Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- ferratilis
- Tito_i_Partija
#49302 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pu mater vam jebem pokvarenu.
Sony Delists Original Horizon Zero Dawn on PC, Forces PSN Requirement for Remaster
Sony’s controversial PlayStation Network requirement for its PC games is once again in the spotlight after the company delisted the original Horizon Zero Dawn on Steam and the Epic Games Store and added the PSN requirement to the upcoming single-player remaster.
Sony’s PSN account requirement for its PC games was thrust into the limelight with the release of Arrowhead’s explosive PC and PS5 co-op shooter Helldivers 2 earlier this year. Helldivers 2 suffered a review bomb campaign on Steam after Sony made PSN accounts mandatory for PC gamers on Valve’s platform (Arrowhead subsequently decided to turn the Steam user review history graph into a cape, which is ready for launch but has yet to release).
Sony eventually backed down and reversed Helldivers 2’s PSN account requirement, but the game remains unavailable to buy in the many countries that lack PSN. And indeed all Sony’s games on PC, even purely single-player ones, now suffer from this problem, which means the recently released God of War Ragnarök and now Horizon Zero Dawn Remastered are unavailable on Steam in over 100 countries.
This week, fans noticed the original Horizon Zero Dawn, previously available to buy in all countries where Steam is accessible, was delisted from the Epic Games Store and then from Steam itself. The Horizon Zero Dawn Complete Edition Steam page remains live, but the game itself is unavailable for purchase. In its place is the option to pre-purchase Horizon Zero Dawn Remastered or buy its sequel, Forbidden West.
The Horizon Zero Dawn Remastered Steam page signals the PSN account requirement in the small print of the game’s features. Again, the original game did not have this requirement on PC.
Already negative user reviews are mentioning Sony’s actions here. “Delisted the original game just to add the remaster with PSN account forced into the game,” reads one recent Steam review for the Complete Edition of Zero Dawn. “Now countries unsupported by PSN can't buy this game anymore whether it's the non remastered version (which doesn't require PSN) or remastered version.”
It seems likely, then, that Horizon Zero Dawn Remastered will suffer from review bombing when it goes on sale on Steam on October 31. It seems unlikely that Sony will reverse course here, having suffered a backlash from PC gamers to pretty much all its Steam releases since Helldivers 2 went on sale.
It has so far failed to comment on its PC PSN policy, although during the Helldivers 2 backlash it offered reasoning that was widely ridiculed by Steam gamers. "We’re still learning what is best for PC players and your feedback has been invaluable," Sony said at the time. Unlike Helldivers 2, Horizon Zero Dawn is a purely single-player only game.
It’s worth noting that Horizon Zero Dawn Complete Edition is still available on GOG. There it is DRM-free, with no activation or online connection required to play.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49303 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
hebo mater, u prosjeku, ovi japanci su žestoka korporacijska stoka.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#49304 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
zato će kroz 100 godina skoro prestati da postoje, osim ako ne uvezu Nepalaca 
- ferratilis
#49305 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jedino od njih sto me zanima je Bloodborne, a to cemo igrati na PC-u na 120+fps za par mjeseci. Gran Turismo 7 je isto dobar, ali to nece nikad biti portovano. Tako da ko ih jebe.
Mada ironicno je da je Sony sve dosadasnje igre stavio i na GOG, bez ikakvog DRM-a, sto uopce nije trend za velike publishere jer skoro svi koriste Denuvo. Ali iz nekog razloga guraju PSN, vjerojatno jer zele investitorima pokazati tacno koliko ljudi na PC-u igra. Stoka, sto kaze Chmoljo.
Mada ironicno je da je Sony sve dosadasnje igre stavio i na GOG, bez ikakvog DRM-a, sto uopce nije trend za velike publishere jer skoro svi koriste Denuvo. Ali iz nekog razloga guraju PSN, vjerojatno jer zele investitorima pokazati tacno koliko ljudi na PC-u igra. Stoka, sto kaze Chmoljo.
- ferratilis
#49306 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ubisoft director blames gamers, says they've been exposed as 'non-decent humans'
The Monetization Director at Ubisoft has said industry figures vocalizing their disagreements with Ubisoft revealed themselves as 'clearly non-decent'.
