Ukrajina
- alijagoro
#209826 Re: Ukrajina
Apsidejzi zaboravio si i 40 zaklanih beba,Biden svojim ocima gledao slike
- apsidejzi
#209827 Re: Ukrajina
hamas napao 7/10. Prve izraelske bombe pale po gazi 17/10 a kopnena invazija krenula 27/10, stvarni pokolj palestinaca krenuo u novembru. To nije cifutska propaganda to je historija koja je zabiljezena i na ovom forumu, samo druga tema. No zaboli me briga za palestince. Tema je Ukrajina. Svoje oplakivanje palestinaca ostavite na tome predvidjenoj temi. Mozda su vama palestinci dragi, ja ih nesto ne volim. Svako ko se grli sa Seseljem ne moze biti u mom srcu. Ko ih jebe. POkrenuli su ovaj zadnji rat sad nek se pate. Isto vazi i za ruse. POkrenuli su ovaj rat u Ukrajini, i kad se iscrpe nek ona placu svojoj materi. Lijepo se bilo kurcit 7/10.F&N wrote: ↑09/10/2024 15:40Pod br 1. nikad nije potvrdjen broj od 1200
pod br 2 nisu sve bili civili
pod b 3 nisu svi stradali od hamasa mnogi su stradali od izraelske vojske
pod br 4 nije krenulo mjesec dana poslije vec istu noc
tako da prestani da siris ovdje cifutsku propagandu
-
lajkujMe
#209828 Re: Ukrajina
Jok samo su odmakli gomilanje daleko od Ukrajine.
Tj imaju tkz Arsenale primarna vojna skladista.
Tu dovoze sve i onda odatle razgranaju dalje.
-
dixi5
#209829 Re: Ukrajina
Onaj ko podrzava izrahel, ne moze podrzavati i Ukrajinu. Jednostavno nema logike. Taj cetnik prikriveno podrzava i rusiju.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#209830 Re: Ukrajina
Glavno rusko naftno središte na Krimu uništila je Ukrajina.
Ukrajina je uspješno pogodila glavno logističko središte nafte i plina za Ruse na Krimu. Ukrajina je trenutno potpuno predana ratu iscrpljivanja i strateški trguje malim komadićima zemlje u regiji Donbasa kako bi iscrpila ruske snage opreme i materijala.
*Mislim da su sada kao mi u istom mjesecu '94.
Ukrajina je uspješno pogodila glavno logističko središte nafte i plina za Ruse na Krimu. Ukrajina je trenutno potpuno predana ratu iscrpljivanja i strateški trguje malim komadićima zemlje u regiji Donbasa kako bi iscrpila ruske snage opreme i materijala.
*Mislim da su sada kao mi u istom mjesecu '94.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#209831 Re: Ukrajina
Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile su ruski 67. GRAU arsenal, veliko odlagalište streljiva izvan Karačeva, u ruskoj regiji Bryansk. Navodno se na tom mjestu nalaze sistemi protuzračne odbrane i velika zaliha streljiva svih vrsta, uključujući projektile koje je isporučila Sjeverna Koreja. Noć s 8. na 9. oktobar 2024.
Spoiler
Show
-
zigzag
#209832 Re: Ukrajina
Na kraju videa ima pjesma sa semplovima mađarevih komentara.
Što se " posla ukrajinaca" , ogromna je obaveza. Konstantno moraju uništavati konvencionalne vojne potencijale rusa. Nije jednostavno ali imaju rezultate.
Što se " posla ukrajinaca" , ogromna je obaveza. Konstantno moraju uništavati konvencionalne vojne potencijale rusa. Nije jednostavno ali imaju rezultate.
- Occasionally
#209833 Re: Ukrajina
Oooj, ako sad napišem ovo što mi je na umu, dobiti ću dupli FOE od onog lika što voda mačka naokolo.Čitalac wrote: ↑09/10/2024 14:33 Budanov izdržao prvi udar, piše New Voice (uz napomenu da od svih ukrajinskih medija upravo NV ima najbolju saradnju sa šefom GUR-a).
GUR je planirano podijeliti i oduzeti mu nekoliko važnih funkcija, rekao je za NV izvor iz agencija za provođenje zakona, a to se trebalo dogoditi tijekom nedavnih pokušaja smjene šefa vojne obavještajne službe Kirila Budanova.
