Narod i Pravda (Konakovic)

VladaFBiH

#35651 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

Styling wrote: 09/10/2024 11:09
Dzematlija wrote: 09/10/2024 10:52
VladaFBiH wrote: 09/10/2024 10:32
hajde mi daj neki primjer gdje je preuzeo odgovornost a da nije bilo za kuma?

Da li je preuzeo odgovornost za loše kadrove koji su genetski predodređeni za funkcije? Za direktore sa Travničkim diplomama? Za svoje riječi koje je malo poslije toga popišao i rekao da je to neki AI i sl.? Za podršku katastrofalnim ministrima koji rade protiv zakona? mogao bih ovako do ujutru
Bravo!
Na koji način su preuzeli odgovornost za:
-sigurnost u glavnom gradu
-katastrofu sa smećem (blago je reći)
-ponovne redukcije sa vodom
-brojne gluposti u vezi sa ministarstvom obrazovanja
-enormna povećanja izdataka iz budžeta, kako bi se kupio socijalni mir

NiP će propasti iz jednog vrlo jednostavnog razloga: ti ljudi nemaju intelektualni ni ljudski kapacitet da se suoče sa vlastitim greškama. Dino se okružio podrepnim muhama bez ikakvih intelektualnih i stručnih kapaciteta.

Delić, Hodžić, Zahiragić H, Aza, Durić i ekipa su samo neki od likova koji su mu najbliži saradnici. Jako drski, arogantni, ni trunke otvorenog uma. Glupani su ponižavali najodanije članove NiP-a, znam toliko primjera gdje su se ljudi žalili zbog toga. Nikad više neće glasati za njihA.

Da li se u međuvremenu pretvorio u takvog, ili je oduvijek bio - samo se pretvarao, ali i Konaković je u zadnje vrijeme postao strašno nervozan i bezobrazan prema svakoj konstruktivnoj kritici.
Elaboriraj ovo podebljano.

Sa ovim se potpuno slazem - "Delić, Hodžić, Zahiragić H, Aza, Durić i ekipa su samo neki od likova koji su mu najbliži saradnici. Jako drski, arogantni, ni trunke otvorenog uma. Glupani su ponižavali najodanije članove NiP-a, znam toliko primjera gdje su se ljudi žalili zbog toga. Nikad više neće glasati za njihA. "

Ja sam ovdje davno govorila kao u Novom gradu i u KS NIP ima lose kadrove, da nista ne rade, da su rastjerali ljude koje ne misle kao oni i koji ne pripadaju odredjenim dzematima pa su me napadali da sam subjektivna i da sam maltene mrzilac Bosnjaka. Sada se sve pokazalo tacnim.
evo mogu ja da ti dam odgovor - NiP je postavio nesposobne direktore u javna preduzeća koja su odgovorna za prve dvije stavke (ima tu i treće a to je KJKP RAD ali nije navedeno ovdje) a kod treće je postavio svoju ministricu koja pravi haos a u četvrtom je aktivno učestvovao i dodatno zakuhavao situaciju pred izbore - recimo obećavao pare za subvencije mladim a zna da nema novca u budžetu
Last edited by VladaFBiH on 09/10/2024 11:13, edited 1 time in total.
Styling

#35652 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

VladaFBiH wrote: 09/10/2024 11:12
Dzematlija wrote: 09/10/2024 10:52
Bravo!

NiP će propasti iz jednog vrlo jednostavnog razloga: ti ljudi nemaju intelektualni ni ljudski kapacitet da se suoče sa vlastitim greškama. Dino se okružio podrepnim muhama bez ikakvih intelektualnih i stručnih kapaciteta.

Delić, Hodžić, Zahiragić H, Aza, Durić i ekipa su samo neki od likova koji su mu najbliži saradnici. Jako drski, arogantni, ni trunke otvorenog uma. Glupani su ponižavali najodanije članove NiP-a, znam toliko primjera gdje su se ljudi žalili zbog toga. Nikad više neće glasati za njihA.

Da li se u međuvremenu pretvorio u takvog, ili je oduvijek bio - samo se pretvarao, ali i Konaković je u zadnje vrijeme postao strašno nervozan i bezobrazan prema svakoj konstruktivnoj kritici.

