Narod i Pravda (Konakovic)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35826 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cekaj je ti to ovdje ljudi stvarno pisu da HDZ i SNSD mogu sami izglasat zakon samo ako se predlozi?
-
sajber87
#35827 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Niko vise od dodika ne bi volio baketa na drugoj strani sada zato se i trudi da mu da politickog vjetra u ledjaHaris.ba wrote: ↑10/10/2024 09:41Ja koliko vidim Dodik tvrdi da je Bake zasluzan za njegov sudski proces.sajber87 wrote: ↑10/10/2024 09:40 Americka ambasada je pocistila politicko smece iz tkz bosnjackog dvorista a ostavila isto to politicko smece u srpskom i hrvatskom i onda se pitas da li su nam ameri najveci saveznici, naravno da jesu najveci pa 10 mjesta prazno pa eu i zapadni svijet, nakon toga tacka ko kuca. Zasto je dodik ostao vidjece se do opstih izbora kako sam i govorio strpljenja malo![]()
-
laik1981
#35828 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino za pad u KS pokusava krivicu svaliti iskljucivo na Ademovice. Krenuo je u otvorenu ofanzivu na njih. Ko ce biti jaci vidjecemo.
S druge strane, Ademovici nisu jedini problem u NiPu. Pola NiPa je maligno. Gladni kriminalci sa SDA dnk.
S druge strane, Ademovici nisu jedini problem u NiPu. Pola NiPa je maligno. Gladni kriminalci sa SDA dnk.
- Styling
#35829 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nema Ademovica u Novom gradu pa su dole dozivjeli debakl.
- Haris.ba
#35830 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne vidim da se to desava. Politicki to nije mudro jer mogu izgubiti mjesto u Domu naroda i vjerovatno citav nip u vijecu opcine Centar.
- drug_profi
#35831 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Loš izbor protivkandidata. Dosadašnji predsjednik OV o kojem niko ništa nije čuo do predizborne kampanje.
I onda slike na bilbordima, brude brade...
Ja se jedva nakanio da mu stavim x kraj imena. Samo zato jer je Rumenko tolika sirovina da nas sve smatra idiotima ko sto su u njegovom selu i opštinskoj upravi valjda.
Pazi molim te šta nam je rekao kad smo ga pitali što se radovi sporo odvijaju. Kaže nema dovoljno radnika, puno se započelo. Na pitanje što se započelo sve u u par mjeseci pred izbore i sve dato jednoj firmi poznatoj po kiosku od frtalj miliona, nije imao komentar.
Preptostavljam da se uplašio da će ga maknuti, pa da se ugovori naprave dok je još ovlašten.
Pola opštine kaljavo hoda jer je sve razrovano. I ko zna do kad će.
-
laik1981
#35832 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Javno ih proziva vec od dana poslije izbora i to u gotovo svim nastupima. Ja mislim da je Dino davno izgubio kontrolu nad strankom. Nije jednom dao izjavu koja se moze protumaciti na nacin da opcinski odbori ne rade kako zele organi stranke vec da rade po svom. U NiPu trenutno ima previse gazdi.
-
PM72
#35833 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mala bara a puno krokodila...laik1981 wrote: ↑10/10/2024 10:08 Javno ih proziva vec od dana poslije izbora i to u gotovo svim nastupima. Ja mislim da je Dino davno izgubio kontrolu nad strankom. Nije jednom dao izjavu koja se moze protumaciti na nacin da opcinski odbori ne rade kako zele organi stranke vec da rade po svom. U NiPu trenutno ima previse gazdi.
-
laik1981
#35834 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Citav grad je izrovljen. Nije to samo u Novom Gradu. Svi furaju istu mantru. Citavo ljeto grad paralizovan, a na gradilistima po par ljudi ili nema niko.drug_profi wrote: ↑10/10/2024 10:08Loš izbor protivkandidata. Dosadašnji predsjednik OV o kojem niko ništa nije čuo do predizborne kampanje.
I onda slike na bilbordima, brude brade...
Ja se jedva nakanio da mu stavim x kraj imena. Samo zato jer je Rumenko tolika sirovina da nas sve smatra idiotima ko sto su u njegovom selu i opštinskoj upravi valjda.
Pazi molim te šta nam je rekao kad smo ga pitali što se radovi sporo odvijaju. Kaže nema dovoljno radnika, puno se započelo. Na pitanje što se započelo sve u u par mjeseci pred izbore i sve dato jednoj firmi poznatoj po kiosku od frtalj miliona, nije imao komentar.
Preptostavljam da se uplašio da će ga maknuti, pa da se ugovori naprave dok je još ovlašten.
Pola opštine kaljavo hoda jer je sve razrovano. I ko zna do kad će.
-
sajber87
#35835 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Po meni muzura bi trebali staviti na celo kantonalnog odbora i trebaju naci dobrog kandidata za gradonacelnika ukoliko je tacno da ce NIP dobiti to mjesto po koalicionom dogovoru. Losiji rezultat moze biti i ljekovit ukoliko se napravi prava dijagnoza detektuju problemi i kadrovski osvjezi stranka tamo gdje je zakazala.
