Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 11:06Niti moze, niti je pravedno, niti je moralno na isti nacin tretirati sva ta ubistva.broj dva wrote: ↑12/09/2024 10:39 Ja smaram da moralno gledano nema razlike. Ubisto je ubistvo. Neka su radi casti, neka su radi para, neka su u afektu, neka su planirana, neka su spotana...
Ali svako je uzelo zivot a motivacija je nebitna kada je rezultat odlucujuci. Svako zasluzuje dozivotni zatvor bez mogucnosti pomilovanja.
Apsolutno ne postoji niti jedan argument da se ubistva iz razlicitih motiva isto tretiraju.
Danasnji "feminizam"
-
kakavdanakneiskustvu
#33926 Re: Danasnji "feminizam"
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#33927 Re: Danasnji "feminizam"
Inace, smatram se sposobnim povuci obarac i ubiti nekoga milana lukica ili veselina vlahovica.
Mislim da bih osjetio i zadovoljstvo gledajuci njihov samrtni hropac.
I pravo da vam kazem, boli me kurac hoce li me neko smatrati psihopatom zbog toga.
Mislim da bih osjetio i zadovoljstvo gledajuci njihov samrtni hropac.
I pravo da vam kazem, boli me kurac hoce li me neko smatrati psihopatom zbog toga.
- MarlboroGold
#33928 Re: Danasnji "feminizam"
To i govorim. Vazda ismijavanje. Et prvo ono "a kako je on sebi kao muškarac to dozvolio".kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/09/2024 10:42a kad se pojavi vijest da je žena pretukla muža, u komentarima su ismijavanja konstanta.MarlboroGold wrote: ↑12/09/2024 08:24 "kakav je on muškarac koji je sebi dopustio da žena vrši nasilje nad njim"
"ima oko vrata okovratnik i rane na rukama sigurno je nju zlostavljao i branila se, pa ga je ubila da se odbrani"
"neka ga je ubila on je nju sigurno zlostavljao neka ovo bude primjer drugim muškarcima da se ne zajebavaju sa ženama"
i na još stotine sličnih izjava i to mahom žene ovo govore u vezi tog slučaja... pa jebo majku, zar se ne može na ovo gledati kao na zločin kao u obrnutom slučaju? Zar trebaju postojati dvostruki standardi u kontekstu tretiranja ovih zločina? Zločin je zločin i tu nema prostora za one gore priče. Žrtve u ovim slučajevima uglavnom nisu krive. Niko nema pravo da ti uzme život. Nije bitno što su muškarci žrtve u manje od 10% slučajeva u odnosu na žene. Kad već dođe do ovog to treba isto tretirati u kontekstu zločina bez da se pokušavaju tražiti neka opravdanja i slično. Čak i da je on nju maltretirao prije nego što ga je ubila to će biti samo olakšavajuća okolnost na sudu i ništa drugo. Ona ostaje ubica i dobiće zatvorsku kaznu.
Kad bi ovakve izjave davali u slučaju žena kao žrtve otvorili bi vrata pakla i ovdje bi Bloo banove dijelila šakom i kapom.
Mada nije da ne bude komentara tipa sama je tražila i slično, ali velika većina takve po defaultu stavljaju u monstrume što i treba raditi.
gdje empatija prema žrtvi?
Jarane, isto kao što žena sebi dozvoli da je tuče muž "jer on nju ipak voli", a kad priču okreneš na ovo mnoge hoće oči da ti iskopaju. Ne daju ti ni da to spomeneš, jer mora se pričati o njemu kao monstrumu i nikako drugačije. Dvostruki standardi.
Činjenica je da tako na to ne treba gledati ni u jednom slučaju. Fokus mora biti na žrtvi i ono kroz šta je prolazila ma kojeg spola bila. Čitave knjige su napisane o zlostavljanju, nasilju, manipulaciji itd. i to sve ide postepeno kroz faze dok drugu stranu ne uništiš i dok ne počne misliti da bez tebe ne bi mogla da živi. Ima i muškaraca koje žene i psihički i fizički slome.
