Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Locked
skoronikako

#201 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by skoronikako »

Bobi wrote: 07/10/2024 09:04
skoronikako wrote: 07/10/2024 08:19 Da li si bio na nekoj hutbi gdje je muftija rekao glasajte za SDA?
Pa ne zvuči to tako, kaze "izadjite na izbore glasajte za promjene" :D . Za neku drugu opciju bi bilo "Izadjite na izbore da nastavimo dalje". Pa svaka opcija ima svoj slogan za tu potrebu :D .
Vrlo opasno je pogadjati sta je pisac htio reci. :D
Vjecita_zavrzlama

#202 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Vjecita_zavrzlama »

ShnjaZZZ wrote: 06/10/2024 23:45
Haris.ba wrote: 06/10/2024 23:43
ShnjaZZZ wrote: 06/10/2024 23:17 Šta kaže Fudo promijeniću muftiju :lol: i osvetiću vam se svima za ovu kampanju :lol:
Ima li snimak?
https://www.zenicablog.com/video-fuad-k ... u-mandata/
Legenda :D

Jedino ovakvi bez dlake na jeziku mogu IZ i SDA otjerat u cosak, kad su uspjeli u Zenici u drugim dijelovima ide jos lakse
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#203 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by _BataZiv_0809 »

ShnjaZZZ wrote: 07/10/2024 08:58 Džonlić osim što je loš gubitnik, teško podnosi kritiku. Blokirao me svugdje na FB, ne mogu ništa sa Zenicabloga pročitati a baš sam htio uz kafu malo prelistat komentare :lol:
:lol: :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#204 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Bobi »

SDA u Zenici je tvrd kao granit, ovo je samo trenutno. Stranka je svoje članove i simpatizere materijalno i svakako obezbjedila u Zenici zadnjih 30 godina i nemaju potrebe da se iseljavaju i da se rasipa glasačka mašinerija. Niko od njih nije otisao zbog neimastine u Sarajevo, Njemačku i sta ti ja znam gdje, oni su ovdje začahurili se za tri generaCIJE u buducnosti.
Bobi
Forum administrator

#205 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Bobi »

_BataZiv_0809 wrote: 07/10/2024 09:44
ShnjaZZZ wrote: 07/10/2024 08:58 Džonlić osim što je loš gubitnik, teško podnosi kritiku. Blokirao me svugdje na FB, ne mogu ništa sa Zenicabloga pročitati a baš sam htio uz kafu malo prelistat komentare :lol:
:lol: :lol:
Ma vama smijesno, njemu dobro, uhljebio se, donaixcje za stranicu ce i dalje dolazit, lagodan zivot a ti bato guzi se po sarajevu :D ili te guze,kako hoces.
ShnjaZZZ

#206 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by ShnjaZZZ »

Hvala Bogu pa nas ima koji bi radije kopali nego bili beskarakterne pizde kao on, pa nek se uhljebi još 10 puta.
-Chesterfield-

#207 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by -Chesterfield- »

Ja nisam primijetio da se na hutbi suptilno sugeriše glasanje za SDA.
Uglavnom, svako može pročitati jer nije tajna...
https://muftijstvo.ba/muftija-dizdarevi ... edju-nama/
jasko_ba

#208 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by jasko_ba »

_BataZiv_0809 wrote: 07/10/2024 08:09 Fuad jeste izgubio dosta glasova, ali ih ocigledno niko drugi nije dobio, ako ne racunamo SDP koji je Fudi 2020. pridodao oko 5 hiljada glasova.

Spahija je tu u par hiljada sa Federooooooocijom, tako da smo sad ocigledno dosli na neke realne brojke poslije 2020. koja je bila protest i referendum protiv SDA.

To pokazuje da smo kao glasacko tijelo dobrano sazreli. A i da Fudo i SDA imaju svoju glasacko tijelo koje je kao vojska.