Sa ovim se potpuno slazem - "Delić, Hodžić, Zahiragić H, Aza, Durić i ekipa su samo neki od likova koji su mu najbliži saradnici. Jako drski, arogantni, ni trunke otvorenog uma. Glupani su ponižavali najodanije članove NiP-a, znam toliko primjera gdje su se ljudi žalili zbog toga. Nikad više neće glasati za njihA. "

Ja sam ovdje davno govorila kao u Novom gradu i u KS NIP ima lose kadrove, da nista ne rade, da su rastjerali ljude koje ne misle kao oni i koji ne pripadaju odredjenim dzematima pa su me napadali da sam subjektivna i da sam maltene mrzilac Bosnjaka. Sada se sve pokazalo tacnim.
evo mogu ja da ti dam odgovor - NiP je postavio nesposobne direktore u javna preduzeća koja su odgovorna za prve dvije stavke a kod treće je postavio svoju ministricu koja pravi haos a u četvrtom je učestvovao + npr. obećavao pare za subvencije mladim a zna da nema novca u budžetu
Je li ovo samo NIP ili je kompletna Vlada?
VladaFBiH

#35653 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

Styling wrote: 09/10/2024 11:13

evo mogu ja da ti dam odgovor - NiP je postavio nesposobne direktore u javna preduzeća koja su odgovorna za prve dvije stavke a kod treće je postavio svoju ministricu koja pravi haos a u četvrtom je učestvovao + npr. obećavao pare za subvencije mladim a zna da nema novca u budžetu
ispravio sam odgovor ali si već odogovorio - aktivno učestvovao tako da mu se ne mogu pripisati svi krediti za stanje ali dio sigurno da može dok je prve 3 stavke isključivo NiP
internazionale

#35654 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

Haris.ba wrote: 09/10/2024 11:11
internazionale wrote: 09/10/2024 11:10 Mobilizacija "patriota" da brane Bosnu i Islam od izdajnika. Na lokalnom izborima
Mislis da na Ilidzi nema toga? Pa opet se vidi da nije upalilo. Znaci, glavni uzroci su negdje drugo.

Ilijas? Kako u Ilijasu to ne prodje?
Branili Bosnu i Islam ali neće za SDA, i tu su Efendićevci hajrovali. Pa je usput i Srle ljiljan naš se omrsio
Prpa.ba

#35655 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

VladaFBiH wrote: 09/10/2024 11:01 obzirom da imam neke "interne" informacije iz opštine i da su ovo rekle osobe koje su bile usko vezane za sadašnjeg i prethodnog načelnika nemam razloga da ne vjerujem u to. Načelnik bez OV maltene ne može ništa. Da se pogrešno ne shvati - ne branim ga.
Tanovic jedino nije imao podrsku NIP-a i malo NS-a, dakle desetak od 31 vijecnika.

Sve ostale je zavrsio, prolazili izvjestaji, prolazili budzeti, prolazile odluke, kad zafali ruka zbog odsustva Srdica, ulijetala SDA.

Ipak kad bi se gledalo po rezultatima, vise je Tanovic zasluzio ostati nego Mandic. To sto je NS-u Centar egzistencijalno pitanje, a SDP-u Novo Sarajevo poligon za zajebanciju, je i dovelo do tog da se jednu gresku prizna a drugu ne.
Last edited by Prpa.ba on 09/10/2024 11:17, edited 1 time in total.
Styling

#35656 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

VladaFBiH wrote: 09/10/2024 11:14
ispravio sam odgovor ali si već odogovorio - aktivno učestvovao tako da mu se ne mogu pripisati svi krediti za stanje ali dio sigurno da može dok je prve 3 stavke isključivo NiP
Mladi su dobili koliko je Vlada imala na raspolaganju za raspodjelu (ako mislis na subvencije za stanove). Ne znam sta jos hoce.
Haris.ba

#35657 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Sta je ovo?
Konaković obećao mladima: Novac za subvenciju trebate dobiti, nećemo podržati nove Javne pozive dok se ne riješi vaš
VIJESTI Autor: N1 BiH 01. okt 202414:54
Uk kaže da nema novca mladima za subvencije stanova, a resorni ministar ponovo pruža nadu
Prpa.ba wrote: 09/10/2024 11:15
VladaFBiH wrote: 09/10/2024 11:01 obzirom da imam neke "interne" informacije iz opštine i da su ovo rekle osobe koje su bile usko vezane za sadašnjeg i prethodnog načelnika nemam razloga da ne vjerujem u to. Načelnik bez OV maltene ne može ništa. Da se pogrešno ne shvati - ne branim ga.
Tanovic jedino nije imao podrsku NIP-a i malo NS-a, dakle desetak od 31 vijecnika.

