LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Post Reply
Haris.ba

#1551 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Haris.ba »

palermo wrote: 03/10/2024 12:44 To su vec nagadjanja.....ako je tako, onda ce propasti..
Pa sta mislis sto je Sebiji nenadjena diploma? Sve su to dvorske igre. Kad bi neko organizovao kaomtv seriju, kakva americka igra prijestolja....
palermo

#1552 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by palermo »

Haris.ba wrote: 03/10/2024 12:47
palermo wrote: 03/10/2024 12:44 To su vec nagadjanja.....ako je tako, onda ce propasti..
Pa sta mislis sto je Sebiji nenadjena diploma? Sve su to dvorske igre. Kad bi neko organizovao kaomtv seriju, kakva americka igra prijestolja....
Pa.naravno da su dvorske igre, I imas serija o tome koliko hoces ( engleskih, americkih..)...ne vidim ja tu neki nas specifikum...

Mislim da je svodjenje SDA na Izetbegovice onako poprilicna redukcija stvarnosti...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1553 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by _BataZiv_0809 »

Ma nemoj :lol:
Cherry-Cherry

#1554 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Cherry-Cherry »

Jao jest jadno kako ih neki brane... :|
DaysleepeR

#1555 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by DaysleepeR »

SDA bi se trebala zvati Izetbegovići i poltrončići, obzirom da je svako ko razmišlja svojom glavom otišao iz stranke davno, ali nemojmo je svoditi samo na Izetbegoviće. Presmješan lik.
tramvajtrojka

#1556 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by tramvajtrojka »

DaysleepeR wrote: 03/10/2024 13:19 SDA bi se trebala zvati Izetbegovići i poltrončići, obzirom da je svako ko razmišlja svojom glavom otišao iz stranke davno, ali nemojmo je svoditi samo na Izetbegoviće. Presmješan lik.
pa evo vidi sam ata efendic radi sa birackim odborima za svake lokalne izbore ista prica

lopov ostaje lopov
palermo

#1557 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 03/10/2024 13:06 Ma nemoj :lol:
Pa.onda su mnogo mocni ti Izetbegovici ako je SDA= familija Izetbegovic.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1558 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by _BataZiv_0809 »

Daju narodu puteve
tramvajtrojka

#1559 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 03/10/2024 14:15 Daju narodu puteve
Image

Koji im je fazon sa ovom rukicom da imitiraju deda alju i njegove poteze od baketa do agda doktora nauka :lol: :lol: sta postanu merhametli i ponizni ako je ovako namjeste :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1560 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by _BataZiv_0809 »

tramvajtrojka wrote: 03/10/2024 14:45
_BataZiv_0809 wrote: 03/10/2024 14:15 Daju narodu puteve
Image

Koji im je fazon sa ovom rukicom da imitiraju deda alju i njegove poteze od baketa do agda doktora nauka :lol: :lol: sta postanu merhametli i ponizni ako je ovako namjeste :mrgreen:
Vidi ti nezavisnog analiticara i profesora doktora :lol:
DaysleepeR

#1561 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by DaysleepeR »

Gora je ekipa iza.
Nisko je pala SDA.
seksi_ideje

#1562 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by seksi_ideje »

Prvo Kenela, sad Jahja. Bless their hearts...
kokuz_sa

#1563 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by kokuz_sa »

Sad odgledah spot za Novo Sarajevo od SDa

“Ja sam Ana i glasaj za promjene”

😂😂😂

Falilo je samo
Postim komplet Ramazan
cvrčak_na_hedonizmu

#1564 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

DaysleepeR wrote: 03/10/2024 10:18
I HDZ je u Hrvatskoj bio u žestokoj banani, na stranačkim izborima Plenković ismijan, Karamarko izabran, trebalo je da dobro heknu, da se Karamarko isprovaljuje, riješe se komplet tog vrha stranke, da preuzme Plenki kao "evropljanin" i pomeli su.
In the opposition

Tomislav Karamarko, president of the HDZ from 2012 until 2016
After the 2011 parliamentary elections, the HDZ become the opposition after 8 years in government. The HDZ won its smallest number of votes since its founding, 563,215.

