LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Moderator: Bloo
- Tvrtko II Kotromanić
- dječak sa šibicama
#2702 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
DF je uzeo ulogu tabadzije, mali nasilni Nicky koji svima ide na kurac ali ga ne diraju jer ima dobra ledja, kad izgubi ledja ukopace ga zivog u pustinji Nevade.
Komsic kao ledja traje jos dvije godine, nakon toga, pim pam bum.
- Ateista
#2703 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Zahvaljujuci Benjamini bio sam u iskusenju da ponovo bojkotujem izbore, malo je reci koliko je ne mogu ocima. Onda pomislim na one SDFA/SBIH glavuse i kriminalce i skontam da je ona jos i zlatna kakvi su oni.
Eto, ako doticna cita ovo da zna da glas od dene nije dobila zaslugama vec zato sto je manje zlo od ostalih i sto nismo imali bolji izbor, vjerujem da je od mnogih dobila samo zbog toga.
Eto, ako doticna cita ovo da zna da glas od dene nije dobila zaslugama vec zato sto je manje zlo od ostalih i sto nismo imali bolji izbor, vjerujem da je od mnogih dobila samo zbog toga.
-
bejzik
#2704 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
joj brate pa ko bi imao vremena to sve smišljati i organizovati nije crtani filmHaris.ba wrote: ↑07/10/2024 08:42 Ako Benjamina uspije zasjeti za nacelnika, a vjerovatno hoce - od vijeca ce zavisiti sta ce uspjeti. Posto vec staro vijece ima odlicnu sdp i sda nezvanicnu koaliciju - bice zanimljivo sta ce sada biti.
Mada, imam osjecaj da su je makli iz kombinacija za grad i bacili za nacelnika da bi mozda i izgubila. A, ako bi i pobjedila da se izgubi u politici saradnje sa vijecem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2705 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Drzala ih 12 godina bez izbora pa potpisala "legitimno predstavljanje"?
Ako je i od tebe, ako se i sprdas, previse je.
- Haris.ba
#2706 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Jesi ikada bio u politici? To se potrbusi i razmislja kako te zafrkati. Puno je ljubomore. Price o talovima da ne spominjem. Licni interes iznad svega. Ima ljudi koji fakat udju sa zeljom da nesta za drustvo urade i onda ih masina melje i samelje.bejzik wrote: ↑07/10/2024 08:50joj brate pa ko bi imao vremena to sve smišljati i organizovati nije crtani filmHaris.ba wrote: ↑07/10/2024 08:42 Ako Benjamina uspije zasjeti za nacelnika, a vjerovatno hoce - od vijeca ce zavisiti sta ce uspjeti. Posto vec staro vijece ima odlicnu sdp i sda nezvanicnu koaliciju - bice zanimljivo sta ce sada biti.
Mada, imam osjecaj da su je makli iz kombinacija za grad i bacili za nacelnika da bi mozda i izgubila. A, ako bi i pobjedila da se izgubi u politici saradnje sa vijecem.
- apsidejzi
#2707 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ma ona je zlatna drug. Pogledaj mog zenickog jada... Jedna seljacina osvojila 17k glasova, druga seljacina i prvi konkurent 15k. Ovi ostali sanse nisu imali.Ateista wrote: ↑07/10/2024 08:50 Zahvaljujuci Benjamini bio sam u iskusenju da ponovo bojkotujem izbore, malo je reci koliko je ne mogu ocima. Onda pomislim na one SDFA/SBIH glavuse i kriminalce i skontam da je ona jos i zlatna kakvi su oni.
-
convict
#2708 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
DF je na proslim lokalnim bio blizu nula vijecnika, sad su izgleda osvojili dosta vise. Ne kontam na koji fol. Jasno je da Komsic na svoju pricu povuce veliki broj glasova kad su opsti izbori, ali ne kontam ovaj povratak na lokalnom nivou.dječak sa šibicama wrote: ↑07/10/2024 08:48 DF je uzeo ulogu tabadzije, mali nasilni Nicky koji svima ide na kurac ali ga ne diraju jer ima dobra ledja, kad izgubi ledja ukopace ga zivog u pustinji Nevade.
