Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

svi u napad

#43926 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Last mohicans odlican post. Svaka cast na komentaru. :thumbup:
sencobih

#43927 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Kako nije naknadna pamet? Kada su dolazili opšte svršavanje je bilo na Penarandu , Oliveiru ,Viverosa , za Gulaša je bilo tako tako i prvog su ga Mirza i ekipa najurili kao višak, jer za ono što je igrao po pola sata svake treće tekme nije se nametnuo a i kako bi za tako malo vremena. Realno u ono vrijeme svakog od nas da su pitali koga na posudbu da biraš svako bi dao prednost južnoamerikancima u odnosu na nekog nepoznatog gruzijca.
Isto danas što ovi dežurni hejteri seru po Renanu,a prizivaju Turkeša (koji će doći na red za pljuvačinu ubrzo) srali su svojevremeno i na Nardina, Velkoskog, Tatara, Mersudina, Baltu,Rahmanovića,Vladana Kovačevića, i da ne nabrajam dalje, znači svaki igrač koji zapadne u neku krizu bude dočekan đonovima, sve dok ne ode negdje i kod prvog gola za tu novu ekipu automatski prestaje pljuvačina i počinje žalovanje za tim igračem. I tako godinama u krug.
"Progresivne" kritike su najjače prema našem podmladku od koga se očekuje da automatski budu kao Messi, da ne smiju pogriješiti, da igraju svaku utakmicu u top formi , ako je moguće i za mlađe selekcije , a da uz to ima najmanja primanja jer je naš i dovoljno mu je to što igra za Sarajevo.
Dinostula

#43928 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

sencobih wrote: 04/10/2024 06:47 Kako nije naknadna pamet? Kada su dolazili opšte svršavanje je bilo na Penarandu , Oliveiru ,Viverosa , za Gulaša je bilo tako tako i prvog su ga Mirza i ekipa najurili kao višak, jer za ono što je igrao po pola sata svake treće tekme nije se nametnuo a i kako bi za tako malo vremena. Realno u ono vrijeme svakog od nas da su pitali koga na posudbu da biraš svako bi dao prednost južnoamerikancima u odnosu na nekog nepoznatog gruzijca.
Isto danas što ovi dežurni hejteri seru po Renanu,a prizivaju Turkeša (koji će doći na red za pljuvačinu ubrzo) srali su svojevremeno i na Nardina, Velkoskog, Tatara, Mersudina, Baltu,Rahmanovića,Vladana Kovačevića, i da ne nabrajam dalje, znači svaki igrač koji zapadne u neku krizu bude dočekan đonovima, sve dok ne ode negdje i kod prvog gola za tu novu ekipu automatski prestaje pljuvačina i počinje žalovanje za tim igračem. I tako godinama u krug.
"Progresivne" kritike su najjače prema našem podmladku od koga se očekuje da automatski budu kao Messi, da ne smiju pogriješiti, da igraju svaku utakmicu u top formi , ako je moguće i za mlađe selekcije , a da uz to ima najmanja primanja jer je naš i dovoljno mu je to što igra za Sarajevo.
I Mujakic je bio mlad isto pa je imao samo 1 gresku u prvom mandatu.Celik po tekmi pravi 2-3 a uz Djurickovica nece sigurno nista novo nauciti.Stalne greske bez imalo napredka ce ekipe ko Zrinjski surovo kaznjavati ma sta Zrisnjski i raspali Siroki nam je dovoljan.
sencobih

#43929 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Dinostula wrote: 04/10/2024 14:42
sencobih wrote: 04/10/2024 06:47 Kako nije naknadna pamet? Kada su dolazili opšte svršavanje je bilo na Penarandu , Oliveiru ,Viverosa , za Gulaša je bilo tako tako i prvog su ga Mirza i ekipa najurili kao višak, jer za ono što je igrao po pola sata svake treće tekme nije se nametnuo a i kako bi za tako malo vremena. Realno u ono vrijeme svakog od nas da su pitali koga na posudbu da biraš svako bi dao prednost južnoamerikancima u odnosu na nekog nepoznatog gruzijca.
I Mujakic je bio mlad isto pa je imao samo 1 gresku u prvom mandatu.Celik po tekmi pravi 2-3 a uz Djurickovica nece sigurno nista novo nauciti.Stalne greske bez imalo napredka ce ekipe ko Zrinjski surovo kaznjavati ma sta Zrisnjski i raspali Siroki nam je dovoljan.
Mujakić je odlaskom u partizan pokazao koliko je inteligentan
Logovan

#43930 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

GandalfSivi

#43931 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Dobra vijest je da smo napravili jedno 60 sansi.
Losa vijest je da smo fulili 54 sanse.
mond

#43932 Re: Utakmice.

