LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Post Reply
skrtica

#1826 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by skrtica »

Prvi put da na birackom mjestu nema guzve, bukvalno jedna osoba ispred bila :shock:
dječak sa šibicama

#1827 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by dječak sa šibicama »

Slaba ili uzasna izlaznost takodje sve govori o zadovoljstvu gradjana rezultatima svih prethodnih vlasti, i izborom politicara na listama.

Aj rest maj kejs, sto bi rekli amerikanci.
Prpa.ba

#1828 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Prpa.ba »

Velkoski wrote: 06/10/2024 16:46 Izbor je između Prpe i Stylinga, pa kome šta odgovara
Pocastvovan sam, ali nazalost Prpa nije izbor niti mi je izbor koga zaokruziti bio lagan. Fali dobra opcija bosnjackog sekularnog nacionalizma i unitarizma, majoriziraju me NVO-i i mladomuslimani. :( :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1829 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 06/10/2024 16:35
Chmoljo wrote: 06/10/2024 16:34
basicm wrote: 06/10/2024 16:30 Smatram je minimum pristojnosti prihvatiti da ljudi rade sa svojim glasackim pravom ili listicem onako kako oni zele.
Naravno, slobodna smo drzava.

Ali takvi ljudi onda nemaju pravo da drugima pametuju o ljudima koje su izabrali.

To je tako prosto. Evo ko god se izjasnio da nece glasati ili ce precrtati listic lijepo molim da ne komentarisu po politickim temama jer je njima sve isto ko god bio.
Naravno da imamo pravo i pametovati ako zelimo. Dok nam neko ne zabrani.
ah da, moja greška.

imate pravo, ali ste onda jebeni licemjeri.

eto, može tako?
Cvancika

#1830 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Cvancika »

Velkoski wrote: 06/10/2024 16:46 Izbor je između Prpe i Stylinga, pa kome šta odgovara
Ako je suditi po izlaznosti, ni jedno. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1831 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by _BataZiv_0809 »

Zar nije aakcija naspram prpe
Hehe
Prpa.ba

#1832 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Prpa.ba »

Aaakcija je gajgerom otkrio Stilisticu. :mrgreen:
Vjecita_zavrzlama

#1833 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Vjecita_zavrzlama »

Prpa.ba wrote: 06/10/2024 16:49
Pocastvovan sam, ali nazalost Prpa nije izbor niti mi je izbor koga zaokruziti bio lagan. Fali dobra opcija bosnjackog sekularnog nacionalizma i unitarizma, majoriziraju me NVO-i i mladomuslimani. :( :mrgreen:
Pa zar ti nisi mladomuslim😌
kakabanja213

#1834 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by kakabanja213 »

Chmoljo wrote: 06/10/2024 16:50
kakabanja213 wrote: 06/10/2024 16:35
Chmoljo wrote: 06/10/2024 16:34

Naravno, slobodna smo drzava.

Ali takvi ljudi onda nemaju pravo da drugima pametuju o ljudima koje su izabrali.

To je tako prosto. Evo ko god se izjasnio da nece glasati ili ce precrtati listic lijepo molim da ne komentarisu po politickim temama jer je njima sve isto ko god bio.
Naravno da imamo pravo i pametovati ako zelimo. Dok nam neko ne zabrani.
ah da, moja greška.

imate pravo, ali ste onda jebeni licemjeri.

eto, može tako?
Nisam ja jos uvijek jebeni licemjer. Ja sam samo licemjer. Ovi za koje glasate su jebeni licemjeri. Tako da u ovoj drzavi i u ovom sistemu-sistemima to je pozeljna osobina.
doktor78

#1835 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by doktor78 »

dječak sa šibicama wrote: 06/10/2024 16:49 Slaba ili uzasna izlaznost takodje sve govori o zadovoljstvu gradjana rezultatima svih prethodnih vlasti, i izborom politicara na listama.

Aj rest maj kejs, sto bi rekli amerikanci.
Procjene su da će izlaznost biti približna izlaznosti na prošlim izborima.
Prpa.ba

#1836 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Prpa.ba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 06/10/2024 16:53 Pa zar ti nisi mladomuslim😌
Gluho bilo. Ako je neko osjetio njihove "rezultate" na planu vladanja ovom drzavom, osjetio sam ja i moja porodica. To sto smo trenutni istomisljenici o losim stranama vladanja "Trojke" ne znaci da sam jedan od njih. :mrgreen:
SmokingMan

#1837 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by SmokingMan »

Bil Hajr, glasao, samo ću pritisnuti načelnika da se susretne sa mnom zbog projekta za opšte dobro.
dječak sa šibicama

#1838 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Steta obrisan skupljacev post, a covjek sve napisao sto se treba napisati o politickom sistemu u BiH, posebno ova marva na lokalnom nivou.