- S@din
#2709 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ateista wrote: ↑07/10/2024 08:50 Zahvaljujuci Benjamini bio sam u iskusenju da ponovo bojkotujem izbore, malo je reci koliko je ne mogu ocima. Onda pomislim na one SDFA/SBIH glavuse i kriminalce i skontam da je ona jos i zlatna kakvi su oni.
Benjamina je sasvim ok, dapače mnogi političari bi mogli naučiti od nje kako se kampanje i politike mogu voditi, kulturno, bez teških riječi i uvreda, sa uvažavanjem svačijeg mišljenja, pa čak i priznavanjem vlastitih grešaka nakon osluškivanja javnog mijenja...
Kao žena, tvrdim da većini birača koji su je kao jedva podržali, najviše smeta samo to što je žena...
(čak što je još gore ni sami niste svjesni toga...)
- dječak sa šibicama
#2710 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ako se mandat gradonacelnika Sarajeva moze ponoviti, onda je jasno da SDP uhljebljuje dijamanta jer valjda bi joj obnovili mandat, ili ne moze ne znam.
SBiH sada preuzima stafetu od DF, sve su to SDA sateliti koji sluze kao potrosna roba, sa tim da se SBiH uvijek vraca ko neka infekcija neizljeciva. Malo se stisaju i eto ih opet.
Oni valjda kupe glasove "razocaranih SDA glasaca" to je taj neki sundjer koji SDA koristi da sabere raspusteno stado, NIP se oteo iz ruku zato ih i napadaju kao "najvece izdajnike".
SBiH sada preuzima stafetu od DF, sve su to SDA sateliti koji sluze kao potrosna roba, sa tim da se SBiH uvijek vraca ko neka infekcija neizljeciva. Malo se stisaju i eto ih opet.
Oni valjda kupe glasove "razocaranih SDA glasaca" to je taj neki sundjer koji SDA koristi da sabere raspusteno stado, NIP se oteo iz ruku zato ih i napadaju kao "najvece izdajnike".
-
mali_balon
#2711 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Pa cuda u vidu necega da pojaca svoju i sdp vlast....da bi dobili parlamentarne izbore itd itd.....naravno narod je tu na zadnjem mjestu..stranka prije svega....teskeredzic_22 wrote: ↑07/10/2024 07:32Ma kakva čuda.mali_balon wrote: ↑07/10/2024 07:18 SDPu samo preostaje da se sada hanuma Karic dokaze da napravi neka cuda i da napokon otjeraju Niksica (koji nije proso ni u svojoj mjesnoj zajednici) i dovedu nekog karizmaticnog znalca.....i poslje preuzimaju stvari u svoje ruke...
Najgušće naseljena općina u zemlji će izgubiti sve i jednu zelenu površinu osim Vilsonovog a Klix će nam ljubazno dozvoliti sa putem njegovog portala "zavirimo" u savremene risorte "uglednih sarajevskih biznismena".
- S@din
#2712 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
U Starom Gradu mislim da su dobili dio hadžibajrićevog glasačkog tijela...convict wrote: ↑07/10/2024 08:59DF je na proslim lokalnim bio blizu nula vijecnika, sad su izgleda osvojili dosta vise. Ne kontam na koji fol. Jasno je da Komsic na svoju pricu povuce veliki broj glasova kad su opsti izbori, ali ne kontam ovaj povratak na lokalnom nivou.dječak sa šibicama wrote: ↑07/10/2024 08:48 DF je uzeo ulogu tabadzije, mali nasilni Nicky koji svima ide na kurac ali ga ne diraju jer ima dobra ledja, kad izgubi ledja ukopace ga zivog u pustinji Nevade.
-
mali_balon
#2713 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Jel DF napokon odsvirao svoje..gledam, gdje ima rezultata ima ih po nekim vjecima, interesuje me KS
-
Test1234
#2714 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ateista wrote: ↑07/10/2024 08:50 Zahvaljujuci Benjamini bio sam u iskusenju da ponovo bojkotujem izbore, malo je reci koliko je ne mogu ocima. Onda pomislim na one SDFA/SBIH glavuse i kriminalce i skontam da je ona jos i zlatna kakvi su oni.