Sve ostale je zavrsio, prolazili izvjestaji, prolazili budzeti, prolazile odluke, kad zafali ruka zbog odsustva Srdica, ulijetala SDA.

Ipak kad bi se gledalo po rezultatima, vise je Tanovic zasluzio ostati nego Mandic. To sto je NS-u Centar egzistencijalno pitanje, a SDP-u Novo Sarajevo poligon za zajebanciju, je i dovelo do tog da se jednu gresku prizna a drugu ne.
Nevjerovatno je kako se ne zeli priznati stanje u NS. Gdje se kurvao ko je stigao sa kim.
Last edited by Haris.ba on 09/10/2024 11:18, edited 1 time in total.
VladaFBiH

#35658 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

Haris.ba wrote: 09/10/2024 11:16 Sta je ovo?
Konaković obećao mladima: Novac za subvenciju trebate dobiti, nećemo podržati nove Javne pozive dok se ne riješi vaš
VIJESTI Autor: N1 BiH 01. okt 202414:54
Uk kaže da nema novca mladima za subvencije stanova, a resorni ministar ponovo pruža nadu
ma opet taj zli AI :D :D :D :D
VladaFBiH

#35659 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

Styling wrote: 09/10/2024 11:16
VladaFBiH wrote: 09/10/2024 11:14

Mladi su dobili koliko je Vlada imala na raspolaganju za raspodjelu (ako mislis na subvencije za stanove). Ne znam sta jos hoce.
slažem se ali se Dino ne slaže i obećava svašta
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35660 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 09/10/2024 10:54
_BataZiv_0809 wrote: 09/10/2024 10:43
PM72 wrote: 09/10/2024 10:33 Između Dininog "ozbiljnog nivoa samokritičnosti" i Bakirovog "ja i " nikakve razlike nema.I pored svih kritika i dokaza o njihovim kadrovskim fulama posljeduca nema.
Sklonjen Tanovic
Tana bio u Nipu? Jedva je Tana sklonjen. Zagrizao bio da opet bude kandidat.
Cestitam sto su to uspjeli. Ali, to je Sdp. Nije Nip
Trojka
Dzematlija

#35661 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dzematlija »

Dzematlija wrote: 09/10/2024 10:52 Bravo!

evo mogu ja da ti dam odgovor - NiP je postavio nesposobne direktore u javna preduzeća koja su odgovorna za prve dvije stavke (ima tu i treće a to je KJKP RAD ali nije navedeno ovdje) a kod treće je postavio svoju ministricu koja pravi haos a u četvrtom je aktivno učestvovao i dodatno zakuhavao situaciju pred izbore - recimo obećavao pare za subvencije mladim a zna da nema novca u budžetu
Čime su to Salić, Salamović, Durić, Kapo, Kulanić i ekipa zaslužili direktorska mjesta: kojim kompetencijama? Prije njih je Dovadžija zamalo postao direktor Sarajevo-šume, da bi kasnije postao direktor domova.
Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Kako je moguće da u nadzorne odbore ulaze ljudi koji nemaju nikakve veze sa tim djelatnostima (neko mi je reko da je takav slučaj u ZZO)!?

Nije ni čudo da grad pliva u smeću. Isto kao kod SDA...

O sigurnosti da ne pričamo. Katica i dalje tu gdje jeste.
Haris.ba

#35662 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 09/10/2024 11:19 Trojka
Pa gledaj. Nece NS i Sdp sada odlucivati sudbinu Jasmina A.u Centru. To ce uraditi Nip. Svaka stranka na kraju to odlucuje.
Mislis da jedan dio Sdp nije bio za to da Tana ide na novi mandat?
Dobro, priznajem da su saslusali i misljenje nip i ns. Ali, je sdp na kraju odlucio radi saradnje.
Prpa.ba

#35663 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Inace, Konakovic je odavno sletio sa tracnica i nanosi direktnu stetu svojoj stranci.