Ovo sa Isacima je no comment i iskreno se nadam da je ovo Fudi zadnji mandat na ovoj poziciji, sto ne znaci da trebamo regresirati nazad ka SDA koja je ocigledno i dalje jedini rival.
+1 Pocet lagano pripremati teren za Babajica ili Mehmedicku 2028. godine, sve ciniti i dalje da se zeleni ne vrate. Fudo ce ovaj mandat odraditi i to je to od njega definitivno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#209 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by _BataZiv_0809 »

ShnjaZZZ wrote: 07/10/2024 10:03 Hvala Bogu pa nas ima koji bi radije kopali nego bili beskarakterne pizde kao on, pa nek se uhljebi još 10 puta.
Bas tako.
Ne bi se sa onom junetinom mjenjo nizasta.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#210 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by gentoo »

-Chesterfield- wrote: 07/10/2024 10:04 Ja nisam primijetio da se na hutbi suptilno sugeriše glasanje za SDA.
Vlast je važna, jer dobra vlast pravi dobre ljude, a loša vlast pravi loše ljude. Stoga je prilika da barem zagrebemo i otvorimo temu odnosa Poslanika spram vlasti u ovim danima mevluda, osobito zbog činjenice da se trenutno odvija kampanja za lokalne izbore gdje ćemo svi zajedno sebi izabrati gradske i općinske vlasti za naredni četverogodišnji mandat.
Veliki Meša Selimović je rekao da „postoje tri velike stasti: alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije ljudi se nekako mogu izliječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik…“.
I još je dodao: „Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži i njegova predstava o sebi uvijek je ljepša nego istina“. Zato mnogi gube ljudski lik i ne biraju sredstva kako bi se domogli vlasti ili je sačuvali za sebe. Stoga odveć često u kampanjama vidimo potvore i podvale, laži i prijetnje najgore vrste. Čak su neki na oltaru vlasti i moći spremni žrtvovati i zloupotrijebiti najsvetije stvari ovog naroda, ono što nas čini narodom i zajednicom, a to su islam i Islamska zajednica
Zato je Poslanik pažljivo birao kome će predati vlast i zbog njega i zbog ljudi. Zbog njega, jer će ga emanet vlasti slomiti, ali i zbog zajednice, jer takva zajednica nema napretka. Velikani su rekli da je svaka institucija sjena onoga ko je vodi. Zato je važno ko je na čelu, jer vladar oko sebe okuplja ljude koji dijele iste vrijednosti i kvalitete kao što je i on sam

Sad malo citati izmedju redova pa skontati jel se ovdje misli na Fudu,ljubitelja kafane i dobre kapljice, ili Spahiju koji je (kazu, nisam vidio) isto ljubitelj iste ali se spametovao i dosao tobe :mrgreen:
Bobi
Forum administrator

#211 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Bobi »

-Chesterfield- wrote: 07/10/2024 10:04 Ja nisam primijetio da se na hutbi suptilno sugeriše glasanje za SDA.
Možda suptilno protiv nekog, baš su ga lijepo opisali :D .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#212 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by _BataZiv_0809 »

jasko_ba wrote: 07/10/2024 10:09
+1 Pocet lagano pripremati teren za Babajica ili Mehmedicku 2028. godine, sve ciniti i dalje da se zeleni ne vrate. Fudo ce ovaj mandat odraditi i to je to od njega definitivno.

To je to.
3 mandata i dosta, sve preko toga se pretvara u svoju suprotnost.
U razvijenim demokratijama su 2 mandata, ali ovdje objektivno gledajuci prvi provedes u preuzimanju poluga i rjesavanju opstrukcija.

Regresiranje ka SDA nije opcija, oni su svoju sansu imali i pokazali su i dokazali da NE ZNAJU, barem ova Bakirčad koja i dalje vodi kolo.

Kad bi se ta stranka reformisala i procistila to bi bila druga prica, ali oni pod vodstvom Bakira i Sebije koji su okruzeni klimoglavcima a la Zahiragic, Kapidzic,Genjac, Dzaferovic...jednostavno ne vide dalje od svoje guzice.