- Dosadno mii
- drug_profi
#35837 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa izborni rezultati su lakmus test tvog rada.sajber87 wrote: ↑10/10/2024 10:15 Po meni muzura bi trebali staviti na celo kantonalnog odbora i trebaju naci dobrog kandidata za gradonacelnika ukoliko je tacno da ce NIP dobiti to mjesto po koalicionom dogovoru. Losiji rezultat moze biti i ljekovit ukoliko se napravi prava dijagnoza detektuju problemi i kadrovski osvjezi stranka tamo gdje je zakazala.
Moraš ih uvijek uvažiti i ispravno razumjeti razlog i rasta i pada, pa u skladu sa tim donijeti odluke.
To se svakoj političkoj partiji dešava, samo neke nisu sposobne prihvatiti da mogu pogriješiti.
Kao što ni sam uspjeh na ranijim ciklusima nije zasluga dobrog rada, već lošeg rada dotadašnje vlasti.
Treba biti trijezan, razumjeti da vaše biračko tijelo nije isto kao kod SDA. Samo ga dijelite sa njima, ali nije vaše vlasništvo.
-
PM72
#35838 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ademović ima iskustva sa uklanjanjem onih koji ga ne slušaju 
-
laik1981
#35839 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
NiP nema kvalitetne kadrove. Dino je imao sansu da u stranku vrbuje strucne i skolovane ljude. On primao pohlepne mentalne patuljke iz SDA. Prvo pola treba rastjerati iz stranke, zapitati se i provjeriti kako rade njegovi ministri u kantonu. A vjerovatno je i kasno. Tesko se vraca izgubljena kontrola. Stranka mu se zove narod i pravda, a po modusu operandi bolje da je nazove nepotizam i korupcija.sajber87 wrote: ↑10/10/2024 10:15 Po meni muzura bi trebali staviti na celo kantonalnog odbora i trebaju naci dobrog kandidata za gradonacelnika ukoliko je tacno da ce NIP dobiti to mjesto po koalicionom dogovoru. Losiji rezultat moze biti i ljekovit ukoliko se napravi prava dijagnoza detektuju problemi i kadrovski osvjezi stranka tamo gdje je zakazala.
-
kakabanja213
#35840 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne poznajem nesto odnose u NiP ali mislim da u ovoj fazi Dino treba pokazati muda i otkaciti citav klan Ademovica ako misli da su oni glavni krivci za krah NIP u KS. Gubljenje DN i tog ogranka stranke je po meni mala cijena ako hoce da mu stranka ide naprijed. U suprotnom na opstim izborima dozivjet ce totalni krah.
- Haris.ba
#35841 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mnogo si zlocest.
Nego, Kemo poceo antidejtonsko djelovanje. Sta ce Dino uraditi sada?
https://avaz.ba/vijesti/bih/933238/amer ... anioci-bihNaša izjava od 9. oktobra bila je jasna da se razočarenje SAD odnosi i na cijeli bošnjački klub, koji predvodi SDA. Izričito smo spomenuli SDA jer je SDA, kako sami rado podsjećaju svakoga, najveća bošnjačka stranka u BiH, te jer je jedan od njenih delegata u Domu naroda predsjedavajući bošnjačkog kluba u tom tijelu. Ipak, ako SDA želi dodatno pojašnjenje od Sjedinjenih Američkih Država, rado ćemo pojasniti: delegati Kluba Bošnjaka – oni iz SDA, DF, SBiH i NiP – ponijeli su se neodgovorno, a da budemo savršeno jasni, njihovo ponašanje – blokada institucija na državnom nivou – je antidejtonsko.
Last edited by Haris.ba on 10/10/2024 10:29, edited 1 time in total.
-
sajber87
#35842 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
drug_profi wrote: ↑10/10/2024 10:20Pa izborni rezultati su lakmus test tvog rada.sajber87 wrote: ↑10/10/2024 10:15 Po meni muzura bi trebali staviti na celo kantonalnog odbora i trebaju naci dobrog kandidata za gradonacelnika ukoliko je tacno da ce NIP dobiti to mjesto po koalicionom dogovoru. Losiji rezultat moze biti i ljekovit ukoliko se napravi prava dijagnoza detektuju problemi i kadrovski osvjezi stranka tamo gdje je zakazala.
Moraš ih uvijek uvažiti i ispravno razumjeti razlog i rasta i pada, pa u skladu sa tim donijeti odluke.
To se svakoj političkoj partiji dešava, samo neke nisu sposobne prihvatiti da mogu pogriješiti.
Kao što ni sam uspjeh na ranijim ciklusima nije zasluga dobrog rada, već lošeg rada dotadašnje vlasti.
