Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
skafiskafsnjak

#12351 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by skafiskafsnjak »

DuckZz wrote: 10/10/2024 23:08 Zašto se ne moze ovom rutom ici? Policija stoji upravo kod ovog mosta
Image
Kao prvo, uska je cesta bas … prolazi kroz drugo naselje. Kao drugo , ne zaobilazis tim putem onaj dio sto je srusen(Komadinovo).

Taj put ne moze podnijeti toliki saobracaj
cranberries

#12352 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by cranberries »

Sistem je katastrofa, FUCZ je bukvalno ostavio ljude da umru u rusevinama a pojedini su se mogli spasiti, pitanje je samo zbog cega? Nesposobnost ili nesto drugo? Vidim i tema stala, gotovo, zavrseno, do narednih poplava ili katastrofe gdje ce se sve ovo ponoviti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12353 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by _BataZiv_0809 »

cranberries wrote: 11/10/2024 06:29 FUCZ je bukvalno ostavio ljude da umru u rusevinama a pojedini su se mogli spasiti,
Ovo je vrlo hrabra tvrdnja
Imas li neke dokaze za nju
akcija007

#12354 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by akcija007 »

@skafiskafsnjak Sta se dogadja s ovim djecakom sto je ostao bez roditelja ?
Prvo su objavili dajzin racun i od dede i receno je da se stopiraju uplate jer su oni dobrostojeci i da treba nekome drugom uplatiti .
Ok postujem

Sada otvorim FB i fotograf iz Jablanice Dzenad Dzindo objavio da je djecak direktno na svoje ime otvorio racun u Privrednoj Banci Sarajevo poslovnica Jablanica i ko zeli da direktno njemu uplati novac i da dedo moli da se stopiraju uplate na njegov racun.

Sta se ovdje dogadja . Da li njemu treba novac ili ne ?
skafiskafsnjak

#12355 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by skafiskafsnjak »

akcija007 wrote: 11/10/2024 19:59 @skafiskafsnjak Sta se dogadja s ovim djecakom sto je ostao bez roditelja ?
Prvo su objavili dajzin racun i od dede i receno je da se stopiraju uplate jer su oni dobrostojeci i da treba nekome drugom uplatiti .
Ok postujem

Sada otvorim FB i fotograf iz Jablanice Dzenad Dzindo objavio da je djecak direktno na svoje ime otvorio racun u Privrednoj Banci Sarajevo poslovnica Jablanica i ko zeli da direktno njemu uplati novac i da dedo moli da se stopiraju uplate na njegov racun.

Sta se ovdje dogadja . Da li njemu treba novac ili ne ?
A iskreno….. mislim da njemu nece faliti.
Necu nista vise komentarisati.
zippoo87

#12356 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by zippoo87 »

Garava Devojka wrote: 11/10/2024 16:43 Lešinarenje

Kada nam je ova krezuba stoka "najpopularnija" na tiktoku a i inace,gdje god je kakva gola seljacina,on je odmah popularan,dok normalan ,obrazovan i kulturan svijet gleda da pobjegne odavde.

ja ne razumijem ni ovu djecu i te nove narastaje sto to gledaju,placaju ovim budalama i dijele te njihove gluposti.
Tacnije znam sto dijele gluposti,jer sto je veca glupost,veca je sansa da ce je neko pogledati a taj ciji je profil ce i zaraditi na osnovu toga nesto.

Samo to je toliko jadno,da normalna osoba sebi ne moze dozvoliti ni da dijeli to smece.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#12357 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 10/10/2024 16:00
Chmoljo wrote: 10/10/2024 15:54 sad sam odozdo, ne daj bože nikome...
Sta si vidio
Ma sve ono sto smo svi vidjeli na tvu, ali je nesto drugo kada dodjes i vidis, i stanes pred tu kamenu lavinu i svjestan si sta je tu bilo. Zbrisane kuce, samo temelji, prezivjeli mjestani istog pogleda ko i ljudi koji su vidjeli tezak front...