I sve ovo uopšte ne umanjuje problem kroz koji žene prolaze kao žrtve u preko 90% slučajeva. Kad se već desi ovako nešto onda bi to trebalo jednako tretirati. To bi bilo, prije svega, ljudski, pa i moralno, pravno itd.
-
kakavdanakneiskustvu
#33929 Re: Danasnji "feminizam"
za takve što tako komentarišu muškarac šta god da je uradio, ne valja, bude li napadnut ismijavanu ga, uzvrati li nasiljem opet ne valjaMarlboroGold wrote: ↑12/09/2024 13:03To i govorim. Vazda ismijavanje. Et prvo ono "a kako je on sebi kao muškarac to dozvolio".kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/09/2024 10:42a kad se pojavi vijest da je žena pretukla muža, u komentarima su ismijavanja konstanta.MarlboroGold wrote: ↑12/09/2024 08:24 "kakav je on muškarac koji je sebi dopustio da žena vrši nasilje nad njim"
"ima oko vrata okovratnik i rane na rukama sigurno je nju zlostavljao i branila se, pa ga je ubila da se odbrani"
"neka ga je ubila on je nju sigurno zlostavljao neka ovo bude primjer drugim muškarcima da se ne zajebavaju sa ženama"
i na još stotine sličnih izjava i to mahom žene ovo govore u vezi tog slučaja... pa jebo majku, zar se ne može na ovo gledati kao na zločin kao u obrnutom slučaju? Zar trebaju postojati dvostruki standardi u kontekstu tretiranja ovih zločina? Zločin je zločin i tu nema prostora za one gore priče. Žrtve u ovim slučajevima uglavnom nisu krive. Niko nema pravo da ti uzme život. Nije bitno što su muškarci žrtve u manje od 10% slučajeva u odnosu na žene. Kad već dođe do ovog to treba isto tretirati u kontekstu zločina bez da se pokušavaju tražiti neka opravdanja i slično. Čak i da je on nju maltretirao prije nego što ga je ubila to će biti samo olakšavajuća okolnost na sudu i ništa drugo. Ona ostaje ubica i dobiće zatvorsku kaznu.
Kad bi ovakve izjave davali u slučaju žena kao žrtve otvorili bi vrata pakla i ovdje bi Bloo banove dijelila šakom i kapom.
Mada nije da ne bude komentara tipa sama je tražila i slično, ali velika većina takve po defaultu stavljaju u monstrume što i treba raditi.
gdje empatija prema žrtvi?
Jarane, isto kao što žena sebi dozvoli da je tuče muž "jer on nju ipak voli", a kad priču okreneš na ovo mnoge hoće oči da ti iskopaju. Ne daju ti ni da to spomeneš, jer mora se pričati o njemu kao monstrumu i nikako drugačije. Dvostruki standardi.
Činjenica je da tako na to ne treba gledati ni u jednom slučaju. Fokus mora biti na žrtvi i ono kroz šta je prolazila ma kojeg spola bila. Čitave knjige su napisane o zlostavljanju, nasilju, manipulaciji itd. i to sve ide postepeno kroz faze dok drugu stranu ne uništiš i dok ne počne misliti da bez tebe ne bi mogla da živi. Ima i muškaraca koje žene i psihički i fizički slome.
I sve ovo uopšte ne umanjuje problem kroz koji žene prolaze kao žrtve u preko 90% slučajeva. Kad se već desi ovako nešto onda bi to trebalo jednako tretirati. To bi bilo, prije svega, ljudski, pa i moralno, pravno itd.
- vjeshalica
#33930 Re: Danasnji "feminizam"
Ubjstva su ubistva, samo postoji otezavajuca ili olaksavajuca okolnost, a i ona je tu i tamo. Ne mozes dati nekome 40 godina jer je na cistu hatoru ubio nekoga bez povoda kao onaj sto je zaklao zenu nizasta ili dati 20 jer je neko ubio komsiju zbog svadje oko međe iako se utvrdilo da je vise u pravu iako je ubica.Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 11:06Niti moze, niti je pravedno, niti je moralno na isti nacin tretirati sva ta ubistva.broj dva wrote: ↑12/09/2024 10:39 Ja smaram da moralno gledano nema razlike. Ubisto je ubistvo. Neka su radi casti, neka su radi para, neka su u afektu, neka su planirana, neka su spotana...
