PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
- ferratilis
#10526 Re: PlayStation 5 - all about
Preporucujem i Razer Blackshark V2 Pro, izuzetno udoban headset, baterija traje od 5-7 dana intenzivnog gaminga, balansiran zvuk (u poredjenju s drugim gaming headsetima)
- BaDa
#10527 Re: PlayStation 5 - all about
I sad su 120 eura ali naletio na neku akciju za 102 eura... evo sad probao bas su lagane i ne osjete se na usimatypeOnegative wrote: ↑06/10/2024 10:06 Imam ih i ja , odlične su , doduše na ps ne rade skroz u full-u, ali i dalje više nego dobre![]()
To su malo pojeftinile, bile su 120e kad sam uzimao krajem prošle godine![]()
- typeOnegative
#10528 Re: PlayStation 5 - all about
Da, bas su lagane ,udobne i baterija traje dugo.BaDa wrote: ↑06/10/2024 11:54I sad su 120 eura ali naletio na neku akciju za 102 eura... evo sad probao bas su lagane i ne osjete se na usimatypeOnegative wrote: ↑06/10/2024 10:06 Imam ih i ja , odlične su , doduše na ps ne rade skroz u full-u, ali i dalje više nego dobre![]()
To su malo pojeftinile, bile su 120e kad sam uzimao krajem prošle godine![]()
kako mislis ne rade skeoz u fullu?
Pa na pc-u je zvuk puno više punchy, bolji je osjećaj imerzivnosti 3D zvuka zbog SS engine softvera i dodatnih opcijja nego na ps ( doduše kod mene je ps4 koji nema 3D audio , sigurno je na ps5 bolje) , ali svejedno sam i vidio po reviewima da najbolji efekat imaju na PC .
- mc-twin
#10529 Re: PlayStation 5 - all about
Kad pomenuste Steelseries ja sam jedno vrijeme htio kupiti Arctis Pro i sreca sam to smetnuo.
- TMovac
#10530 Re: PlayStation 5 - all about
ako igras pucacine, onda obavezno gledaj da imaju podrsku za 3D sound na plejki. Da bi znao sa koje ti strane strane dolazi neprijatelj. nekad je to bas pitanje zivota i smrtiupitan wrote: ↑04/10/2024 17:20Prije svega hvala na savjetima, ove slusalice izgledaju dobro i jeftinije od ovih Pulse 3D...ala7 wrote: ↑03/10/2024 18:02 @upitan
Logitech G435 su odlične. Mnogo jeftinije od Pulse a kompatibilne sa PS5.
Dolby Atmos, Tempest 3D AudioTech and Windows Sonic Spatial Sound compatible. Bluetooth, Wifi, USB dongle za PS5.
U različitim bojama. Ne znam, meni služe predobro, koristim i za laptop kad mi treba.
https://versus.com/en/logitech-g435-vs- ... n-pulse-3d
Po ovom portalu čak bolje u nekim segmentima od pulse slušalica.
@4L0n3
Ne igram ja svaki dan, slusalice mi trebaju najvise za pucacine.
Ono sto sam procitao opcenito za pulse 3D nije neki kvalitet materijala al od njih i ne ocekujem mnogo.
Medjutim do nekih 200 KM nije mi zao dati za slusalice al svjestan sam da ne mogu kupiti bas neki kvalitet.
Planiram malo sacekati jer brzo ce Black friday i snizenja.
- Spear
#10531 Re: PlayStation 5 - all about
Ekipa, planiram kupiti Playstation 5 ovih dana.
Zadnji koji sam imao je PS2 tako da ne znam fazone sada
Treba da napravim PS acc u US - Oregon, to sam procitao. Onda kupujem kodove za US i punim racun?
Da li to znaci da mi je online igranje vezano za ameriku ili mogu igrati normalno na evropskim serverima?
Da li je moguce nekad u buducnosti prebaciti akaunt na evropu ili sam zakljucan na ameriku?
Planiram kupiti PS5 Slim Digital koji se krece oko 940 KM u Sarajevu. Ako imate kakvih preporuka za prodavnicu pisite.
Treba da napravim PS acc u US - Oregon, to sam procitao. Onda kupujem kodove za US i punim racun?
Da li to znaci da mi je online igranje vezano za ameriku ili mogu igrati normalno na evropskim serverima?
Da li je moguce nekad u buducnosti prebaciti akaunt na evropu ili sam zakljucan na ameriku?
Planiram kupiti PS5 Slim Digital koji se krece oko 940 KM u Sarajevu. Ako imate kakvih preporuka za prodavnicu pisite.