Prema ovom izvoru, planirano je da se prvotno oduzme funkcija rukovođenja vojnim atašeima pri veleposlanstvima ili diplomatskim misijama. Osim toga, u budućnosti je planirano sve specijalne postrojbe koje izvode operacije na prvoj liniji odvojiti od obavještajne službe i podrediti ih vojsci. Također, grupe koje koriste bespilotne letjelice dugog dometa iz Budanovljevog odjela trebalo je rasporediti u druge vojne strukture.
Sve je to, kaže izvor NV-a, "odbranjeno, ali se očekuje i drugi pokušaj". Sugovornik nije imenovao konkretne dužnosnike koji su pokušali smijeniti Budanova i oslabiti sposobnosti vojne obavještajne službe. Napomenuo je samo da su u ovaj proces bili uključeni "neki predstavnici Bankove (Ureda predsjednika)".
Elem. Možda ovaj naš genijalac Madner i nije toliko protiv Ukrajine kad se vidi koliko kritikuje Zelenskog ( malo malo pa kepec ovo, kepec ono).
Šta htjedoh napisati a dotiče se opcije FOE.
A da malo Kiril Budanov razmotri nova zanimanja poput "pripravljač čaja u rezidencijama" ili "montirač prozora koji pružaju ljepši odraz s vanjske strane" ?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#209834 Re: Ukrajina
danas u Dubrovniku
- Čitalac
#209835 Re: Ukrajina
Umerov nakon razgovora sa francuskim kolegom o avionima Mirage...
Ministar obrane Ukrajine Rustem Umerov rekao je da će Francuska opremiti borbene zrakoplove Mirage 2000, koji bi trebali biti predani početkom 2025. tako da Ukrajina bude u prednosti nad Rusijom.
"Razgovarali smo koje će platforme biti prebačene, o modernizaciji, obuci pilota, infrastrukturi...Idemo prema rasporedu. Nadam se da ćemo ih uskoro imati. Oni će biti opremljeni tako da mi budemo u prednosti nad neprijateljem“, rekao je Umerov.
Tijekom sastanka razgovaralo se i o tome što Francuska još može isporučiti Ukrajini. Ranije je objavljeno da će Francuska prebaciti zrakoplove Mirage 2000 u Ukrajinu u prvom kvartalu 2025.
- Čitalac
#209837 Re: Ukrajina
Specifična je pozicija dobrovoljaca starih od 18-25 godina koji su na frontu od 2022. godine. Kako njihovi vršnjaci ne potpadaju pod mobilizaciju, pokrenuto je pitanje mogu li oni biti demobilisani. Nakon sastanka predstavnika ministarstva odbrane i Generalštaba, odgovor je negativan.
Trenutno ne postoji mogućnost za demobilizaciju vojnog osoblja od 18 do 25 godina, izjavio je Jegor Černev, zamjenik predsjednika Odbora Vrhovne rade za nacionalnu sigurnost, obranu i obavještajne poslove i šef stalne delegacije Ukrajine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.
Prema njegovim riječima, na zatvorenom sastanku ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga Ukrajine, izvijestili su da je tempo mobilizacije u zemlji nedovoljan za otpuštanje iz službe. “Jednostavno ih nema tko zamijeniti”, rekao je Černev. On je napomenuo da će se, u slučaju odgovarajućih pokazatelja mobilizacije, razmotriti i pitanje demobilizacije.
- hatemondays
#209838 Re: Ukrajina
Da sam ja ne do bog Zelenski, ja bi zakuhao preko svojih tajnih sluzbi i u Moldaviji i na Kosovu i u Bosni. Kad se mogu trupe slati u Afriku sve se moze. Kad fronta bude blize EU onda ce doci do brzeg raspleta ovako su donji. Ocigledno da imaju resurse pa kad je bal nek je maskenbal. Nista ne mogu izgubiti u ratu je sve dozvoljeno. Ovako europjeci ga vodaju ko mecku po vasarima a najbolji ljudi mu ginu.
- drug_profi
#209839 Re: Ukrajina
Drago mi je da shvata sta njihova borba nama znaci.
- karanana
#209840 Re: Ukrajina
jel bio neko iz bosne i hercegovine? mozda su poplave izgovor
- Čitalac
#209841 Re: Ukrajina
Borjana Krišto.

-
kluz franjo
#209842 Re: Ukrajina
Sigurno se može naći stotine objektivnih mana Ukrajini. To niko razuman i neće dovesti u pitanje.
Sami Ukrajinci će svom državno-vojnom rukovodstvu naći i hiljade zamjerki. Mnoge od njih s' pravom.