Logicno da tetkovi tetci brane sistem, kad su ugradjeni.
Styling

#1839 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Styling »

:shock:
Chmoljo

#1840 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

mokra_carapa wrote: 06/10/2024 16:41
dječak sa šibicama wrote: 06/10/2024 16:38 I bacen glas je glas, ne pametujte bezveze.

To je protest protiv sistema.

Dok ne bude zabranjeno, dok god nismo staljinisticka diktatura, komentarisace se :thumbup:
Tako je, bacen glas je glas ali u prilog sistema i protiv promjena. Iako se prividno cini da je protiv sistema, ustvari je glas za nastavak ovakvog stanja ili potvrda te osobe koja je bacila glas da je zadovoljna za trenutnim sistemom
ima tu dosta psihološkog aspekta. valjda se ti ljudi osjećaju prejebano od sistema, pa onda eto kao pokažu srednjak, na dan kad se izjašnjavaju, oni misle da će tako pobjeći od konformizma tako što će našvrljati listić.

kao što neko prethodno napisa, to možda tako jeste u njihovim glavama. u stvarnosti, manja izlaznost znači nekoliko stvari koje su loše:

1. profitiraju stranke i liste koje imaju nekritičku bazu jer će oni glasati bez obzira na sve. to su uglavnom desne stranke, ali nije pravilo. xxx npr ima višedecenijske vladavine u pojedinim gradovima.
2. samim tim, neka nova lica neće doći u obzir, kao i nezavisni kandidati jer prolaznost imaju samo liste sa jačom infrastrukturom,
3. manji je omjer stvarnog izraza volje biračkog tijela.

meni je 40. u bajke sam davno prestao vjerovati. da ima neki treći put, da ima neka masa koja samo eto čeka i samo što nije i gdje će sve biti bolje, ali ne daju dušmani.

godine idu, i čovjek valjda shvati da treba igrati sa podijeljenim kartama i izvući što više može. nema boljeg načina od upražnjavanja demokratije nego da se vladajućim pokaže i dokaže da nisu nesmjenjivi. ni ta crna xxx ne bi bila toliko crna da nije opstajala u vlasti toliko dugo.

no, eto, ako neko misli da će taj jedan dan zajebati bilo koga osim najviše sebe i svoje sagrađane, neka sebi da oduška i nacrta šta god želi.

samo neka to ne prodaje kao neki uzvišeni čin, jer on to nije. sitničav, sebičan i kratkovid, prije.
Porodice Foht

#1841 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Porodice Foht »

Kad ce prve izlazne ankete? Hajde da cujemo koliko su (ako su) napredovali zeleni termiti. :)
Chmoljo

#1842 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 06/10/2024 16:55
Nisam ja jos uvijek jebeni licemjer. Ja sam samo licemjer. Ovi za koje glasate su jebeni licemjeri. Tako da u ovoj drzavi i u ovom sistemu-sistemima to je pozeljna osobina.
za mene si jeben.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1843 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by mk ultra »

Ma vidjelo se to ima 6mj, apsolutna nezainteresovanost za izbore, jedva kandidate nasli

Treba opcine poloviti i spajati sa drugima, ovo postaje nonsens
Chmoljo

#1844 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote: 06/10/2024 16:58 Steta obrisan skupljacev post, a covjek sve napisao sto se treba napisati o politickom sistemu u BiH, posebno ova marva na lokalnom nivou.

Logicno da tetkovi tetci brane sistem, kad su ugradjeni.
zar ti nije slučaj na odmoru, kako bi amerikanci rekli?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1845 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 06/10/2024 17:02
dječak sa šibicama wrote: 06/10/2024 16:38 I bacen glas je glas, ne pametujte bezveze.