- Dinostula
#10532 Re: PlayStation 5 - all about
Nema prebacivanja accounta bolje uzmi sa diskom neke igre na storu 3 puta skuplje nego sto sam polovno na disku uzeo.Spear wrote: ↑07/10/2024 22:23 Ekipa, planiram kupiti Playstation 5 ovih dana.
-
tap3ah75
#10533 Re: PlayStation 5 - all about
Sačekaj vikend sa kupovinom
Ako mozeš sačekaj "crni petak"
A nema prebacivanja akaunta po kontinentima - napravi sebi i usa i hrvatski npr
Ako mozeš sačekaj "crni petak"
A nema prebacivanja akaunta po kontinentima - napravi sebi i usa i hrvatski npr
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#10534 Re: PlayStation 5 - all about
Online igrice igraš preko lokacijskih postavki (lokacija IP adrese), tj preko servera koji su najbliži tebi fizički. Većinom su to serveri u Centralnoj EuropiSpear wrote: ↑07/10/2024 22:23 Ekipa, planiram kupiti Playstation 5 ovih dana.
- TMovac
#10535 Re: PlayStation 5 - all about
Spear wrote: ↑07/10/2024 22:23 Ekipa, planiram kupiti Playstation 5 ovih dana.
prodajem ja svoju Digitalnu od 2TB, ako te interesuje javni se u DM.
Mozes napraviti i imati na konzoli 15 akaunta istovremeno, i da svi budu razliciti regioni i kontinenti. Regija se moze mjenjati samo unutar kontinenta. Uglavnom najpovoljniji je americki ( obavezno staviti regiju oregon radi poreza ), ali nekad se desi da neka igra bude na vecem popustu u nekom drugom regionu.
Jedan akaunt moze biti na dvije konzole istovremeno. Tako da mozes ako imas nekog jarana, rodjaka, brata ( 0sobu kojoj vjerujes ) mozes djeliti igre. tj da obojica igrate igru preko svojih accounta.preko gameshare opcije. Tako ja radim sa jednim jaranom. Ima igara koje kupujemo za svoj cejf, a ima igara koje obojica volimo. I onda se dogovorimo koju cu ja kupiti, a koju on. Tako da prolazimo jeftinije.
obzirom da si fakticki novi gamer ( da nisi igrao igre koje su izasle zadnjih 10-15 godina ), moj ti je savjet da uzmes PS PLUS EXTRA pretplatu. Imas igrati citavu godinu sta
wallet kodove kupujes preko stranica. Ja licno kupujem preko Gamivo.com , cdkeys.com i g2a.com , ovisno gdje su u datom trenutku povoljnije. Moras paziti da kupis wallet code za region na kojem ti je account. Isto vrijedi i za DLC. Mora biti isti region kao i igra.
- BaDa
#10536 Re: PlayStation 5 - all about
Jel se isplati uzeti wukong? Jel ko igrao? Ili cekati neki popust 
- nepass1
#10537 Re: PlayStation 5 - all about
Koliko love? Konto ps portal. Ali ne moze se u isto vrijeme ps i portal igrati. Konto polovnu cetvorku djetetu ali i to mi sve nesta sumnjivo po pikuTMovac wrote: ↑08/10/2024 12:10Spear wrote: ↑07/10/2024 22:23 Ekipa, planiram kupiti Playstation 5 ovih dana.
prodajem ja svoju Digitalnu od 2TB, ako te interesuje javni se u DM.![]()
Mozes napraviti i imati na konzoli 15 akaunta istovremeno, i da svi budu razliciti regioni i kontinenti. Regija se moze mjenjati samo unutar kontinenta. Uglavnom najpovoljniji je americki ( obavezno staviti regiju oregon radi poreza ), ali nekad se desi da neka igra bude na vecem popustu u nekom drugom regionu.
Jedan akaunt moze biti na dvije konzole istovremeno. Tako da mozes ako imas nekog jarana, rodjaka, brata ( 0sobu kojoj vjerujes ) mozes djeliti igre. tj da obojica igrate igru preko svojih accounta.preko gameshare opcije. Tako ja radim sa jednim jaranom. Ima igara koje kupujemo za svoj cejf, a ima igara koje obojica volimo. I onda se dogovorimo koju cu ja kupiti, a koju on. Tako da prolazimo jeftinije.
obzirom da si fakticki novi gamer ( da nisi igrao igre koje su izasle zadnjih 10-15 godina ), moj ti je savjet da uzmes PS PLUS EXTRA pretplatu. Imas igrati citavu godinu stakompletan spisak igara mozes pogledati ovdje https://www.playstation.com/en-us/ps-plus/games/ stim da svaki mjesec dodaju i neke nove. Neke su trajno tu, neke privremeno. One koje su privremeno, kod njih pise datum do kada se mogu igrati. Ova pretplata se isplati uzeti ako imas namjeru igrati bar par sati sedmicno. Ako ces igrati jednom mjesecno, onda se ne isplati. Ako je imas nijet uzimat onda sacekaj black friday ili Bozic. Na jedan od ta dva datuma ce biti na popustu.
wallet kodove kupujes preko stranica. Ja licno kupujem preko Gamivo.com , cdkeys.com i g2a.com , ovisno gdje su u datom trenutku povoljnije. Moras paziti da kupis wallet code za region na kojem ti je account. Isto vrijedi i za DLC. Mora biti isti region kao i igra.