Samo da ljudi vide i budu prisutni kako se SDA bagra bori i grabi (gdje sam imao priliku da to lično vidim), povampire za glasovima i vlašću, tek onda bi shvatili koliko je bitno da glasaju protiv takvih!!
-
palermo
#2715 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Pa ima SDP jednu solidnu tradicionalnu bazu glasaca u Mostaru. To su ljudi kojima je SDP nekako najmanje zlo I najlakse se sa sobom mogu pomiriti ako glasaju za SDP.
Apropo izbora, vjerujem da SDP nije taoc Sarajeva , Trojke I nezasitne zelje Niksica za vlascu I raspolaganjem resursima da bi imao I bolje rezultate. U Bih mislim, ne.samo u Mostaru.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#2716 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Vidi , vaša partija zaista ima jako puno nekretnina koje vam je Tito ostavio.S@din wrote: ↑07/10/2024 09:03
Benjamina je sasvim ok, dapače mnogi političari bi mogli naučiti od nje kako se kampanje i politike mogu voditi, kulturno, bez teških riječi i uvreda, sa uvažavanjem svačijeg mišljenja, pa čak i priznavanjem vlastitih grešaka nakon osluškivanja javnog mijenja...
Kao žena, tvrdim da većini birača koji su je kao jedva podržali, najviše smeta samo to što je žena...![]()
(čak što je još gore ni sami niste svjesni toga...)![]()
To je sve što imate , ostalo ste sve ali baš sve sjebali.
Last edited by teskeredzic_22 on 07/10/2024 09:18, edited 1 time in total.
-
misaoni
#2717 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Samo da vratim na prognozu. Matematički mogućemisaoni wrote: ↑20/09/2024 20:20Mozda malo preformulisano uz jednu korekciju.Truba wrote: ↑20/09/2024 19:38Ovaj ce dobiti 80% a onaj 120% svi zajedno 300%misaoni wrote: ↑20/09/2024 11:56 Ukupno u kantonu:
SDA - malo više vijećnika nego prošle lokalne izbore.
SDP - malo više vijećnika nego prošle lokalne izbore.
NIP - puno manje vijećnika nego prošle lokalne izbore.
DF - malo više vijećnika nego prošle lokalne izbore.
NS - malo manje vijećnika nego prošle lokalne izbore.
S BIH - puno više vijećnika nego prošle lokalne izbore.
Ramo - imaće nekoliko vjećnika.
EX Hadžibajrić - pred izumiranjem stranka.
NIP - puno puno manje.
SBiH - malo više.
- darius_maximus
#2718 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
I opet je jedva pobijedila s 20-30 glasova razlike.Ateista wrote: ↑07/10/2024 08:50 Zahvaljujuci Benjamini bio sam u iskusenju da ponovo bojkotujem izbore, malo je reci koliko je ne mogu ocima. Onda pomislim na one SDFA/SBIH glavuse i kriminalce i skontam da je ona jos i zlatna kakvi su oni.
Ono što je meni najporaznije je što ovdje bukvalno haman niko ništa ne mora raditi, niti predstaviti neki vau plan i program (ustvari, ikakav plan i program).
Samo je dovoljno predstaviti se sa "nismo SDA" i tako se može još barem 1-2 ciklusa izgurati.
A četiri po četiri godine, prođe život, đe si bio niđe, šta si radio ništa.
-
ibizza
#2719 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
darius_maximus wrote: ↑07/10/2024 09:19I opet je jedva pobijedila s 20-30 glasova razlike.Ateista wrote: ↑07/10/2024 08:50 Zahvaljujuci Benjamini bio sam u iskusenju da ponovo bojkotujem izbore, malo je reci koliko je ne mogu ocima. Onda pomislim na one SDFA/SBIH glavuse i kriminalce i skontam da je ona jos i zlatna kakvi su oni.
Ono što je meni najporaznije je što ovdje bukvalno haman niko ništa ne mora raditi, niti predstaviti neki vau plan i program (ustvari, ikakav plan i program).