Dok ne bude zabranjeno, dok god nismo staljinisticka diktatura, komentarisace se :thumbup:
Tako je, bacen glas je glas ali u prilog sistema i protiv promjena. Iako se prividno cini da je protiv sistema, ustvari je glas za nastavak ovakvog stanja ili potvrda te osobe koja je bacila glas da je zadovoljna za trenutnim sistemom
ima tu dosta psihološkog aspekta. valjda se ti ljudi osjećaju prejebano od sistema, pa onda eto kao pokažu srednjak, na dan kad se izjašnjavaju, oni misle da će tako pobjeći od konformizma tako što će našvrljati listić.

kao što neko prethodno napisa, to možda tako jeste u njihovim glavama. u stvarnosti, manja izlaznost znači nekoliko stvari koje su loše:

1. profitiraju stranke i liste koje imaju nekritičku bazu jer će oni glasati bez obzira na sve. to su uglavnom desne stranke, ali nije pravilo. xxx npr ima višedecenijske vladavine u pojedinim gradovima.
2. samim tim, neka nova lica neće doći u obzir, kao i nezavisni kandidati jer prolaznost imaju samo liste sa jačom infrastrukturom,

meni je 40. u bajke sam davno prestao vjerovati. da ima neki treći put, da ima neka masa koja samo eto čeka i samo što nije i gdje će sve biti bolje, ali ne daju dušmani.

godine idu, i čovjek valjda shvati da treba igrati sa podijeljenim kartama i izvući što više može. nema boljeg načina od upražnjavanja demokratije nego da se vladajućim pokaže i dokaže da nisu nesmjenjivi. ni ta crna xxx ne bi bila toliko crna da nije opstajala u vlasti toliko dugo.

no, eto, ako neko misli da će taj jedan dan zajebati bilo koga osim najviše sebe i svoje sagrađane, neka sebi da oduška i nacrta šta god želi.

samo neka to ne prodaje kao neki uzvišeni čin, jer on to nije. sitničav, sebičan i kratkovid, prije.
Svaka cast kolega.
Boldano je vrh.
Njihova "sreca" da su opstajali na vlasti usprkos gubitku izbora im je na kraju dosla glave.
dječak sa šibicama

#1846 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Lokalni izbori su nam kombinacija TLN i Monti Pajtona.

Samo budala ovdje ide ostrasceno na izbore i zaokruzi tamo nekoga misleci "ovaj ce biti bolji, siguran sam, mlad je i perspektivan" i kako vec ide ta lista nebuloznih fraza oko kandidata na listama. Uhljebe ne racunam, oni glasaju po nalogu.
emigrazione

#1847 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by emigrazione »

Niko te ne tjera da budes dio sistema, dosta ljudi uspjesno bori se i radi koji haman da i ne znaju da su danas izbori, a ne da su dio sistema...ako ocekujes da ti neko drugi stavlja hranu na stol zajebo si se opasno i niko ti nece valjati, najveca laz je da ti zivot zavisi od nekakvih izbora, zavisi samo i iskljucivo od tebe
Dosadno mii

#1848 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Dosadno mii »

xxx je opstala dugo jer nisu imali opoziciju
Na ilidzi nisi imao za kog sem xxxxxx glasat
dječak sa šibicama

#1849 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

emigrazione wrote: 06/10/2024 17:07

Niko te ne tjera da budes dio sistema, dosta ljudi uspjesno bori se i radi koji haman da i ne znaju da su danas izbori, a ne da su dio sistema...ako ocekujes da ti neko drugi stavlja hranu na stol zajebo si se opasno i niko ti nece valjati, najveca laz je da ti zivot zavisi od nekakvih izbora, zavisi samo i iskljucivo od tebe
Kakve to veze ima sa sistemom, ja sam sebi stavljam hranu na sto i blago meni, vrlo uspjesno to radim.

Sistem je ovo sto se dogadja oko nas, sav ovaj nekaznjeni kriminal u mafijaskoj drzavi. Sistem koji je nepromijenjen unatoc tome sto su se sve stranke izmijenjale na vlasti, sto jasno govori da im sistem savrseno odgovara.
pemanapemani

#1850 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by pemanapemani »

Chmoljo wrote: 06/10/2024 17:02

1. profitiraju stranke i liste koje imaju nekritičku bazu jer će oni glasati bez obzira na sve. to su uglavnom desne stranke, ali nije pravilo.xxx npr ima višedecenijske vladavine u pojedinim gradovima.

:thumbup:

Isto tako, ima bruku nadmenih dobrostojecih egoista koji smatraju da su svi gluplji od njih i da niko ne zasluzuje njihov cijenjeni glas. Naravno, odgovornost nece preuzeti ni pod razno, ali cemo njihovo pametovanje na temu politike slusati do sljedecih izbora.

Glasao oko podne, IV gimnazija. Nema guzve, ali nikad je nije ni bilo od kada se glasam na tom glasackom mjestu.
Post Reply