Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
Naslovnica
#22051 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jel' bio tehnički prijem ili se vozi sa bismilom?
- DaysleepeR
#22052 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
vozi se sa kulhuvallahu kako je opasno...
-
bumerangss
#22053 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zna li ko gdje ce bti autobuska stanicakod kruznog toka u Boljakovom? Trenutno busevi idu ispod kružnog i tu je stanuca.
Mislim da bi bilo dobro za bus 23c da bude kod mezarja tj blizu śkole zbog đaka da ne bi iśli po kružnom tamo gdje bila autopraonica jer kao tu bi trebale biti stanice u oba smjera. A i nekako nije ok tako preblizu bi bila ta i ona naredna stanica sa kontejnerima pa i naredna kod klesara je u razmaku od nekih 300 metara
Mislim da bi bilo dobro za bus 23c da bude kod mezarja tj blizu śkole zbog đaka da ne bi iśli po kružnom tamo gdje bila autopraonica jer kao tu bi trebale biti stanice u oba smjera. A i nekako nije ok tako preblizu bi bila ta i ona naredna stanica sa kontejnerima pa i naredna kod klesara je u razmaku od nekih 300 metara
- pepeljara
#22054 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ja se iskreno nadam da su bili u pogonu tada a ne na nekom testiranju., jer evo mjesecima se vozim tramvajima, sve isti brojevi, i samo 7 kao sto rekoh.Better Man wrote: ↑10/10/2024 14:45Ja sam vidio sve tramvaje u funkciji izuzev broja 3 i broja 5.pepeljara wrote: ↑09/10/2024 19:33 Raja, jel se zna kad ce svi tramvaji biti u funkciji.
Pitanje jer i dalje se voze oni sto su stari 40+ godina u raspadnom sistemu. Mal mal stane kvar.
Upratio sam zadnjih dana da se samo 7/15 koristi, ostalih uopste nema.
Jel moguce da ih nisu ustelovali do sad ?
DA ne nabrajam brojeve, ali takva je situacija na terenu.
Volio bih kad bi novinari upitali koji od novih tramvaja su u pogonu ako jesu super, ako ne zasto nisu.
- tramvajtrojka
#22055 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Logično je prvo da nece svi stari ici van jer nama za normalan vozni red treba 45+ tramvaja a sada ih sa novima izadje max tridesetak, svi novi su u funkciji samo zavisi od smjene i dijela dana koliko ih je u pogonupepeljara wrote: ↑11/10/2024 10:43ja se iskreno nadam da su bili u pogonu tada a ne na nekom testiranju., jer evo mjesecima se vozim tramvajima, sve isti brojevi, i samo 7 kao sto rekoh.Better Man wrote: ↑10/10/2024 14:45Ja sam vidio sve tramvaje u funkciji izuzev broja 3 i broja 5.pepeljara wrote: ↑09/10/2024 19:33 Raja, jel se zna kad ce svi tramvaji biti u funkciji.
Pitanje jer i dalje se voze oni sto su stari 40+ godina u raspadnom sistemu. Mal mal stane kvar.
Upratio sam zadnjih dana da se samo 7/15 koristi, ostalih uopste nema.
Jel moguce da ih nisu ustelovali do sad ?
DA ne nabrajam brojeve, ali takva je situacija na terenu.
Volio bih kad bi novinari upitali koji od novih tramvaja su u pogonu ako jesu super, ako ne zasto nisu.
- pepeljara
#22056 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To ne znamo, nema nigdje napisano, receno, izjavljeno.
Samo da je stiglo i to na N1.
https://n1info.ba/vijesti/steta-svih-15 ... uke-video/
Ne bih ovdje postavio pitanje na osnovu svog vidjenja na terenu tokom voznje zadnjih mjesec i nesto da sam drugacije vidio.
Opet nije ni moja potvrdjena nego cisto iz vidjenja. Nekako ih NE vidim a vozarim se svaki dan.
Pisao sam medijima da posalju zvanicni upit koliko ih aktivno. Mislim da zasluzujemo da tu informaciju znamo jel..
Ne bih ovdje postavio pitanje na osnovu svog vidjenja na terenu tokom voznje zadnjih mjesec i nesto da sam drugacije vidio.
Opet nije ni moja potvrdjena nego cisto iz vidjenja. Nekako ih NE vidim a vozarim se svaki dan.