Samo je dovoljno predstaviti se sa "nismo SDA" i tako se može još barem 1-2 ciklusa izgurati.
A četiri po četiri godine, prođe život, đe si bio niđe, šta si radio ništa.
- S@din
#2720 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
te nekretnine zeleni otuđili, pa sad kad im je zavrnuta pipa nemaju ni za kreča, helem nejse, moja partija nije SDP, čak sam post dva više od ovog napisala ko i kako treba da se angažuje za ubuduće...teskeredzic_22 wrote: ↑07/10/2024 09:15Vidi , vaša partija zaista ima jako puno nekretnina koje vam je Tito ostavio.S@din wrote: ↑07/10/2024 09:03
Kao žena, tvrdim da većini birača koji su je kao jedva podržali, najviše smeta samo to što je žena...![]()
(čak što je još gore ni sami niste svjesni toga...)![]()
To je sve.
NS je crvene vratila na pravi put, pokazujući da jedna fotelja više za prodaju ideala ne vrijedi, jer ta fotelja tada manje je par njih više slijedeći put...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2721 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
dobar rezultat SBiH treba posmatrati iz dva konteksta:
1. Trojka u NG je totalno podbacila. SDP je imao previše unutrašnjih problema na tom planu i žestoko su tu podbacili najviše svojom krivicom. nosilac liste je bio lik koji je realno treao biti izbačen, a kamoli da bude nosilac. NIP je izbacio kandidata kojeg ne znaju ni u njegovom haustoru.
2. Izgradio se mit oko sposobnosti Semira Efendića. već je pričano o tome da je dosta projekata koji se njemu pripisuju došlo sa viših nivoa, ali ono što je za njega dobro, nije postao prebahat i preležeran. zato nije bilo teško odbraniti ovakvu poziciju. taj mit će se srušiti čim preuzme neku zajebaniju poziciju u izvršnoj vlasti, pa ćemo vidjeti tu virtuoznost
ako se uopšte ikad usudi. Sema je lik koji će se vratiti u SDA čim odu Izetbegovići, jer njegove ambicije više nisu mjesto premijera Kantona.
a sad generalno, mislim da Trojka ima razloga da bude zadovoljna.
loša vlast na višim nivoima vraćala se kao bumerang na lokalnom nivou svakoj neSDA opciji, a onda je slijedio potop na općim. ovdje se to nije desilo. proklizao je NIP, ali vrlo očekivano obzirom na to da je Dino prepustio nekompetentnim likovima da mu vode stranku na kantonu, plus izlazak Arijane iz NIPa je sigurno odigralo ulogu. genetski predodređeni su se pokazali genetski potkapacitirani.
ako NiP uradi bolje kadroviranje, a SDP sredi Novi Grad, Trojka će ponoviti vlast u Kantonu. SDA će za Federaciju svoju bazu graditi na Tuzlanskom Kantonu. za njih mislim da kriju nezadovoljstvo, jer osim gradačca i gračanice nisu napravili ništa. a i to se desilo zato što su SDPovci tamo dojadili Bogu i narodu, i bili kurčeviti i vodili se parolom lako ćemo. još im je niska izlaznost itekako išla u korist.
SDPu slijedi kongres, ako tu Neka uradi sranje u smislu da ostane predsjednik po svaku cijenu, to će biti vrlo, vrlo loše. dosta ga je, iako, treba mu se odati priznanje da je za vrijeme njegovog predsjednikovanja SDA doživjela najteže udarce. sigurno ne samo njegovom zaslugom, ali mislim da je Zlatko bio predsjednik, da se ne bi desila šestorka i trojka priča.
1. Trojka u NG je totalno podbacila. SDP je imao previše unutrašnjih problema na tom planu i žestoko su tu podbacili najviše svojom krivicom. nosilac liste je bio lik koji je realno treao biti izbačen, a kamoli da bude nosilac. NIP je izbacio kandidata kojeg ne znaju ni u njegovom haustoru.