Kompilacija njegovih "greatest shits" je daleko duza od ovog, ali pogledajte samo tu britku sablju valjanja gluposti i ublehe.
Svoj je stav argumentirao tvrdnjom da se rezultati rada Vijeća ministara danas i prije ne mogu porediti.

“Mogli smo odabrati stagnaciju, povratak na sistem koji godišnje tjera stotine hiljada ljudi iz BiH. Kad smo dobili ime Rame Isaka, u poređenju s Anelom Kljakom (NES), kojeg smo također ranije prihvatili…ogromna je razlika.

Nenada Nešića (ministar sigurnosti BiH, op.pr.) smo kroz iglene uši provukli – jer je digao tri prsta. Eto. Srbin digao tri prsta i neko se iznenadio. A ja ću sada biti iskren – Nešić je najbolji kadar od ministara iz RS-a.
“Ramo Isak može iznijeti dio posla uz sve mane koje mu se prigovaraju, slažem se da one nisu bezazlene i da ih ne treba zanemarivati. Odgovornost za kadrove preuzimamo mi, ako sutra Ramo Isak bude kriv ili uradio loše posao, odgovorni smo mi. Ja preuzimam odgovornost za imenovanje Rame Isaka i dajem prostor da vidimo može li čovjek raditi ovaj posao. Svaku mrlju, svaki tender, svaki skandal koji napravi ja ću stati pred vas i reći tad šta imam”, kazao je Konaković.
HDZ i SNSD su u čvrstom savezu. Potpuno je jasno da se taj savez neće raskidati. Ali treba reći da su Izetbegović i Komšić najodgovorniji za to što su Dodik i Čović ovoliko snažni. Važno je da za sto s njima ne sjednu isti pregovarači. Imat će posla s ljudima koji drže datu riječ, koji ne lažu i koji nikada neće biti odgovorni zato što nešto stoji u državi. Kada Bakir potpiše s Čovićem "mostarski sporazum" i javno se obaveže da će ga provesti, a onda to ne učini, naravno da će se Čović osjetiti prevarenim i da će to odvesti u radikalizaciju.
I onda ce mu opstinske organizacije biti krive za potop na izborima. 8) :mrgreen:
Last edited by Prpa.ba on 09/10/2024 11:24, edited 1 time in total.
PM72

#35664 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Zaboravio si i direktora Sarajevogasa...Crni labud,vodio komunu za liječene narkomane a sad Sarajevogas...kažu samo nazove direktora Parka,Rada ili ViK-a i bude primljen na posao za koga urgira...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35665 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Osim toga Konakovic je politicar na vlasti i kao takav smije, treba i mora biti predmet kritike.

Kritikujemo obilno i Bakira i Komsica, pa je sasvim logicno da to isto vazi i za Konakovica.

Ono sto je bitno, barem meni, jeste da ta kritika ne dolazi sa prljavog vesa koji su prostrli megafoni DFSDA botova.

Dakle cim vidim rijeci i sintagme a la: elektricar, profesor tjelesnog, kolut naprijed kolut nazad, izdali drzavu, sve prepustaju HDZ-u i SNSD-u, Covic im je gazda, narko kartel....znam odakle taj vjetar puse i ta kritika za mene, dakle govorim u svoje licno ime, nema nikakvu vrijednost osim medjustranacke borbe za vlast.

Da li su svi forumasi koji to pisu botovi? Mislim da nisu. Ima onih koji jednostavno ne mirisu Konakovica a to ne znaci da mirisu Zahiragica i Sjebiju.

Smatram da itekako ima prostora za kritiku i NiPa i Konakovicu, ali ne na ovaj nacin.

I svi mi to vidimo i svi mi to znamo, ali zabavnije je gledati kako npr. Emela po hiljaditi put Konakovicu postavlja pitanje o "Titi i Dini" nego da se bilo ko upita: "ako je interesuje -- Zasto ONA ne nazove Europol i tuzilastvo i Titu i Dinu i Emirate? lli, zasto ne upita lzetbegovica otkud ON i zena mu na toj semi?... zasto ne radi svoj posao, nego se mulja u prljavom vesu prostrtom od stranackih megafona SDFA?

