Naša stranka

Post Reply
Škobo Habu

#1901 Re: Naša stranka

Post by Škobo Habu »

Prpa.ba wrote: 03/10/2024 13:19 Sigurno je to veliki + za Nasu stranku u ciljanoj populaciji.

Kada bi ambasada Islamske Republike Iran "ulozila" u neku od stranaka, da li bi imao slicnu reakciju?
Je, veća je sramota kad u stranku ulože norveške, švedske i holandske vladine i nevladine organizacije, nego kad dvadeset godina muzeš javna preduzeća, uzmaš danak za stranku, džamiju i imame, i sve pošten, marljiv, pun sabura. I sve to, je l', od Allaha.

Treba znati odabrati pravu stranu.
Prpa.ba

#1902 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

Oni koje finansira njemacka, holandska, svedska ambasada, rade za njemacku, holandiju i svedsku.

Nemam ja nista protiv toga, ovo je slobodna drzava, i strani agenti mogu slobodno da sudjeluju u politickim procesima.

Bili agenti svedske, ili Islamske Republike Iran.

:thumbup:
hepekcina

#1903 Re: Naša stranka

Post by hepekcina »

zanimljivija tema je zašto nas Forto i Sabina lažu da EK nije odbila Plan rasta?

ili zašto im je kandidat za načelnika nepismen?

pogledajte samo ploče Avdi i Marku koje je postavio :sad:

Image

Image
Škobo Habu

#1904 Re: Naša stranka

Post by Škobo Habu »

Prpa.ba wrote: 03/10/2024 14:40 Oni koje finansira njemacka, holandska, svedska ambasada, rade za njemacku, holandiju i svedsku.

Nemam ja nista protiv toga, ovo je slobodna drzava, i strani agenti mogu slobodno da sudjeluju u politickim procesima.

Očito da ti nemaš ni osnovno predznanje o demokratizaciji društva i nečega što se zove transparentnost.

Ako, recimo, norveška vlada odluči dati pare za razvoj građanskog društva, ona će to uraditi jasno i koncizno. To nije u rangu državne tajne.

Ali tebi je isto kad unutrašnja peta kolona ogrnuta u nacionalne i vjerske insignije krade i pljačka od onih koji imaju malo ili nimalo, da bi ovi prvi imali još više. Ti sa svojom spikom nisi ništa do ta ista peta kolona. Mentalni Omer Behmen, recimo. Mladomuslimanski kapacitet.
DaysleepeR

#1905 Re: Naša stranka

Post by DaysleepeR »

Transparentnost je haram, isto kao i demokratija.
Škobo Habu

#1906 Re: Naša stranka

Post by Škobo Habu »

DaysleepeR wrote: 03/10/2024 15:21 Transparentnost je haram, isto kao i demokratija.
Je, tako je kod ovih simpatizera Muslimanskog bratstva.

Legalno učestvuješ u demokratskim izborima, pobjediš, a onda demokratiju proglasiš kufr.
dr_Evil

#1907 Re: Naša stranka

Post by dr_Evil »

Škobo Habu wrote: 03/10/2024 15:20
Prpa.ba wrote: 03/10/2024 14:40 Oni koje finansira njemacka, holandska, svedska ambasada, rade za njemacku, holandiju i svedsku.

Očito da ti nemaš ni osnovno predznanje o demokratizaciji društva i nečega što se zove transparentnost.

Ako, recimo, norveška vlada odluči dati pare za razvoj građanskog društva, ona će to uraditi jasno i koncizno. To nije u rangu državne tajne.

Ali tebi je isto kad unutrašnja peta kolona ogrnuta u nacionalne i vjerske insignije krade i pljačka od onih koji imaju malo ili nimalo, da bi ovi prvi imali još više. Ti sa svojom spikom nisi ništa do ta ista peta kolona. Mentalni Omer Behmen, recimo. Mladomuslimanski kapacitet.
I Iranska vlada to radi jasno i koncizno, ili smo zaboraili ono poslijeratno vrijeme kad su kapale pare od tamo za razne dogadjaje ili bazare.

