Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
noviclan
#48651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nemoj covjeka nagovarati sa mislis drzi rucku vrata ode ruka ode otvoreni po automobil
-
Naslovnica
#48653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ubrzaj i uključi se, ne kontam.daario naharis wrote: ↑09/10/2024 13:41 Ukljucivanje na autoput mi je jedan od najvecih strahova jer moram ubrati dovoljno i uz to se ukljuciti. Kazu da je dobro i zaustavnu traku koristiti ako se nisi uspio ukljuciti. Stati na kraju trake za ubrzavanje je rizicno...
Pogledaš u retrovizor i toeto, ha ja.
Ima sasvim dovoljno dužine da ubrzaš ako imaš iole normalno i ispravno auto
Nije dobro koristiti zaustavnu zraku ako se nisi uspio uključiti, ali šta drugo da se radi.
Ne znam, na našem autoputu je banja kako je po Njemačkoj, puno se brže vozi, moraš biti puno agilniji, sa puno boljim refleksima.
Ovo kod nas p dim što se tiče brzina.
-
mehoxy
#48654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je to. Primjetio sam da zenama nedostaje saobracajne kulture, jos vise nego muskarcima.dixi5 wrote: ↑03/10/2024 11:43 hahahahah ja volim da podjebjem oni koji pretjeruju u vjeri i koji je iznose van svoja cetiri zida, ali vi ste pretjeral, itekako ste pretjerali sa ovim komentarima koji su bas ogavni.
Te bule primijetite samo jer imaju maramu na glavi. Da je nemaju utopile bi se u desetine identicnih koji rade isto. Ne nije to samo do bula, vec njih zapamtite, jer vam zapadaju za oko.
-
mehoxy
#48655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Debili koji ne drze dovoljno rastojanje. Sve ostale iritantne navike nasih vozaca su 0 za ovo.
-
daario naharis
#48656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako da se ukljucim kad frajer vozi paralelno sa mnom i gleda me, nece namjerno da se prebaci u lijevu?Naslovnica wrote: ↑09/10/2024 19:36Pa ubrzaj i uključi se, ne kontam.daario naharis wrote: ↑09/10/2024 13:41 Ukljucivanje na autoput mi je jedan od najvecih strahova jer moram ubrati dovoljno i uz to se ukljuciti. Kazu da je dobro i zaustavnu traku koristiti ako se nisi uspio ukljuciti. Stati na kraju trake za ubrzavanje je rizicno...
Nije dobro koristiti zaustavnu zraku ako se nisi uspio uključiti, ali šta drugo da se radi.
Ne znam, na našem autoputu je banja kako je po Njemačkoj, puno se brže vozi, moraš biti puno agilniji, sa puno boljim refleksima.
Ubrzam do 90 minimalno. Nije da stedim gorivo.
-
Naslovnica
#48657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako on vozi paralelno sa tobom nemoj ti sa njim, ili idi brže od njega ili sporije, nije njegovo da koči ili ubrzava.daario naharis wrote: ↑10/10/2024 08:57Kako da se ukljucim kad frajer vozi paralelno sa mnom i gleda me, nece namjerno da se prebaci u lijevu?Naslovnica wrote: ↑09/10/2024 19:36Pa ubrzaj i uključi se, ne kontam.daario naharis wrote: ↑09/10/2024 13:41 Ukljucivanje na autoput mi je jedan od najvecih strahova jer moram ubrati dovoljno i uz to se ukljuciti. Kazu da je dobro i zaustavnu traku koristiti ako se nisi uspio ukljuciti. Stati na kraju trake za ubrzavanje je rizicno...
A stvar prebacivanja u lijevu je stvar vozačke (ne)kulture ili bezobrazluka.
Nikada mi se nije desilo da neko vozi paralelno, gleda u mene i namjerno neće da mi dozvoli da se uključim, to su vjerovatno iznimno rijetki slučajevi.
Ja se obavezno prebacim u lijevu ako vidim da se neko uključuje, ali naravno, nikada ako već ima neko u krajnjoj lijevoj.
-
daario naharis
#48658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Desilo mi se jednom, mozda kada mi je bio 3. put da izlazim na autoput u zivotu. Poslije toga se znojim cim dodjem do trake za ubrzavanje.Naslovnica wrote: ↑10/10/2024 09:05Ako on vozi paralelno sa tobom nemoj ti sa njim, ili idi brže od njega ili sporije, nije njegovo da koči ili ubrzava.daario naharis wrote: ↑10/10/2024 08:57Kako da se ukljucim kad frajer vozi paralelno sa mnom i gleda me, nece namjerno da se prebaci u lijevu?Naslovnica wrote: ↑09/10/2024 19:36
Pa ubrzaj i uključi se, ne kontam.