Bakir je u deluziji kao i svaki diktator, frajer je prije 8 godina proglasio jednu opcinu vaznijom od 10 drugih, a sad tu ni nema kandidata i pobjede u tim, za njega nevaznim opcinama a la Kljuc i Gradacac, predstavlja kao ogromnu pobjedu. :lol:
ShnjaZZZ

#213 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by ShnjaZZZ »

I samo da se zna ovo je sinoć bila najveća pobjeda Fuada dosad od sve tri pobjede na lokalnim izborima.

1. SDA je igrao jako prljavo, a on ih je pobijedio skoro bez resursa jer drže kanton i krčme pare.
2. U međuvremenu je pritvoren i vode krivični postupak protiv njega
3. SDP ima kandidata koji mu je odnio glasove
4. Iz Zenice je odselilo 15 hiljada ljudi
5. Mešetarili su mu po stranci i skoro je uništili
6. Na njegovoj smjeni radili su najbliži saradnici poput Kapkovića i guzlatog Uzunovića

I povrh svega opet ima nekoliko hiljada više od stranke čije biračko tijelo više voli Izrael nego ne glasat za SDA. :D

Jest da lik nema nikakav rezultat ali iskreno boli me qrac za to. Za ovu državu, a pogotovo za ovaj grad je već kasno. Mrtvi smo. Oživjet ne možemo sve i da hoćemo. A nećemo. U ovom trenutku sami smo vladari svoje sudbine, a sutra kad mene zatrpa nanos sa Rače ili ilegalnih rudnika sam sam sebi kriv jer sam ostao živjet u ovoj vukojebini. Boli me više ona stvar i za parkinge i za cuke i za sve, nek me pojedu danas na ulici. Ali zato uživat ću i srcem i dušom u kmečanju SDA glasača naredne 4 godine još. Oni su se obezbjedili i bla bla ta priča. Jesu, obezbjedili su se, ali njih više bole ovi porazi i njima je veća muka vidjet Fudu za govornicom nego što je meni muka vidjet prazan grad u 22h, čopor pasa kod Bosanke i čitavu generaciju od Norveške do Amerike. Jedino u čemu uživam u ovom gradu je njihovo konstantno kukanje, plakanje i šta sve ne. Udri Fuade, još jače ih jebi. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#214 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by _BataZiv_0809 »

Veliki si Dzimi Šnjazu @ShnjaZZZ :kiss: :sax:
skoronikako

#215 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by skoronikako »

Zasto je losa kadrovska politika FK navedena kao neki otezavajuci faktor? Ko ga je tjerao da gura ljude poput Uzunovica ili Kapkovica? Bilo je tu jos mnogo ljudi, medjutim ti su bili najpogodniji za sve ono sto je trebalo Fuadu. Kasnije mu se to obilo od glavu.

Bez kakvih resursa ih je pobjedio? :-)

On i SDA imaju ISTU bazu. Ne moze samo njemu Babajic uzeti glasove, onda ih uzima i od SDA.
Ci-Nick

#216 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Ci-Nick »

Ne razumijem tu sujetu i glupost.
Zašto nisu išli u koalicijama.
NS 3,03% i NIP 2,46 %. Ako NS padne ispod 3% ostadoše i jedni i drugi bez vijećnika a sa 5,5 % mogli dobiti 3 ili 4 mjesta.
Ironmen

#217 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Ironmen »

Nisu muftije krive nego niska obrazovanost stanovnistva, neke promjene su realne tek za 20 godina.
S@din

#218 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by S@din »

ShnjaZZZ wrote: 07/10/2024 10:53 I samo da se zna ovo je sinoć bila najveća pobjeda Fuada dosad od sve tri pobjede na lokalnim izborima.