Ali svako je uzelo zivot a motivacija je nebitna kada je rezultat odlucujuci. Svako zasluzuje dozivotni zatvor bez mogucnosti pomilovanja.
Apsolutno ne postoji niti jedan argument da se ubistva iz razlicitih motiva isto tretiraju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#33931 Re: Danasnji "feminizam"
Nema jedno KD ubistvo pa nabrojane okolnosti, vec ima nekoliko, ubistvo, ubistvo namah, cedomorstvo... Ovako iz glave.vjeshalica wrote: ↑12/09/2024 17:48
Ubjstva su ubistva, samo postoji otezavajuca ili olaksavajuca okolnost, a i ona je tu i tamo. Ne mozes dati nekome 40 godina jer je na cistu hatoru ubio nekoga bez povoda kao onaj sto je zaklao zenu nizasta ili dati 20 jer je neko ubio komsiju zbog svadje oko međe iako se utvrdilo da je vise u pravu iako je ubica.
Dakle i KZ tretira vise vrsta ubistava.
- Chloe
- Photo mod
#33932 Re: Danasnji "feminizam"
Logično ...Chmoljo wrote: ↑12/09/2024 11:06Niti moze, niti je pravedno, niti je moralno na isti nacin tretirati sva ta ubistva.broj dva wrote: ↑12/09/2024 10:39 Ja smaram da moralno gledano nema razlike. Ubisto je ubistvo. Neka su radi casti, neka su radi para, neka su u afektu, neka su planirana, neka su spotana...
- ¤ jelena ¤
#33933 Re: Danasnji "feminizam"
Ne može, ne može.
S komšijom koji je ubio u samoodbrani pijemo kafu opušteno i družimo se kao i sa onim koji nije ubio nikog.
A ovaj što ubije s predumišljajem, leži u zatvoru.
Nije isto, što jest-jest.
S komšijom koji je ubio u samoodbrani pijemo kafu opušteno i družimo se kao i sa onim koji nije ubio nikog.
A ovaj što ubije s predumišljajem, leži u zatvoru.
Nije isto, što jest-jest.
-
no_sikiriki
#33934 Re: Danasnji "feminizam"
Koji je to samo sistem poremećenih "vrijednosti", kad te neko brutalno pretuče kao ženu, a fokus je na tome šta je bilo na telefonu, da li ga je prevarila (pa je opravdano, logično), da se čak i sama žrtva oglašava i umjesto da kaže nešto relevantno, obavještava javnost da ga nije prevarila. Jer bitnije je to hoće li ljudi misliti da je ona njega prevarila i ta vrsta "ugleda", od toga što je neko nasilnik i što bi njegov "ugled" ovim trebao biti uništen.
A komentari? Komentari da je telefon kriv, da su telefoni najveće zlo u brakovima i društvene mreže. Ne to što su pojedini muškarci bolesni nasilnici, koji se ne mogu kontrolisati.
A komentari? Komentari da je telefon kriv, da su telefoni najveće zlo u brakovima i društvene mreže. Ne to što su pojedini muškarci bolesni nasilnici, koji se ne mogu kontrolisati.
- vjeshalica
#33935 Re: Danasnji "feminizam"
Izgovor je telefon,rucak,komsinica,mama,tata,ves,plac djeteta,punac punica its...uvijek neki izgovori
-
no_sikiriki
#33936 Re: Danasnji "feminizam"
Ma meni je u svemu tome tragično što se ona oglašava da ga nije prevarila.
Da smo normalno društvo to nikoga ne bi interesovalo, niti bi ona osjećala potrebu da se "pravda". Fokus bi bio na nasilju i tome šta je on uradio.
Da smo normalno društvo to nikoga ne bi interesovalo, niti bi ona osjećala potrebu da se "pravda". Fokus bi bio na nasilju i tome šta je on uradio.