Pisao sam medijima da posalju zvanicni upit koliko ih aktivno. Mislim da zasluzujemo da tu informaciju znamo jel..
- tramvajtrojka
#22057 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
svih 15 vozila je u saobraćaju, ali odjednom neces vidjeti svih 15 na ulici jer uvijek ce neki primjerci biti u remizi u određenom dijelu dana npr. nakon 18h dosta ih se povlaci u remizu, pa neki su na redovnim pregledima, pranju itd. itd.pepeljara wrote: ↑11/10/2024 15:08 To ne znamo, nema nigdje napisano, receno, izjavljeno.
Pisao sam medijima da posalju zvanicni upit koliko ih aktivno. Mislim da zasluzujemo da tu informaciju znamo jel..![]()
- mist
#22058 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Samo da pozdravim papka koji je potpisao i odobrio lezece na svakih 50 metara na podruciju Ilidze,valjda naucio tako kod sebe na selu 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- mist
#22060 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo nije normalno.Juce lagano stavise jos tri kroz tvornicku,po Stupu uzas.Onaj dio oko unitreda da ne spominjem.Papak se izgleda ugradio pa ih reda kao na traci.bitanga_sa_otesa wrote: ↑11/10/2024 21:07pridruzujem se cestitkama ,isto sam pisao maloprije na temi ilidza![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#22061 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
nekima je to normalno,pogotovo ovim sto ne voze i nemaju svoja auta,valjda od zavisti i dosade nemaju sta raditi, vec samo hodaju po mjesnim zajednicama i opstinama i kmece dajte nam lezecih ...svugdje u normlnim gradovima se nastoji ubrzati protok saobracaja, da se ne stvaraju guzve,ovdje svakih 50 m moras oplest po kocnici.doduse ovi s dostavnim kombijima i caddy-jima ne smanjuju brzinu uopste
- mist
#22062 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kad sam nedavno nakon sto su ih tek postavili naletio na jedan mislio sam ostade prednji trap na njemu.Ni znaka ni k... to ide tek poslije par dana.bitanga_sa_otesa wrote: ↑11/10/2024 21:18nekima je to normalno,pogotovo ovim sto ne voze i nemaju svoja auta,valjda od zavisti i dosade nemaju sta raditi, vec samo hodaju po mjesnim zajednicama i opstinama i kmece dajte nam lezecih ...svugdje u normlnim gradovima se nastoji ubrzati protok saobracaja, da se ne stvaraju guzve,ovdje svakih 50 m moras oplest po kocnici.doduse ovi s dostavnim kombijima i caddy-jima ne smanjuju brzinu uopste![]()
Dan prije vozio se istom ulicom nije bilo ni jednog.Hajde okrenem kroz Otes juce kontam da ne jasem po njim kad i po Otesu se igrali.Ovo je horor, da mu Ećo sta nije u rodu.
-
ReymondReddington
#22063 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa kad su ulice takve da nema trotoara za pjesake, uske ulice, nepregledne plus sve kuce okolo. Neko od stanara trazi logicno da ce opstina postaviti. Sutra da neko dijete udari auto svi ce doci i pljuvati kako se brzo vozi kako je usko.mist wrote: ↑11/10/2024 21:11Ovo nije normalno.Juce lagano stavise jos tri kroz tvornicku,po Stupu uzas.Onaj dio oko unitreda da ne spominjem.Papak se izgleda ugradio pa ih reda kao na traci.bitanga_sa_otesa wrote: ↑11/10/2024 21:07pridruzujem se cestitkama ,isto sam pisao maloprije na temi ilidza![]()
Ovako se optina ogradila imaju lezeci oni su uradili sve sto su mogli.
