apsidejzi: dole se kolju 1000 godina
ostali: ne 1000 nego 75 otkad postoji izrael, evo ti i dokazi
apsidejzi: pa zasto idemo toliko daleko, evo nesto od prije 75 godina
Zato sto je prije 75 godina bila prekretnica. Jedna u nizu prekretnica na tom podrucju. Od tada imamo ovu situaciju koju imamo danas. Ali ako se vratis tih 1000 godina unazad, imas krstaske ratove i sasvim druge aktere na terenu. I dalje se kolju samo se drugacije zovu. Onda vratis jos 500 godina i imas druge aktere (prve muslimane). Onda vratis jos 500 godina i imas rimljane. onda jos koju stotinu godina imas egipcane, sumere, babilonce, hutije itd itd. Od kad postoji to podrucje genetska haplo grupa J1 i J2. Al vama je to izgleda tesko objasniti iz dva razloga: prvo, ne znate historiju. Drugo, fali intelektualni kapacitet da se drzite jedne teme nego skacete s teme na temu i izvlacite stvari iz konteksta zbog prvog razloga. I jos se kao smije lik, kao on pametan nesto... jadi moji s kojim kapacitetom dijelim internet prostor...ultima_palabra wrote: ↑10/10/2024 19:01apsidejzi: dole se kolju 1000 godina
![]()
Pripazi malo na rjecnik, nije ti ovo stado ovaca. Nisam se veselio nikakvom napadu, zamijenio si me s nekim.apsidejzi wrote: ↑10/10/2024 22:32Zato sto je prije 75 godina bila prekretnica. Jedna u nizu prekretnica na tom podrucju. Od tada imamo ovu situaciju koju imamo danas. Ali ako se vratis tih 1000 godina unazad, imas krstaske ratove i sasvim druge aktere na terenu. I dalje se kolju samo se drugacije zovu. Onda vratis jos 500 godina i imas druge aktere (prve muslimane). Onda vratis jos 500 godina i imas rimljane. onda jos koju stotinu godina imas egipcane, sumere, babilonce, hutije itd itd. Od kad postoji to podrucje genetska haplo grupa J1 i J2. Al vama je to izgleda tesko objasniti iz dva razloga: prvo, ne znate historiju. Drugo, fali intelektualni kapacitet da se drzite jedne teme nego skacete s teme na temu i izvlacite stvari iz konteksta zbog prvog razloga. I jos se kao smije lik, kao on pametan nesto... jadi moji s kojim kapacitetom dijelim internet prostor...ultima_palabra wrote: ↑10/10/2024 19:01apsidejzi: dole se kolju 1000 godina
![]()
I sta velis na ovo novo bombardovanje Bejruta. Jel to OK kao sto je bilo OK kad je Iran neki dan ispalio 180 raketa na Izrael pa ovdje likovali takvi kao ti i veselili se. jel sad OK da je jevreji vesele dok vi tugujete il se samo vi mozete veseliti kada jevreji tuguju. Vi niste ni svjesti koliki ste sovinisti. Vama je nevjerovatno da postoji neko poput mene koji ne navija ni za koga u ovom sukobu. Ne moze to vas mozgic razumjeti. Jebe vam logiku.
Idiotizam.
nevjerovatno je kako svi iste rečenice koristitecvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑10/10/2024 17:36Ako ti staticar treba da shvatis da nesto nije u redu ako zgrada 7 padne i to se urusi da kamen na kamenu ne ostane za manje od deset sekundi onda mogu zakljuciti da ti zgrade u zivotu nisi vidio.
Uglavnom, ti pametan, a ja glup, uvijek pogodis poentu ja nikada pri cemu sam teoreticar zavjere odmilja zvani tin foil hat![]()
Idemo u off svakako, otvori temu Chmoljo's wonderland pa da malo tabirimo tvoje realnosti i istine kao i ove gluposti sto umisljam i pisem.
