidže, bili u partizanima ili ilegalci i kada sam bio dijete slušao njihove 'svađe' dok se okretalo janje za 1. Maj o Rankoviću, Đilasu, Titinoj ženi bez noge itd....itd...i rekoše da je kralj dobio izbore, a komunisti su brojali kuglice i presipali iz ćorave u onu sa slikom i cvijećem. Imaš to filmovano u ' O pokojniku sve najlepše'. A o brijanju brada imaš u Adilovom svjedočenju 'Put u Foču' ili svjedočenja partizanke Nataše Zimonjić-Čengić. Da ne idemo od poente. Partizani su znali pametno ratovati i tako su preživjeli 4 godine rata i onda mangupski preuzeli vlast.Tako nešto sada radi Iran što me čini optimističnim kada analiziram to tamo dole šta se dešava.
Dobar si covjek ali
Zao mi je ne vjerujem komunistima
JovicSA

#37584 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Ko o čemu Truba o partizanima i komunistima iz teme u temu...mislim stvarno...bolest neka, šta li? :oops:
ragib

#37585 Re: IRAN

Post by ragib »

THAAD”: Američki mamac za Izrael protiv iranskih raketa “Fattah”

🔹 Izraelski mediji izvijestili su da će američki protivraketni sistem “THAAD” biti raspoređen u Izraelu.

🔹 Ovaj potez dolazi samo 15 dana nakon što su rakete iranske Revolucionarne garde u operaciji “Istinito obećanje 2” uspješno prošle kroz sve izraelske sisteme protivraketne odbrane. Čini se da su oštećenja na izraelskim radarskim sistemima bila tolika da su bili primorani zatražiti pomoć od Amerikanaca.

🔹 Međutim, ni sami Amerikanci nemaju sistem za suzbijanje hipersoničnih raketa i neće ga razviti prije 2034. godine.
dobar,ti?

#37586 Re: IRAN

Post by dobar,ti? »

Mislim da je Trubi krivo sto se nismo svi kolektivno prepustili svabama, tu lezi izvor ovih frustracija…
mirsek

#37587 Re: IRAN

Post by mirsek »

ragib wrote: 13/10/2024 00:38 Dva iranska satelita prebačena su u Rusiju i biće lansirani od tamo.

Dva satelita Kousar i Hodhod ulaze u historiju kao prvi sateliti koje šalje iranska privatna kompanija.

Ranije satelite su slale državne institucije (vojska i sl.)
Iran je sam lansirao par svojih tzv. mikrosatelita od par kg (jer nemaju tehnologiju lansiranja za teze/vece satelite). Ali ti mikrosateliti nemaju kapacitete snimanja kao taj jedan veliki satelit sto je Rusija lansirala za njih prije par godina.
Vjerovatno ce i ovi novi sateliti biti veliki sa mnogo boljim mogucnostima cim ih Rusija lansira.
Truba

#37588 Re: IRAN

Post by Truba »

dobar,ti? wrote: 13/10/2024 14:18 Mislim da je Trubi krivo sto se nismo svi kolektivno prepustili svabama, tu lezi izvor ovih frustracija…
:lol: trebalo je ko belgija ili slovacka
Lagano nek se drugi mlate...sto je i bilo...svi su dobili svoju slobodu neko 1945 neko 1995 a neko 2014

Al jaro sta tebi pada na pamet hahahah dogadjaje otprje 80 godina reciklirati gdje su bitke na balkanu bile prdimahovina u usporedbi sa pravim bojistima
Vidi se kad si odgojen na svojoj bitnosti i prevaznosti a zapravo si mikromrav i ko jug. narod i ko sfrj drzava
BarbaDue

#37589 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

Haris.ba wrote: 12/10/2024 22:05
preludezalude wrote: 12/10/2024 21:45 Do sada je Izrael pokazao da ima muda taman tolika da bombarduje Gazu, Siriju i Liban. Vec sa Lubijom nije lako. Da li ima muda za Iran?
Imaju. Pitanje je samo ima li Iran da odgovori. Pokazalo se da cekanje Irana da odgovori se vidi kao slabost i nesposobnost.