Imamo onaj dio sta sve jace vlade rade ispod stola pa tako i Norveska. Ili cemo zaboravit da im je tek nedavno vracen spijun iz Rusije nakon sto je imao javno sudjenje.

https://no.wikipedia.org/wiki/Frode_Berg-saken

Ko sta voli nek izvoli. Mi smo se opredijelili za NATO i Zapad i u politickom smislu od tamo je jamljat pare. Samo jebi ga, pocesto znaju te pare i kocit.
Hakiz

#1908 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

Hoćeš reći da organizacije iz država u kojima ni čašu vode uz kafu ne možeš dobiti bez plaćanja daju novac nekoj stranci a da ništa ne traže zauzvrat? :lol:
DaysleepeR

#1909 Re: Naša stranka

Post by DaysleepeR »

Traže naravno, da društvo organizuješ po uzoru na njihovo.
Isto traže i iranci i saudijci, samo je pitanje gdje ti prvi radije živio...
Prpa.ba

#1910 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

Jebe se njih za tvoje i moje drustvo. Imaju ljudi svoje interese druge naravi. I neka imaju.

Nisam nista rekao protiv transparentnosti i demokratizacije drustva.

Kud ces dalje demokratizacije, kada ti stranke i komplet nevladin sektor mogu biti na pipama stranih drzava.

Neko hrvatske, neko srbijanske, neko holandske i svedske, neko Islamske Republike Iran i Ruske Federacije. Lijepo kipranin rece, kada finansiraju amerikanci, to je + i dobronamjerni i posteni strani agenti, a ovi ostali su prijetnja i zlo, pa su - i negativni strani agenti i spijuni. Ha ja.
cvrčak_na_hedonizmu

#1911 Re: Naša stranka

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Jos jedan otvarac ociju koji pise spika. Zanimljivo.

Cuj spika, odakle si, zivota ti ? Zg, Nasice, Siroki, Caplji, Rtina ? Ko je koga preporucio za posao trajvan tebe, ti trajvana ili ste ista osoba. Dilema, dilema. Zato se i otvaraju oci oko demokratizacije drustva, transparentnosti, uticaja raznoraznih NGO, civilnog drustva, stranaka finansiranim od strane drugih drzava. To su sve alati da se kolonija/banana drzava mirnim putem, usmjeri u zeljenom pravcu. Cirkus.

Zapravo je zalosno da takva prica uopste prolazi kao normalna, jer nije, na zalost.
tramvajtrojka

#1912 Re: Naša stranka

Post by tramvajtrojka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 03/10/2024 17:31

Cuj spika, odakle si, zivota ti ? Zg, Nasice, Siroki, Caplji, Rtina ? Ko je koga preporucio za posao trajvan tebe, ti trajvana ili ste ista osoba. Dilema, dilema. Zato se i otvaraju oci oko demokratizacije drustva, transparentnosti, uticaja raznoraznih NGO, civilnog drustva, stranaka finansiranim od strane drugih drzava. Cirkus.

Zapravo je zalosno da ti prica uopste prolazi kao normalna.
Becki odjeljak za digitalnu demokroatizaciju društva :mrgreen: , nego jesi li spremam za digitalni potpis i elektronski novčanik sad je to aktualno i hvale vrijedan potez od strane forte i iddea napokon kraj cekanju kod salterusa i u redovima :thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#1913 Re: Naša stranka

tramvajtrojka wrote: 03/10/2024 17:59
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 03/10/2024 17:31

Cuj spika, odakle si, zivota ti ? Zg, Nasice, Siroki, Caplji, Rtina ? Ko je koga preporucio za posao trajvan tebe, ti trajvana ili ste ista osoba. Dilema, dilema. Zato se i otvaraju oci oko demokratizacije drustva, transparentnosti, uticaja raznoraznih NGO, civilnog drustva, stranaka finansiranim od strane drugih drzava. Cirkus.

Zapravo je zalosno da ti prica uopste prolazi kao normalna.
Becki odjeljak za digitalnu demokroatizaciju društva :mrgreen: , nego jesi li spremam za digitalni potpis i elektronski novčanik sad je to aktualno i hvale vrijedan potez od strane forte i iddea napokon kraj cekanju kod salterusa i u redovima :thumbup:
Nije odjeljak nego odjeljenje, sarajevsko. Losa ti spika.