On 20 May 2012, HDZ held a presidential election in which, a day later, Tomislav Karamarko become the winner[30] and thus replaced Kosor as leader of the opposition. Karamarko announced that he would reestablish connections between Croatia and the Croatian diaspora.[30]

Karamarko earlier announced that, after a process of the detudjmanization of the HDZ, he would return to the policies of Franjo Tuđman. He also stated that he could be "neither for Ante Pavelić nor Josip Broz Tito", as both of them represented totalitarian systems.[31] On 1 July 2013, HDZ received full member status of the European People's Party (EPP).[32] On 11 March 2014, the HDZ and Ivo Sanader were found guilty of corruption.[33]

Plenković government (2016–present)
Following the collapse of the Tihomir Orešković government in June 2016, Tomislav Karamarko resigned as HDZ leader. The party elected former diplomat and member of the European Parliament Andrej Plenković as the new president, who won on a policy platform "devoid of extremes and populism".[34] Plenković won the 2016 parliamentary election, in which he campaigned on a pro-European and moderate agenda.[35] Plenković was appointed prime minister in October.[36]
Samo ne znam koja bi to progresiva mogla preuzeti SDA.
Pa imas je vec i zove se NiP :stidljiv:

Sto se tice Hrvatske, bas im je divno, ostali bez milion radno sposobnih koji se vise nikada nece vratiti u Hr, lizdali 200k radnih dozvola ( do 2030 ocekuju da ce izdati 400k - 500k radnih dozvola ) :shock: Zagreb, koji je haman skuplji od Frankfurta, lici na mix Nepala, Filipina i Indije, jos samo bande da se kakve oforme a cini se da nisu daleko.

Plenkovic gleda interese sefova iz EU i one vlastite koji nemaju veze sa prosperitetom hrvata. Da im zeli dobro bolje bi zivjeli i ne bi skolovali svoje stanovnike da peru tudje guzice, a onda uvozili, jeftinu, radnu snagu iz zemalja treceg svijeta.

Hrvatska je bogata resursima i plodna zemlja, sa super klimom, malim brojem stanovnistva, divnom obalom koja ce za manje od 50 godina biti mix ko zna cega i bice u njoj svega osim hrvata.

Od borbe za vlastitu samostalnost, pobjede u ratu" do EU otiraca je kratak put. Operacija uspjela, pacijent umro.

Super ti je primjer, kad to zelis neprijatelju.
Dosadno mii

#1565 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Dosadno mii »

tramvajtrojka wrote: 03/10/2024 13:43
DaysleepeR wrote: 03/10/2024 13:19 SDA bi se trebala zvati Izetbegovići i poltrončići, obzirom da je svako ko razmišlja svojom glavom otišao iz stranke davno, ali nemojmo je svoditi samo na Izetbegoviće. Presmješan lik.
pa evo vidi sam ata efendic radi sa birackim odborima za svake lokalne izbore ista prica

lopov ostaje lopov
Sta radi?
hepekcina

#1566 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

Efendić je izgleda za Trojkinog tramvaja ono što je Kosovo za Srbiju :lol:
narcisaa

#1567 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by narcisaa »

kokuz_sa wrote: 03/10/2024 16:15 Sad odgledah spot za Novo Sarajevo od SDa

“Ja sam Ana i glasaj za promjene”

😂😂😂

Falilo je samo
Postim komplet Ramazan
Jel´ Ana Tomicic :D ?
narcisaa

#1568 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by narcisaa »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 03/10/2024 16:59
I HDZ je u Hrvatskoj bio u žestokoj banani, na stranačkim izborima Plenković ismijan, Karamarko izabran, trebalo je da dobro heknu, da se Karamarko isprovaljuje, riješe se komplet tog vrha stranke, da preuzme Plenki kao "evropljanin" i pomeli su.
In the opposition

Tomislav Karamarko, president of the HDZ from 2012 until 2016
After the 2011 parliamentary elections, the HDZ become the opposition after 8 years in government. The HDZ won its smallest number of votes since its founding, 563,215.