- Chloe
- Photo mod
#33937 Re: Danasnji "feminizam"
no_sikiriki wrote: ↑13/10/2024 19:16 Ma meni je u svemu tome tragično što se ona oglašava da ga nije prevarila.
-
kakavdanakneiskustvu
#33938 Re: Danasnji "feminizam"
no_sikiriki wrote: ↑13/10/2024 19:16 Ma meni je u svemu tome tragično što se ona oglašava da ga nije prevarila.
- eluna
#33939 Re: Danasnji "feminizam"
nažalost .....čitala sam komentare na tekstovima ....slovom i broje 1 muško ...JEDNO muško, je skrenulo pažnju drugima da ne treba udarati nikoga a pogotovu ne žensko ............ gola je istina da 99,999999999% onih koji javno pričaju kako nikada ne bi udarili žensko u stvari zategnu bokser ili šamar čim im se nešto ne sviđano_sikiriki wrote: ↑13/10/2024 11:47 Koji je to samo sistem poremećenih "vrijednosti", kad te neko brutalno pretuče kao ženu, a fokus je na tome šta je bilo na telefonu, da li ga je prevarila (pa je opravdano, logično), da se čak i sama žrtva oglašava i umjesto da kaže nešto relevantno, obavještava javnost da ga nije prevarila. Jer bitnije je to hoće li ljudi misliti da je ona njega prevarila i ta vrsta "ugleda", od toga što je neko nasilnik i što bi njegov "ugled" ovim trebao biti uništen.
Licemjerstvo je najveći problem balkana
- eluna
#33940 Re: Danasnji "feminizam"
svi nasilnici i narcisi traže opravdanja u postupcima drugih .... i čuj, njenom mužu je smetalo što je svugdje taguju, a "prodavao" ju je kao kafansku pjevačicu!!! .......... pa jarane što nije on sam zaradio dovoljno da ona može kući da sjedi, pa je ne bi tagovali svako malo ovdje i ondjevjeshalica wrote: ↑13/10/2024 14:46 Izgovor je telefon,rucak,komsinica,mama,tata,ves,plac djeteta,punac punica its...uvijek neki izgovori
- eluna
#33941 Re: Danasnji "feminizam"
iskreno - ima i do nas "normalnih" koji izbjegavamo komentarisati takve teme, i time vraćati fokus na bitne stvariChloe wrote: ↑14/10/2024 09:53no_sikiriki wrote: ↑13/10/2024 19:16 Ma meni je u svemu tome tragično što se ona oglašava da ga nije prevarila.
Da smo normalno društvo to nikoga ne bi interesovalo, niti bi ona osjećala potrebu da se "pravda". Fokus bi bio na nasilju i tome šta je on uradio.![]()
- vjeshalica
#33942 Re: Danasnji "feminizam"
Ma zatuko je jer nije profit ddonosila pa da je vaspita....napravio od nje estradno roblje a on makroeluna wrote: ↑15/10/2024 19:59svi nasilnici i narcisi traže opravdanja u postupcima drugih .... i čuj, njenom mužu je smetalo što je svugdje taguju, a "prodavao" ju je kao kafansku pjevačicu!!! .......... pa jarane što nije on sam zaradio dovoljno da ona može kući da sjedi, pa je ne bi tagovali svako malo ovdje i ondjevjeshalica wrote: ↑13/10/2024 14:46 Izgovor je telefon,rucak,komsinica,mama,tata,ves,plac djeteta,punac punica its...uvijek neki izgovori
- eluna
#33943 Re: Danasnji "feminizam"
svašta je tu moguće .....muškarci žene iskorištavaju na svakakav način ......... nisam dobro vidjela, ali mislim da se udebljala nakon poroda, pa vjerovatno takva i nije bila zanimljiva kao pjevačica u kafanama, naravno opada profit - ko znavjeshalica wrote: ↑15/10/2024 20:03Ma zatuko je jer nije profit ddonosila pa da je vaspita....napravio od nje estradno roblje a on makroeluna wrote: ↑15/10/2024 19:59svi nasilnici i narcisi traže opravdanja u postupcima drugih .... i čuj, njenom mužu je smetalo što je svugdje taguju, a "prodavao" ju je kao kafansku pjevačicu!!! .......... pa jarane što nije on sam zaradio dovoljno da ona može kući da sjedi, pa je ne bi tagovali svako malo ovdje i ondjevjeshalica wrote: ↑13/10/2024 14:46 Izgovor je telefon,rucak,komsinica,mama,tata,ves,plac djeteta,punac punica its...uvijek neki izgovori