Mada bi me mogla zena zaklati ako jos sta unesem u kucu
- TMovac
#10538 Re: PlayStation 5 - all about
ako ces sa dodatnim SSD-om 750KM ( ubacen je 1TB WD_BLACK SN850 X sa heatsinkom ). Bez dodatnog SSD-a 500KM. Originalna kutija, kablovi, 2 gamepada ( jedan bijeli, jedan Starlight blue ( koristen 3 mjeseca ). Konzola je ciscena u servisu ( bilo me hastra sam ceprkat ). Zadnji put u maju mjesecu. konzola je u top stanju, samo sto nije vise cisto bijela kao day one. Eh da u bijelog gamepada je malo slaba baterija. Moze izdrzat sat-dva. Kod plavog je odlicna baterija, koristen 3 mjeseca. Imam jos Spiderman i EDGE, tako da ga nisam nesto koristio.nepass1 wrote: ↑08/10/2024 15:05Koliko love? Konto ps portal. Ali ne moze se u isto vrijeme ps i portal igrati. Konto polovnu cetvorku djetetu ali i to mi sve nesta sumnjivo po pikuTMovac wrote: ↑08/10/2024 12:10Spear wrote: ↑07/10/2024 22:23 Ekipa, planiram kupiti Playstation 5 ovih dana.
obzirom da si fakticki novi gamer ( da nisi igrao igre koje su izasle zadnjih 10-15 godina ), moj ti je savjet da uzmes PS PLUS EXTRA pretplatu. Imas igrati citavu godinu stakompletan spisak igara mozes pogledati ovdje https://www.playstation.com/en-us/ps-plus/games/ stim da svaki mjesec dodaju i neke nove. Neke su trajno tu, neke privremeno. One koje su privremeno, kod njih pise datum do kada se mogu igrati. Ova pretplata se isplati uzeti ako imas namjeru igrati bar par sati sedmicno. Ako ces igrati jednom mjesecno, onda se ne isplati. Ako je imas nijet uzimat onda sacekaj black friday ili Bozic. Na jedan od ta dva datuma ce biti na popustu.
- nepass1
#10539 Re: PlayStation 5 - all about
Bez ssd sigurno. Samo sa zenom veceras sutra da se "dogovorim"TMovac wrote: ↑08/10/2024 15:32ako ces sa dodatnim SSD-om 750KM ( ubacen je 1TB WD_BLACK SN850 X sa heatsinkom ). Bez dodatnog SSD-a 500KM. Originalna kutija, kablovi, 2 gamepada ( jedan bijeli, jedan Starlight blue ( koristen 3 mjeseca ). Konzola je ciscena u servisu ( bilo me hastra sam ceprkat ). Zadnji put u maju mjesecu. konzola je u top stanju, samo sto nije vise cisto bijela kao day one. Eh da u bijelog gamepada je malo slaba baterija. Moze izdrzat sat-dva. Kod plavog je odlicna baterija, koristen 3 mjeseca. Imam jos Spiderman i EDGE, tako da ga nisam nesto koristio.nepass1 wrote: ↑08/10/2024 15:05Koliko love? Konto ps portal. Ali ne moze se u isto vrijeme ps i portal igrati. Konto polovnu cetvorku djetetu ali i to mi sve nesta sumnjivo po pikuTMovac wrote: ↑08/10/2024 12:10
- TMovac
#10540 Re: PlayStation 5 - all about
nije problem, ubacim onda SSD u PRO verziju.nepass1 wrote: ↑08/10/2024 15:52Bez ssd sigurno. Samo sa zenom veceras sutra da se "dogovorim"TMovac wrote: ↑08/10/2024 15:32ako ces sa dodatnim SSD-om 750KM ( ubacen je 1TB WD_BLACK SN850 X sa heatsinkom ). Bez dodatnog SSD-a 500KM. Originalna kutija, kablovi, 2 gamepada ( jedan bijeli, jedan Starlight blue ( koristen 3 mjeseca ). Konzola je ciscena u servisu ( bilo me hastra sam ceprkat ). Zadnji put u maju mjesecu. konzola je u top stanju, samo sto nije vise cisto bijela kao day one. Eh da u bijelog gamepada je malo slaba baterija. Moze izdrzat sat-dva. Kod plavog je odlicna baterija, koristen 3 mjeseca. Imam jos Spiderman i EDGE, tako da ga nisam nesto koristio.