On 20 May 2012, HDZ held a presidential election in which, a day later, Tomislav Karamarko become the winner[30] and thus replaced Kosor as leader of the opposition. Karamarko announced that he would reestablish connections between Croatia and the Croatian diaspora.[30]

Karamarko earlier announced that, after a process of the detudjmanization of the HDZ, he would return to the policies of Franjo Tuđman. He also stated that he could be "neither for Ante Pavelić nor Josip Broz Tito", as both of them represented totalitarian systems.[31] On 1 July 2013, HDZ received full member status of the European People's Party (EPP).[32] On 11 March 2014, the HDZ and Ivo Sanader were found guilty of corruption.[33]

Plenković government (2016–present)
Following the collapse of the Tihomir Orešković government in June 2016, Tomislav Karamarko resigned as HDZ leader. The party elected former diplomat and member of the European Parliament Andrej Plenković as the new president, who won on a policy platform "devoid of extremes and populism".[34] Plenković won the 2016 parliamentary election, in which he campaigned on a pro-European and moderate agenda.[35] Plenković was appointed prime minister in October.[36]

Sto se tice Hrvatske, bas im je divno, ostali bez milion radno sposobnih koji se vise nikada nece vratiti u Hr, lizdali 200k radnih dozvola ( do 2030 ocekuju da ce izdati 400k - 500k radnih dozvola ) :shock: Zagreb, koji je haman skuplji od Frankfurta, lici na mix Nepala, Filipina i Indije, jos samo bande da se kakve oforme a cini se da nisu daleko.

Plenkovic gleda interese sefova iz EU i one vlastite koji nemaju veze sa prosperitetom hrvata. Da im zeli dobro bolje bi zivjeli i ne bi skolovali svoje stanovnike da peru tudje guzice, a onda uvozili, jeftinu, radnu snagu iz zemalja treceg svijeta.

Hrvatska je bogata resursima i plodna zemlja, sa super klimom, malim brojem stanovnistva, divnom obalom koja ce za manje od 50 godina biti mix ko zna cega i bice u njoj svega osim hrvata.

Od borbe za vlastitu samostalnost, pobjede u ratu" do EU otiraca je kratak put. Operacija uspjela, pacijent umro.

Podsjeti me caga je Sarajevo mix :) ? O bandama i kartelima u Seheru suvisno je i zboriti :wink: .
Al´ to je prvi saf, sarajevski aga skorojevic, na njega prstom ne pokazuj,....
cvrčak_na_hedonizmu

#1569 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

narcisaa wrote: 03/10/2024 18:14

Podsjeti me caga je Sarajevo mix :) ? O bandama i kartelima u Seheru suvisno je i zboriti :wink: .
To sto smo mi gori od loseg cemu tezimo ne znaci da je to lose ishodiste prihvatljivo i pozeljno. Ako biram izmedju trenutne sarajevske sigurnosne situacije i recimo frankfurtske biram sarajevsku. Bujrum u Frankfurt pa malo setaj navecer ne gledajuci gdje zalazis ako si zensko koje iole lici na nesto pa mi javi kako si prosla.

Ne podrzavam politiku skolovanja domicilnog stanovnistva za pranje tudjih guzica po Europi, a onda nedostatak radne snage rjesavas tako sto uvozis radnu snagu iz zemalja treceg svijeta. Ko to voli, nek' izvoli. Hrvatska predovodjena Plenkovicem upravo to radi i ne misle prestati sa takvom politikom.

Ne znam sta sam pogresno rekao, nit' branim Sarajevo kao takvo.
dječak sa šibicama

#1570 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by dječak sa šibicama »

Hrvatska nije u manjku za milion Hrvata, odnos `91 - 2021 je minus od 190 hiljada Hrvata.

Ostalo su minusi kod nacionalnih manjina, posebno kod one jedne. Nebitno ali trebam te ispraviti.
cvrčak_na_hedonizmu

#1571 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

dječak sa šibicama wrote: 03/10/2024 18:54 Hrvatska nije u manjku za milion Hrvata, odnos `91 - 2021 je minus od 190 hiljada Hrvata.

Ostalo su minusi kod nacionalnih manjina, posebno kod one jedne. Nebitno ali trebam te ispraviti.
Jah.....

