Fakat ne znam sta su ocekivali.
Sam sebe je ubio kad nije skontao da Izraelci ne zele mir.
Bibi hoće da postavi novog/u Američku predsjednika/cu pred svršen čin.

šta ti hoćeš od meneskupljac_zeljeza wrote: ↑03/10/2024 18:34Imaš stotine slika kako cionistički vojnici živoj djeci gaze glave. Mrzi me sada tražiti. Ne opravdavam ni jedno, ali razumijem frustracije.
![]()
To je na nivou rata 2006 godine, po meni slabo.
Unisteno 400 lansera ovaj hocu reci 4000
Dokle god budu imali podrsku USA, a imat ce je zauvijek.GandalfSivi wrote: ↑03/10/2024 22:26 U zadnjih sedam dana (ili kad je vec pocelo), Izrael je u Libanu ubio duplo vise ljudi nego sto je ubijeno sedmog oktobra (ovo bez Gaze)…
Dokle?
Koja fakin teorija zavjere.
Ne vjerujem da hezbolah pokusava napraviti neku stetu tim raketnim napadima vec samo odrzati pritisak na Izrael. U tom slucaju nema potrebe trositi naoruzanje jer je trenutna kolicina dovoljna.mirsek wrote: ↑03/10/2024 21:50To je na nivou rata 2006 godine, po meni slabo.
Ili cuvaju glavni arsenal kad se napadne Iran ili dok IDF probije preduboko u Liban ili su im unistili vecinu raketa.
Mislim da bi trebali da mogu da dnevno ispaljuju barem 1000 obicnih raketa i kad dodje do zasicenje odbrane onda da zviznu 5-6 navodjenih balistickih na neki vazni IDF objekat i tako dok se boje ne rastope.
Ako imaju u arsenalu 150.000 raznih raketa to im ne bi trebao biti problem.
Cionisti su svjesni, da bi došli do rijeke Litani morali bi se halaliti sa nekim od svojih najboljih profesionalnih vojnih jedinica, možda i brigada, te bruku tehnike. Tamo se rezervisti ne šalju, oni su samo za ubijanje nejači po Gazi. Od te priče po meni nema ništa.mehoxy wrote: ↑03/10/2024 22:43Ne vjerujem da hezbolah pokusava napraviti neku stetu tim raketnim napadima vec samo odrzati pritisak na Izrael. U tom slucaju nema potrebe trositi naoruzanje jer je trenutna kolicina dovoljna.mirsek wrote: ↑03/10/2024 21:50To je na nivou rata 2006 godine, po meni slabo.
Ili cuvaju glavni arsenal kad se napadne Iran ili dok IDF probije preduboko u Liban ili su im unistili vecinu raketa.
Mislim da bi trebali da mogu da dnevno ispaljuju barem 1000 obicnih raketa i kad dodje do zasicenje odbrane onda da zviznu 5-6 navodjenih balistickih na neki vazni IDF objekat i tako dok se boje ne rastope.
Ako imaju u arsenalu 150.000 raznih raketa to im ne bi trebao biti problem.
I to ce se promjeniti, i ovaj put je imaju puno manje nego obicno. Oni su ocekivali da ce Amerika bombardovati Iran za njih, ali kaze Biden (barem za sada) da nece…mehoxy wrote: ↑03/10/2024 22:35Dokle god budu imali podrsku USA, a imat ce je zauvijek.GandalfSivi wrote: ↑03/10/2024 22:26 U zadnjih sedam dana (ili kad je vec pocelo), Izrael je u Libanu ubio duplo vise ljudi nego sto je ubijeno sedmog oktobra (ovo bez Gaze)…
Dokle?
Kako mislis imaju manje podrske?GandalfSivi wrote: ↑03/10/2024 23:16I to ce se promjeniti, i ovaj put je imaju puno manje nego obicno. Oni su ocekivali da ce Amerika bombardovati Iran za njih, ali kaze Biden (barem za sada) da nece…mehoxy wrote: ↑03/10/2024 22:35Dokle god budu imali podrsku USA, a imat ce je zauvijek.GandalfSivi wrote: ↑03/10/2024 22:26 U zadnjih sedam dana (ili kad je vec pocelo), Izrael je u Libanu ubio duplo vise ljudi nego sto je ubijeno sedmog oktobra (ovo bez Gaze)…
Dokle?
Ajatolah. Sta ga cuva na vlasti? Isto kao i Dodika, Putina, Erdogana. Prijetnja onih tamo. Strasni ameri ce nas napasti. Ja sam tu da vas branim.
I sta ti to govori o tome ko upravlja USA?jeza u ledja wrote: ↑03/10/2024 23:29 Ja mislim da Izrael nikad nije imao vecu podrsku Amerike nego zadnjih 10-ak godina.
Ovakva bezrezervna podrska nije nesto sto je historijski bio standard.
Neki dan citam, kad je Izrael ubio nekog vodju Hamasa, avio bombom mescini, nekad tamo 2005-e, stradalo je 7 civila koji su bili na istom mjestu kao taj vodja. Bush je nakon toga poslao protestnu notu izraelskoj vladi jer su ubili toliko civila.
Danas Izraelci sruse cijeli blok da bi ubili vodju Hezbollaha, boga pitaj koliko je tu ljudi bilo, Biden salje cestitke Netanyahuu.
Godinu dana supljiraju o primirju, sukob samo vise i vise eskalira. Hajd da su barem sutali i govorili nesto drugo, no ovdje Bibi otvoreno i opetovano radi mimo proklamovane zvanicne zelje Washingtona, iza ledja i bez koordinacije sa Amerikom.
Onoliko koliko poznajem historiju odnosa dvije zemlje, ovakva bezrezervna podrska nije uvijek bila slucaj.
Naravno, nije to samo do Izraela i SAD, vec i do ostalih aktera, dogadjaja u svijetu u zadnjih 30 godina, itd.