Popularne stvari koje ne kontam
- Laplace
#38301 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ono što sve više postaje trend je da ti dvije ili više osoba istovremeno (obično glasno) pričaju različite stvari. Oni, izgleda, čuju samo sebe a ti sve njih. Tačno ću jednom dobiti napad epilepsije zbog takvih.
Ili, čovjek/žena priđe ljudima u razgovoru i bez ikakve najave, čekanja ili bilo čega počne pričati svoju priču. Znači, upadanje u razgovor bez pardona, obično sa pričom koja niti je hitna niti je u vezi sa poslom nego neko ćaskanje iz dosade i neki šupljaci.
Ili, kolega dolazi dok radim nešto osjetljivo, gdje ne smijem pogriješiti ili gdje će me greška koštati još sat-dva posla, privuče stolicu i počne da ćaska (a njega njegov posao čeka, ali posao nije zec da pobjegne, jel'te).
Ili, čovjek/žena priđe ljudima u razgovoru i bez ikakve najave, čekanja ili bilo čega počne pričati svoju priču. Znači, upadanje u razgovor bez pardona, obično sa pričom koja niti je hitna niti je u vezi sa poslom nego neko ćaskanje iz dosade i neki šupljaci.
Ili, kolega dolazi dok radim nešto osjetljivo, gdje ne smijem pogriješiti ili gdje će me greška koštati još sat-dva posla, privuče stolicu i počne da ćaska (a njega njegov posao čeka, ali posao nije zec da pobjegne, jel'te).
-
daario naharis
#38302 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ljudi su strasno neodgovorni i nemaju osjecaj da si ti na poslu da radis a ne da polemises cija je tetka spremila najbolji bestilj ili cije je dijete naucilo pjesmicu i koliko je imalo zadace.
Imas fino pauzu pa pricaj. Obrati mi se ako ti nesto gori za posao da ti pomognem ako mogu i to je to. Ja imam svoj "flow" i ne zelim da se prekidam.
Dodje grupica od 3 zene i pocnu pricati sta ce praviti za rucam. Drzim slusalice, ne mogu vise probice mi usne bubnjice...
Imas fino pauzu pa pricaj. Obrati mi se ako ti nesto gori za posao da ti pomognem ako mogu i to je to. Ja imam svoj "flow" i ne zelim da se prekidam.
Dodje grupica od 3 zene i pocnu pricati sta ce praviti za rucam. Drzim slusalice, ne mogu vise probice mi usne bubnjice...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38303 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ili kad mi u kurtoaznom razgovoru krene nabrajat sta je djetetu pravila da jede sa opisom svake radnje zasebno
Idi ba ubij se, kad kazem kako si ocekujem odgovor dobro
- tramvajtrojka
#38304 Re: Popularne stvari koje ne kontam
meni su gori oni tipovi na poslu kad krenu svaki prokleti dan kukati kako ih nešto boli imam jednu takvu na poslu jedan dan koljeno sepa kao da je rvi sljedeci dan zeludac, dan poslije toga glava kad kazes sto ne odes na bolovanje kaze ma nisam tako bolesna pa sto onda jbt peres po čitav dan, al ulete tako covjeku kad najvise imas posla il sjedim u kantini pijem kafu il sta da jedem uzmeš komad pice ona kuka_BataZiv_0809 wrote: ↑08/10/2024 20:59 Ili kad mi u kurtoaznom razgovoru krene nabrajat sta je djetetu pravila da jede sa opisom svake radnje zasebno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38305 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hocu i ja da se zaposlim kod tebetramvajtrojka wrote: ↑08/10/2024 21:11meni su gori oni tipovi na poslu kad krenu svaki prokleti dan kukati kako ih nešto boli imam jednu takvu na poslu jedan dan koljeno sepa kao da je rvi sljedeci dan zeludac, dan poslije toga glava kad kazes sto ne odes na bolovanje kaze ma nisam tako bolesna pa sto onda jbt peres po čitav dan, al ulete tako covjeku kad najvise imas posla il sjedim u kantini pijem kafu il sta da jedem uzmeš komad pice ona kuka_BataZiv_0809 wrote: ↑08/10/2024 20:59 Ili kad mi u kurtoaznom razgovoru krene nabrajat sta je djetetu pravila da jede sa opisom svake radnje zasebno
Idi ba ubij se, kad kazem kako si ocekujem odgovor dobro![]()
Ti sve zivo znas
- nepass1
#38306 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pocnes o sexu ili ce te izbjegavati ili ces guziti. Win windaario naharis wrote: ↑08/10/2024 20:49 Ljudi su strasno neodgovorni i nemaju osjecaj da si ti na poslu da radis a ne da polemises cija je tetka spremila najbolji bestilj ili cije je dijete naucilo pjesmicu i koliko je imalo zadace.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#38307 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zato što ne spremaš ručakdaario naharis wrote: ↑08/10/2024 20:49 Ljudi su strasno neodgovorni i nemaju osjecaj da si ti na poslu da radis a ne da polemises cija je tetka spremila najbolji bestilj ili cije je dijete naucilo pjesmicu i koliko je imalo zadace.
- Penicilin
#38308 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Danas sam čuo priču od osobe čijoi navodno sin treba da diplomira na Univerzitetu u Sarajevu i kaže da su mu tražili izjavu koju treba ovjeriti u opštini kojom se izjašnjava u kojem rodu muškom ženskom ili srednjem mu treba biti tekst na diplomi.To mi zvuči kao izmišljotina a možda se i varam. Da li neko zna jel u ovome ima neke istine?
- tramvajtrojka
#38309 Re: Popularne stvari koje ne kontam
popularna stvar koju ne kontam zasto je žeks kao droga posebno kasno navecer

-
Zizi505
#38310 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zanimljivo, sva trojica se žalite na žene u vašim firmama.
Nije do njih, do vas je, ne znate granicu postaviti.
Nije do njih, do vas je, ne znate granicu postaviti.
-
HelaS
#38311 Re: Popularne stvari koje ne kontam
meni su gori oni tipovi na poslu kad krenu svaki prokleti dan kukati kako ih nešto boli imam jednu takvu na poslu jedan dan koljeno sepa kao da je rvi sljedeci dan zeludac, dan poslije toga glava kad kazes sto ne odes na bolovanje kaze ma nisam tako bolesna pa sto onda jbt peres po čitav dan, al ulete tako covjeku kad najvise imas posla il sjedim u kantini pijem kafu il sta da jedem uzmeš komad pice ona kuka
Ne kontam kako neko može pisati 10 postova dnevno u kontinuitetu 42 mjeseca, i još reći da ima najviše posla. Može, ako je fenomen
Nisam htio da pokažem čiji sam post citirao da ne bude ad hominem, niti mi je bitno ko je napisao, ali hoću reći da zaista ne kontam opsjednutost ovim forumom, dakle - svakodnevnim, cjelodnevnim prisustvom u raznim njegovim raspravama na mnogim temama. Od ujutro do kasno naveče, svaki dan. Radi li iko, ima li ikakvih poslovnih ili društvenih obaveza, ili privatnih... Ili su svi penzioneri, samci i oni po radnim zadacima, zaposleni da forumaju, naročito na političkim temama
-
Nisamsdaali
#38312 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ima, to su uveli od ove godinePenicilin wrote: ↑08/10/2024 23:16 Danas sam čuo priču od osobe čijoi navodno sin treba da diplomira na Univerzitetu u Sarajevu i kaže da su mu tražili izjavu koju treba ovjeriti u opštini kojom se izjašnjava u kojem rodu muškom ženskom ili srednjem mu treba biti tekst na diplomi.To mi zvuči kao izmišljotina a možda se i varam. Da li neko zna jel u ovome ima neke istine?
-
kakavdanakneiskustvu
#38313 Re: Popularne stvari koje ne kontam
vrlo lako mogućePenicilin wrote: ↑08/10/2024 23:16 Danas sam čuo priču od osobe čijoi navodno sin treba da diplomira na Univerzitetu u Sarajevu i kaže da su mu tražili izjavu koju treba ovjeriti u opštini kojom se izjašnjava u kojem rodu muškom ženskom ili srednjem mu treba biti tekst na diplomi.To mi zvuči kao izmišljotina a možda se i varam. Da li neko zna jel u ovome ima neke istine?
- problemnatravunu
#38314 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Logično, svi hoće hipotetski u EU , tamo se o tome vodi računa , neće niko htjeti u Rusiju na primjer, gdje je to za sada nezamislivo... 
-
Satori
#38315 Re: Popularne stvari koje ne kontam
E vala ako smo Evropa samo po ovome, onda ne moramo ni tad biti.problemnatravunu wrote: ↑09/10/2024 06:59 Logično, svi hoće hipotetski u EU , tamo se o tome vodi računa , neće niko htjeti u Rusiju na primjer, gdje je to za sada nezamislivo...![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#38316 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a šta bi bio srednji rod?Penicilin wrote: ↑08/10/2024 23:16 Danas sam čuo priču od osobe čijoi navodno sin treba da diplomira na Univerzitetu u Sarajevu i kaže da su mu tražili izjavu koju treba ovjeriti u opštini kojom se izjašnjava u kojem rodu muškom ženskom ili srednjem mu treba biti tekst na diplomi.To mi zvuči kao izmišljotina a možda se i varam. Da li neko zna jel u ovome ima neke istine?
-
KraljicaIzJajca
#38317 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nebinaran, non binary je vec par godina aktuelno na oglasima za posao u EU.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/10/2024 08:31a šta bi bio srednji rod?Penicilin wrote: ↑08/10/2024 23:16 Danas sam čuo priču od osobe čijoi navodno sin treba da diplomira na Univerzitetu u Sarajevu i kaže da su mu tražili izjavu koju treba ovjeriti u opštini kojom se izjašnjava u kojem rodu muškom ženskom ili srednjem mu treba biti tekst na diplomi.To mi zvuči kao izmišljotina a možda se i varam. Da li neko zna jel u ovome ima neke istine?
- yoda82
#38318 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I još svi eksperti za sveHelaS wrote: ↑09/10/2024 00:24meni su gori oni tipovi na poslu kad krenu svaki prokleti dan kukati kako ih nešto boli imam jednu takvu na poslu jedan dan koljeno sepa kao da je rvi sljedeci dan zeludac, dan poslije toga glava kad kazes sto ne odes na bolovanje kaze ma nisam tako bolesna pa sto onda jbt peres po čitav dan, al ulete tako covjeku kad najvise imas posla il sjedim u kantini pijem kafu il sta da jedem uzmeš komad pice ona kuka
Ne kontam kako neko može pisati 10 postova dnevno u kontinuitetu 42 mjeseca, i još reći da ima najviše posla. Može, ako je fenomen![]()
Nisam htio da pokažem čiji sam post citirao da ne bude ad hominem, niti mi je bitno ko je napisao, ali hoću reći da zaista ne kontam opsjednutost ovim forumom, dakle - svakodnevnim, cjelodnevnim prisustvom u raznim njegovim raspravama na mnogim temama. Od ujutro do kasno naveče, svaki dan. Radi li iko, ima li ikakvih poslovnih ili društvenih obaveza, ili privatnih... Ili su svi penzioneri, samci i oni po radnim zadacima, zaposleni da forumaju, naročito na političkim temamaEto, to su meni popularne stvari koje ne kontam
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#38319 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ja kada sam išao u školu srednji rod su bila djeca,u gramatici valjdaKraljicaIzJajca wrote: ↑09/10/2024 08:45Nebinaran, non binary je vec par godina aktuelno na oglasima za posao u EU.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/10/2024 08:31a šta bi bio srednji rod?Penicilin wrote: ↑08/10/2024 23:16 Danas sam čuo priču od osobe čijoi navodno sin treba da diplomira na Univerzitetu u Sarajevu i kaže da su mu tražili izjavu koju treba ovjeriti u opštini kojom se izjašnjava u kojem rodu muškom ženskom ili srednjem mu treba biti tekst na diplomi.To mi zvuči kao izmišljotina a možda se i varam. Da li neko zna jel u ovome ima neke istine?
-
daario naharis
#38320 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kod mene na poslu covjek u ponedjeljak rijesio sve vezano za poplave u buducnosti za 15 min uz kafu.
- dječak sa šibicama
#38321 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sydney Sweeney, ok sise su za pet, ljepuskasta je, ali brate... ne toliko lijepa da je konstantno predstavljaju kao "najljepsa na cijeli svijet"
- DaysleepeR
#38322 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Glumicu idoliziraju američki desničari, konačno zadovoljni da je nakon politički korektnih lead glumaca i glumica sa "nesavršenim" licima i tijelima u fokus došla jedna klasična bijela plavuša sa plavim očima, vitko figurom i dobrim sisama.dječak sa šibicama wrote: ↑09/10/2024 09:26 Sydney Sweeney, ok sise su za pet, ljepuskasta je, ali brate... ne toliko lijepa da je konstantno predstavljaju kao "najljepsa na cijeli svijet"
https://www.theguardian.com/commentisfr ... n-misogyny
- dječak sa šibicama
#38323 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne znam koliko su portali i mediji desnicarski, vjerovatno jedan ili nijedan.
Pa opet, svi o njoj pisu kao da je ne znam ti sta.
Takodje isto mislim i o Zendayi, da se medijski preforsiraju, sa tim sto je Zendaya stvarno lijepa.
Prije ce biti da nekima smeta sto se forsira bjelkinja, valjda je njihov pojam ljepote i zgodnoce ona debela crnkinja Koko, Pipi, Poli ili kako se vec zove.
Takodje isto mislim i o Zendayi, da se medijski preforsiraju, sa tim sto je Zendaya stvarno lijepa.
Prije ce biti da nekima smeta sto se forsira bjelkinja, valjda je njihov pojam ljepote i zgodnoce ona debela crnkinja Koko, Pipi, Poli ili kako se vec zove.
- DaysleepeR
#38324 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Na koje portale misliš?dječak sa šibicama wrote: ↑09/10/2024 09:37 Ne znam koliko su portali i mediji desnicarski, vjerovatno jedan ili nijedan.
Domaće i regoinalne?
Pa u njima kao novinari rade neznalice koji samo prevode tekstove, a ne znaju zašto se o nekom piše i zašto se piše toliko.
Zendaya je zvijezda druge strane američkog političkog spektra.
- dječak sa šibicama
#38325 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svjetske naravno, portali mediji, Vogue Cosmo i slicno,