I to su ovi sto su se prijavili, za koje se zna, zadnjih deset godina i 370k otislo. Mislim da ne treba dalje.

https://www.vecernji.hr/vijesti/demogra ... ju-1495355

Nije milion zato jeste 700 - 800k, minimum.
liyf

#1573 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by liyf »

Hrvatska ima velike imigracije Indijaca naročito. U Zagrebu ih ima puno, taksista, dostavljača hrane i sl. Isto tako i u manjim mjestima na moru što je meni bilo iskreno fuj za vidjeti
cvrčak_na_hedonizmu

#1574 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

https://hr.wikipedia.org/wiki/Stanovni% ... o_Hrvatske

Ljudino, to sto si postavio su podaci prema popisu iz 2001, kad smo vec tu cifra kaze 4.4 miliona, pogledaj sta demografi govore od 3.5 do 3.8 miliona da ih sada ima i to ne treba smetnuti sa uma da dio hrvata iz BiH doseljava u Hrvatsku + migranti.

Milion otisao i to hladno.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/obj ... 70245.aspx

U PROTEKLIH pet godina privremeni odlazak iz Hrvatske prijavilo je 177.470 hrvatskih građana, a trajno iseljenje u inozemstvo prijavio je 55.821 građanin. Dakle, ukupno 233.291 građanin privremeno i trajno napustio je Hrvatsku od 2017. do 2021.

Dodaje da su podaci iz zemalja u koje su se naši građani useljavali pokazali da je vrlo vjerojatno broj iseljenih bio i dvostruko veći nego što su to pokazivali naši statistički podaci,

Ovo kaze jedan od jacih demografa u Hr, Sterc. :stidljiv:

Off je svakako, samo sam napisao da Hr nije nikakav napredak sto se tice nekog prosperiteta, iako zive bolje nije neka sreca, to je moje misljenje bazirano na poslovnim i privatnim odnosima sa ljudima koji tamo zive.
narcisaa

#1575 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by narcisaa »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 03/10/2024 18:49
narcisaa wrote: 03/10/2024 18:14

To sto smo mi gori od loseg cemu tezimo ne znaci da je to lose ishodiste prihvatljivo i pozeljno. Ako biram izmedju trenutne sarajevske sigurnosne situacije i recimo frankfurtske biram sarajevsku. Bujrum u Frankfurt pa malo setaj navecer ne gledajuci gdje zalazis ako si zensko koje iole lici na nesto pa mi javi kako si prosla.

Ne podrzavam politiku skolovanja domicilnog stanovnistva za pranje tudjih guzica po Europi, a onda nedostatak radne snage rjesavas tako sto uvozis radnu snagu iz zemalja treceg svijeta. Ko to voli, nek' izvoli. Hrvatska predovodjena Plenkovicem upravo to radi i ne misle prestati sa takvom politikom.

Ne znam sta sam pogresno rekao, nit' branim Sarajevo kao takvo.

U predhodnom postu bila sam boldirala Zagreb, a ti se uhvati Frankfurta k´o pijan plota.
Zagreb, koji je haman skuplji od Frankfurta, lici na mix Nepala, Filipina i Indije, jos samo bande da se kakve oforme a cini se da nisu daleko.
U Sarajevu je sigurnosna situacija identicna onoj u Afganistanu.
Kakav mix spodoba, bez identiteta, baulja Sarajevom?
Nema potrebe da usporedjujes Frankfurt i Sarajevo jer je Frankfurt svjetlosnim godinama ispred Sarajeva.
Zensko, i u Sarajevu nikada nije moglo samo, navecer "prosetati", Sarajevom, bilo kojim dijelom Sarajeva, bez bojazni da ce joj se nesto dogoditi.
Pa i kada se u medijima sazna za silovanje, uzvrije fanaticna gomila, koja nju osudjuje, hodala sama, u vrijeme kada su "postene" cure kuci, nosila je minicu i maicu koja pokazuje pupak pa ga je "isprovocirala".
Kada je to u Sarajevu bila prisutna nudisticka i hedonisticka atmosfera koju ti ovako zdusno oslikavas :skoljka: ?
Mojne te hedonisticke mantre

Zakljucak:
Domicilno stanovnistvo ne treba skolovati, posebno ne zensko celjade. Ima da pere guzicu kuci, caci, bratu, co´Jku, svekru, djeveru, kumu, stricu zbog njihovog hedonistickog uzitka.
Post Reply