Nije sve u snazi...ne moze tuscon ni sa 300 KS dati uzitak u voznji kao S3...kuli1961 wrote: ↑03/10/2024 13:12Takvog i kupih, 4x4 i zadovoljan sam. Nije hibrid, ocijenih da mi nije ni potreban ni koristan, a razlika novca nije zanemariva.Dozer wrote: ↑03/10/2024 12:23Nov Tucson sa 1.6 TB i 180 KS. Ja tu nemam dvoumljenja ni milisekundu. Moze i hybrid, koji je ponajbolja varijanta.Qwerty1234 wrote: ↑03/10/2024 12:11 Polovan S3, koji je nov bio vjerovatno debelo preko 100k u full opremi, za 80k ili nov TUscon sa 2.0 dizelom?
Cak ne treba ni 4x4, ako nema kojekakvih ober brda i off-roadova, a SUV je uvijek OK opcija. Laksi ulazak i izlazak, utovar, pregledniji na cesti.
Neko bi dao 80 K za polovan, mlad, tek prohodao (malo kilometraže). Ok, poštujem, ja ne bih.
Ali i kad bi to neko i kupio, a ovdje ne vidim da je stvarno kupio (!?), na red dolaze prateći, obavezni troškovi- registracija, servisi, a o popravkama da ne govorim. "Užitak"/ćejf koji se spominje, teško da može prevagnuti. Ali OK, svakom svoje.
Ja sam naveo svoj primjer. Da imam para za S3, imao bi vjerovatno i neku A4 limuzinu, dizela, za porodicna i duza putovanja a S3 bi bila za grada/zabavu.
Ali samo poredim....
Dobar polovnjak, par godina starosti, sa finim kilometrima, opremom i snagom je bolja opcija od novog auta ali slabije opremljenog i sa slabijim motorom - ZA MENE!
Istom logikom sam se vodio kad sam uzimao svoje auto prije 3.5 godine.
A3 sa 170 KS i quattro pogonom, solidno opremljen, 2011 godiste i 220k km na satu VS Renault Megan 2016g, 180k na satu, mozda bocu bolja oprema ali 1.5 dci sa 110 konja. Cijena ista.
Izbor je bio jednostavan.