- mist
#22064 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jesi li se ti provozao tim relacijama i vidio na sta to izgleda?ReymondReddington wrote: ↑11/10/2024 21:35Pa kad su ulice takve da nema trotoara za pjesake, uske ulice, nepregledne plus sve kuce okolo. Neko od stanara trazi logicno da ce opstina postaviti. Sutra da neko dijete udari auto svi ce doci i pljuvati kako se brzo vozi kako je usko.mist wrote: ↑11/10/2024 21:11Ovo nije normalno.Juce lagano stavise jos tri kroz tvornicku,po Stupu uzas.Onaj dio oko unitreda da ne spominjem.Papak se izgleda ugradio pa ih reda kao na traci.bitanga_sa_otesa wrote: ↑11/10/2024 21:07
pridruzujem se cestitkama ,isto sam pisao maloprije na temi ilidza![]()
U Tvornickoj trotoar naparavili ove godine,vecinom firme koriste cestu i oni nabiju lezece tako da ti ta konstatacija ne pije vode.Po Stupu ono su skakaonice.Jebo mu diploma sa Sokoca mater.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#22065 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kakve veze ima Sokolac sa lezecim policajcima na Stupu? Znam na sta ciljas al i dalje da pitam
-
ReymondReddington
#22066 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tvornicku nisam ali pijacna, ismeta alajbegovica serbe su ulice gdje dva auta mogu proci jedino ako nema pjesaka.mist wrote: ↑11/10/2024 21:41Jesi li se ti provozao tim relacijama i vidio na sta to izgleda?ReymondReddington wrote: ↑11/10/2024 21:35Pa kad su ulice takve da nema trotoara za pjesake, uske ulice, nepregledne plus sve kuce okolo. Neko od stanara trazi logicno da ce opstina postaviti. Sutra da neko dijete udari auto svi ce doci i pljuvati kako se brzo vozi kako je usko.
U Tvornickoj trotoar naparavili ove godine,vecinom firme koriste cestu i oni nabiju lezece tako da ti ta konstatacija ne pije vode.Po Stupu ono su skakaonice.Jebo mu diploma sa Sokoca mater.
Kolko vidim stavili su i lezece dole kud autobusi ulaze na stanicu jer je frekventan dio ima dosta pjesaka.
Vrlo.vjerovatno i u drugim.naseljima idu lezeci.
- mist
#22067 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nastavi se i dalje pitatiizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑11/10/2024 22:45 Kakve veze ima Sokolac sa lezecim policajcima na Stupu? Znam na sta ciljas al i dalje da pitam
-
Hakiz
#22068 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Danas jedan parkira na pješačkom prelazu, drugi na ulici da ode do prodavnice itd. O trkačima da ne govorim. U svakom drugom automobilu neko gleda u mobitel dok vozi.
Kakvi su vozači, treba svakih 50 metara ležeći policajac.
Kakvi su vozači, treba svakih 50 metara ležeći policajac.
-
mistek
#22069 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A misle li završavati ono oko kružnog u Boljakovom? Za vješanja je ko god je dopustio da se radovi ne nastave još prije 5 dana i da se sve privede kraju. Umjesto da se koriste 4 trake od autoputa, sve je prljavo, nabacani oči čunjevi besmisleno. Završni sloj asfalta nedostaje. Sve okolo neuređeno, fali signalizacija. Rasvjeta ne postoji.
I ko da gledam, ono će stajati onako barem mjesec dana. Jesu li normalni fakat? Završi ga, 2 dana posla laganog.
I ko da gledam, ono će stajati onako barem mjesec dana. Jesu li normalni fakat? Završi ga, 2 dana posla laganog.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#22070 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne trebam vise pitati. Tvoj post se dovoljno "zeleni" da znam zasto se proziva kantonalni ministar zbog lezeceg na sporednoj ulici negdje na stupu.mist wrote: ↑11/10/2024 23:53Nastavi se i dalje pitatiizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑11/10/2024 22:45 Kakve veze ima Sokolac sa lezecim policajcima na Stupu? Znam na sta ciljas al i dalje da pitam
- Laplace
#22071 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
(Ne)radne navike i javašluk. Ja volim posao obaviti odmah i što brže (a da sve bude po PS-u) pa da ostatak dana mogu lagano obavljati nadolazeće poslove ili šupljirati. U školi u kojoj radim samo takvi ja i još jedna kolegica, ostali mahom idu sa filozofijom "nije pos'o zec da pobjegne", važnije je naći nekog za kafu nego uraditi posao, odgađaj dok ne dođe krajnji rok itd.mistek wrote: ↑11/10/2024 23:57 A misle li završavati ono oko kružnog u Boljakovom? Za vješanja je ko god je dopustio da se radovi ne nastave još prije 5 dana i da se sve privede kraju. Umjesto da se koriste 4 trake od autoputa, sve je prljavo, nabacani oči čunjevi besmisleno. Završni sloj asfalta nedostaje. Sve okolo neuređeno, fali signalizacija. Rasvjeta ne postoji.