Post by mond »

Ružan termin, ne stigoh. Imal gdje snimak čajnoslu?
Snimak je gore. Retardiran sam
Logovan

#43933 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Image
Logovan

#43934 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

SVI NA KOŠEVO!!!
GandalfSivi

#43935 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Ne mogu vise ni komentarisati svega mi, nevidjeno do sada sta nam rade…
mond

#43936 Re: Utakmice.

Post by mond »

Da sačekam VAR i proslavu :lol:
mond

#43937 Re: Utakmice.

Post by mond »

Jović :thumbup:
svi u napad

#43938 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Ne mogu vjerovat koliko su nasi navijaci glupi. Vec sam pisao o tome nekoliko puta. Hajd zapalis baklje pao gol veselje opste i tako te stvari iako i na taj nacin stetis klubu jer nece nas kazniti sa milju maraka kao Borca vec sa 10 milja. No problem je kad zapalis 5 minuta poslije baklje a nasi u punom zaletu stisli Rodjene i onda naravno hladjenje i ne mozes se povratiti na ono sto si imao prije 5 minuta a protivnik sa psiholoski povratio u normalu. Dakle ides na svaku tekmu. Putujes na gostovanja i da nakon tolikih tekmi ne znas nista o fudbalu i tajmningu.
Celik opet srlja i cesto izvisi. Kako je zalosno gledati namjestanje Borcu. Prvo dadne Keremehu crveni bez ikakve veze a onda da se oprvada dadne Orucu koji je jedan od najboljih igraca Veleza. Sto je najgore niko da celavom lopovu stane u kraj. No najvaznije je da vodimo i nadam se da nece biti gresaka kao u ranijim tekmama pa ovu prednost propustimo na kraju. Zivjeli.
mond

#43939 Re: Utakmice.

Post by mond »

Guliša bebaro :thumbup:
mond

#43940 Re: Utakmice.

Post by mond »

hahah gledaj prekršaja :lol:
mond

#43941 Re: Utakmice.

Post by mond »

Pavičić :thumbup:
Guliša :thumbup:
Lulić :thumbup:
svi u napad

#43942 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Gulisa, Soldo i Jovic odlicni. Lulic je takodjer bio dobar i mislim da je dobro pojacanje. Za durakovica samo mogu upotrijebiti Papetove rijeci "momak ti si ovdje zalutao." Cestitam na pobjedi i igracima i treneru. Steta sto ce nam jedan vrlo vazan igrac (Keremeh) pauzirati 2 tekme. Zivjeli
Logovan

#43943 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Kakvog mi majstora imamo. :thumbup: Guliashvili - najbolji igrač lige.

Izdvajam još: Soldu, Jovića, Lulića, Pavičića, Turkeša, Čelika i Bubanju. :thumbup: Šteta zbog crvenog, ali nije do Kyeremeha, nego do onog kretena majku mu jebem. Za onaj crveni Veležu mu se isto sjetim majke.
mirza_15

#43944 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ne znam ima li smisla nakon pobjede od 4:0, ali meni ovo sinoć uopšte nije kvalitetno odigrana utakmica.
izbjeglica_iz_besmisla

#43945 Re: Utakmice.

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Uopste nije dobro bilo, da. Jako cudan ulazak u utakmicu, ne znam jel se renanovo odstranjivanje frisko desilo pa ih poljuljalo. Al dobro, bitna je pobjeda :thumbup:
shalla

#43946 Re: Utakmice.

Post by shalla »

Rogić - sigurno bolji golman od Rockova, pratim puno HNL i znam kako je branio u Šibeniku. Ja bih nastavio sa njim na golu...

Beganović - sve više nadolazi, postaje baš fin igrač za naše lige.

Soldo - jedan od boljih stopera u ligi, kvalitet.

Čelik - podsjeća me na Edina Atića, fantastične predispozicije ali glava pupa hava. Gledam ga sinoć, par reakcija ko Stam, vidiš da je potencijal a onda par puta odreaguje kao neko ko je totalno zalutao u fudbal i sport... Ne znam ni sam na koji način raditi sa njim...

Jović - dobar igrač, pametno igra, iako nekada ima čudna rješenja ali sasvim ok. Požrtvovanost na nivou.

Mustafić - nije na nivou ko prošle godine, mislim da je Pavičić bolje rješenje za 11.

Bubanja - odličan igrač, svu svoju sporost nadoknađuje fantastičnim čitanjem igre, sve pohvale.

Đorđević - roncao sam prve 2-3 tekme da je promašaj međutim demantuje me iz utakmice u utakmicu, opasniji smo iz prekida 50% kada je on u igri.

Gulisha - ma nema se šta reći, ja sam mu zadnjih par tekmi zamjerao sebičnost međutim sinoć je sve to nadoknadio, vjerujem da je imao ozbiljan razgovor sa ZZ kako postati još bolji igrač...

Kyeremeh - nervira me zadnjih par tekmi, puno pokušava da solira, sinoć je sam sebi spakovao crveni jer je krenuo u nemoguć dribling, možda mu ovo hlađenje i dobro dođe da se malo presloži u glavi.

Turkeš - vidi se kvalitet, znanje, za svoju visinu i odlična tehnika. Međutim vidi se i da mu fali utakmica, mislim da je na nekih 70% svojih mogućnosti. I takav je dosta bolji izbor od Renana koji je u formi kao ja...

Lulić i Pavičić, drago mi je što su tu, Domagoj je respektabilan igrač i mislim da može biti najbolji vezni u ligi kada prođe full pripreme sa klubom.

Kuprešak - uh on se baš nije snašao, prošla sezona odlična, nekoliko super utakmica, kod nas baš pliva i traži se...

Duraković - žali Bože onakve lijeve noge i centaršuta.

Ono što volim, vidim da ZZ kombinuje, traži i on dobitnu postavu, nije mu problem posuti se pepelom. Dugo nismo imali ozbiljnijeg trenera :thumbup:

Suđenje... Ne znam, šta god bih rekao neću ništa novo reći... Kazlagić sinoć digao tenzije bez razloga, pritom imao je baš nekoliko grešaka, kako protiv Sarajeva ali i protiv Veleža 2-3x, što u suštini pokazuje da je, pored dirigovanog suđenja, loš sudija...
Logovan

#43947 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

mirza_15 wrote: 20/10/2024 10:48 Ne znam ima li smisla nakon pobjede od 4:0, ali meni ovo sinoć uopšte nije kvalitetno odigrana utakmica.
Pa i nije, pogotovo prvo poluvrijeme. Imali smo puno boljih utakmica pa smo ili jedva pobijedili ili smo prosuli bodove. A vidi ovo, čovjek bi rekao rasturali svih 90 minuta. :D
mond

#43948 Re: Utakmice.

Post by mond »

Slažem se sa Mirzom i Šalom. Bilo je neozbiljno na kraju prvog poluvremena i po meni poprilično mlak ulazak u tekmu, što lično ne volim.
Par igrača van ritma. Zadovoljan pobjedom i što su se vratili promašaji zadnjih par utakmica, a posebno zadovoljan nakon lošeg ulaska i crvenog.
SmokingMan

#43949 Re: Utakmice.

Post by SmokingMan »

Je li kod nas igrači mogu jesti šta hoće tkom sezone? :D
mirza_15

#43950 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ja do našeg gola nisam vidio apsolutno ništa vrijedno spomena. Potez, akciju, kombinaciju... Prvi gol, drugi iz prekida. Napravili smo dvije dobre stvari za čitavo poluvrijeme i obije su završile golom. Realno, poluvrijeme za zaborav, a nekako smo vodili 2:0. Drugo je već drugačije. Nije bilo potrebe za srljanjem. Trebalo je samo iskontrolisati utakmicu i utrpati još koji ako se ukaže prilika što smo i uradili. Može se slobodno reći da nam se donekle vratilo za dobre utakmice gdje smo prosuli bodove (Posušje, Široki, Željo)
Post Reply