Takve stvari Fortu jedino i zanimaju, to i LQBTQ. Zato je i dato Ministarstvo sigurnosti nebil' se Forto agendas bavio digitalizacijama i gradjenjem pruge za laksi transport litijuma, magnezijuma i ko zna cega jos.

Divno je trcati u smijeru da budes na klik od represije kada dodje nuzda i borba za opste dobro. Takodjer sanjam da svi podaci budu pohranjeni na nekom cloudu, sta tu moze krenuti po zlu. Inace, tim temama se bavio Yuvel Noah Harari, pricao o data colonies i useless class. Toplo "preporucam" njegov panel how to survive 21 century na WEF-u iz 2020 ili 2019. Vrhunski uradak.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 03/10/2024 18:52, edited 1 time in total.
geoxx

#1914 Re: Naša stranka

Post by geoxx »

Objavicu i ja neke sky prepiske clanova Sinaloa kartela. Tice se SDA.

Samo da malo u wordu uredim tabele i ko Avdo nabacam neka slova i brojeve kao fol neke kodove, pa cu zalijepiti ovdje.
cyprus

#1915 Re: Naša stranka

Post by cyprus »

Prpa.ba wrote: 03/10/2024 16:09Lijepo kipranin rece, kada finansiraju amerikanci, to je + i dobronamjerni i posteni strani agenti, a ovi ostali su prijetnja i zlo, pa su - i negativni strani agenti i spijuni. Ha ja.
Pa stvar je vrlo jednostavna - u kontekstu naše aktuelne situacije uticaji sa Zapada su generalno stabilizirajući, progresivni i kao takvi poželjni... Ovi sa Istoka su generalno destabilizirajući, retrogradni, i kao takvi nepoželjni...

Vrlo prosto i jasno, ne vidim razloga da se to ne konstatuje bez nekog uvijanja :)
statixx

#1916 Re: Naša stranka

Post by statixx »

Primjecujem da je @prpa zakuhao sa zapadom otprilike kad i Komsic. :D
zippoo87

#1917 Re: Naša stranka

Post by zippoo87 »

Znaci NS je spijunska stranka,jer je finansiraju drugovi "spijuni" iz zapadnih drzava :lol: :lol: :lol: :lol:
O braco moja draga,sta sve forum trpi :D

Samo je problem,sto stranci ne daju pare u koferu,nego ulazu u edukaciju i placaju razne radionice.
ALi isto ti je to kod ovih "opozicionara",to su sve spijuni :lol:
Hakiz

#1918 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote: 03/10/2024 22:13 Znaci NS je spijunska stranka,jer je finansiraju drugovi "spijuni" iz zapadnih drzava :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja tebi pare, ti meni zakon kojim može u tvojoj državi rudnik sa pogonom zapreradu koji uništava prirodu, stvara rakove i druge bolesti, da mi isporučiš prerađenu rudu. Neću valjda svoje građane trovati, kada ti mogu platiti da ti truješ svoje? A meni čist proizvod.

Kako ono prije neki dan bi, sud rekao ne može rudnik (ako se ne varam, litijuma) u Varešu, državna imovina. Iz Vareša odgovor, ma kakav sud, ko još sudove ovdje sluša, bit će rudnik, ne brinite. Onaj rudnik zbog kojeg Forto gura obnovu i širenje željeznice. Ne širi je zbog putnika, nego zbog finsnsijera stranke.

Nije, valjda, da neko vjeruje da daju pare "nako"?
Last edited by Hakiz on 03/10/2024 22:29, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#1919 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

cyprus wrote: 03/10/2024 20:35 Pa stvar je vrlo jednostavna
Naravno da jeste.

