Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja ne znam šta je veći problem kod nas kada je u pitanju izgradnja cesta, tunela, prevoja i sl, nepoznavanje litologije, ili jednostavno novac igra presudnu ulogu na tenderima.
Cesta će biti obnovljena u roku mjesec dana i bezveze se preseravate o tome. Nije prvi put da se dešava sranje sa cestom i riješit će se. Ovdje su druge stvari puno važnije.
Civilne zaštite su u kurcu zbog užasnih zakona, a para ima. Da je kako treba, već bi 20 opština poslalo civilne zaštite da pomažu. Kod nas će ta pomoć stići tek u utorak, jer slijedi vikend.
Truba wrote: ↑04/10/2024 11:55
meni je pričao jedan svećenik iz austrije da je u župi dobio 12000 eura lemuzine za pomoć
sjeo u auto u došao sa sjevera do maglaja 2014.
koga god je vidio pred oštećenom kućom dao mu je 100 eura
vjerojatno je tih 1.5 milijardi na slican nacin svaka agencija i humanitarna udruga
ovom frižider onom traktor onom krov
Ne poteze se pitanje humanitarni organizacija i para koje su ljudi privatno slali. Ovo je problematicno jer je pare dobila drzava.
Ako su se kupili frizderi, platila renoviranja, dala novcana pomoc nebitno, mora postojati neki trag
kakav ranim privatni de ba ljudi koji vam je vise jeste li iole normalni
I on takav kakav je moze prevesti bolesnika u prvu zdravstvenu ustanovu.
Al´ Ramini "lavovi" spavaju na jedno oko dok RamAga ne da znak za "polijetanje" .
Nije potreban bezuslovno medicopter
Kako te nije sramota nasladjivati se dok ljudi bukvalno gube zivote?!
Ko se nasladjuje?
U BiH ne postoji ni jedan jedini medicopter, zato su tu vojni kojima upravlja Helez ili privatni npr. Ramin i FUP-ov ili civilni.
Svi do i jedan mogu prenositi bolesnike sa A do B tacke (zdravstvene ustanove).
U cemu je tvoj problem?
Last edited by narcisaa on 04/10/2024 12:01, edited 1 time in total.
ne kontam potrebu da prvo prije nego što se išta provjeri. reko bih čak da neki jedva čekaju ove situacije jedva dočekaju samo da se šilji kurac.
nemojte ba to raditi na kostima ljudi koji su još uvijek negdje zatrpani.
jedan od primjera sam vidio i kenjanje po Sarajevu.
Sarajevo upravo vadi svoje robne zalihe i koliko danas, a sigurno sutra će krenuti prema jablanici sa opremom i namirnicima, pitanje je samo koliko će biti prohodno da se sve dostavi.
mistek wrote: ↑04/10/2024 11:57
Cesta će biti obnovljena u roku mjesec dana i bezveze se preseravate o tome. Nije prvi put da se dešava sranje sa cestom i riješit će se. Ovdje su druge stvari puno važnije.
Civilne zaštite su u kurcu zbog užasnih zakona, a para ima. Da je kako treba, već bi 20 opština poslalo civilne zaštite da pomažu. Kod nas će ta pomoć stići tek u utorak, jer slijedi vikend.
Možda pod idealnim vremenskim uvjetima. Ali već je počela sezona kiša, a uskoro će i prvi jutarnji minusi. Nema žurbe u ovim poslovima.
dječak sa šibicama wrote: ↑04/10/2024 12:01
Cesta je manje bitna dok se dole bore za zivote zatrpanih ljudi.
Moze se okolo preko Travnika, Vakufa, Bugojna, Kupresa.
Ne kontam zasto su formirane kolone prema Jablanici i ljudi nesto cekaju? Da li fakat ne znaju o kakvoj katastrofi je rijec i da tamo nema proci mozda narednih nekoliko mjeseci? Zasto ne idu nazad pa na Travnik ili istocnu BiH?
Ne kontam zasto su formirane kolone prema Jablanici i ljudi nesto cekaju? Da li fakat ne znaju o kakvoj katastrofi je rijec i da tamo nema proci mozda narednih nekoliko mjeseci? Zasto ne idu nazad pa na Travnik ili istocnu BiH?
Kad je bio 1.maj i upao sam u guzvu na autoputu, nemas gdje da se okrenes. Tek dole na kruznom. Dovoljno da nekoliko auta stane da razmislja, ti su blokiran. A, policiju boli briga....
Last edited by Haris.ba on 04/10/2024 12:08, edited 2 times in total.
Kad je bio 1.maj i upao sam u guzvu na autoputu, nemas gdje da se okrenes. Tek dole na kruznom. Dovoljno da nekoliko auta stane da razmislja, ti su blokiran. A, policiju boli briga....
Lošpe vrijeme? Ovo avijatičari bi mogli da objasne ali najgore nas lupaju lekcije ja ljeti ja zimi godinama a da se ne nabavi visenamjenski helikopter i za gasenje i za medic i za izvlačenje, sve kao nema se para a hvale se malim inoistranim dugom suficitom bdp-om, sav visak ode na plate i budžetsku potrošnju..ono u stilu jebes helije. I opet ce isto biti kad se smiri, prvi visak para..ma pusti to, daj narodu vece plate.