Zivio
Bukvalno ljudi skriptovani. Ne znam jel ima kakva zatvorena viber grupa gdje se izdaju smjernice, ali sto kazes, ne samo ista razmisljanja, vec i onaj skriptovani isti stil pisanja. Ovaj, onaj biglebovski, ima ih jos ovdje par, kao da su iz istog legla jbt.Chmoljo wrote: ↑10/10/2024 23:22nevjerovatno je kako svi iste rečenice koristitecvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑10/10/2024 17:36Ako ti staticar treba da shvatis da nesto nije u redu ako zgrada 7 padne i to se urusi da kamen na kamenu ne ostane za manje od deset sekundi onda mogu zakljuciti da ti zgrade u zivotu nisi vidio.
Uglavnom, ti pametan, a ja glup, uvijek pogodis poentu ja nikada pri cemu sam teoreticar zavjere odmilja zvani tin foil hat![]()
Idemo u off svakako, otvori temu Chmoljo's wonderland pa da malo tabirimo tvoje realnosti i istine kao i ove gluposti sto umisljam i pisem.
Zivioi kako ste svi stručnjaci za sve: statika, fizika, hemija, farmacija, genetika, antropologija, klimatologija, astrofizika...
tačno se vidi da vam je mozak opran na istim izvorima.
ne trebam ja ništa otvarati, ja sam se u konačnici referiso ježu, ti si samo reprezent pojave koju sam iskomentarisao a "tabirenje" s tobom je čisto gubljenje vremena gdje ću slušati iste izlizane rečenice i davati duševnu hranu tvojoj paranoji. trebao si skontati da je svaki moj odgovor na tom fonu
ćao ćao![]()
Link?Chmoljo wrote: ↑10/10/2024 23:47 bombardovanje glupostima i traženje istine dok se negdje na internetskim bespućima ne nađe. i onda kae: aha, jesam vam reko!
jest da se na internetu može naći i seks sijamskih blizanaca sa vijetnamskim bivolom, ali to nije bitno dok god ima bilo šta da se može linkovati.
Znam da je malo off-topicChmoljo wrote: ↑10/10/2024 23:47 bombardovanje glupostima i traženje istine dok se negdje na internetskim bespućima ne nađe. i onda kae: aha, jesam vam reko!
jest da se na internetu može naći i seks sijamskih blizanaca sa vijetnamskim bivolom, ali to nije bitno dok god ima bilo šta da se može linkovati.
Jerry. nisam upratio iskreno, ali pretpostavljam šta je u pitanju i nije mi iznenađenje. ionako je relevantan po seriji, ostalo je sve blijedo što je napravio, a serija je bila operisana od ovih modernih sranja i društvenih trvenja.sehohari wrote: ↑11/10/2024 00:03Znam da je malo off-topicChmoljo wrote: ↑10/10/2024 23:47 bombardovanje glupostima i traženje istine dok se negdje na internetskim bespućima ne nađe. i onda kae: aha, jesam vam reko!
Ali kako stojiš sa osobom na tvojoj profilnoj?
Ozbiljno mi je pao u očima
MMM1977 wrote: ↑10/10/2024 23:54Link?Chmoljo wrote: ↑10/10/2024 23:47 bombardovanje glupostima i traženje istine dok se negdje na internetskim bespućima ne nađe. i onda kae: aha, jesam vam reko!
jest da se na internetu može naći i seks sijamskih blizanaca sa vijetnamskim bivolom, ali to nije bitno dok god ima bilo šta da se može linkovati.![]()
Chmoljo wrote: ↑11/10/2024 00:18MMM1977 wrote: ↑10/10/2024 23:54Link?Chmoljo wrote: ↑10/10/2024 23:47 bombardovanje glupostima i traženje istine dok se negdje na internetskim bespućima ne nađe. i onda kae: aha, jesam vam reko!
jest da se na internetu može naći i seks sijamskih blizanaca sa vijetnamskim bivolom, ali to nije bitno dok god ima bilo šta da se može linkovati.![]()
![]()