Kuca stoji uredno, trava, kovana ograda, na tri metra od toga temelji kuce se samo vide.

Neopisivo zaista. Kada mjestani kazu da ne zele vise zivjeti ondje, ja ih potpuno razumijem.

Istovremeno se neumorno radi, kamioni puni prolaze svakih pet minuta, kazu turcin neki, bagerista, covjek po 12 sati u komadu odradi. Odsvakud spasilaca, mup srbije, crnogorci, hrvatska, vojska...

Zalosno je sto nas tragedije podsjete koliko veliki ljudi mozemo biti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12358 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 11/10/2024 22:00
_BataZiv_0809 wrote: 10/10/2024 16:00
Chmoljo wrote: 10/10/2024 15:54 sad sam odozdo, ne daj bože nikome...
Sta si vidio
Ma sve ono sto smo svi vidjeli na tvu, ali je nesto drugo kada dodjes i vidis, i stanes pred tu kamenu lavinu i svjestan si sta je tu bilo. Zbrisane kuce, samo temelji, prezivjeli mjestani istog pogleda ko i ljudi koji su vidjeli tezak front...

Kuca stoji uredno, trava, kovana ograda, na tri metra od toga temelji kuce se samo vide.

Neopisivo zaista. Kada mjestani kazu da ne zele vise zivjeti ondje, ja ih potpuno razumijem.

Istovremeno se neumorno radi, kamioni puni prolaze svakih pet minuta, kazu turcin neki, bagerista, covjek po 12 sati u komadu odradi. Odsvakud spasilaca, mup srbije, crnogorci, hrvatska, vojska...

Zalosno je sto nas tragedije podsjete koliko veliki ljudi mozemo biti.
:thumbup:
skafiskafsnjak

#12359 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by skafiskafsnjak »

Ja nemam snage da odem zivota mi ….
Sanjarko

#12360 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by Sanjarko »

U viz a viz klime/vremena, u pravu je @Truba kad kaze da nemogu bas pogoditi, to i ja govorim odavno, pa eno neko jutro, u jutarnjem programu i Majstorovic to rece, toliko je se ujbla klima/vrijeme da cak ni Google ne moze da pogodi.

Pa neko jutro javlja mi Google kisa tj pljusak oko 10 sati ujutro do oko 11 sati, ni kap kise nije palo. Pogodi Google i Microsoft cesto ali i oni poceli da promasuju s prognozama.

A s televizija prognozeri slabo. Ovo je se desilo od 24 sata navece do oko 2 ili 3 sata ujutro kako sam shvatio. Malo ko bude budan u ta doba da upozorava. Ovo nam treba svima sirom svijeta biti nauk/pouka pa da nekakav sistem uzbunjivanja napravimo.

Kad krene da ljustri kisa, alarmi da se automatski pale i na mobitelima/smartfonima i sirene za uzbunjivanje i sl.
error codes

#12361 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by error codes »

Dženad Džino, heroj fotoreporter iz Jablanice, na svojim društvenim mrežama svakodnevno izvještava sa terena u Jablanici, koja je najviše pogođena bujičnim poplavama u Bosni i Hercegovini.

Dom zdravlja Jablanica objavila je apel za nabavku terenskog vozila ambulantnih kola koje je potrebno za odlazak u udaljena sela.

Dženad Džino je u petak, 11. oktobra 2024. godine, obavijestio pratioce da "Dom zdravlja Jablanica je večeras objavio da nemaju terensko vozilo za odlazak u udaljena sela. Od sutra ce imati dva, jer zato postoje dobri ljudi i prijatelji! Hvala Guma M!"

treba da se desi katastrofa da bi dom zdravlja imao jebeno terensko vozilo :run:
HelaS

#12362 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by HelaS »

error codes wrote: 12/10/2024 10:26 Dženad Džino, heroj fotoreporter iz Jablanice, na svojim društvenim mrežama svakodnevno izvještava sa terena u Jablanici, koja je najviše pogođena bujičnim poplavama u Bosni i Hercegovini.