2. Izgradio se mit oko sposobnosti Semira Efendića. već je pričano o tome da je dosta projekata koji se njemu pripisuju došlo sa viših nivoa, ali ono što je za njega dobro, nije postao prebahat i preležeran. zato nije bilo teško odbraniti ovakvu poziciju. taj mit će se srušiti čim preuzme neku zajebaniju poziciju u izvršnoj vlasti, pa ćemo vidjeti tu virtuoznost
loša vlast na višim nivoima vraćala se kao bumerang na lokalnom nivou svakoj neSDA opciji, a onda je slijedio potop na općim. ovdje se to nije desilo. proklizao je NIP, ali vrlo očekivano obzirom na to da je Dino prepustio nekompetentnim likovima da mu vode stranku na kantonu, plus izlazak Arijane iz NIPa je sigurno odigralo ulogu. genetski predodređeni su se pokazali genetski potkapacitirani.
ako NiP uradi bolje kadroviranje, a SDP sredi Novi Grad, Trojka će ponoviti vlast u Kantonu. SDA će za Federaciju svoju bazu graditi na Tuzlanskom Kantonu. za njih mislim da kriju nezadovoljstvo, jer osim gradačca i gračanice nisu napravili ništa. a i to se desilo zato što su SDPovci tamo dojadili Bogu i narodu, i bili kurčeviti i vodili se parolom lako ćemo. još im je niska izlaznost itekako išla u korist.
SDPu slijedi kongres, ako tu Neka uradi sranje u smislu da ostane predsjednik po svaku cijenu, to će biti vrlo, vrlo loše. dosta ga je, iako, treba mu se odati priznanje da je za vrijeme njegovog predsjednikovanja SDA doživjela najteže udarce. sigurno ne samo njegovom zaslugom, ali mislim da je Zlatko bio predsjednik, da se ne bi desila šestorka i trojka priča.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#2722 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Šta vi radite interno je vaša stvar , a ko je koga vratio a ko razdužio po različitim putevima također.S@din wrote: ↑07/10/2024 09:22
te nekretnine zeleni otuđili, pa sad kad im je zavrnuta pipa nemaju ni za kreča, helem nejse, moja partija nije SDP, čak sam post dva više od ovog napisala ko i kako treba da se angažuje za ubuduće...
NS je crvene vratila na pravi put, pokazujući da jedna fotelja više za prodaju ideala ne vrijedi, jer ta fotelja tada manje je par njih više slijedeći put...
![]()
Jedino vrijedno u ovom trenutku što imate su nekretnine koje vam je Tito ostavio.
- Dosadno mii
#2723 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Iskoristili Memice da se probijuChmoljo wrote: ↑06/10/2024 23:26ja sam se više puta očitovao o njegovom liku & djelu, ali činjenica je da je njegovom zaslugom razjebano SDA sijelo.
jel to primjer kapaciteta ili nije, neka svako procijeni.
a svašta mu se spočitavalo, i da engleskog ne zna beknuti. a ono, jebiga.
-
__Phoenix__
#2724 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Jaro nije bilo glasanje na kantonu samo po opcinamamali_balon wrote: ↑07/10/2024 09:06 Jel DF napokon odsvirao svoje..gledam, gdje ima rezultata ima ih po nekim vjecima, interesuje me KS
-
__Phoenix__
#2725 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Koliko vidim šteli se Šteti pozicija predsjednika SDP, vidjećemo kako će Bećirović reagovati, ako on napusti, ide pad SDP opet a time i trojkeChmoljo wrote: ↑07/10/2024 09:29 dobar rezultat SBiH treba posmatrati iz dva konteksta:
2. Izgradio se mit oko sposobnosti Semira Efendića. već je pričano o tome da je dosta projekata koji se njemu pripisuju došlo sa viših nivoa, ali ono što je za njega dobro, nije postao prebahat i preležeran. zato nije bilo teško odbraniti ovakvu poziciju. taj mit će se srušiti čim preuzme neku zajebaniju poziciju u izvršnoj vlasti, pa ćemo vidjeti tu virtuoznostako se uopšte ikad usudi. Sema je lik koji će se vratiti u SDA čim odu Izetbegovići, jer njegove ambicije više nisu mjesto premijera Kantona.