Read more: https://www.tweaktown.com/news/100855/u ... index.html
- Tito_i_Partija
#49307 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio Resident Evil 2 remake, sa Leonom. Nije loša igra, samo zna nekad bit' teški smor. Toliki smor da mi je mrsko o njoj pisat'. Kažu ako hoćeš True Ending, moraš završit' igru sa oba karaktera. Evo vam kurac, jašta ću, jedva čekam.
Počeo Mafia: Definitive Edition.
Počeo Mafia: Definitive Edition.
- ferratilis
#49308 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Lol. Ovako se to radi

- Averus
- ferratilis
#49310 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Traineri su za picke. Zar ne dobijes ban na Steamu ako to koristis?
Fazon je sto RE2 S+ nije toliko tezak koliko zahtijeva strpljenje jer postoji dosta nepredvidivih stvari koje ti mogu pokvariti pokusaj. Ali core gameplay je toliko dobar da mi nije zao potrosenog vremena.
Fazon je sto RE2 S+ nije toliko tezak koliko zahtijeva strpljenje jer postoji dosta nepredvidivih stvari koje ti mogu pokvariti pokusaj. Ali core gameplay je toliko dobar da mi nije zao potrosenog vremena.
- Averus
#49311 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma zajebavam te bolan 
A ne bih rekao da steam banuje zbog trainera, pogotovo na single player igrama.
Steam ne banuje čak ni Steam Achievements Manager
Samo ako u zaradu darneš, onda banuju
A ne bih rekao da steam banuje zbog trainera, pogotovo na single player igrama.
Steam ne banuje čak ni Steam Achievements Manager
Samo ako u zaradu darneš, onda banuju
- ferratilis
#49312 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znaci oni profili sto imaju po hiljadu igara i sve achievemente u svakoj su fake? Good to know. Nije moje da govorim ljudima sta da rade s igrama koje su kupili svojim novcem, ali znam da neki developeri koriste achievemente kao mjerilo za engagement.
- Averus
#49313 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne mogu garantovati, ima dosta raje koji igraju igre samo da bi ih 100%-aliferratilis wrote: ↑05/10/2024 21:03 Znaci oni profili sto imaju po hiljadu igara i sve achievemente u svakoj su fake? Good to know. Nije moje da govorim ljudima sta da rade s igrama koje su kupili svojim novcem, ali znam da neki developeri koriste achievemente kao mjerilo za engagement.
Nego eto, za sve ima i pizdunski put
- Tito_i_Partija
#49314 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Aha. A koji je to replay po redu, uključujući i original?
Ne da mi se da pravo oćejfim igru nikako. Mafia je buggy mess, stalno freezing, stuttering, random crashes to desktop. Tražio sam fix na netu al' nema nijedan za Gamepass verziju. Ne znam hoću li ga nastavit'.
Instalir'o sam Everspace 2 jer napušta Gamepass za desetak dana, a i imam ga na wishlisti. Zasad pravo lijep svemirski ARPG, podsjeća me na dane kad sam rok'o Wing Commander na svojoj Amigi 500.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49315 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ooo i meni je to na spiskuTito_i_Partija wrote: ↑06/10/2024 14:54Aha. A koji je to replay po redu, uključujući i original?
Ne da mi se da pravo oćejfim igru nikako. Mafia je buggy mess, stalno freezing, stuttering, random crashes to desktop. Tražio sam fix na netu al' nema nijedan za Gamepass verziju. Ne znam hoću li ga nastavit'.
Instalir'o sam Everspace 2 jer napušta Gamepass za desetak dana, a i imam ga na wishlisti. Zasad pravo lijep svemirski ARPG, podsjeća me na dane kad sam rok'o Wing Commander na svojoj Amigi 500.![]()
- Tito_i_Partija
#49316 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Đe neće bit' dobro, švabo ga napravio.Chmoljo wrote: ↑06/10/2024 15:35Ooo i meni je to na spiskuTito_i_Partija wrote: ↑06/10/2024 14:54Aha. A koji je to replay po redu, uključujući i original?
Instalir'o sam Everspace 2 jer napušta Gamepass za desetak dana, a i imam ga na wishlisti. Zasad pravo lijep svemirski ARPG, podsjeća me na dane kad sam rok'o Wing Commander na svojoj Amigi 500.![]()
mene podsjetio na Freelancera. Tu sam maks uzivao.