1. SDA je igrao jako prljavo, a on ih je pobijedio skoro bez resursa jer drže kanton i krčme pare.
2. U međuvremenu je pritvoren i vode krivični postupak protiv njega
3. SDP ima kandidata koji mu je odnio glasove
4. Iz Zenice je odselilo 15 hiljada ljudi
5. Mešetarili su mu po stranci i skoro je uništili
6. Na njegovoj smjeni radili su najbliži saradnici poput Kapkovića i guzlatog Uzunovića

I povrh svega opet ima nekoliko hiljada više od stranke čije biračko tijelo više voli Izrael nego ne glasat za SDA. :D

Jest da lik nema nikakav rezultat ali iskreno boli me qrac za to. Za ovu državu, a pogotovo za ovaj grad je već kasno. Mrtvi smo. Oživjet ne možemo sve i da hoćemo. A nećemo. U ovom trenutku sami smo vladari svoje sudbine, a sutra kad mene zatrpa nanos sa Rače ili ilegalnih rudnika sam sam sebi kriv jer sam ostao živjet u ovoj vukojebini. Boli me više ona stvar i za parkinge i za cuke i za sve, nek me pojedu danas na ulici. Ali zato uživat ću i srcem i dušom u kmečanju SDA glasača naredne 4 godine još. Oni su se obezbjedili i bla bla ta priča. Jesu, obezbjedili su se, ali njih više bole ovi porazi i njima je veća muka vidjet Fudu za govornicom nego što je meni muka vidjet prazan grad u 22h, čopor pasa kod Bosanke i čitavu generaciju od Norveške do Amerike. Jedino u čemu uživam u ovom gradu je njihovo konstantno kukanje, plakanje i šta sve ne. Udri Fuade, još jače ih jebi. :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :mrgreen:
sheikh

#219 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by sheikh »

skoronikako wrote: 07/10/2024 08:19
sheikh wrote: 07/10/2024 07:54 Sto posto istina
doslovno propisana i naređena hutba svim imamima u Zenici da je čitaju
klasični sda pristalica i sramota vjere
interesdžija koji će prodat i pogazit sve za male sitne interese
Propisana hutba svim imamima koja je govorila o izlasku na izbore, ne o biranju jedne stranke. Zato i pitam, da li si bio i slusao? Ili ti je neko rekao "bila hutba u svim dzamijama"?
gentoo wrote: 07/10/2024 08:03 Jel to pitanje na nivou onog "ko kaze da je vecina zena pokrivenih" ili kako se vec polemika vodila ? :mrgreen:

To ti je aksiom prika..
Kakav aksiom? Lijepo sam te pitao. Da li si bio na nekoj hutbi gdje je muftija rekao glasajte za SDA? Cesto slusamo price o tome kako imami govore o glasanju za SDA, a posto ja redovno idem na dzume, a nikada to jos nisam cuo, pa mi zabavno to pitanje.

Pitanje je dakle: Da li si ti to cuo? Ili ti je neko pricao kako je neko nesto rekao?

Čuj da li si čuo :roll: :roll: :roll:
Doslovno je prenesena hutba muftije uz obavezu čitanja iste u svim džematima. Nisu ljudi ni krili jer je ista i objavljena na njihovoj službenoj stranici. :thumbup:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#220 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by PreWiBa »

_BataZiv_0809 wrote: 07/10/2024 10:29
jasko_ba wrote: 07/10/2024 10:09

To je to.
3 mandata i dosta, sve preko toga se pretvara u svoju suprotnost.
U razvijenim demokratijama su 2 mandata, ali ovdje objektivno gledajuci prvi provedes u preuzimanju poluga i rjesavanju opstrukcija.

Regresiranje ka SDA nije opcija, oni su svoju sansu imali i pokazali su i dokazali da NE ZNAJU, barem ova Bakirčad koja i dalje vodi kolo.

Kad bi se ta stranka reformisala i procistila to bi bila druga prica, ali oni pod vodstvom Bakira i Sebije koji su okruzeni klimoglavcima a la Zahiragic, Kapidzic,Genjac, Dzaferovic...jednostavno ne vide dalje od svoje guzice.