Dom zdravlja Jablanica objavila je apel za nabavku terenskog vozila ambulantnih kola koje je potrebno za odlazak u udaljena sela.

Dženad Džino je u petak, 11. oktobra 2024. godine, obavijestio pratioce da "Dom zdravlja Jablanica je večeras objavio da nemaju terensko vozilo za odlazak u udaljena sela. Od sutra ce imati dva, jer zato postoje dobri ljudi i prijatelji! Hvala Guma M!"
:thumbup:
treba da se desi katastrofa da bi dom zdravlja imao jebeno terensko vozilo :run:
Jablanica nema ni zimsku službu za održavanje puteva, za čišćenje snijega i sl. Dakle, očito je da je tamo lokalna zajednica, vlast, potpuno zakazala
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#12364 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by anex »

Nastavite li tako...morat ću primjeniti ono što mi je najdraže na forumu...

Bez vrijeđanja ikoga, bez vjerskih dobacivanja, bez fašizma i sranja uopšteno a ne tice se teme...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#12365 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by Domaci izdajnik »

Image

Jablanica ovih dana :)
banjaluka078
Moderator

#12366 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by banjaluka078 »

Srce da pukne.

Chloe
Photo mod

#12367 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by Chloe »

Da. :thumbup: dopalo mi se kako je onaj dedo odgovorio Dženadu na pitanje Jel dobio auto što su mu poklonili " Dženo, 65 godina imam, drago mi je što nisam umro samo zbog toga što sam vidio koliko su ljudi jedinstveni i humani" :srce:
muha_sa

#12369 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by muha_sa »

banjaluka078 wrote: 13/10/2024 20:54
:thumbup: :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12370 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by Truba »

dzenaza-zrtvama-poplava-u-donjoj-jablanici-i-selu-zlate-klanjat-ce-se-u-utorak-predvodit-ce-je-reis-kavazovic

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/933894/ ... -kavazovic

Strahota jos veca kad vidis osobe i imenq
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#12371 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by arman1 »

Mali mi je išao dole da pomogne čistiti. Mislim da će trebati par dana da sredi utiske. Rukavice i jednu majicu smo bacili kad se vratio, miris mulja se toliko uvukao da smo morali provjetravati. Sad za vikend kaže da je dole organizacija bila na nivou.
Garava Devojka

#12373 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by Garava Devojka »

ovaj šabanović uz honđu i teletovića najveći kriminalac u jablanici.

prvog su ga trebali uhapsit ko načelnika.

sad šuplje priča.

i ovaj naslov za kera bode oči jer ga je opet osiljeni baja Sabahudin Spahović otjerao sa lica mjesta

Image
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#12374 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by mk ultra »

skafiskafsnjak wrote: 10/10/2024 23:17
DuckZz wrote: 10/10/2024 23:08 Zašto se ne moze ovom rutom ici? Policija stoji upravo kod ovog mosta
Image
Kao prvo, uska je cesta bas … prolazi kroz drugo naselje. Kao drugo , ne zaobilazis tim putem onaj dio sto je srusen(Komadinovo).

+ teretna kola ne mogu proći starim željezničkim tunelom tamo poslije stadiona

al eto verovat ćemo googlemapsu :mrgreen:
skafiskafsnjak

#12375 Re: Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Post by skafiskafsnjak »

mk ultra wrote: 14/10/2024 08:38
skafiskafsnjak wrote: 10/10/2024 23:17
Image

+ teretna kola ne mogu proći starim željezničkim tunelom tamo poslije stadiona

al eto verovat ćemo googlemapsu :mrgreen:
Pa vidis, to mi nije na um palo… a definitivno ne mogu.
Post Reply