Ako Iran u momentu napada ne ispali mi imalno 200 raketa, Izrael ce ih srokati do kraja.
Nekoliko puta sam naglašavao, moram izgleda opet. Zašto Iran kalkuliše? Pa vidite, nije to samo napad na cioniste u izraelu, cionisti postoje i u SAD, FR, vidimo i koliko je DE okrenuta odbrani Izraela. Znači to je rat sa svim tim zemljama, i ne samo njima tu bi se i drugi uključili. Imajte to u vidu za ubuduće.
HelaS

#37590 Re: IRAN

Post by HelaS »

BarbaDue wrote: 13/10/2024 22:54
Spoiler
Show
preludezalude wrote: 12/10/2024 21:45 Do sada je Izrael pokazao da ima muda taman tolika da bombarduje Gazu, Siriju i Liban. Vec sa Lubijom nije lako. Da li ima muda za Iran?
Imaju. Pitanje je samo ima li Iran da odgovori. Pokazalo se da cekanje Irana da odgovori se vidi kao slabost i nesposobnost.

Ako Iran u momentu napada ne ispali mi imalno 200 raketa, Izrael ce ih srokati do kraja.
Nekoliko puta sam naglašavao, moram izgleda opet. Zašto Iran kalkuliše? Pa vidite, nije to samo napad na cioniste u izraelu, cionisti postoje i u SAD, FR, vidimo i koliko je DE okrenuta odbrani Izraela. Znači to je rat sa svim tim zemljama, i ne samo njima tu bi se i drugi uključili. Imajte to u vidu za ubuduće.
Bio bi to rat s politikama tih država, koje, ipak, ne podržava njihovo stanovništvo u velikom procentu u toj konekciji sa Izraelom. Ubijeđen sam da bi bilo velikih protesta i da bi na vlast tih država uslijedio ogroman pritisak da odustanu od podrške Izraelu. Pa čak i u USA, bilo bi izraženog pomjeranja stanovništva, a sad će izbori... Iran, kakav god da je, ne čini štetu svjetskom miru. Izrael ga ugrožava evo uskoro i godinu dana, s njim USA redovno. Mislim da je većina Svijeta na strani Palestinaca, da su protiv njihovog ubijanja, ugnjetavanja i tog oblika genocida koji provodi Izrael. U ovom trenutku Iran je na strani Palestinaca, i to je prevaga svjetskog stanovništva u korist Irana. Što i treba biti.
Hakiz

#37591 Re: IRAN

Post by Hakiz »

HelaS wrote: 14/10/2024 01:11
BarbaDue wrote: 13/10/2024 22:54
Spoiler
Show

Bio bi to rat s politikama tih država, koje, ipak, ne podržava njihovo stanovništvo u velikom procentu u toj konekciji sa Izraelom. Ubijeđen sam da bi bilo velikih protesta i da bi na vlast tih država uslijedio ogroman pritisak da odustanu od podrške Izraelu. Pa čak i u USA, bilo bi izraženog pomjeranja stanovništva, a sad će izbori... Iran, kakav god da je, ne čini štetu svjetskom miru. Izrael ga ugrožava evo uskoro i godinu dana, s njim USA redovno. Mislim da je većina Svijeta na strani Palestinaca, da su protiv njihovog ubijanja, ugnjetavanja i tog oblika genocida koji provodi Izrael. U ovom trenutku Iran je na strani Palestinaca, i to je prevaga svjetskog stanovništva u korist Irana. Što i treba biti.
Ako građani zapadnih država budu protestvovali, razlog će biti da ne idu u Iran i ginu od bombi pored ceste itd, kao što su ginuli u Iraku.

Ne zbog Palestinaca, zaboli ih za Palestince. Jedan mali broj je za podršku Izraelu, mali broj protiv, većini je svejedno. Gledaju svoj svakodnevni život, ne interesuju ih ni Izrael, ni Iran.

Političari i vlade Amerike, Njemačke i nekih drugih država daju jaku javnu podršku Izraelu upravo zbog toga što znaju da ih građani neće kazniti na izborima ili drugačije. A previše para Izrael daje kroz lobiranja, ugovore o kupovini oružja itd da bi ga pustili niz vodu.

Interes. Početak i kraj politike.
alijagoro

#37592 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Zapad je saucesnik u tragediji Palestinaca,tako da i ne cudi sto se prave mutavi,to je kao odnos Srbije i RS-a.
skrbavi-admin

#37593 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

nas isto ceka, kad tad, al ceka.....
swanfilter

#37594 Re: IRAN

Post by swanfilter »

skrbavi-admin wrote: 14/10/2024 16:31 nas isto ceka, kad tad, al ceka.....
Treba biti pametan, pragmatican. Moram reci, bez obzira na sve okolnosti zadnjih 30 godina, dobro se drzimo. A BiH je i vise nego plodno tlo za manipuliranje masama i nanosenje stete zbog nama stranih shvatanja ...
zilog

#37595 Re: IRAN

Post by zilog »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/neta ... /241014175