I onda i pored toga sto svi sve to znaju i vide ... je i dalje lakse da se pravimo da to ne vidimo i ne znamo, dopustajuci tim megafonima (koji su btw. puni jezika mrznje -- sto se za stranke Trojke nikako ne moze reci) da od nas prave njihov eho dozvoljavajci im -- iz nekih licnih frustracija -- da nas instrumentalizuju?
PM72

#35666 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Bato,
Kako ti nije mrsko pisati kilometarske postove u kojima braniš lik i (ne)djela Dine K? Omar mjesečar napiše manje rečenica kad brani osumnjičene
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35667 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Placa me Konakovic
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35668 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

A jedan dio posta sam c/p od drugog forumasa pa ce njemu dio honorara ici hhhh
Styling

#35669 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 09/10/2024 11:22
_BataZiv_0809 wrote: 09/10/2024 11:19 Trojka
Pa gledaj. Nece NS i Sdp sada odlucivati sudbinu Jasmina A.u Centru. To ce uraditi Nip. Svaka stranka na kraju to odlucuje.
Mislis da jedan dio Sdp nije bio za to da Tana ide na novi mandat?
Dobro, priznajem da su saslusali i misljenje nip i ns. Ali, je sdp na kraju odlucio radi saradnje.
SDP nije bio za Tanu jer je trebalo naci uhljebljene za Benjaminu. Zato SDP nije ni spominjao da bi dao kandidata za Novi grad. Na kraju je NIP dao loseg kandidata svjesni da od Selimbergovica nam nista.
internazionale

#35670 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

_BataZiv_0809 wrote: 09/10/2024 11:29 Osim toga Konakovic je politicar na vlasti i kao takav smije, treba i mora biti predmet kritike.

Kritikujemo obilno i Bakira i Komsica, pa je sasvim logicno da to isto vazi i za Konakovica.

Ono sto je bitno, barem meni, jeste da ta kritika ne dolazi sa prljavog vesa koji su prostrli megafoni DFSDA botova.

Dakle cim vidim rijeci i sintagme a la: elektricar, profesor tjelesnog, kolut naprijed kolut nazad, izdali drzavu, sve prepustaju HDZ-u i SNSD-u, Covic im je gazda, narko kartel....znam odakle taj vjetar puse i ta kritika za mene, dakle govorim u svoje licno ime, nema nikakvu vrijednost osim medjustranacke borbe za vlast.

Da li su svi forumasi koji to pisu botovi? Mislim da nisu. Ima onih koji jednostavno ne mirisu Konakovica a to ne znaci da mirisu Zahiragica i Sjebiju.

Smatram da itekako ima prostora za kritiku i NiPa i Konakovicu, ali ne na ovaj nacin.

I svi mi to vidimo i svi mi to znamo, ali zabavnije je gledati kako npr. Emela po hiljaditi put Konakovicu postavlja pitanje o "Titi i Dini" nego da se bilo ko upita: "ako je interesuje -- Zasto ONA ne nazove Europol i tuzilastvo i Titu i Dinu i Emirate? lli, zasto ne upita lzetbegovica otkud ON i zena mu na toj semi?... zasto ne radi svoj posao, nego se mulja u prljavom vesu prostrtom od stranackih megafona SDFA?

I onda i pored toga sto svi sve to znaju i vide ... je i dalje lakse da se pravimo da to ne vidimo i ne znamo, dopustajuci tim megafonima (koji su btw. puni jezika mrznje -- sto se za stranke Trojke nikako ne moze reci) da od nas prave njihov eho dozvoljavajci im -- iz nekih licnih frustracija -- da nas instrumentalizuju?
:thumbup:
Kritika je apsolutno potrebna i poželjna, za bilo koga.