Bakir je u deluziji kao i svaki diktator, frajer je prije 8 godina proglasio jednu opcinu vaznijom od 10 drugih, a sad tu ni nema kandidata i pobjede u tim, za njega nevaznim opcinama a la Kljuc i Gradacac, predstavlja kao ogromnu pobjedu. :lol:
Za mene je Bakir nekako već historija

Izvinjavam se na offu, ali nekako ga više uopće i nema puno u medijima. Sinoć sam gledao njegovo obraćanje, mislim da je to prvi put u 2 mjeseca da ga vidim na televiziji ili u novinama.

Na stranu to što je SDA još uvijek faktor
kuglanje_ze

#221 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by kuglanje_ze »

Ci-Nick wrote: 07/10/2024 11:59 Ne razumijem tu sujetu i glupost.
NS 3,03% i NIP 2,46 %. Ako NS padne ispod 3% ostadoše i jedni i drugi bez vijećnika a sa 5,5 % mogli dobiti 3 ili 4 mjesta.
Kako se spaja nespojivo? Kako miješaš ulje i vodu?

Šalu na stranu, NIP je u slobodnom padu, moralo se manifestovati i u Zenici, a NS je konačno pročistio gradski odbor, riješio se ostavštine Renićke i mislim da će to ići samo ka boljem. Ovo nije bio momenat za zajedničku listu ove dvije stranke
Također, mišljenja sam da i ovi Šabanijevi iz tog nekog Pokreta moraju shvatiti da je Vrače odstrijelio sve moguće pokrete i da će se morati vratiti matičnim strankama, a najviše ih je iz SDP i NS.
skoronikako

#222 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by skoronikako »

sheikh wrote: 07/10/2024 12:59
Čuj da li si čuo :roll: :roll: :roll:
Doslovno je prenesena hutba muftije uz obavezu čitanja iste u svim džematima. Nisu ljudi ni krili jer je ista i objavljena na njihovoj službenoj stranici. :thumbup:
Pa eto gore je postavljeno, gdje je u tome SDA? Nemoj samo insinuacija i "sta je pisac htio da kaze".

Ista prica kao i za placanje za pokrivanje.
Ci-Nick

#223 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by Ci-Nick »

kuglanje_ze wrote: 07/10/2024 13:10
Ci-Nick wrote: 07/10/2024 11:59 Ne razumijem tu sujetu i glupost.
Kako se spaja nespojivo? Kako miješaš ulje i vodu?

Šalu na stranu, NIP je u slobodnom padu, moralo se manifestovati i u Zenici, a NS je konačno pročistio gradski odbor, riješio se ostavštine Renićke i mislim da će to ići samo ka boljem. Ovo nije bio momenat za zajedničku listu ove dvije stranke
Također, mišljenja sam da i ovi Šabanijevi iz tog nekog Pokreta moraju shvatiti da je Vrače odstrijelio sve moguće pokrete i da će se morati vratiti matičnim strankama, a najviše ih je iz SDP i NS.
Kod nas je demokratija potpuno pogresno shvaćena.
Nije demokratija to sto moźeš prijaviti neograničen broj stranaka (društava jednog lica) nego da pristupiš lijevoj ili desnoj opciji i da je mjenjš iznutra.
Trebalo bi svim strankama koje nisu prešle izborni prag zabraniti političko djelovanje jer razbijaju ionako slabo glasačko tijelo.
semsasuljakovic

#224 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by semsasuljakovic »

S kim Fudo planira formirati većinu s obzirom da je javno prozvao SDP, a bez njih može kurcu svirati?
N.N.

#225 Re: Izbori 2024: Gradonačelnik i Općinsko vijeće Grada Zenica

Post by N.N. »

Jos jedan intelektualac u gradskom vijecu Zenica :D

Image
Locked