Ali iz evropske perspektive, a posebno BiH-evropske perspektive gledano...
Slava Ukrajini.
U nepune tri godine su uništili rutaljske vojne sile u ekvivalentu približnom ukupnom kapacitetu kopnenih snaga svih evropskih Nato članica (excl. Turska).
A rutaljski guslari se danas raduju varošicama i livadama Donbasa, a ne granici sa Mađarskom.
"Ne treba mi prijevoz, već municija" je rečenica koja je vrlo vjerovatno promjenila tok istorije u Evropi, a posebno kod nas.
I zato hvala i slava Ukrajini. Takvoj... potpuno nesavršenoj.
A za sve ostalo tu su karte. A na karte su MAGA-rci, antizapadnjaci, rutalj-četalji i mula-talibani dokazano jednako alergični.
Sami Ukrajinci će svom državno-vojnom rukovodstvu naći i hiljade zamjerki. Mnoge od njih s' pravom.
Slava Ukrajini.
U nepune tri godine su uništili rutaljske vojne sile u ekvivalentu približnom ukupnom kapacitetu kopnenih snaga svih evropskih Nato članica (excl. Turska).
A rutaljski guslari se danas raduju varošicama i livadama Donbasa, a ne granici sa Mađarskom.
"Ne treba mi prijevoz, već municija" je rečenica koja je vrlo vjerovatno promjenila tok istorije u Evropi, a posebno kod nas.
A za sve ostalo tu su karte. A na karte su MAGA-rci, antizapadnjaci, rutalj-četalji i mula-talibani dokazano jednako alergični.
-
ReymondReddington
#209843 Re: Ukrajina
Pa eu im placa penzije, hranu, vodu. Ne salju samo pare za oruzje. I ti bi sad da on grize ruku koja ga hrani. Bas pametan potez.hatemondays wrote: ↑09/10/2024 22:55Da sam ja ne do bog Zelenski, ja bi zakuhao preko svojih tajnih sluzbi i u Moldaviji i na Kosovu i u Bosni. Kad se mogu trupe slati u Afriku sve se moze. Kad fronta bude blize EU onda ce doci do brzeg raspleta ovako su donji. Ocigledno da imaju resurse pa kad je bal nek je maskenbal. Nista ne mogu izgubiti u ratu je sve dozvoljeno. Ovako europjeci ga vodaju ko mecku po vasarima a najbolji ljudi mu ginu.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#209844 Re: Ukrajina
Dozirana patnja, bilo bi mu bolje da zakuha pa da se svi mobilišu.ReymondReddington wrote: ↑10/10/2024 01:08Pa eu im placa penzije, hranu, vodu. Ne salju samo pare za oruzje. I ti bi sad da on grize ruku koja ga hrani. Bas pametan potez.hatemondays wrote: ↑09/10/2024 22:55Da sam ja ne do bog Zelenski, ja bi zakuhao preko svojih tajnih sluzbi i u Moldaviji i na Kosovu i u Bosni. Kad se mogu trupe slati u Afriku sve se moze. Kad fronta bude blize EU onda ce doci do brzeg raspleta ovako su donji. Ocigledno da imaju resurse pa kad je bal nek je maskenbal. Nista ne mogu izgubiti u ratu je sve dozvoljeno. Ovako europjeci ga vodaju ko mecku po vasarima a najbolji ljudi mu ginu.
-
Crvene_brigade
#209845 Re: Ukrajina
Uspješno je pogođen još jedan agresorski aerodrom sa pripadajućim skladištima...
- SanskiBiser
- janje_
#209847 Re: Ukrajina
Kaze, zasto sam na strani Ukrajine (osim zdravog razuma):
ko nema fb (jes da je bez muzike):

ko nema fb (jes da je bez muzike):

- Distortion
#209848 Re: Ukrajina
Potpisujem!kluz franjo wrote: ↑09/10/2024 23:48 Sigurno se može naći stotine objektivnih mana Ukrajini. To niko razuman i neće dovesti u pitanje.
Slava Ukrajini.
- istra_hr
#209849 Re: Ukrajina
@kluz franjo ...
ne znam kakav si pilot, ali postovi su ti objektivniji, pametniji i naročito-inteligentniji ... od čuvenih "prvoligaških".
ne znam kakav si pilot, ali postovi su ti objektivniji, pametniji i naročito-inteligentniji ... od čuvenih "prvoligaških".
-
ketronsd1