Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
darius_maximus wrote: ↑09/10/2024 09:45
Kad spomenu Zendayu, nikad neću skontati kako ljudi mogu pričati da je ona neki pojam ljepote.
Sa Sydney Sweeney nemam problema nikakvih.
I ja sam se isto pitao za Timothée Chalamet nakon sto sam vidio koliko cure lude za njim. Sretnem u tramvaju 10 ljepsih muskaraca od njega daily.
Kad spomenu Zendayu, nikad neću skontati kako ljudi mogu pričati da je ona neki pojam ljepote.
I ja sam se isto pitao za Timothée Chalamet nakon sto sam vidio koliko cure lude za njim. Sretnem u tramvaju 10 ljepsih muskaraca od njega daily.
Eno ga sad u vezi sa Kylie Jenner.
Al zato zelim imati auru u životu kao Pete Davidson
Eno ga sad u vezi sa Kylie Jenner.
Al zato zelim imati auru u životu kao Pete Davidson
Moras biti smiješan kao on ili nesto drugo ne znam zašto za njega američki jet set trči
mali_balon wrote: ↑09/10/2024 19:17
Odo se i ja prijavit na only fans....kakva mi je sansa...ono debeljuskast maljav i po ledjima prosjed ne bas obdaren dole 10cm (Izvinjavam se na detaljima)...konto sam samo skidanje nista vise....mozel se zivit od tog
Da umijem kitom pare zaraditi ne bih puno razmisljao
DaysleepeR wrote: ↑09/10/2024 13:10
Plaćaju uredno porez kao i svi freelanceri koji dobijaju pare iz inostranstva.
Porezna se uvezala sa bankama, onog momenta kada dobiješ uplatu iz inostranstva kontaktira te Porzna da platiš pod prijetnjom blokade računa.
Zato postoje Pay Pal ili Payoneer, da ne moras novac primati na bh banke. Tj banke sa adresom u BiH.
mali_balon wrote: ↑09/10/2024 19:17
Odo se i ja prijavit na only fans....kakva mi je sansa...ono debeljuskast maljav i po ledjima prosjed ne bas obdaren dole 10cm (Izvinjavam se na detaljima)...konto sam samo skidanje nista vise....mozel se zivit od tog
Da umijem kitom pare zaraditi ne bih puno razmisljao
pa ne trebas nista radit, on keks folovogolovoi, samo skidanje i to....upravo zato sto ne znamo kitama...malo strip malo se protrljas i cao....ne znam kako to ide nisam upucen
Zendaya bezveze. I Sydney bez sisa bi bila prosjek strogi.
Sydney je "hot, not beautiful".
Mislim da bi pravi prijevod na naš bio "jebozovna".
Karikaturist wrote: ↑07/10/2024 12:07
Btw viber je smece i ne kontam forsiranje vibera.
Meni je viber OK, koristan za chat umjesto sms poruka, pa i za pozive kada je neko u drugoj drzavi, ali mi je besmisleno koristiti ga za obicne pozive, bar od strane ljudi koji uglavnom imaju neke pakete sa ukljucenim minutama koje je tesko iskoristiti.
Kad smo kod toga, korištenje Vibera i Facebooka u onilne nastavi - zašto? Naročito kad je platforma za online nastavu uspostavljena a mnogo bolja je od Vibera i Facebooka.
Meni je vecina komunikacije na poslu presla na viber, kako sa kolegama tako i sa vanjskim saradnicima i klijentima. Postao ne uobicajeno sredstvo komunikacije, bez potrebe ali eto i ja se navikao vec na to...
Porezna se uvezala sa bankama, onog momenta kada dobiješ uplatu iz inostranstva kontaktira te Porzna da platiš pod prijetnjom blokade računa.
Je li fakat?
Otkad to?
Kako otkad to, pa pisalo se i na forumu o tome.
Ima par godina, Porezna se uvezala sa bankama, čimn dobiješ uplatu iz inostranstva odmah te kontaktiraju.
Zapravo ti banka ne da podići pare.
Plaćalo se paušalno u početku, ne znam kako je sad.
Mnogo bolje i pametnije rješenje, za obje strane (pa i za freelancere) nego ono u Srbiji, kad su ljudima uračunali unazad porez za po više od deset godina. Još kad bi se elektronski odbijao porez, automatski pri uplati, pa da ni freelancer ni država ne misle, tad ne bi ni mogao da ne plati porez.
Zato postoje Pay Pal ili Payoneer, da ne moras novac primati na bh banke. Tj banke sa adresom u BiH.
Izbjegava raja i otvaranjem obrta, ali opet moras porez platiti
Čuo sam da pokušavaju izbjeći porez otvaranjem računa u stranim bankama, obično zemlje bivšeg sovjetskog bloka koje su sad u EU (zaboravih koju zemlju su spomenuli). Kartica dođe poštom, gotovinu dižu na bankomatima (uz proviziju,jasno).
Izbjegava raja i otvaranjem obrta, ali opet moras porez platiti
Čuo sam da pokušavaju izbjeći porez otvaranjem računa u stranim bankama, obično zemlje bivšeg sovjetskog bloka koje su sad u EU (zaboravih koju zemlju su spomenuli). Kartica dođe poštom, gotovinu dižu na bankomatima (uz proviziju,jasno).
Estonija je neka vrsta "poreskog raja" za mnoge ITovce. Bio sam na nekom predavanju prije par godina gdje je jedan freelancer objasnjavao zasto se najvise isplati formalno registrovati firmu tamo i da svo poslovanje ide preko nje. Neka niska stopa poreza, a ne mora nikad otici u Estoniju. u BiH zivi i trosi pare.