emir kompjuter
LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Moderator: Bloo
-
ramizovstrasni388
#3001 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
-
zippoo87
#3002 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ima jedan sa istim nickom i na klix portalu,imam jedan SS od njega,vjerovatno je ista i osoba 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3004 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Kako si?JoseMujica wrote: ↑08/10/2024 11:40možete li vi sektaši išta napisati da ne vrijeđate i ismijavate ljude?![]()
da ja tako nešto napišem odma bi me poslali u Banoviće....šalju i za mnogo manje stvari dok im se mišljenje ili politički stav ne sviđaju...vi ste toliko zadojeni mržnjom da to graniči s bolešću![]()
- basicm
#3005 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Znaci ko god nije glasao kako ste vi zamislili je glup, lud, zaostao, seljak, istocnjak, bezubi…
-
palermo
#3006 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Otprilike 
-
pemanapemani
#3007 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Zato je u Mostaru skroz druga prica
Nisam sarajevocentrican, naprotiv. Samo, kad krenu kritikovati ljudi koji glasaju za iste stranke 30 godina, iako su im od tih 30, 12 godina ukrali pravo da biraju, bas mi ide na neku stvar.
Realno, Sarajevo je za Mostar druga planeta.
A nije da Sarajevo nema "susjede" koji sluze da se vadi i pravda, te izigrava neka posebnost i slicna patetika.
Vama kriz, a nama toranj u bojama "srpskog sveta".
- Haris.ba
#3008 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Zar nisi vidio natpise npr.na indexu Hdz izgubio od Bosnjaka? Radi se o izborima u Zepcu.pemanapemani wrote: ↑08/10/2024 12:20Zato je u Mostaru skroz druga prica![]()
Nisam sarajevocentrican, naprotiv. Samo, kad krenu kritikovati ljudi koji glasaju za iste stranke 30 godina, iako su im od tih 30, 12 godina ukrali pravo da biraju, bas mi ide na neku stvar.
A nije da Sarajevo nema "susjede" koji sluze da se vadi i pravda, te izigrava neka posebnost i slicna patetika.
Miskim da je jasno zasto je sta u Mostaru. Pogotovo kada glasas za NS, i onda njihovi vjecnici odose za hdz. Jed ostav o je drugacija situacija u tim multietnickim, a nazalost sustinski podjeljenim sredinama.
-
palermo
#3009 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Nisam te shvatio ? U Mostaru nema glupih, krezavih I takih ? Ili su svi u Mostaru glupi, krezavi I tako ti ???pemanapemani wrote: ↑08/10/2024 12:20Zato je u Mostaru skroz druga prica![]()
-
svi u napad
#3010 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Pametni Sime Cipol je uspjeh SBiH kratko i lijepo objasnio. Dosta mi je SDA 30 godina vladaju i samo nas vratili u feudalno doba a Konakovic ne moze pobjedjivati samo na pricu i pljuvanju SDA. Covjek treba nesto i uraditi a ne samo pricati. Muzur je nesto i uradio i zato je ponovo nacelnik. Nije se on bar javno vezao za Camparu ili Zvizdica nego drzo se svog atara i pobjedi. Dakle ljudima nije nista ostalo nego SBiH i SDP. Objektivno narod nema za koga glasati i sve je to u 5 deka. Ne kaze ze dzaba kakav narod takva i vlast/drzava. Mi kao narod prema istarzivanju imamo IQ 85 i nalazimo se pri dnu ljestvice evropskih naroda po inteligenciji (i susjedi i komsije su tu blizu nas 86IQ). Kad se objetivno pogleda ko su partijski lideri i sta nam nude na nasu zalost mozemo samo konstatovati da nasa drzava postoji zahvaljujuci seratorima i parazitima medjunarodne zajednice. Oni nas ne vole ali bez nas bi bar 100-ak govnara iz te zajednice ostalo bez dobro placenog posla i zato ovi koji odlucuju nas odrzavaju jer znaju kad izgube moc da ce i oni jednog dana dobiti neko mjesto u BiH bez ikakve odgovornosti. Najbolji primjer toga je Austrijanac koji 12 godina nista nije uradio i zadnji dan dones Zakon o negiranju genocida koji nikad nije primjenjen iako se svaki dan krsi. Njemac samo nastavlja sa istom politikom svojih prethodnika jer nema razloga da BiH napreduje i on ostane bez para.