Treba biti trijezan, razumjeti da vaše biračko tijelo nije isto kao kod SDA. Samo ga dijelite sa njima, ali nije vaše vlasništvo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#35844 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kifla se nada da će mu Schmidt riješiti i ovaj problemHaris.ba wrote: ↑10/10/2024 10:26Mnogo si zlocest.
Nego, Kemo poceo antidejtonsko djelovanje. Sta ce Dino uraditi sada?
https://avaz.ba/vijesti/bih/933238/amer ... anioci-bihNaša izjava od 9. oktobra bila je jasna da se razočarenje SAD odnosi i na cijeli bošnjački klub, koji predvodi SDA. Izričito smo spomenuli SDA jer je SDA, kako sami rado podsjećaju svakoga, najveća bošnjačka stranka u BiH, te jer je jedan od njenih delegata u Domu naroda predsjedavajući bošnjačkog kluba u tom tijelu. Ipak, ako SDA želi dodatno pojašnjenje od Sjedinjenih Američkih Država, rado ćemo pojasniti: delegati Kluba Bošnjaka – oni iz SDA, DF, SBiH i NiP – ponijeli su se neodgovorno, a da budemo savršeno jasni, njihovo ponašanje – blokada institucija na državnom nivou – je antidejtonsko.
- Prpa.ba
#35845 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uvijek je zabavno citati kako Ivice i Marice iz SDP-a i NS-a gledaju na bosnjacku politiku.
Panika zbog upitnog statusa good boya Konakovica je glazura.

Panika zbog upitnog statusa good boya Konakovica je glazura.
-
palermo
#35846 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma meni nekako izgleda bas yesko zamisliva siuacija da Dino otjera Kemu Ademovica. Za to bi morao imati bas dobro politicku moc ili nekog do ro jakog ko mu drzi ledja. Jebo te o Kemi se pjesme pjevale ( meni jedna od najdrazih) plus obavjestajac.......ne.znam, doduse, nisam upucen u tu lokalnu sarajevsku politiku, mozda su vremena drugacija
-
sajber87
#35847 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Stranka u demokretskom drustvu kojem nadam se tezimo treba da bude kao zivi organizam. Jedni dolaze drugi odlaze stalno se mijenja, rezultat nekad bolji nekad losiji, sustina je kad bude losiji da reagujes i ne guras problem koji detektujes pod tepih. NIP je imao istorijsku ulogu rusenja ovakve sda hobotnice koja je zarobila bosnu i bosnjake, sada ne smiju da spavaju na lovorikama nego kao sto rekoh kadrovski osvjeze stranku izbace neke nove ljude uz neke stare koji su dobro radili a ovim koji nisu imali rezultate da se zahvale.laik1981 wrote: ↑10/10/2024 10:22NiP nema kvalitetne kadrove. Dino je imao sansu da u stranku vrbuje strucne i skolovane ljude. On primao pohlepne mentalne patuljke iz SDA. Prvo pola treba rastjerati iz stranke, zapitati se i provjeriti kako rade njegovi ministri u kantonu. A vjerovatno je i kasno. Tesko se vraca izgubljena kontrola. Stranka mu se zove narod i pravda, a po modusu operandi bolje da je nazove nepotizam i korupcija.sajber87 wrote: ↑10/10/2024 10:15 Po meni muzura bi trebali staviti na celo kantonalnog odbora i trebaju naci dobrog kandidata za gradonacelnika ukoliko je tacno da ce NIP dobiti to mjesto po koalicionom dogovoru. Losiji rezultat moze biti i ljekovit ukoliko se napravi prava dijagnoza detektuju problemi i kadrovski osvjezi stranka tamo gdje je zakazala.
- Prpa.ba
#35848 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Svasta sto je bilo tesko zamislivo za NiP, ispostavilo se mogucim.palermo wrote: ↑10/10/2024 10:35 Ma meni nekako izgleda bas yesko zamisliva siuacija da Dino otjera Kemu Ademovica. Za to bi morao imati bas dobro politicku moc ili nekog do ro jakog ko mu drzi ledja. Jebo te o Kemi se pjesme pjevale ( meni jedna od najdrazih) plus obavjestajac.......ne.znam, doduse, nisam upucen u tu lokalnu sarajevsku politiku, mozda su vremena drugacija
Npr meni je bilo tesko zamislivo da straka u kojoj je Kemo Ademovic aktivno pomaze HDZ i tzv. americku ambasadu u provodjenju separatizma, ali ispade da nije do Keme, nego do stranke.
-
PM72
#35849 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
O Kemi se pjesme pjevale?palermo wrote: ↑10/10/2024 10:35 Ma meni nekako izgleda bas yesko zamisliva siuacija da Dino otjera Kemu Ademovica. Za to bi morao imati bas dobro politicku moc ili nekog do ro jakog ko mu drzi ledja. Jebo te o Kemi se pjesme pjevale ( meni jedna od najdrazih) plus obavjestajac.......ne.znam, doduse, nisam upucen u tu lokalnu sarajevsku politiku, mozda su vremena drugacija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu