Nisam ni rekao da mi braniš da idem. Otišao bih sutra da mogu, da imam uslove i već što je potrebno. Proš'o voz.HelaS wrote: ↑04/10/2024 23:14Ne branim ti da ideš, ako već ne želiš da se izboriš za bolje, ali nemoj smetati drugima koji žele. I defetizam je smetnjaNaslovnica wrote: ↑04/10/2024 23:09Ništa ne predlažem.HelaS wrote: ↑04/10/2024 23:05
Pa šta predlažeš? Da podvijemo repove i idemo kućama, pokisli, ili da forsiramo razbijanje osinjih gnijezda?
Lijepo reče večeras MMM "da se nije ovdje pokrenula tema kamenoloma bogzna da li bi iko to i spomenuo. Ovako se zakotrljalo, objavio Face, Istraga, Klix evo i Index... Sta god ali sada će se to morati ispitati", a i kolega "solar" @mk ultra je to fino isforsirao danas. Znači - samo naprijed![]()
Tjeram djecu da uče matematiku, jezike i da se ispale iz ove zemlje seljačina na brdovitom Balkanu.
90% pametnih koji šta valjaju i mogu promijeniti je otišlo van ove države, ostala je stoka seljačka i 10% normalnih koji ili nisu mogli otići ili se nečemu nadaju. Budale, ko i ja.![]()
Nikome ja ne smetam.
To što se ne borim ne znači da sam defetista ili kako se već kaže.
Izađem na izbore, gledam svoja posla u životu i to je to.
Pomognem ako mogu kome treba, odgajam djecu da budu uzorni građani, ne pljujem, ne bacam smeće, ne kradem, uzoran sam vozač itd. Da su svi upola kao ja ova tema ne bi ni postojala.
Ako je to defetizam onda OK.
Ti radi svoj posao a mene pusti na miru, ne diram bi ja tebe niti ti smetam bilo čime u životu, vjeruj mi.
Samo gledam svoja posla i to je to.