Nikada mi se nije desilo da neko vozi paralelno, gleda u mene i namjerno neće da mi dozvoli da se uključim, to su vjerovatno iznimno rijetki slučajevi.
Ja se obavezno prebacim u lijevu ako vidim da se neko uključuje, ali naravno, nikada ako već ima neko u krajnjoj lijevoj.
- drug_profi
#48659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pređem u lijevu prije uključivanja, jer ne znam hoće li se neko pojaviti.
U nekim zemljama je to uobičajena radnja, da li propisana zakonom ili ne, to ne znam.
Ali zdrava logika to nalaže, kao i kućni odgoj.
U nekim zemljama je to uobičajena radnja, da li propisana zakonom ili ne, to ne znam.
- hopi
#48660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma samo opušteno, ne vozi se 300kmh ne uključuješ se na imolu 
- Ateista
#48661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja pred ukljucenja pogledam prema rampama i prelazim u lijevu ako vidim da ima auta, ne radim to ako ih nema.
Sto se tice ukljucenja, nikad nisam imao problema, vecinom do kraja zaustavne vec ubrzam dovoljno da sam brzi od vecine koja vec vozi autoputem.
Sto se tice ukljucenja, nikad nisam imao problema, vecinom do kraja zaustavne vec ubrzam dovoljno da sam brzi od vecine koja vec vozi autoputem.
-
kakaljin
#48662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cim se priblizavam petlji ako nema nikoga u lijevoj prestrojavam se u lijevu da bi neko ko se ukljucuje na autoput laske se ukljucio. to mi nalaze kultura pa sve ostalo.
- nepass1
#48663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bukvalno mahinalno to uradim. Cim uocim auto ja idem u lijevu. Bilo to na stupskoj petlji ili ap.drug_profi wrote: ↑10/10/2024 09:25 Pređem u lijevu prije uključivanja, jer ne znam hoće li se neko pojaviti.
Da se koji forumas ne zabrine prethodno provjerim mogu li u lijevu
- Optimist
#48664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imao sam vise situacija na autoputu.Naslovnica wrote: ↑10/10/2024 09:05
Ako on vozi paralelno sa tobom nemoj ti sa njim, ili idi brže od njega ili sporije, nije njegovo da koči ili ubrzava.
Prilazim nekoj petlji u desnoj traci, ne mogu se pomjeriti lijevo jer me vec neko vozilo pretice, i taj sa ukljucenja drito ispred mene.
Naravno sa putnom brzinom 50-60.
Auto u zaustavnoj stoji, onda se pokrece i bez imalo ubrzavanja, samo namota u desnu traku. Trebam li napominjati bez zmigavca?
U jednoj takvoj situaciji takodjer nisam mogao bjezati lijevo jer je bilo vozilo koje me je preticalo. I onda ide kocenje sa 120 na 20. Al budali naravno nije jasno sta je uradio, poslije salvi psovki i sviranja, ide teleci pogled.
I trece, ukljucivanje odmah po ulasku u traku za ubrzavanje, na dijelu gdje je jos uvijek puna, opet naravno sa neadekvatnom brzinom za normalan tok saobracaja za autoput.
-
NediM17
#48665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Objesi vozacku o klin.daario naharis wrote: ↑10/10/2024 09:23Desilo mi se jednom, mozda kada mi je bio 3. put da izlazim na autoput u zivotu. Poslije toga se znojim cim dodjem do trake za ubrzavanje.Naslovnica wrote: ↑10/10/2024 09:05Ako on vozi paralelno sa tobom nemoj ti sa njim, ili idi brže od njega ili sporije, nije njegovo da koči ili ubrzava.daario naharis wrote: ↑10/10/2024 08:57
Kako da se ukljucim kad frajer vozi paralelno sa mnom i gleda me, nece namjerno da se prebaci u lijevu?
Ili nemoj voziti autoputem.