Kolega došao da šupljira a ja pokušavam završiti posao za koji mi je rok do sutra. Kaže, odmori malo, lijepo vrijeme, priroda itsl. Ma da, pa kad nam odrežu kaznu ko će platiti?
Neko posao od osam sati završi za dva sata a neko za deset dana. Ovi drugi uvijek bolje prođu u životu.
- Laplace
#22072 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako ćemo se već nešto pitati, trebali bismo se pitati koliko je do samih vozača u vezi sa ležećim policajcima. Kada bi vozači iole normalno vozili, ležeći policajci bi bili nepotrebni. Samo treba imati strpljenja, a ne biti žovčan u vožnji.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑12/10/2024 08:15Ne trebam vise pitati. Tvoj post se dovoljno "zeleni" da znam zasto se proziva kantonalni ministar zbog lezeceg na sporednoj ulici negdje na stupu.mist wrote: ↑11/10/2024 23:53Nastavi se i dalje pitatiizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑11/10/2024 22:45 Kakve veze ima Sokolac sa lezecim policajcima na Stupu? Znam na sta ciljas al i dalje da pitam
Ni ja ne volim ležeće policajce, to je kažnjavanje svih zbog pojedinaca, ali fakat je da drugačije ne ide.
- mist
#22073 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo ti nije balkanski spijun a ni politicka tema.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑12/10/2024 08:15Ne trebam vise pitati. Tvoj post se dovoljno "zeleni" da znam zasto se proziva kantonalni ministar zbog lezeceg na sporednoj ulici negdje na stupu.mist wrote: ↑11/10/2024 23:53Nastavi se i dalje pitatiizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑11/10/2024 22:45 Kakve veze ima Sokolac sa lezecim policajcima na Stupu? Znam na sta ciljas al i dalje da pitam
-
izbjeglica_iz_besmisla
#22074 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ti si je okrenuo na politiku, zato sam i postavio ono pitanje.
Nastavi ti slobodno sad dalje, jasnija je situacija.
Nastavi ti slobodno sad dalje, jasnija je situacija.
-
HelaS
#22075 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Na sastancima Savjeta mjesnih zajednica, ili inicijativom građana kroz općinske komisije koje u resoru imaju nadzor nad saobraćajnicama i sl. tu se donose prijedlozi o "izgradnji" ili postavljanju "ležećih policajaca". Takvi prijedlozi idu na Općinsko vijeće, budu usvojeni i OV kroz službe načelnika sada zahtjev proslijede do javnog komunalnog preduzeća, tamo gdje postoji, ili nekog privatnog po ugovoru ili tenderu, i tako nastaju "ležeći policajci" po ulicama. Dakle, jedan "ležeći policajac" nije postavljen preko noći, njegova ideja, prijedlog i realizacija, stara je već nekoliko meseci, nekad i godina dana. Dalje.... prijedloge za postavljanje "ležećih policajaca" najčešće pokreću lokalni "političarćići", tako ih ja nazivam, koji, u nedostatku kvalitetnih ideja i projekata od značaja za tu lokalnu zajednicu, takve besmislene prijedloge podnose znajući da će često proći, i da će na taj način prikupiti političke poene i na kraju, u političkom saldu da će im se pisati realizacije inicijativa, itd. Te "ležeće" ideje često dolaze i od lokalnog stanovništva kojem pred kućom voze automobili, pa da ih uspori, ili drugi koji su lokalni harizmatični, pa se promoviraju, itd. Uglavnom, odluke o postavljanju "ležećih policajaca" ne donose se u struci, donose ih lokalni političari. Ne znam da je napisan ijedan elaborat o opravdanosti ili potrebi postavljanja "ležećih policajaca". Znači, kolega koji pita o "sokolačkim diplomama" je u pravu, a ti se sljedeći put bolje pripremi za slične rasprave.mist wrote: ↑12/10/2024 10:08Ovo ti nije balkanski spijun a ni politicka tema.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑12/10/2024 08:15Ne trebam vise pitati. Tvoj post se dovoljno "zeleni" da znam zasto se proziva kantonalni ministar zbog lezeceg na sporednoj ulici negdje na stupu.