Nema napretka bez novih pametnih ljudi. To ce objektivno biti jako tesko jer danasnje skolstvo ne valaj pisljivog boba no ja sam uvijek zastupao ideju da mladim ljudima treba dati sansu. Drugo sto ocekujem da ce neko u buducnosti uvesti ogranicenje mandata pa bi se na taj nacin kako tako zaustavilo handrenje polupismenih seratora koji nas ubijaju decenijama. Sjetite se samo obecanja Dzaferovica koji je javno izjavljivao da jedva ceka da ode u penziju, digao otpremnine i nastavio sa muzenjem jadnog naroda. Takvih je na stotine.
Ukratko nama nema napretka jos najmanje 20-30 godina (ovo je optimisticno da se razumjemo) jer je takva situacija na politickom trzistu i zato se ne treba puno sikirati i praviti neke "strucne" analize. Dakle jos jednom ona stara kakv narod takva i Vlast/drzava. Zivjeli.
Nema napretka bez novih pametnih ljudi. To ce objektivno biti jako tesko jer danasnje skolstvo ne valaj pisljivog boba no ja sam uvijek zastupao ideju da mladim ljudima treba dati sansu. Drugo sto ocekujem da ce neko u buducnosti uvesti ogranicenje mandata pa bi se na taj nacin kako tako zaustavilo handrenje polupismenih seratora koji nas ubijaju decenijama. Sjetite se samo obecanja Dzaferovica koji je javno izjavljivao da jedva ceka da ode u penziju, digao otpremnine i nastavio sa muzenjem jadnog naroda. Takvih je na stotine.
Ukratko nama nema napretka jos najmanje 20-30 godina (ovo je optimisticno da se razumjemo) jer je takva situacija na politickom trzistu i zato se ne treba puno sikirati i praviti neke "strucne" analize. Dakle jos jednom ona stara kakv narod takva i Vlast/drzava. Zivjeli.
- Cherry-Cherry
#3011 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Zašto cik ne objavi konačne rezultate? Nisu ništa ažurirali evo 24 sata.
- BHDragons
- DaysleepeR
#3013 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ljudi su glasali tako kako jesu.
Neko će osjetiti promjenu u svojoj lokalnoj zajednici, bila ona pozitivna ili negativna.
Pa će promijeniti glas naredne izbore ili neće.
Ovo su lokalni izbori, treba ih tako i gledati.
Ljudi u NG su evidentno zadovoljni Efendićem, evo i od jutros čitam da mu se pripisuju projekti koji nisu njegovi.
Dakle čovjek ima PR.
Ne treba kriviti stanovnike NS što su htjeli da i kod njih za načelnika dođe neko kao Efendić.
Nije mi jasno samo što SDA likuje, ništa od glasova koje je NiP izgubio nije otišao njima, dakle ako je NiP u kontejneru, i oni su.
Neko će osjetiti promjenu u svojoj lokalnoj zajednici, bila ona pozitivna ili negativna.
Pa će promijeniti glas naredne izbore ili neće.
Ovo su lokalni izbori, treba ih tako i gledati.
Ljudi u NG su evidentno zadovoljni Efendićem, evo i od jutros čitam da mu se pripisuju projekti koji nisu njegovi.
Dakle čovjek ima PR.
Ne treba kriviti stanovnike NS što su htjeli da i kod njih za načelnika dođe neko kao Efendić.
Nije mi jasno samo što SDA likuje, ništa od glasova koje je NiP izgubio nije otišao njima, dakle ako je NiP u kontejneru, i oni su.
-
pemanapemani
#3014 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Vise sam zajebavao @palermo .Haris.ba wrote: ↑08/10/2024 12:25Zar nisi vidio natpise npr.na indexu Hdz izgubio od Bosnjaka? Radi se o izborima u Zepcu.pemanapemani wrote: ↑08/10/2024 12:20Zato je u Mostaru skroz druga prica![]()
Miskim da je jasno zasto je sta u Mostaru. Pogotovo kada glasas za NS, i onda njihovi vjecnici odose za hdz. Jed ostav o je drugacija situacija u tim multietnickim, a nazalost sustinski podjeljenim sredinama.
Razumijem sta pises i slazem se. Samo ne mogu shvatiti da za 30 godina nisi skontao igru SDA. Jos 12 godina nisu imali izbore. Pa ima li jos neko proBiH orjentisan osim SDA?
NS vijecnik Boska Cavar nije otisla HDZ, nego u nezavisne. Jebi ga, NS pokusala sa Cavar, NS se zajebala, ali je barem pokusala penetraciju u podrucje Mostara gdje su vecina Hrvati.
Mozemo okrenuti pricu i reci da je SDA odabrala Kordica umjesto Irme Baralije. Da je SDA odabrala Irmu umjesto Maria, vjerovatno bi hdz Boska podrzala Irmu i HDZ nakon 20 godina ne bi imao gradonacelnika Mostara.
Uprosteno, SDA i DF je drazi Hrvat iz HDZ, nego proBiH gradjanski orijentiran Bosnjak ili ostali i to u Mostaru
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3015 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
sasvim dobro...imaš li još kakvo pitanje?izvrsni direktor wrote: ↑08/10/2024 11:49Kako si?JoseMujica wrote: ↑08/10/2024 11:40možete li vi sektaši išta napisati da ne vrijeđate i ismijavate ljude?![]()
da ja tako nešto napišem odma bi me poslali u Banoviće....šalju i za mnogo manje stvari dok im se mišljenje ili politički stav ne sviđaju...vi ste toliko zadojeni mržnjom da to graniči s bolešću![]()
- basicm
#3016 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ali vi ste opet smijesni, ako mostarci biraju sebi taj sistem, sta vi izvana imate s tim? To ona jenkijevska donijecemo vam demokratiju.
- Haris.ba
#3017 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Isto je i sa druge strane. Ako nisam ja, neces biti ni ti. Nimalo vizije, strategije. Primjer je to i na Srebrenici i raznim mjestima u srednjoj Bosni.pemanapemani wrote: ↑08/10/2024 13:23 Uprosteno, SDA i DF je drazi Hrvat iz HDZ, nego proBiH gradjanski orijentiran Bosnjak ili ostali i to u Mostaru
- tramvajtrojka
#3018 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
sto sta je tu cudno kad oni vole pametovati i suflirati da smo svi izdajnici jer nismo glasali za SDA, logicno da ce se ismijavati njihov jedan te isti izbor u zadnjih najtezih tridesetak godina
- basicm
#3019 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ovo su lokalni izbori, ljudi razmisljaju lokalno. Stranke truju eter da je to ovo ili ono, izdaja ili borba protiv hobotnice…i botovi naravno.
-
palermo
#3020 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ma dobro, ipak bi bilo posteno da kazemo da nije bas sve isto u Mostaru. Potpuno razumljivo I opravdano je ovo jedinstvo oko HDZ-a jer ga je zapravo stvorio Komsic I jasno je da ga ne bi bilo da nije njega. S druge strane bosnjacko okupljanje oko jedne stranke je potpuno besmisleno jer niti I'm je kad prijetila ni sada ni u proslosti neka opasnost. Posebno ne takva strahota kao sto je Komsic.tramvajtrojka wrote: ↑08/10/2024 13:36sto sta je tu cudno kad oni vole pametovati i suflirati da smo svi izdajnici jer nismo glasali za SDA, logicno da ce se ismijavati njihov jedan te isti izbor u zadnjih najtezih tridesetak godina![]()
- Prpa.ba
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3022 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Pa ko je kriv SDA sto nije u stanju da oko sebe okupi druge proBiH stranke?
-
laik1981
#3023 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Kako ce ih okupljati kad je zakuhala sa svima. Jedino im je Zeljko lojalan, al valjda i on dodje tobe.
- Ironmen
#3024 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Problem ovog foruma sto recimo u nekoj opstini trojka radi dobar posao i oni sada misle da ta ista trojka treba da pobijedi i u nekom drugom gradu iako je na listi kriminalac i lokalni tajkun kojeg ljudi ne vole, izbori se zovu lokalni i svako bira svoju lokalnu vlast.
- tramvajtrojka
#3025 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
hoce doci ce tobe kao i onaj levat iz nesa kojeg je brak sa SDA sahranio ove izbore