-
dixi5
- tramvajtrojka
#48667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
majmuni koji sviraju jer si stao na pocetak kruznog da propustis aute unutar kruznog, jutros sam na sabahu jednom 50+ u golfu cvrci sve po spisku jer je debil legao na sirenu cim sam se zaustavio na trenutak, zaobidje me i umalo ne spuca u lika u vanjskoj strani kruznog toka
Od svih vozaca ova 50+ skupina su najvece levatine to ima u glavi neka svoja pravila i boli ih briga za sve ostalo na cesti, ta generacija najmanje stane na zeleno na semaforima pjesacima, generalno najmanje strpljenja imaju i kulture
Od svih vozaca ova 50+ skupina su najvece levatine to ima u glavi neka svoja pravila i boli ih briga za sve ostalo na cesti, ta generacija najmanje stane na zeleno na semaforima pjesacima, generalno najmanje strpljenja imaju i kulture
- JavierBosnia
#48668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zaustavlja me jucer policija na jednom dijelu magistralnog puta prije naselja, pogodna cesta za razviti vece brzine. Isao sam ja 70-80 sigurno. I izlazim iz krivine vidim policajca i kako primjeti moju brzinu trznu se i zaustavi me. Dokumente uze, kaze znas li koje je ovdje ogranicenje, reko 50, kaze pa ti si vozio najmanje 70. Reko dobro i, kaze pa radar je na krivini postavljen, reko pa eto onda pokazat ce uredjaj tacnu brzinu. Doci ce na kucnu adresu kaze, vrati dokumente i sretno
Jel ovo bio prepad zna li neko po iskustvu
jer sto bi me zaustavljao ako je radar svoje obavio, a sumnjam da bi ga i pred krivinu stavljali, rijetko budu na tom dijelu puta inace, rs u pitanju
Jel ovo bio prepad zna li neko po iskustvu
-
noviclan
#48669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakkvi drumski razbojnici znaci sluze se i dobro provjerenom i nadasve pouzdanom odokativnom metodom
- drug_profi
#48670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neka te ba... popij sok. Nemo da te trrražimo.tramvajtrojka wrote: ↑10/10/2024 11:16 majmuni koji sviraju jer si stao na pocetak kruznog da propustis aute unutar kruznog, jutros sam na sabahu jednom 50+ u golfu cvrci sve po spisku jer je debil legao na sirenu cim sam se zaustavio na trenutak, zaobidje me i umalo ne spuca u lika u vanjskoj strani kruznog toka
-
kakaljin
#48671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Htjeo na kafu da mu dasJavierBosnia wrote: ↑10/10/2024 11:20 Zaustavlja me jucer policija na jednom dijelu magistralnog puta prije naselja, pogodna cesta za razviti vece brzine. Isao sam ja 70-80 sigurno. I izlazim iz krivine vidim policajca i kako primjeti moju brzinu trznu se i zaustavi me. Dokumente uze, kaze znas li koje je ovdje ogranicenje, reko 50, kaze pa ti si vozio najmanje 70. Reko dobro i, kaze pa radar je na krivini postavljen, reko pa eto onda pokazat ce uredjaj tacnu brzinu. Doci ce na kucnu adresu kaze, vrati dokumente i sretno
Jel ovo bio prepad zna li neko po iskustvujer sto bi me zaustavljao ako je radar svoje obavio, a sumnjam da bi ga i pred krivinu stavljali, rijetko budu na tom dijelu puta inace, rs u pitanju
- Laplace
#48672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Juče u Visokom, vozač ispred mene se zaustavlja da propusti po jedno vozilo (jedino iz tog smjera) sa sporednih cesta na dvije susjedne raskrsnice (most kod Vizije) da bi pet sekundi kasnije prošao bez propuštanja pješaka na pješačkom. Sve naopako. Nije bila neka gužva pa time ni potrebe da propusti ova vozila. Prvo mu je nailazilo sa desne strane pa da kažem da nije gledao saobraćajne znake, ali drugi mu je došao sa lijeve strane.
- Laplace
#48673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam da li su mi gori vozači koji noću voze bez upaljenih svjetala ili oni koji upale sva moguća svjetla (pozicija, maglenke, kratka i duga svjetla + oni žmigavci koji stalno svijetle na VAG-u).
Večeras lik sa Passatom vozi bez svjetala, i to "dinamično". Samo sam čekao kad će se zakucati u vozilo ispred jer em ne drži odstojanje (naprotiv: prebrzo se približava vozilu ispred) em ne vidi dobro jer vozi p mraku sa ugašenim svjetlima.
Večeras lik sa Passatom vozi bez svjetala, i to "dinamično". Samo sam čekao kad će se zakucati u vozilo ispred jer em ne drži odstojanje (naprotiv: prebrzo se približava vozilu ispred) em ne vidi dobro jer vozi p mraku sa ugašenim svjetlima.
- ZoomZoomKiwi
#48674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najnoviji papanluk trend kod seljačina sa VWAG kolima.
Neko im preko VCDS-a upali američki modus za pozicije naprijed, i onda im žmigavci konstantno gore kao pozicije. U suštini, van sjeverne Amerike to su sve tehnički neispravna vozila.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#48675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
debili mrtvi, to je samo papcima interesantno, umjesto da pare uloze u pametne stvari tipa guma koje su na svim tim govnima za smece...