- vjeshalica
#33944 Re: Danasnji "feminizam"
U kafanama debele prolaze....lik je samo razocaran sto mu ne donosi pare da bjesnieluna wrote: ↑15/10/2024 20:05svašta je tu moguće .....muškarci žene iskorištavaju na svakakav način ......... nisam dobro vidjela, ali mislim da se udebljala nakon poroda, pa vjerovatno takva i nije bila zanimljiva kao pjevačica u kafanama, naravno opada profit - ko znavjeshalica wrote: ↑15/10/2024 20:03Ma zatuko je jer nije profit ddonosila pa da je vaspita....napravio od nje estradno roblje a on makroeluna wrote: ↑15/10/2024 19:59
svi nasilnici i narcisi traže opravdanja u postupcima drugih .... i čuj, njenom mužu je smetalo što je svugdje taguju, a "prodavao" ju je kao kafansku pjevačicu!!! .......... pa jarane što nije on sam zaradio dovoljno da ona može kući da sjedi, pa je ne bi tagovali svako malo ovdje i ondje
-
kakavdanakneiskustvu
#33945 Re: Danasnji "feminizam"
koja je prava riječ za osobe ženskog spola koje su narcisoidne?
- vjeshalica
#33946 Re: Danasnji "feminizam"
Nezzz mozda narcisekakavdanakneiskustvu wrote: ↑15/10/2024 20:29 koja je prava riječ za osobe ženskog spola koje su narcisoidne?
Narcistkinje, narcisoitkinje....ne ide
-
Hakiz
#33947 Re: Danasnji "feminizam"
Narcis, narcisi.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑15/10/2024 20:29 koja je prava riječ za osobe ženskog spola koje su narcisoidne?
Neke riječi se koriste u istom rodu za oba spola.
Na primjer i on je kukavica i ona je kukavica.
Ali je narcisoidan i narcisoidna.
-
kakavdanakneiskustvu
#33948 Re: Danasnji "feminizam"
a jbg ako se mora pisati borkinja za osobu ženskog spola a ne borac, onda treba i prava riječ za osobu ženskog spola koja je narcisoidna, ako se već mora za osobu ženskog spola pisati da je ministrica što je ok, da se zna i npr. oko narcisa.
- banjaluka078
#33949 Re: Danasnji "feminizam"
Ne mora, kao što ne samo da ne mora, nego i ne može, jer nije ista stvar sekretar i sekretarica. Sekretar suda je i kad je žena i to je VSS pravnog smjera, a sekretarica suda je SSS administrativni radnik.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑15/10/2024 22:22 a jbg ako se mora pisati borkinja za osobu ženskog spola a ne borac, onda treba i prava riječ za osobu ženskog spola koja je narcisoidna, ako se već mora za osobu ženskog spola pisati da je ministrica što je ok, da se zna i npr. oko narcisa.
Narcis je lik iz grčkog mita, naziv osobine je po njemu i važi za bilo koji pol.
-
kakavdanakneiskustvu
#33950 Re: Danasnji "feminizam"
E dobro je da se zna da su narcisi i žene i muškarci
Iskaču mi na FB nekakve objave konstantno u kojima nekakve žene stalno pričaju o narcisima, manipulatorima, kontam jesu li čule za izraz manipulatorica, svako malo ja to ukinem ali se opet nekako pojavi, nekakvi shorts video
Iskaču mi na FB nekakve objave konstantno u kojima nekakve žene stalno pričaju o narcisima, manipulatorima, kontam jesu li čule za izraz manipulatorica, svako malo ja to ukinem ali se opet nekako pojavi, nekakvi shorts video