Ovaj mali studio iz Hamburga je napravio jednu dobru franšizu koja spaja space flight simulaciju i action-RPG žanrove. Umjesto svog karaktera imaš svoj svemirski brod koji leveluješ kroz XP (ubijanjem pirata ili kompletiranjem misija), umjesto equipmenta imaš dijelove za brod koje mijenjaš i apgrejduješ (koji dolaze k'o random drops il' kroz crafting), umjesto skillova imaš devices za brod koje biraš i levelluješ. Mislim, sve je identično k'o u nekom ARPGu, samo što imaš svemirski brod osim karaktera.
Meni super pravo, samo se moram naviknut' na kontrole, tek sam počeo.
Prvi Everspace, koji je izaš'o 2017 godine, imaš često nać' jako jeftino kad je sale na Steamu. Mislim da sam ga ja skoro uzeo za svega 5 dolara. Ne znam kakav je naspram ovog nastavka kojeg trenutno igram, al' za tako male pare vrijedi isprobat'. A i ocjena mu je solidna.
- vaučer
#49317 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kakav je combat?
Ako je pre-twitchy nije to za mene.
Možeš li praviti različite tipove brodova (kao klase u ARPGu)?
Ako je pre-twitchy nije to za mene.
Možeš li praviti različite tipove brodova (kao klase u ARPGu)?
- Tito_i_Partija
#49318 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Combat je zasad sličan onome što se očekuje od space simova poput recimo klasika X-Wing, Tie-Fighter, itd. Meni to lično ne spada pod "twitchy".
Nema klasa, nego je sve "custom", stavljaš poene u ono što hoćeš i tako praviš svoj build. Izgled broda je također customizable kroz dijelove i boje koje kupuješ ili nalaziš po svemiru.
- Tito_i_Partija
#49319 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Haman sam se zajeb'o, ustvari imaju različite tipove brodova, i to kamaru. Od najlakših strikera do najtežih bombera, svaki sa svojim pros/cons i gameplayom.
https://everspace.fandom.com/wiki/Ships_(ES2)
Nemoj mene ba ništa pitat, bukvalno sam juče počeo igrat'.
- ferratilis
#49320 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Opet modderi rade sto Bethesda nece.
- vaučer
#49321 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bubnem na wishlist, izgleda zabavno.
- ferratilis
#49322 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovo je uzas od optimizacije. Unreal Engine je jedna od gorih stvari koje su zadesile PC gaming.
- MarlboroGold
#49323 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ih nije ti to ništa. Kad sa onim Tofu u RE2 originalu stigneš do toga javi se
Inače Silent Hill 2 ću kupiti sigurno jer mi je od starih dvica omiljena igra. Hvale ljudi remake da valja, ali eto ima i takvih primjera nažalost.
- ferratilis
#49324 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tofu i Hunk mode su odlicni
Strpi se malo za SH2 remake, ovi stutteri se desavaju zbog lijenih developera koji ne odrade shader compilation kako treba. Kad sam igrao Lords of the Fallen odmah nakon sto je izasla, bio je stutter city. Nakon par zakrpa je situacija bila puno bolja. Naravno, sad kad je igra finalizirana i devovi su se prebacili na nastavak, stutteri i bugovi su minimalni.
Strpi se malo za SH2 remake, ovi stutteri se desavaju zbog lijenih developera koji ne odrade shader compilation kako treba. Kad sam igrao Lords of the Fallen odmah nakon sto je izasla, bio je stutter city. Nakon par zakrpa je situacija bila puno bolja. Naravno, sad kad je igra finalizirana i devovi su se prebacili na nastavak, stutteri i bugovi su minimalni.
- Tito_i_Partija
#49325 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije toliko kriv Unreal Engine koliko su developeri koji ne daju sebi dovoljno vremena da izuče kako engine ustvari funkcioniše iznutra, prije nego što sjednu da ga koriste. UE dolazi sa jako puno features koji se moraju individualno podesit', i dok neke kompanije imaju dovoljno para i vremena da se detaljno pozabave na tome, drugi nemaju ili ih jednostavno boli kurac.ferratilis wrote: ↑07/10/2024 07:43 Ovo je uzas od optimizacije. Unreal Engine je jedna od gorih stvari koje su zadesile PC gaming.![]()
Pročitaj komentare od b3dGameArt i pogotovo QuantumMechanic77.