Vjerovatno ce nocas napasti Iran, cim prica o Libanu... :roll:
narcisaa

#37596 Re: IRAN

Post by narcisaa »

EU uvede, danas, sankcije Iranu zbog isporuke balistickih raketa Rusiji.
Tri iranska avioprevoznika ne smiju vise letiti u zemlje EU medju njima i drzavna IranAir.
skupljac_zeljeza

#37597 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Iranu sigurno treba nekog ruskog PVO za odbranu u talasima koju mu Amerikanci najavljuju. Kakva korist avioprevoznicima ako porazbijaju aerodrome kao 'legitimne vojne mete' jer sa njih mogu poletjeti i vojni avioni. Iran je 45 godina pod sankcijama i njima je ovo kao i ....dobro jutro.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#37598 Re: IRAN

Post by arman1 »

Od jednog našeg lokalnog polu-jevreja starijeg gospodina sam sinoć čuo: "Ako usa nije odlučila da frontalno napadne Iran, a sa zvijerima koje vode ovaj svijet iz sjenke sve je moguće, israel što je udarao na Iran udarao je. Možda ispale nešto simbolično, tek toliko za domaću publiku i u nadi da se neka budala u Iranu neće poigrati crvenim dugmićima." U samom idf-u već su se uskomešali jer su skontali da ih je BI hitler gurnuo u avanturu za koju ne znaju kad i kako će završiti ali zasigurno na kraju skupo će ih stajati.
Moenx

#37599 Re: IRAN

Post by Moenx »

arman1 wrote: 15/10/2024 10:04 Od jednog našeg lokalnog polu-jevreja starijeg gospodina sam sinoć čuo: "Ako usa nije odlučila da frontalno napadne Iran, a sa zvijerima koje vode ovaj svijet iz sjenke sve je moguće, israel što je udarao na Iran udarao je. Možda ispale nešto simbolično, tek toliko za domaću publiku i u nadi da se neka budala u Iranu neće poigrati crvenim dugmićima." U samom idf-u već su se uskomešali jer su skontali da ih je BI hitler gurnuo u avanturu za koju ne znaju kad i kako će završiti ali zasigurno na kraju skupo će ih stajati.
Ovako realno na osnovu svih vasih promisljanja kakvo je zapravo stanje na terenu kakav je odnos snaga
Recimo cesto se tvrdi da Izrael bez USA nema snagu
Vjerujte ja sam peije sdmicu kada je Iran sklepao onih hiljadu projwktila u to doba nekako poceo da zalim Jevreje- sve je pocelo od neuvjerljivih izjava koje sam upratio nakon napada sa pejdzerima
Dakle zalio sam stranu koja je odgovorna za genocid
Da li sam u pravu
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#37600 Re: IRAN

Post by arman1 »

Moenx wrote: 15/10/2024 10:56
arman1 wrote: 15/10/2024 10:04 Od jednog našeg lokalnog polu-jevreja starijeg gospodina sam sinoć čuo: "Ako usa nije odlučila da frontalno napadne Iran, a sa zvijerima koje vode ovaj svijet iz sjenke sve je moguće, israel što je udarao na Iran udarao je. Možda ispale nešto simbolično, tek toliko za domaću publiku i u nadi da se neka budala u Iranu neće poigrati crvenim dugmićima." U samom idf-u već su se uskomešali jer su skontali da ih je BI hitler gurnuo u avanturu za koju ne znaju kad i kako će završiti ali zasigurno na kraju skupo će ih stajati.
Ovako realno na osnovu svih vasih promisljanja kakvo je zapravo stanje na terenu kakav je odnos snaga
Recimo cesto se tvrdi da Izrael bez USA nema snagu
Vjerujte ja sam peije sdmicu kada je Iran sklepao onih hiljadu projwktila u to doba nekako poceo da zalim Jevreje- sve je pocelo od neuvjerljivih izjava koje sam upratio nakon napada sa pejdzerima
Dakle zalio sam stranu koja je odgovorna za genocid
Da li sam u pravu
Iz sveg ovog što su zakuhala cionističko-kolonijalna bagra najdeblji kraj će izvući normalni Jevreji. Cionisti i bagra oko njih ih ubiše u pojam, a s druge strane svak koga "ucvijelili" kreteni pa plavobijelom zastavom uglavnom će da mrzi i sveti se svima (jevrejima) bez obzira krivi ili ne. Moj komšo je djeci rekao da ako baš ne moraju ne nose javno nakit i bilo što što ih veže s judaizmom, jer neki polupismeni idiot ne razlikuje ralikuje komšu bivšeg pripadnika ARBiH i nekog kretena ala Amir Garib (Kabiri).
Post Reply