Oni koji tebi pasu su dobri i posteni, dakle pozeljni, a oni koji ti ne pasu, su neposteni, retrogradni i zli.
geoxx

#1920 Re: Naša stranka

Post by geoxx »

Hakiz wrote: 03/10/2024 22:21
zippoo87 wrote: 03/10/2024 22:13 Znaci NS je spijunska stranka,jer je finansiraju drugovi "spijuni" iz zapadnih drzava :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja tebi pare, ti meni zakon kojim može u tvojoj državi rudnik sa pogonom zapreradu koji uništava prirodu, stvara rakove i druge bolesti, da mi isporučiš prerađenu rudu. Neću valjda svoje građane trovati, kada ti mogu platiti da ti truješ svoje? A meni čist proizvod.

Koji je zakon u pitanju?
zippoo87

#1921 Re: Naša stranka

Post by zippoo87 »

Kako ono prije neki dan bi, sud rekao ne može rudnik (ako se ne varam, litijuma) u Varešu, državna imovina. Iz Vareša odgovor, ma kakav sud, ko još sudove ovdje sluša, bit će rudnik, ne brinite. Onaj rudnik zbog kojeg Forto gura obnovu i širenje željeznice. Ne širi je zbog putnika, nego zbog finsnsijera stranke.

To nema veze sa strankama i finansiranjem. Je li to NS vlast u Varesu ? Ili u RSu,sto je Dodo dozvolio razna rudarenja. Pa evo i u mom komsiluku,na planini Ozren,hoce nesto da kopaju ali mjestani ne daju.
To odobrava lokalna vlast i daje koncesije.

Pojasni mi kakve ovo veze ima sa ulaganjem stranih drzava u edukaciju BiH gradjana...evo konkretno clanova NSa.
Ovo znam licno kako funkcionise,jer sam bio na nekoliko radionica koje su finansirale strane nevladine organizacije.
Hakiz

#1922 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote: 03/10/2024 22:31

To nema veze sa strankama i finansiranjem. Je li to NS vlast u Varesu ? Ili u RSu,sto je Dodo dozvolio razna rudarenja. Pa evo i u mom komsiluku,na planini Ozren,hoce nesto da kopaju ali mjestani ne daju.
To odobrava lokalna vlast i daje koncesije.

Pojasni mi kakve ovo veze ima sa ulaganjem stranih drzava u edukaciju BiH gradjana...evo konkretno clanova NSa.
Ovo znam licno kako funkcionise,jer sam bio na nekoliko radionica koje su finansirale strane nevladine organizacije.
Dao je i Baroš aparat Općoj bolnici.

Pa su svi pacijenti morali kupovati leće u Barošu. Ko kupi negdje drugo, neće biti operisan u toj bolnici.

Nema džaba ni aparata, ni novca.

Mi ne znamo uvijek čime moramo taj novac platiti. Imaju te neke državne, poslovne i ine tajne. Ali, da ga moramo nečim platiti, to je sigurno.
zippoo87

#1923 Re: Naša stranka

Post by zippoo87 »

Pa sve na ovom svijetu funkcionise tako. Nema nista dzabe...samo nije isto kada se prodas po pravoj cijeni i po bagateli :D
Iskreno,ja nisam ono na prvu za unistavanje i rovarenje nase zemlje i davanje na koristenje tim stranim firmama,tipa ove velike sto je u Varesu sada.
Ali hajdemo malo realno sagledati...kada ce u BiH biti napravljena firma koja ce moci to raditi a da je nasa domaca i da sve sto iskopa i sto zaradi,da ostane u BiH ???

Pa kod nas jedva gazde organizuju proizvodnju i za lohn poslove a kako da rade ove kompleksne stvari ?

Evo primjer Varesa...grad koji je 20 godina bio mrtav,slijepo crijevo i jebena vukojebina izmedju dva brda...sada je ozivio i preporodio se kako je dosla ta firma da vadi rudu. Povecao se i broj stanovnika i svega...i to sve zahvaljujuci samo jednom investitoru. Prica se da ce ukupna investicija biti 400 miliona dolara ,sto je za jedan Vares ono,multimilijarde a i za FBiH nije mala investicija.
Pretpostavljam da ce vares opet da bude tamni vilajet kada ode ova firma i kada se razidju i ovi silni ljudi koji su se tu doselili,zbog posla i te investicije,ali opet nesto ce ostati i Varesu,sto izgrade u tom periodu.