![]()
- nepass1
#10541 Re: PlayStation 5 - all about
Ma nmg od djeteta prici ps. Uzmem anno da igram kaze hoce i ona. A u biti igra astrobota i jos luckys tale. Tako da ssd ne treba.TMovac wrote: ↑08/10/2024 16:08nije problem, ubacim onda SSD u PRO verziju.nepass1 wrote: ↑08/10/2024 15:52Bez ssd sigurno. Samo sa zenom veceras sutra da se "dogovorim"TMovac wrote: ↑08/10/2024 15:32
ako ces sa dodatnim SSD-om 750KM ( ubacen je 1TB WD_BLACK SN850 X sa heatsinkom ). Bez dodatnog SSD-a 500KM. Originalna kutija, kablovi, 2 gamepada ( jedan bijeli, jedan Starlight blue ( koristen 3 mjeseca ). Konzola je ciscena u servisu ( bilo me hastra sam ceprkat ). Zadnji put u maju mjesecu. konzola je u top stanju, samo sto nije vise cisto bijela kao day one. Eh da u bijelog gamepada je malo slaba baterija. Moze izdrzat sat-dva. Kod plavog je odlicna baterija, koristen 3 mjeseca. Imam jos Spiderman i EDGE, tako da ga nisam nesto koristio.
![]()
![]()
![]()
Samo da zena aminuje dva ps u kuci
- Spear
#10542 Re: PlayStation 5 - all about
Hvala vam svima na savjetima, posebno @TMovac, dosta toga korisnog sam nacuo.
Osjecam se edukovanim i spremnim, ostaje jos da pazarim
Osjecam se edukovanim i spremnim, ostaje jos da pazarim
- TMovac
#10543 Re: PlayStation 5 - all about
sta god treba, tu sam. Ja sam napravio skok sa PS1 na PS4. Pa mi je bilo sve novo. Trebalo mi je malo vremena da se uhodam i sve pohvatam.
- mc-twin
#10544 Re: PlayStation 5 - all about
Aj, nisi imao legendarnu dvicu... 
- mc-twin
#10545 Re: PlayStation 5 - all about
Poceh Witchera 3 na prvo igranje me nije "pokupio" (nije moj zanr) vrijedi li igrati? Predpostavljam da je i ima dosta sati igranja.
-
tap3ah75
#10546 Re: PlayStation 5 - all about
Jooj i ja sam odustao nakon sat.
Nije mi leglo nikako.
A isto tako sam i Ghost of T. jednom odustao nakon sat-dva .... pa sam se nakon dva mjeseca vratio i krenuo opet - fantastična igra.
Tako da kontam da je i Witcher dobar samo treba biti nagodan.
- dzeko1
#10547 Re: PlayStation 5 - all about
Witcher je preopširan, ja sam pokušavao 2-3 puta po sat vremena, nikako me nije uvukao u taj svijet. Inače, ako misliš odraditi sve questove i dlc-ove, eventualno platina, cca. 150-200h.
- mc-twin
#10548 Re: PlayStation 5 - all about
Ja sam neka dva sata igrao. Hajd vidjet cu jos malo kako ce teci...
Desavalo se i meni da iz drugog puta pokusam i zavrsim igricu, pa cak i da mi bude ok ili dobra.@
@dzeko1 ma kakva platina (jos za ovu igru).
Predpostavljao sam da ima dosta sati.
- nepass1
#10549 Re: PlayStation 5 - all about
Vrijedi, na pocetku sporije ide, sporo se i exp skuplja. Kasnije kad razvijes vjestine zbavis armor set dosta je lakse. Prica mozda najbolja ikad. Samo prije svakog kvesta sejv napravi. A ne ko ja sa lvl2 upadnem u pecinu protiv pauka lvl 20. Pogines stvoris se pred paukom
Meni najdraza igrica
- jasko_ba
#10550 Re: PlayStation 5 - all about
zanimljivo kad ti igra ne sjedne iz prve. mislim da sam se najvise patio sa Bloodborne, jesam sigurno 3-4 puta prekidao igru nakon sat vremena pa nastavljao ponovo nakon mjesec-dva. skoro pola godine mi trebalo da krenem igrati normalno i da zavrsim istu u 5 dana.