Ono što je tačno su 2 činjenice:
1. 99,9% optužbi na račun NiP i Dine su izdaja, prodaja... od strane sluđene i upaljene mase koja misli da brani Bosnu i Islam
2. 99,9% "optužbi" iz tačke 1. su na račun NiP-a koji je pokupio gelere. Niko iz trojke, kao ni oni radi samih sebe, nije reagovao

Moglo se to dobrim dijelom razbiti. Eto ih pa nek dumaju
PM72

#35671 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

_BataZiv_0809 wrote: 09/10/2024 11:34 A jedan dio posta sam c/p od drugog forumasa pa ce njemu dio honorara ici hhhh
Pošteno :thumbup:
Haris.ba

#35672 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Hoce li se javiti ko da demantira Amere da sda predvodi i nip delegata?
Ambasada SAD je oštro sudila to što Klub Bošnjaka u Domu naroda predvođen SDA ponovo blokira rad zakonodavnog tijela.

- Ovakvo ponašanje je u suprotnosti sa tvrdnjama SDA da podržava jake i funkcionalne državne institucije. To odražava destruktivno ponašanje drugih etnonacionalističkih stranaka koje su SDA i njeni partneri u Klubu Bošnjaka osudili u prošlosti.

Svi konstitutivni narodi u BiH imaju pravo da koriste zaštitu koja im je predviđena Dejtonskim mirovnim sporazumom, kao što je veto od vitalnog nacionalnog interesa, ali to se jučer nije dogodilo. Umjesto toga, Klub Bošnjaka jednostavno je odbio da se pojavi na poslu.

Bosna i Hercegovina ima jedinstvenu priliku za napredak ka evropskim integracijama, nešto što građani BiH žele i zaslužuju. To zahtijeva da se izabrani zvaničnici zemlje iz svih njenih konstitutivnih naroda pojave, rade svoj posao i rade na stvaranju bolje budućnosti za sve građane - naveli su Ambasade SAD.
svi u napad

#35673 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by svi u napad »

Stayling: Dino radi odličan posao kao MVP. Sabina sa svojim liberalnim svjetonazorom ne bi bila dobro došla u arapske zemlje niti bi je oni prihvatili kako su prihvatili Dinu. Moramo o svemu misliti.
Sabina je elokventna i obrazovana ali se pričom nije odmakla od debatnog kluba srednje škole. Neka je u Vijeću Evrope, tamo radi dobar posao.
[/quote]
Evo zbog ovakvih analiza mi nemamao napretka. Dakle Stayling obrazovana zena aktivna clanica NIP-a i ovdje na forumu nastupa kao tipicni poslusnik partije i brani sefa na vrlo zalostan nacin. Zasto nemamo napretka? Pa zato sto je sve zasnovano na licnom i privatnom i nikad naobjektivnom. Kod nas nasi politicari ne znaju osnovne stvari politike, analize i rasudjivanja. Dakle Dinu su prihvatile arapske zemlje i sta smo dobili od toga? Cak nisu poslali ni pomoc za ugrozena poplavljena podrucja. Bivsa ministrica je dobila hurme koje narod nije ni vidio (izuzev onih koji su kupovali te iste hurme na pijaci) i veliku zlatnu ogrlicu u Kataru koju je sigurno zadrzala za sebe. Ovakvim stavom i radom najbolje bi bilo da slijedeci put sef diplomatije bude Ceric ili Kavazovic.
Mi moramo shvatiti da su centri odlucivanje nase sudbine u Americi, Engleskoj, Njemackoj i Francuskoj a ne u AUE i Kataru ili Turskoj. Mi smo puno toga propustili zbog nase gluposti i neobrazovanja. Mi imamo visokog predstavnika kojeg je prakticno preko svog lobiranja postavila Hrvatska. Objektivno iako nisam njen fan Cudicka je bila puno bolji izbor za ministra nego Dino (sad sam izazvao lavinu kod NIP-ca) jer je zena (to je sada trend na Zapadu) ima puno bolje obrazovanje od Dine i kultura ophodjenja i ponasanja je na visem nivou od Dininog. Jedina prednost Dine je da je on bolji govornik od nje ali to vazi samo na prostoru BiH. Evropu ne zenima njegov sukob sa Izetbegovicima i SDA. Uostalom njegov i pad NIP-a na ovim izborima je sto se mantra napada na Izetbegovice izlizala ove godine jer istini za volju oni su postali marginalci i nisu vise bitni za politiku BiH bez obzira na njihov uspjeh na ovim izborima.
Ne bi vise razglabao oko ovog jer ce sada poceti bombardovanje od clanova NIP-a u odbrani sefa ali ponavljam nasa sudbina se rjesava na Zapadu i u tom pravcu trebamo raditi. Slijedeci put kad budemo birali ljude na vazne funkcije gledajmo da to bude kvalitet a ne zelja za foteljom i ne zaboravimo da nije isto voziti ficu i avion. Zivjeli.
drug_profi