Nego meni nejasno povezivanje NSa sa ovakvim investicijama.
Nisamsdaali

#1924 Re: Naša stranka

Post by Nisamsdaali »

Prpa.ba wrote: 03/10/2024 22:26
cyprus wrote: 03/10/2024 20:35 Pa stvar je vrlo jednostavna
Naravno da jeste.

Oni koji tebi pasu su dobri i posteni, dakle pozeljni, a oni koji ti ne pasu, su neposteni, retrogradni i zli.
Pošteni su oni u čijim zemljama ne sjeku glave jer ti se vidi trepavica
cvrčak_na_hedonizmu

#1925 Re: Naša stranka

zippoo87 wrote: 03/10/2024 23:07 Pa sve na ovom svijetu funkcionise tako. Nema nista dzabe...samo nije isto kada se prodas po pravoj cijeni i po bagateli :D
Iskreno,ja nisam ono na prvu za unistavanje i rovarenje nase zemlje i davanje na koristenje tim stranim firmama,tipa ove velike sto je u Varesu sada.
Ali hajdemo malo realno sagledati...kada ce u BiH biti napravljena firma koja ce moci to raditi a da je nasa domaca i da sve sto iskopa i sto zaradi,da ostane u BiH ???

Pa kod nas jedva gazde organizuju proizvodnju i za lohn poslove a kako da rade ove kompleksne stvari ?

Evo primjer Varesa...grad koji je 20 godina bio mrtav,slijepo crijevo i jebena vukojebina izmedju dva brda...sada je ozivio i preporodio se kako je dosla ta firma da vadi rudu. Povecao se i broj stanovnika i svega...i to sve zahvaljujuci samo jednom investitoru. Prica se da ce ukupna investicija biti 400 miliona dolara ,sto je za jedan Vares ono,multimilijarde a i za FBiH nije mala investicija.
Pretpostavljam da ce vares opet da bude tamni vilajet kada ode ova firma i kada se razidju i ovi silni ljudi koji su se tu doselili,zbog posla i te investicije,ali opet nesto ce ostati i Varesu,sto izgrade u tom periodu.

Nego meni nejasno povezivanje NSa sa ovakvim investicijama.
Prica se i da ce profit biti 5 milijardi, a nama kikiriki i zagadjenje. Nije los deal, moram priznati. Forto prica o generacijskom projektu pruge na relaciji Bijeljina - Tuzla - Doboj i to gle cuda bas gdje se kopa litijum i ostale rude i minerali. Sto je najludje vec je zavrsena i otvorena pruga Podlugovi - Vares - opet na mjestu gdje se kopa. Zanimljivo, zar ne. I na Kupresu Njemci kopaju magnezijum, nako pisem, jer to smo mi, banana drzava u kojoj za kikiriki dobijes milijarde, a onda se lokalna plemena hvale kako su dobila 10% od toga umjesto da to sama kopaju, ako se vec kopati mora. I to nije investicija nego prodaja vlastitih resursa za kikiriki + zagadjenje dodje gratis ( pogledaj malo na sta lice takvi rudinici i sta cine okolisu ). Investicija je kada neka nasa firma ili gluho bilo drzava kupi ili uzme pod koncesiju neko naftno polje ili neki drugi resurs izvan nase drzave.

Ovo boldirano je tuga da se pise, pa gdje su ti sposobni kadrovi, sto Federacija ne uzme pare ? Sta je problem ? Jel ti jasno sta kazes sa boldiranim, a botujes za Trojku. Nevjerovatno.

Tome i sluze likovi ala Forto i NS, da odrade sta trebaju za one sto ih placaju. Nisu jedini, jer su svi redom izdajnici, ali ovo je dobar primjer stranih placenika, a puna im usta ekologije i Bosne. Pruga se ne pravi zbog boljitka BiH nego da se lakse transportuje iskopano u koloniji zvanoj BiH.

Mozda i lokalni domorodci dobiju koju mrvicu, ako budu dobri. Eto, budi dobar, da ti stranka baci koju mrvicu.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 03/10/2024 23:38, edited 1 time in total.
Post Reply