Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!
Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!
SDA ce uvijek biti jaka, naročito kad je mala izlaznost. Oni su organizirani kao SKJ , članske knjižice i redovno plaćanje članarine je kod njih obaveza, imaju veoma disciplinirane glasače kojih je malo iselilo iz BiH iz razloga sto im je stranka obezbijedila dobar život.
Pobjeda Berila je očekivana jer ih je sve kupio...nakon toga će ga smijenit opštinsko vijeće i postavit njegovog pomoćnika.Tako mi drug priča a on se pita u boračkoj organizaciji Trnovo
laik1981 wrote: ↑06/10/2024 22:52
U KS rezultati u potpunosti ocekivani. Muzur, Efendic, Cengic, Mandic pomeli. Za Mandica mi je posebno drago. Puno znacajnija pobjeda nego prosli put jer je sad porazio i klosare iz NiPa. Benjamina ocekivano tijesno. Realno je tanak kandidat i ovo je bilo na misice. Iljas jedan manje SDA bastion. Ostala im Vogosca i Hadzici, a i tu ce popusiti na sljedecim izborima od svojih otpadnika. Ibro Berilo je slucaj za nadrealista. Tragedija demokratije. Vijecima ce uglavnom vladati SDA dnk.
Prognozirao sam minimalnu izlaznost. Kakva je zvanicno izlaznost u KS?
Nije mi jasno kako je trojka izgubila, uzeli Stari grad, Centar, Novo Sarajevo, Ilidzu i Ilijas. Zelenim ostali Hadzici i Vogosca. Rumenko je u NG ko KIM Il neoboriv dok ne napusti zato su ga termiti i podrzli.
PM72 wrote: ↑06/10/2024 23:04
Pobjeda Berila je očekivana jer ih je sve kupio...nakon toga će ga smijenit opštinsko vijeće i postavit njegovog pomoćnika.Tako mi drug priča a on se pita u boračkoj organizaciji Trnovo
Jedino referendum da izglasaju pa novi izbori
Ako se 90 dana ne pojavi na poslu, novi izbori. Bez njega.
U kojoj od njih 6ä5 ili 6, kolko ono bjese da ih ima u trnovu
Mnogo ljudi ovo ne konta i kao ibreti se Berilovoj pobjedi.
Mala opština sa malim brojem stanovnika. Berilo je valjao mnogima koji ga danas podržavaju.
Politička mašina i quid pro quo princip.
U kojoj od njih 6ä5 ili 6, kolko ono bjese da ih ima u trnovu
Svi su kupljeni i podmićeni.Neko dobio posao u kantonu,nekom junica,olastenik,pčele,štala,nekom kiosk na Bjelašnici jal parking...
CrveniKuk wrote: ↑06/10/2024 23:07
Iza Baketa ima više historije, nego u udžbenicima historije za srednju školu.
A iza njega Kenjac. Koji je na ovakvim presicama stajao iza Alije, Tihica i sada Bakira. Lik je neuništiv. Naravno, tu je i nešto iskusniji Dzaferovic kao i veteran Softić. Kao da gledam presicu iz 1998.
CrveniKuk wrote: ↑06/10/2024 23:07
Iza Baketa ima više historije, nego u udžbenicima historije za srednju školu.
A iza njega Kenjac. Koji je na ovakvim presicama stajao iza Alije, Tihica i sada Bakira. Lik je neuništiv. Naravno, tu je i nešto iskusniji Dzaferovic kao i veteran Softić. Kao da gledam presicu iz 1998.
Osim Genjca, sve je prolazno. Prohujalo sa Genjcom.
CrveniKuk wrote: ↑06/10/2024 23:12
Opštine tipa Trnovo, Pale u FBiH treba ukinuti i pretvoriti u mjesne zajednice, što po broju stanovnika i realno jesu.
Ništa od toga.U federalnoj opštini Trnovo obrne se više para nego u nekim gradovima...