Albos i Spec (driver mislim da imaju u nazivu).
Ima tu i prvu pomoc. Nista mu vise ne treba osim toga
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Albos i Spec (driver mislim da imaju u nazivu).
SONY_91 wrote: ↑24/03/2022 08:59 Polagao nedavno C kategoriju i vježbao na sajtu VALBL, veoma dobro urađeni testovi po meni. https://valbl.net/testovi/
Da ti/ posudi autoskola knjigu- kad budes spreman kazes spreman sam prijavi me za polaganje i to je to. Mozes se uvijek obratiti AS da ti pokazu npr. raskrsnice...
Fala jaro. Pitanje sam postavio 2015. godine i evo ti mi sad odgovori.

Upravo zbog toga se vozi onako kako sam napisao iznad.veselinovic wrote: ↑12/10/2024 07:35 Skolski gledano raskrsnica je trivijalna, ali u praksi postoji potencijalna zamka.
Logicno da plavi treba prvi da prodje, e sad ako zuti ne poznaja pravila krenuce i on misleci da ima prednost.
I dolazi do kontakta plavog i zutog, a crveni se ispari - logicno.
Kako ce plavi ubijediti policiju da je crveni postojao?
Ako crveni ne postoji prednost ima zuti, ako postoji plavi.
Vozac B ti ima vozaca A sa svoje desne strane
B nema nikog s desne strane, A mu dolazi u susret sa suprotne strane a ne s desne strane, a vozilo C ne može naprijed jer ima B s desne strane.kabal1337 wrote: ↑12/10/2024 16:53Vozac B ti ima vozaca A sa svoje desne strane
Po mom je C-A-B
Vozilo B skrece u lijevo tako da mu je vozilo A dolazi sa desne strane. On ne moze ici.
Vozilo C ne mijenja pravac, ( B ceka) prolazi naprijed, Vozilo A nema nikoga sa desne vise ono nastavlja ( ne mijenja pravac)
zadnje ide vozilo B jer skrece ( nema vise vozila A sa svoje desne strane)
Ako vozila C i B krenu istovremeno i sudare se, vozač kojeg vozila je kriv?kabal1337 wrote: ↑12/10/2024 16:53....
Po mom je C-A-B
Vozilo B skrece u lijevo tako da mu je vozilo A dolazi sa desne strane. On ne moze ici.
Vozilo C ne mijenja pravac, ( B ceka) prolazi naprijed, Vozilo A nema nikoga sa desne vise ono nastavlja ( ne mijenja pravac)
NIsam to rekao, ali ovdje su 3 vozila u pitanju postavljena na takav način da je svako blokiran nekim pravilom ako gledamo čisto školski, slično kao primjer kad četiri vozila dolaze sa svake strane raskrsnice i uvijek nekom neko dolazi s desne strane. Znači ovakav primjer se ne pojavljuje ni u testovima, jer stvara zabunu, već se pojavljuje na forumima i društvenim mrežama da bi se mogli svađati
On neka udje u raskrsnicu, i da izvrsi svoju radnju skretanja imat ce vozilo sa svoje desne strane.Seawolf wrote: ↑12/10/2024 17:57Ako vozila C i B krenu istovremeno i sudare se, vozač kojeg vozila je kriv?kabal1337 wrote: ↑12/10/2024 16:53....
Po mom je C-A-B
Odgovor na ovo pitanje nam, jasno, govori da ti nisi u pravu.
Mislim, stvarno ne vidim koji je razlog zašto mislite da vozač vozila "B" treba ikoga i išta da čeka, da bi ušao u raskrsnicu. On nema nikoga sa desne strane, u momentu kada ulazi u raskrsnicu.
I primjer uopće nije samo školski. Ima nas koji vozimo dovoljno dugo da smo puno puta prošli kroz raskrsnice u kojima se pravo prvenstva reguliše isključivo pravilom desne strane.