#35674 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Moram reći u vezi čišćenja i smeća.
Unazad godinu dana otprilike postoje čistači koji idu po naselju i čiste smeće što stoka nevaspitana baca gdje stigne.
Nikad urednije naselje nije bilo kao ovo ljeto i jesen.
Dakle, čini mi se da na dnevnoj bazi prođu i pospreme.
To je veliki pomak u odnosu na prethodni mandat vlade, i ko je tada već bio direktor RAD.
Smeće je tad okupiralo svo žbunje, korito, čoškove i šta sve ne.
Styling

#35675 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

svi u napad wrote: 09/10/2024 11:51 Stayling: Dino radi odličan posao kao MVP. Sabina sa svojim liberalnim svjetonazorom ne bi bila dobro došla u arapske zemlje niti bi je oni prihvatili kako su prihvatili Dinu. Moramo o svemu misliti.
Sabina je elokventna i obrazovana ali se pričom nije odmakla od debatnog kluba srednje škole. Neka je u Vijeću Evrope, tamo radi dobar posao.
Evo zbog ovakvih analiza mi nemamao napretka. Dakle Stayling obrazovana zena aktivna clanica NIP-a i ovdje na forumu nastupa kao tipicni poslusnik partije i brani sefa na vrlo zalostan nacin. Zasto nemamo napretka? Pa zato sto je sve zasnovano na licnom i privatnom i nikad naobjektivnom. Kod nas nasi politicari ne znaju osnovne stvari politike, analize i rasudjivanja. Dakle Dinu su prihvatile arapske zemlje i sta smo dobili od toga? Cak nisu poslali ni pomoc za ugrozena poplavljena podrucja. Bivsa ministrica je dobila hurme koje narod nije ni vidio (izuzev onih koji su kupovali te iste hurme na pijaci) i veliku zlatnu ogrlicu u Kataru koju je sigurno zadrzala za sebe. Ovakvim stavom i radom najbolje bi bilo da slijedeci put sef diplomatije bude Ceric ili Kavazovic.
Mi moramo shvatiti da su centri odlucivanje nase sudbine u Americi, Engleskoj, Njemackoj i Francuskoj a ne u AUE i Kataru ili Turskoj. Mi smo puno toga propustili zbog nase gluposti i neobrazovanja. Mi imamo visokog predstavnika kojeg je prakticno preko svog lobiranja postavila Hrvatska. Objektivno iako nisam njen fan Cudicka je bila puno bolji izbor za ministra nego Dino (sad sam izazvao lavinu kod NIP-ca) jer je zena (to je sada trend na Zapadu) ima puno bolje obrazovanje od Dine i kultura ophodjenja i ponasanja je na visem nivou od Dininog. Jedina prednost Dine je da je on bolji govornik od nje ali to vazi samo na prostoru BiH. Evropu ne zenima njegov sukob sa Izetbegovicima i SDA. Uostalom njegov i pad NIP-a na ovim izborima je sto se mantra napada na Izetbegovice izlizala ove godine jer istini za volju oni su postali marginalci i nisu vise bitni za politiku BiH bez obzira na njihov uspjeh na ovim izborima.
Ne bi vise razglabao oko ovog jer ce sada poceti bombardovanje od clanova NIP-a u odbrani sefa ali ponavljam nasa sudbina se rjesava na Zapadu i u tom pravcu trebamo raditi. Slijedeci put kad budemo birali ljude na vazne funkcije gledajmo da to bude kvalitet a ne zelja za foteljom i ne zaboravimo da nije isto voziti ficu i avion. Zivjeli.
[/quote]

Prvo, ti ne znas kakva je Dinina kultura ophodjenja sa strancima. Drugo. arapske zemlje su nam bitne isto kao i Zapadne. Trece, poznavajuci Sabinu, ona bi uveliko tu poziciju iskoristila za samopromociju vise nego za drzavu.
Post Reply